Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kavurma, kekikli, kuzu

Kekikli Kuzu Kavurma

Eski 03-05-2008   #1
Şengül Şirin

Kekikli Kuzu Kavurma

MALZEMELER
1 kilogram kuzu kuşbaşı
5 adet sivri biber
2 adet domates
3 adet soğan
8 dal maydanoz
1,5 çay bardağı sıvıyağ
1 bardak sıcak su
4 tatlı kaşığı kekik
HAZIRLANIŞI
Tencereye sıvıyağı alın, kuzu etini renk alana kadar kavurun Üzerine halka halka doğradığınız soğanları ekleyin ve beş dakika daha kavurun
İrice doğradığınız sivri biber ve bir bardak sıcak suyu ekleyin Kavurmanızı; tencerenin kapağı kapalı olarak, kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin
Üzerine küp küp doğradığınız domatesi, ince ince kıydığınız maydanozu ekleyin ve domates suyunu çekene kadar pişirin
Kuzu kavurmanızı ocaktan almadan önce kekiği ekleyin ve kavurmanızı dumanı tüterken iyice karıştırın Yemeğinizi sıcak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Kekikli Kuzu Kavurma

Eski 03-05-2008   #2
kalpsiz_kiz

ay ya bırılerı yapsada bizde yesekkkkk hıc fena olmaz yanı :)
sagol paylaşım ıcın

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 03-06-2008   #3
su perisi

Ellerinize sağlık Sevgili Şengül, Kuzu eti zaten başlı başına harikadır ve kekikle birlikte harika ötesi olur, ben yapıyorum herkesede tavsiye ediyorum Emeğinize sağlık Şengül hn:sm_sleep:

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com