Herşey Sevmekle Başlar |
08-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Herşey Sevmekle BaşlarHERŞEY SEVMEKLE BAŞLAR Bir kadın, kapıdan dışarı çıktığında, bembeyaz sakallı üç ihtiyarın kendi evinin önünde oturduklarını görür ´Ben sizi hiç tanımıyorum, der Ama aç ve susuz olmalısınız Lütfen içeriye gelin de sizlere bir şeyler ikram edeyim´ ´Evin erkeği içerde mi?´ Diye sorar adamlar ´Hayır, der kadın Şu an evin dışında´ ´O evde olmadığı sürece bizim bu eve girmemiz mümkün değil´ diye cevap verirler Akşam olup kocası eve döndüğünde kadın olanları anlatır ´Peki, onlara söyleyebilir misin, der adam Ben evdeyim artık, bu eve gelebilirler´ Kadın dışarı çıkıp bu kişileri içeri davet eder Ama bu defa da; ´Hepimiz aynı anda içeri girmeyiz´ der yaşlı adamlar Kadın öğrenmek ister; ´Niye giremezsiniz?´ İhtiyarlardan biri açıklar: ´Onun adı ZENGİN, der bir arkadaşını göstererek Diğeri BAŞARI Ben ise SEVGİ´ Sonra ekler; ´Şimdi içeri gir ve kocanla konuş Hangimizi evinizde istersiniz?´ Kadın içeri girip söylenenleri kocasına anlatır Adam duyduklarıyla neşelenerek; ´Ne güzel, der Madem öyle, Zengin´i içeri çağıralım ve evimizi zenginlikle doldursun´ Karısı itiraz eder; ´Canım, niçin Başarı´yı çağırmıyoruz?´ Bu sırada, evin diğer köşesinde bulunan gelinleri konuştuklarını duyar Koşarak gelir ve kendi fikrini söyler; ´Sevgi´yi çağırsak daha iyi olmaz mı? Evimiz sevgiyle dolar!´ ´Gelinimizin teklifini dikkate alalım, der adam karısına Dışarı çık ve bizim misafirimiz olması için Sevgi´yi davet et´ Kadın dışarı çıkar ve yaşlı adamlara sorar; ´Hanginiz Sevgi idi? Lütfen içeri gel ve misafirimiz ol´ Sevgi ayağa kalkar ve eve doğru yürümeye başlar Fakat diğer iki yaşlı adam da onu takip ederler Kadın şaşırmış bir halde Zengin ve Başarı´ya sorar; ´Ben sadece Sevgi´yi davet ettim, siz niye geliyorsunuz?´ Zengin ve Başarı bir ağızdan cevap verirler: ´Eğer Zengin´i ya da Başarı´yı davet etmiş olsaydın diğer ikisi dışarıda kalırdı Ama sen Sevgi´yi davet ettin O nereye giderse biz de ardından oraya gideriz Çünkü nerede Sevgi varsa, orda Başarı ve Zenginlik de vardır |
|