Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Kişisel Gelişim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
düşünmek, olumlu

Olumlu Düşünmek...

Eski 07-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Olumlu Düşünmek...

Nereye baktığınız o kadar önemli değil, oraya nasıl baktığınız önemli Çünkü hayat, niyete göre şekillenir Ve baktığınız yerde olanı değil, görmek istediğinizi görürsünüz Bu anlamda hayata olumsuz bakan olumsuzluklardan oluşmuş bir hayatla karşılaşır Tabii ki yaşam ona zehir olur Bu bir hastalıktır, ama yenilmesi mümkün bir hastalıktır Şimdi hayatımıza olumlu yaklaşım ile bakmaya çalışalım:

* Hayat aslında güzeldir, ancak dikkatsiz, duyarsız ve duygusuz yaşadığımızdan güzellikleri ıskalıyoruz
* Ne güzelliklere özen gösteriyoruz ne ayrıntılara dikkat ediyoruz ne de elimizdeki artıları görmek için çabalıyoruz
* Düşünün lütfen: Sabah uyandığımızda hangimiz, bize o günü de yaşama şansı vereni hatırlayıp şükrediyoruz? Kaçımız, “Bugün çok özel, çok güzel bir gün, çünkü ben bugün de yaşıyorum” deyip neşeyle kendimizi kutluyoruz? Hadi bugün bilinçli yaşayalım
* Herkesin bugünü yaşama şansı olmadı, dün gece binlerce kişi öldü; biz ise yaşıyoruz Ayrıca ağrılar içinde kıvranmadığımız için de çok şanslıyız
* Önce uykudan uyanalım Rengarenk bir gökkuşağına dönüşmek istiyorsak hemen dönüşelim, aya ulaşmak istiyorsak derhal ulaşalım; bilirsiniz ya, hayallerin sınırı yoktur; gerçekte yapamadığınız her şeyi hayalimizde yapabilirsiniz
* Bu kadar tembellik yeter, artık yataktan çıkalım Lavaboda dişlerimizi fırçalarken aynaya bakıp kendimizi sevelim
* Biz kendimizi sevmezsek, başkaları bizi niçin sevsin?
* Hem neden kendimizi sevmeyecekmişiz? Biz ALLAH’ın müstesna eserleriyiz
* Alabildiğine de umutlanalım Çünkü onsuz hiçbir şey olmaz, yaşamak dahil İnancınız varsa umudunuz da olacak
* Umudumuz olunca korkmayalım; inanalım ki, imkânlarımız ve fırsatlarımız da olacaktır
* Eşimize, çocuklarımıza, anne ve babamıza, yani hayata gülümsediğimiz zaman
* Pencereyi açıp nemli sabah meltemini, hayatı içimize çeker gibi, soluklanalım Soframızda pastırma-sucuk yoksa ne gam; soframızdakini bulamayanlar da var, şükredelim
* Kapıdan çıkarken eşimizi öpmeyi unutmak yok, işten telefon etmeyi de
* Sorunlarımız elbette olacak Sorunsuz insan, sorunsuz cihan olmaz, ama hiçbir sorun kıyamete kadar da sürmez Bir şekilde çözülür
* Başınızı dik tutun, ufka doğru bakın: Çiçekler, kelebekler, deniz, rüzgâr, güneş ve her şey Gözlerinizin önünde sergilenen her şey sizin huzur ve mutluluğunuz için yaratıldı Siz çok özelsiniz Ve çok da şanslısınız

Herkes hayata kendi yürek penceresinden bakar ve sadece görmek istediğini görür Hayata olumlu bakan, daha cesur, daha moralli oluyor O zaman sorunların üstesinden daha rahat geliyor Sorunları bahane ederek mutsuzluğa ve umutsuzluğa kilitleniyoruz Oysa çözümü olan her sorun “küçük sorun” dur Aslında ölüm dışındaki tüm sorunlar küçüktür! Bunu gerçekten büyük ve çözümsüz problemlerle karşılaştığımız zaman anlarız

Yine de sorunların sonu gelmez Biri bitince öbürü başlar Önemli olan problemlere hapsolmamak, hayata olumlu yaklaşmak ve mutlu anları yakalamaya çalışmaktır Bunları niçin yazıyorum, mutluluk ve umut insanın karnını doyurur mu? Evet dostlarım, doyurur Çünkü mutluluk moral ve umut verir “Bunlar neye yarar?” derseniz:

* Düşünmek için morale ve umuda ihtiyacımız var
* İbadet etmek için morale ve umuda ihtiyacımız var
* Hayır yapmak için morale ve umuda ihtiyacımız var
* İlâhi bir armağan olan doğal güzellikleri görüp idrak ederek hamd etmek için morale ve umuda ihtiyacımız var
* Çocuklarımıza ilgi göstermek için morale ve umuda ihtiyacımız var
* Yeni yatırımlar yapıp üretmek için morale ve umuda ihtiyacımız var
* Başarmak için, kazanmak için morale ve umuda ihtiyacımız var
* Karnımızı doyurabilmek için morale ve umuda ihtiyacımız var
* Kısacası, yaşamak için morale ve umuda ihtiyacımız var

Yavuz BAHADIROĞLU

Alıntı Yaparak Cevapla

Olumlu Düşünmek...

Eski 07-23-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Olumlu Düşünmek...

Edebiyat dersindeki bakmak görmek isimli konunun neredeyse paraleli gibi geldi bana

Konuyu okurken rahmetli Barış Manço'nun şarkı sözleri, gök yüzünde kayan bir yıldız gibi düşüncelerimden geçti

Bu akşam yine garip bir hüzün çöktü üstüme
Hücrem soğuk bir tek sen varsın düşlerimde
Demir kapı yine kapandı ağır ağır üzerime
Kelepçeler yine vuruldu kilit kilit yüreğime

Derin derin soluyorum seni gecelerce
Duvarlara kazıdım ismini her köşeye
Dudakların şeker gibiydi, baldan öte baldan ziyade
Pembe pembe yanakların, gülden öte gülden ziyade

Sabret gönül sabret, sakın isyan etme
Bir gün elbet bitecek bu çile, isyan etme
Dört kitaptan başlayalım istersen gel söze
Orda öyle bir isim var ki kuldan öte kuldan ziyade
O'nu düşün O'na sığın O senden öte benden ziyade

Bir sabah elbet güneş de doğacak penceremde
Ama bil ki ateşin hala yanacak yüreğimde
Gözyaşlarım akıp gidecek, selden öte selden ziyade
Bir canım var vereceğim, baldan öte baldan ziyade

Sabret gönül sabret, sakın isyan etme

Bir ben var ki benim içimde, benden öte benden ziyade
Bir sen var ki senin içinde, senden öte senden ziyade
Bir ben var ki benim içimde, benden öte benden ziyade
Bir sen var ki senin içinde, senden öte senden ziyade

Nereye baktığınız o kadar önemli değil, oraya nasıl baktığınız önemli Çünkü hayat, niyete göre şekillenir
Kalp bir anda alemleri dolaşabiliyor Kalbi sürekli meşgul eden birşeyler olmaktadır! Kalbi meşgul eden nedir ? Ne meşgul etmelidir ?

Herkes hayata kendi yürek penceresinden bakar ve sadece görmek istediğini görür

Umudumuz olunca korkmayalım; inanalım ki, imkânlarımız ve fırsatlarımız da olacaktır

Güzel bakan güzel görür, güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayattan lezzet alır

O halde niyetler hayır akibetler hayır olur inşallah diyorum

Ve biliyorum ki, kimilerine göre saçmalıyorum, kimilerine göre müthiş sözler söylüyorum
Teşekürler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com