Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aile, nelerdir, tipleri

Aile Tipleri Nelerdir

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Aile Tipleri Nelerdir

Aile Tipleri Hakkında Bilgiler

Aile Tipleri Kaça Ayrılır

GELENEKSEL AİLELER

Bu aile tipinde sadece babanın sözü geçerAilede bir hiyerarşi sistemi vardırAilede asl olan aileye bağlılık olduğundan,kurallar ve sınırlar baba tarafından belirlenmiştirBelirlenen kurallar ve sınırlar içerisinde çocukların kendine özgü yapıları adeta yok sayılırZıtlıklara karşı hoşgörü yokturAna babalar katı kurallarla aile üyelerinin davranışlarını kısıtlarlarBu ailenin sloganı;

SÖZ BÜYÜĞÜN SUS KÜÇÜĞÜN

DÜZENSİZ AİLELER

Düzensiz aile,geleneksel aile tipinin tam karşıtı bir aile tipidirBu aile tipinde,aile değil birey öne çıkmaktadırAile,bireyin ihtiyaçlarının giderilmesinde önemli rol oynarÇocuklarının kendi başlarına problemlerini çözmelerini beklenirBu ailedeki çocuklar yeteneklerini ve kişiliklerini geliştirme fırsatı bulurlarAncak ailede sınırlar kaybolmuşturKural pek fazla yokturOtorite oldukça zayıftırBu da iletişimi karmaşık hale getirir ve kimse kimsenin ne dediğini adeta duyamaz hale gelirBu ailenin sloganı;

SALDIM ÇAYIRA MEVLAM KAYIRA

SPONTAN AİLELER

Spontan ailenin en büyük özelliği, sözel iletişimiz çok sınırlı olmasıdırAile fertleri arasındaki iletişim adeta gözlerle, jestlerle ve mimiklerle yürütülürBireyler birbirlerinin gözünün içine bakarak niyetlerinin ne olduğunu anlayabilecek kabiliyete erişmişlerdirSpontan ailede çocuklar güven ve ait olma duygusu içinde yaşarlar

Ancak aile içi iletişim bozuk olduğundan samimiyet duygusu ortadan kalkmıştırAile büyük çaplı değişimlere serinkanlı bakamazBir değişim söz konusu olduğunda herkes bunu inkara kalkışırBüyük problemler ortaya çıktığında,ailenin huzurunun bozulmaması için problemi çıkaran aile bireyinin,problemi reddetmesini beklerler ve o ana kadar ona yardımcı olmazlarBu ailenin sloganı;

SEN SUS GÖZLERİN KONUŞSUN

AÇIK AİLELER

Açık aile tipinde,hem ailenin bütününe,hem de bireyselliğe önem verilirKararlar bütün aile bireyleri tarafından alınır,bilgi paylaşımı ve iş birliği son derece fazladırİletişim gelişmiştir ve aile bireyleri birbirine güven duyarlarBu ailede herkes sorumluluğunu bilerek yaşarSınırlar çok kesin olmasada bellidirAnne baba çocuğa saygı duyarÇocuklarının sergilediği davranışların hatalı yönlerine değil,doğru davranışın ne olması gerektiğine odaklanırlarBu ailenin sloganı;

BİRİMİZ HEPİMİZ,HEPİMİZ BİRİMİZ İÇİN

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com