İz Koçluk Eğitim |
10-14-2017 | #1 |
seohaber
|
İz Koçluk Eğitimİz Koçluk gençler ve öğrenciler ile çalışmak konusunda uzmandır Özellikle eğitim kurumlarında öğrenci koçluğu sisteminin yaygınlaştırılması öğretmenlerin ve ailelerin koçluk becerilerini kazanması için çalışmaktadır Hayatımızın en büyük değişim dönemini yaşadığımız ergenlik döneminde gençleri/ öğrencilerin desteklemek için daha fazla koçun yetiştirilmesi için de uluslararası geçerli sertifika programları sunmaktadır Eğitim ve Öğrenci Koçluğu Eğitimi özellikle gençlerin gerçekleştirmek istedikleri hedeflerine odaklanan ve bu odakta yapmak istedikleri eylemlerle gençleri hedefe doğru ilerleten interaktif bir sistemdir Bu sistemde Öğrenci Koçu ve Öğrenci süreci birlikte ilerletirler Bu süreç içinde koç destekleyici, alan acıcı, dinleyici cesaretlendirici ve güçlendirici konumdadır Elgiz Henden Türkiye’de ilk defa akademik performansı arttırmak üzere Eğitim ve Öğrenci koçluğu programını 2009 yılında gerçekleştirmiş ve uluslararası koçluk federasyonuna akredite ettirmiştir Eğitim ve Öğrenci Koçluğu sertifika programından mezun olan koçlar, gelişim dönemlerine göre koçluk yaklaşımını, bir gence ve yetişkine koçluk yapmanın farklarını ve gençlerle çalışmanın dinamiklerini öğrenerek öğrencileri / gençleri ihtiyaç duydukları becerileri kazandırarak cesaretlendirip güçlendirecek yetkinliği kazanırlar Gençlerin ergenlik döneminde en önemli konularından biri de meslek seçimidir İz koçluk işbirliği yaptığı kurumlar ile birlikte gençlere meslek seçim danışmanlığı da sunmaktadır Gerek meslek seçim testleri, gerek kişilik değerlendirme testleri ile ve öğrenci koçluğu sürecinde kullandığı karar verme araçları ile gençlerin gelecekleri için en doğru meslek kararını vermelerinde onları desteklemektedir İz Koçluk gençlerin hayatları ile ilgili önemli kararlar verirken bu kararlarını almasını etkileyebilecek olan Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu konusunda koçluk hizmeti sunan ilk kurumdur Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Koçluğu (DEHB Koçluğu) ABD den JST Coaching ile işbirliği yapmakta ve bu konuda ki yenilikleri ülkemize getirmektedir konusunda DEHB li gençlerle çalışmak isteyen profesyoneller için de ayrıca sertifika programları düzenlemektedir Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Koçluğunda amaç gençler için yapı, beceri, strateji ve sorumluluk planı oluşturmaktır Dikkat eksikliği hiperaktivite koçluğu programından mezun olan koçlar hem koçluk hem dikkat eskiliği hiperaktivite konusunda gençleri destekleyecek becerileri kazanırlar İz Koçluktan mezun olan koçlarla çalışan gençler, • hedeflerine daha net odaklanırlar, • organize olma becerisi geliştirirler, • zamanlarını kendileri yönetirler, • liderlik özeliklerini geliştirirler, • kendi kararlarının sorumluluklarını alırlar • kendilerine güvenleri artar • kendilerine ve başarabileceklerine olan inançları artar • kendilerini daha iyi tanırlar • Aile içi iletişinde daha iyidirler • Yeni beceriler kazanırlar • Gelişime ve dönüşüme açıktırlar İz Koçluk kendini tanımak ve geleceğe emin adımlarla ilerlemek isteyen gençlerin öğrenci koçluğu , meslek danışmanlığı , ( Dikkat Eksikliği Hiperaktivite) DEHB koçluğu alırken Anne babalarının da sürece dahil edildiği ancak bir adım geride durdukları gençlere odaklı bir koçluk merkezidir Elgiz Henden amacı gençleri hayata hazırlarken onların etrafındaki tüm sosyal kimliklere koçluk becerisini kazandırmak ve Kendine güvenen ergenlerin ve onları özgür bırakan anne babaların olduğu bir dünya yaratmaktır |
|