Öğrenciler İçin Olumlama Cümleleri |
07-23-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Öğrenciler İçin Olumlama Cümleleri*Kendime inanıyorum, kendime güveniyorum… *Ümitli ve kararlıyım *Hedefim net ve kesin! *Kendimi hayalimdeki bölümde ve üniversitede net olarak hayal edebiliyorum *Sadece elimden geleni yapmamın “başarı” olduğunu biliyorum *Başarılıyım *Zamanımı doğru kullanıyorum *Gerektiği kadar sistemli çalışıyor gerektiği kadar dinlenip eğleniyorum *Anlayarak hızlı okuyabiliyor, tüm denemelerde sınavımı vaktinden önce Başarıyla bitirebiliyorum *Yeterince dikkatliyim *Hafızam gün geçtikce güçleniyor, kolaylıkla kendiliğinden hatırlayabiliyorum *Kalbimdeki kaynakları pırıltılar halinde görüyorum, zeka yetenek, mantık, istek, gayret özgüven, kararlılık, zaman, destek… *Bugüne dek öğrendiklerimle temelim sapasağlam *Sakin olabilmek benim doğal halim *Çabaladığım için huzur doluyum *Okul notlarımdaki başarı grafiğim, dershane sınavlarımdaki sıralamam gün geçtikce artıyor *Çalıştıkça Başarıyor, başardıkça özgüvenimi zirvelere taşıyorum *Bazen içimden bir ses ”niçin olsun ki” diye sorduğunda artık gür bir sesle” neden olmasın olacak!” diye cevap veriyorum, tıpkı tüm Başarılı insanlar gibi… *Hatta yanlış yapabilmemin hakkım olduğunu biliyor, yanlışlarımın sayesinde öğrenmeye devam ettiğimi çok iyi biliyorum *Bir gün hayalimdeki mesleği yaparken etrafımdakilerin bana nasıl başardığımı merakla sorduklarında onlara dönüp, ”çaba ve ümitle” dediğimi şimdiden duyabiliyorum *Her şeye rağmen kendimi seviyor ve sevilmeye layık olduğumu biliyorum… (Hergün sesli olarak en az bir kere okumanız ve odanıza asmanız tavsiye olunur) |
|