Çocuktan Ailesine Notlar |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çocuktan Ailesine NotlarÇocuktan Ailesine Notlar 1-Beni şımartmayın Her istediğimin yerine getirilmemesi gerektiğini çok iyi biliyorum, sadece sizi test ediyorum! 2-Bana karşı disiplinli, katı olmaktan korkmayın Ben bunu tercih ederim, kendimi emniyette, güvende hissediyorum 3-Kötü alışkanlıklar edinmeme müsaade etmeyin Bunların erken dönemlerde teşhis edilip önlenmesi hususunda sizlere güveniyorum 4-Olduğumdan da küçük hissetmemi asla sağlamayın Bu benim sadece daha da fazla aptalca hareket etmemi sağlar! 5-Elinden geliyorsa beni lütfen başka insanların önünde düzeltmeğe çalışma Eğer benimle özel baş başa ve yavaşça konuşursan çok daha fazla etkili olacak 6-Hatalarımın günah olduğunu hissettirmeğe çalışma bana Bu benim değerlerimi sarsıyor 7-Beni olacaklardan/sonuçlardan koruma Bazen acı çekerek öğrenmem gerekiyor 8- "Senden nefret ediyorum" dediğimde üzülme Bazen nefret ettiğim sen değilsin; beni yönlendirmek için kullandığın gücün 9-Küçük hastalıklarıma fazla üzülme Bazen bunlarla istediğim, ihtiyacım olan ilgiyi buluyorum çevremde, sende 10-Şikayet etme, söylenme Söylenirsen, kendimi sanki sağırmışım gibi korumam gerekecek 11-Kendimi arzu ettiğim kadar iyi ifade edemediğimi unutmayın İşte bu yüzden her zaman doğru olamıyor söylediklerim, yaptıklarım 12-Soru sorduğumda geçiştirmeyin, cevabı ertelemeyin Eğer böyle yaparsanız, artık soru sormadığımı göreceksiniz ve cevapları, istediğim bilgileri başka yerden arayacağım 13-Tutarsız olmayın Bu benim aklımı tamamen karıştırır ve size güvenimi kaybetmeme neden olur 14-Korkularımın aptalca olduğunu söylemeyin Bana korkularım korkunç şekilde gerçekler ve anlamaya çalışırsan beni sakinleştirebilir, güvenimi kazanmama yardımcı olabilirsin 15-Kendinin mükemmel veya hep başarılı olduğunu bana devamlı söyleme, hatırlatma bile Çünkü senin bunların hiçbiri olmadığını anladığımda bu bana çok büyük şok olur 16-Benden özür dilemenin senin asla yapmayacağın bir iş olduğunu sakın düşünme Dürüstçe özür dilemen benim sana sürpriz ve beklenmedik şekilde yakınlaşmamı, ısınmamı sağlayacak 17-Denemeyi, yeni şeyleri öğrenmeyi, anlamayı, keşfetmeyi çok sevdiğimi asla unutma Onsuz olamam, alış 18-Ne kadar çabuk büyüdüğümü unutma Bana ayak uydurman çok zor olmalı, lütfen dene 19-Çok fazla sevgi ve anlayış olmadan büyüyüp gelişemeyeceğimi lütfen unutma, ama bunları sana söylemem gerekmiyor, öyle değil mi? 20-Lütfen sağlıklı ol ve spor, egzersiz yap Sana ihtiyacım var |
|