hamilelikte meditasyon |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
hamilelikte meditasyonHamilelikte meditasyon Meditasyon En basit haliyle herhangi bir şey üzerine derin olarak düşünmektir Böylece zihin rahatlatılabilir ve yeniden programlanabilir Meditasyon uyku hali veya trans durumu değildir Kişi yaşadığı deneyimlerin tamamen farkındadır ve bilinci açıktır Meditasyon yaparak olumsuz düşünce kalıplarından, blokajlardan ve zihinsel yoğunluktan arınarak kısa süre de olsa kendi öz enerjimizin ortaya çıkmasını sağlarız Enerjimizin yükselmesi ile bilincimizi daha yoğun olarak kullanabiliriz Düşüncelerimizi etkin olarak yönlendirmeyi ve enerjimizi dengede tutmayı öğreniriz Böylelikle yaşanan süreci keyifli ve huzurlu bir hale getirebiliriz Hamilelik döneminde gerek oturuş, gerek enerji olarak sizi zorlayacak ve mantra kullanılan teknikler yerine basit ve bebeğinizle beraber yapabileceğiniz çalışmaları seçmenizi önerilir Hamileler için pratik meditasyon çalışması: Rahat bir koltuğa oturun veya uzanın Çalışma sırasında gözlerinizi kapalı tutun İçinde bulunduğunuz mekânın duvarlarını, tavanını, yerini ve tüm eşyaları mor renkli olarak düşünün ya da hayal edin Sonra üzerinizdeki kıyafeti de mor renkli olarak düşünün Dikkatinizi nefesinize yönlendirin Her nefeste tüm bedeninizin biraz daha gevşediğini ve rahatladığınızı düşünün Ellerinizi karnınızın üzerine koyun Yüreğinizde var olan (kalp çakranızda) pembe bir ışığın bedeninizin içini tamamen aydınlattığını düşünün Birkaç dakika sadece bu pembe ışığa dikkatinizi yönlendirin Ellerinizden altın ışıklar çıktığını düşün veya hayal edin Bu ışığı bebeğinize yönlendirin Konuşmaya başlayın onunla Onu ne kadar büyük bir heyecanla beklediğinizi anlatın ve onunla hayallerinizi paylaşın Çalışmayı bebeğinize şükrederek bitirin Meditasyonun hem fiziksel hem de ruhsal artıları vardır • Stres ve gerginlik azalır • Pozitif düşünmek ve konsantrasyon yeteneği artar • Karışık duygu ve düşünceler düzene konulur • Olaylara daha net bakılabilir böylece çözümlere ulaşmak kolaylaşır • Vücudu ve beyni rahatlatır • Dengeli bir ruhsal ve zihinsel yapı oluşur • Zihinsel ve fiziksel enerji artar • Sezgiler ve algılarımız artar Meditasyon yaparken; • Rahat, sıkmayan kıyafetler giyin • Dikkatinizi dağıtmayacak sessiz bir yer seçin • Rahat bir pozisyonda oturun veya yatın • Sizi rahatlatacağını düşünüyorsanız çalışmayı, dikkatinizi dağıtmayacak bir müzik eşliğinde yapın • Bulunduğunuz mekânı mor renkli enerji ile doldurduğunuzu hayal edin veya düşünün Mor rengi kullanmamızın sebebi dönüştürücü ve temizleyici özelliğidir • Bedeninizi ayaktan başa doğru gevşetin • Aklınıza gelen tüm düşünceleri daha sonra düşünmek üzere bırakın • Niyet oluşturun ve çalışmaya başlayın Günlük yaşam düzeninizi değiştirmeden, kısa sürede yapabileceğiniz çalışmalar: Güne niyetle başlamak; Başladığımız her yeni gün, biz onu nasıl programlarsak öyle yaşanacaktır Bunun için sabah uyandığımızda, yataktan kalkmadan, o günü nasıl yaşamak istiyorsak öyle niyetler oluşturmalıyız Örneğin: “Bugün yeni ve harika bir güne başlıyorum”, “Hamileliği keyifle, sağlıkla ve coşkuyla yaşıyorum”, “Bebeğim ve ben sevgiyle dengedeyiz”, “Bugün kendimi en doğru kelimelerle ifade ediyorum”, “ Bugün işlerimi tam istediğim gibi kolaylıkla yapıyorum”, “Bugünü sevgiyle, huzurla, coşkuyla yaşıyorum” Ve daha sizin oluşturacağınız başka niyetler Tüm bu sözler hayatınızda yeni bir program başlatır Siz olumsuz bir düşünce oluşturmadığınız sürece bu program işler Pembe ışık; Kendinizi kötü hissettiğiniz her an uygulayabileceğiniz bir çalışmadır Çalışırken, yürürken, asansörde, toplantıda, otobüste kısaca ihtiyaç duyduğunuz her yerde yapabilirsiniz Kendinizi bir kozanın içinde düşünün ve içini pembe ışık ve enerji ile doldurun Bu pembe enerji sizin kalp çakranızla ( enerji giriş noktası) aynı frekansta olacağı için, hissettiğiniz olumsuzluğu ortadan kaldıracak, sizi rahatlatacak, sağlıklı ve olumlu düşünceler oluşturmanızı sağlayacaktır Merdiven; Merdiven inerken veya çıkarken her basamakta sıkıntılarınızdan kurtulduğunuzu düşünün ve bunu içinizden tekrarlayın “Her basamakta içimdeki sıkıntıyı veya olumsuz düşünceyi bırakıyorum ve merdiven bittiğinde tam bir huzura kavuşuyorum” şeklinde bir cümle kurabilirsiniz Aynı çalışmayı yürüyüş adımlarınıza da uygun kılabilirsiniz |
|