Güneş Doğunca Fark Ettim. |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Güneş Doğunca Fark Ettim.Güneş doğunca fark ettim Kırmızılar terk etmiş Mavilerin yarısı bardağımda kalmış Kızgınlığım bundan İlk giden ben olacaktım Kırmızılar dudağımda maviler saçımda kalmak isteyecekti Kırmızının saçlarını yakacaktım Kıskanacaktı herkes Kıskanacaklardı kaçışımı İntiharımın ilk hecesi olmak isteyeceklerdi İzin vermeyecektim Artık kitapların suyun ve bir anlamı yok Hayır anlamıyorsun Çünkü sen hiçbir zaman aleve veremedin geçmişini Sen hiçbir zaman kendinden öteye bir adım atamadın Hiçbir zaman elini tutan biri olmadan yola çıkamadın sen Benim saçlarımın yıldızı döküldü Sense yıldızları masallardan öğrenen çocuklardansın Sen kırılmış bir aynaya bakmaya cesareti olmayanlardansın Yerden topluyorum yıldız parçalarını Saçlarım asla eskisi gibi olamayacak Biliyorum ama sen anlayamıyorsun Odamda unutmuşsun düşlerini giderken Denedim üzerime bir beden küçük geldiler Kâbusların nerede? Sana biraz ödünç verebilirim Sınırlarımı doğradım aylar önce Kentleri sokakları kıtaları sevmiyorum Kimliğim yok Kimliğimin bir önemi yok Dün gece çatıya çıktım dolunayla konuştum Karanlığın anlattı Dinlemedim Cevap vermek yerine tükürdüm caddeye gece alev alır yıldızlar söner martılar şehri terk eder Bir ülkede ve üşür sokak köpekleri Gecenin adını ben koydum Dişlerim birbirine çarpıyor soğuktan Makyajım akmış Rujumun rengi kayıp Odamın duvarındaki tabloda küçük bir kız çocuğu var Kırmızı şemsiyesinin altında kitap okuyan Odamın duvarındaki tabloda yaşayan kız çocuğunu uzun uzun baktım dün gece ezilmeseydi kelimeler tarafından parmaklarını süslerdim Gülümsedim Konuşmayan küçük kızın ceplerine birkaç misket bırakıp uğurladım Uykum yok Uykum yeşile boyalı mücevher kutumun içinde Kelepçeledim ellerimi Ağzımı bantladım Sonra biraz müzik dinledim film izledim bir süre İyi geldi Duvarların şarkılarını dinledim biraz Markete girip kalem pil aldım Yağmur yağdı Dudaklarıma değdi damlalar Bir gemi ödünç aldım denizden Meydandaki heykelin önüne geldim biliyorum heykelin canı sıkılıyor Geçen gece ağladığına tanık olduğum zaman söyledi bunu bana Terk edildiğini ve çok sıkıldığını Buz gibi mermer dudaklarına yağmur damlaları değmişti onunda Ökçelerine âşık olduğum ayakkabılarımdan vazgeçtim Yarım kalmışlıklar var biliyorsun Biliyorsun ama anlamıyorsun Olsun Ben senin içindeki elleri bağlı çocuğun yüzünü çizebiliyorum odamın duvarına Sen dünyayı gözleriyle görmeye çalışanlardansın O yüzden asla çizemezsin benim resmimi Asla bana benzetemezsin hiçbir kâğıttaki hiçbir çizgiyi Kanadına kurşun saplanmış bir kelebek var masamda giderken yanımda götüreceğim tek şey Bu gece Kelimelerin şu sevdaya dair bir yanlı tarafı olsa acıyı yaklaştırmasalar mesala Ve biliyorum anlamayacaksın sen yine… |
|