Bir Bardak Daha İstiyorum Lütfen |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bir Bardak Daha İstiyorum Lütfen''Bir Bardak Daha İstiyorum Lütfen'' Çocuklar Oyuna Daldıklarında Her Şey Onlar İçin Önemini Yitirir Su Veya Herhangi Başka Bir Şey İçmek Akıllarının Ucundan Bile Geçmez Oysa Her İnsan İçin Olduğu Gibi, Çocukların Da Gün İçinde Yeterli Miktarda Sıvı Almaları Çok Önemli Çünkü Sıvı Eksikliği, Çocukların Kısa Sürede Yorgunluk Hissetmelerine Neden Olur Çocuklar Ne Kadar Küçük Olurlarsa, O Denli Sıvıya İhtiyaç Duyarlar Neden Mi? İşte Sebepleri # Çocuk Organizmasının Yüzde 80'i Sudan Oluşur Yetişkinlerde İse Bu Miktar Yüzde 70'e Düşer # Çocukların Toplam Cilt Yüzeyi, Vücut Oranlarına Göre Yetişkinlerinkiden Daha Büyüktür Aynı Durum Çocukların Akçiğerleri İçin De Geçerlidir Ve Bu Organlar Üzerinden Çok Fazla Sıvı Kaybedilir # Böbreklerin De Metabolizmanın İyi Çalışmasını Sağlamak İçin Bol Miktarda Sıvıya İhtiyaçları VardırUzmanlar, Çocukları Sıvı Almaya, Su İçmeye Alıştırmak İçin Birkaç Öneride Bulunuyor Ve Çocuk Yaşlarda Bol Sıvı Almaya Alışanların İlerki Yaşlarda Da Bu Alışkanlıklarını Devam Ettirdiklerini Vurguluyorlar # Çocuklar Her Öğünde Birşeyler İçmeli Bardak Boşaldıkça Siz Doldurun Su İştahı Kapatır Gibi Laflara İnanmayın Sıvı Ve Özellikle Su İçmek Çok Sağlıklı Ve Gerekli # Sadece Öğünlerde Değil, Diğer Zamanlarda Da Çocuklara Sürekli İçecek Verin Oyunları Sırasında Onlara Birşeyler İçmeleri Gerektğini Hatırlatıp Serinletici Veya Sıcak İçecekler İkram Edin # Çocuklar İçin En Sağlıklı İçecekler Tabii Ki Öncelikle Su, Daha Sonra Doğal, Katıksız Ve Şekersiz Meyve Suları, Bitkisel Çaylar Suda Bol Mineral Var, Şeker Ve Kalori Yok Limonata Ve Kolada İse Bunun Tam Tersi Şeker, Kalori Ve Kafein Var Kısacası Çocuklarınıza Bir İyilik Yapın Ve Onları Suya Alıştırın # Çocukların Okulda Geçirdikleri Zaman İçin Beslenme Çantalarına Sandviçlerinin Yanı Sıra Mutlaka İçecek De İlave Etmeyi Unutmayın Birçok Yerde Çok Pratik Su Şişeleri Satılıyor, Siz De Mutlaka Bir Tane Alın # Çocuğunuza Örnek Olun Çocuklar Hep Ebeveynlerini Ve Sevdikleri İnsanları Taklit Eder Çocuğunuzla Birlikte Siz De Bol Bol Su İçin Sabahları Kahvaltıda Ve Her Öğünde Masada Su Bulundurun |
|