![]() |
Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı) |
![]() |
![]() |
#121 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)7-ŞİDDET Ya dinle, ya dinle, ya dinle ya dinle yada git Bu şiddet olmazsa hiç olmaz, Ya dinle ya git Ya dinle ya dinle ya dinle ya dinle ya git Bu şiddet olmazsa hiç olmaz Ya dinle ya git Ya dinle ya dinle ya dinle ya dinle yada git Bu şiddet olmazsa hiç olmaz Kokun burda rengin burda yüzümde saçlarımda Kanım kanımda akıyor ey Bağdat biz hep sizleyiz Ya dinle ya dinle ya dinle ya dinle ya da git Bu şiddet olmazsa hiç olmazsa Ya dinle ya git Bağdatlım, emekçim, Kardeşim ha, kardeşim ha Tuttuğum zafer olsun hep böyle Güzel kardeşim güzel Bağdatlım Tuttuğum zafer olsun hep böyle Ya şimdi, ya şimdi, ya şimdi ya hiç Ya şimdi, ya şimdi, ya şimdi ya hiç Gözüm kardeşim canım kardeşim Benim kardeşim, benim kardeşim Yarın geç olur, yarın geç olur, tuttuğun zafer olsun hep böyle Yarın geç olur, yarın geç olur, tuttuğun zafer olsun hep böyle Ya dinle ya dinle ya dinle ya dinle ya da git Bu şiddet olmazsa hiç olmaz Ya dinle ya git Ya dinle ya dinle ya dinle ya dinle ya git Bu şiddet olmazsa hiç olmaz Ya dinle ya git Söz: HHüseyin Korkmazgil Müzik: Marcel Halef / AKaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)8-HEP SONRADAN Ne sen Leyla’ sın ne de ben Mecnun Ne sen yorgun ne de ben yorgun Kederli bir akşam içmişiz sarhoşuz hepsi bu ![]() Hep sonradan gelir aklım başıma hep sonradan sonradan Hep sonradan gelir aklım başıma hep sonradan Hep sonradan gelir aklıma hep sonradan, sonradan Hep sonradan gelir aklım başıma, hep sonradan ![]() Ne sen bulutsun ne de ben yağmur Ne sen mağrur ne de ben mağrur Hüzünlü bir akşam susmuşuz durgunuz hepsi bu ![]() Hep sonradan gelir aklım başıma, hep sonradan, sonradan Hep sonradan gelir aklım başıma, hep sonradan Hep sonradan gelir aklıma, hep sonradan, sonradan Hep sonradan gelir aklım başıma, hep sonradan ![]() Söz: Ali Çınar Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)9-ŞİİRE GAZELE Senin eşkin meni düşürdü dile Neçe aşık olur bülbüller güle Hasret çektim könül verdim Seni sevdim men Böyle bir güzele eşkimi tezele Şiire gazele könül verdim Eğer menden ayrı gezip dolansan Menim bu eşkime bigane kalsan Alışaram od tutaram Hem yanaram ben Buna da bilmeden Sensiz ben gülmerem Könlümü veremem heç kesemem Könlümü veremem Şiir: Anonim Müzik: Anonim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)10-DORUKLARA SEVDALANDIM Filiz filiz harelendim dağlara uymak için Kan gölünde kurulandım hayatı duymak için Kavgalara kuyulandım sabaha varmak için Kavgalara kuyulandım sabaha varmak için ![]() "Kekik kokusu duydum Kekik kokusu koynunda huysuz gecenin Uyandım birdenbire Haydi dedim yüreğim gidelim bu şehirden Bu şehir koparmak istiyor beni özlemlerimden Yorgunum; Çünkü yorgunluğumun yaşamak gibi bir anlamı var Yine de yaşamaktan duyduğum mutluluğun tadına Düşmanlarım ulaşamazlar ![]() ![]() ![]() Katarlar gelir geçer bir geceden bir geceye Yüreğim yare yare iz bırakır bin acıya Gün olur şafaklanır karanlıklar bin parçaya Gün olur şafaklanır karanlıklar bin parçaya ![]() Denizlerde dalgalandım taşları oymak için Doruklara sevdalandım ışığa doymak için Irmaklarda durulandım dağları duymak için Irmaklarda durulandım dağları duymak için ![]() "Bir kuş çiz yavrum yüzüme gözyaşınla Bir kuş tel tel kirpiklerim kanat olsun Bir kuş çırpınan kalbi dudağımda Bir kuş yavrum sıcaklığın beni bulsun ![]() Bahar gelmiş balam benim Bahar gelmiş dayanmış Dalda yaprak bebeciğim Suda köpük uyanmış Kuzulara özenmiş kızım benim Körpe sesler dinlenmiş Ay ışığında yanmış yavrucuğum Onun için beyazmış ![]() Şarkılar gelir geçer bir heceden bir heceye Yüreğim yare yare yankılanır bin acıya Gün olur ufalanır karanlıklar bin parçaya Gün olur ufalanır karanlıklar bin parçaya Söz: Nihat Behram Müzik: Ahmet Kaya ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)1-BAŞIM BELADA Bugün düşünemeyeceğin kadar başım belada Köşe başları tutulmuş üstelik yağmur yağmada İler-tutar yani yok Fişlenmişim adım-eşkalim bilinmekte Üstelik göğsümde yani tam şuramda Kirli sakalıyla bir eşkiya gezinmekte Başım belada Adamın biri vurulmuş sokakta Cebinde adresim bulunmuş Başım belada Tabancamı unutmuşum helada Nerden baksan tutarsızlık Nerden baksan ahmakça Sevdim inanamayacağın kadar seni esmer kız Kirpiklerimde çırpınan şu tuzlu gözyaşımda İhanetin adı yok Neylersin ki çember daralmakta Şimdilik hoşçakal yaban çiçeğim Yasal mermisiyle bir komser yaklaşmakta Başım belada Adamın biri vurulmuş sokakta Cebinde adresim bulunmuş Başım belada Tabancamı unutmuşum helada Nerden baksan tutarsızlık Nerden baksan ahmakça Söz: Yusuf Hayaloğlu Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)2-TEZGAHTAR NEBAHAT Tezgahtar bir kızdı o permalı saçlarıyla Herkese gülümserdi süzgün bakışlarıyla Anasının elinden kaçırıp birkaç kuruş Konserlere giderdi çılgın gözyaşlarıyla ![]() Kırmızı hırkasıyla resimler çektirirdi Keşfedilmek için hep Beyoğlu’ nda gezerdi Her akşam o şarkıcı, duvardaki posterden Uzanıp rüya gibi dudağından öperdi ![]() Ah, Nebahat Nebahat Bir gün görmedi rahat Düşünür bulamazdı Kimdeydi bu kabahat ![]() Tezgahtar bir kızdı o evi Sağmalcılar’ da Altı kardeş bir ana birde kötürüm baba İçki kumar peşinde boş vermiş bir abisi Devlete karşı gelmiş bir ablası mahpusta ![]() Kırmızı hırkasını ah seneler eskitti Sonunda rüyasını sandığına kilitledi Mahalleden biriyle heveslendi sevmeye Hayırsız çıktı oğlan zengin bir dula çıktı ![]() Ah, Nebahat Nebahat Ona gülmedi hayat Sonunda anladı ki Kendindeydi kabahat ![]() Söz: Yusuf Hayaloğlu Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)3-HİÇBİR ŞEYİMSİN Sen benim hiç bir şeyimsin Yazdıklarımdan çok daha az Hiç kimse misin bilmem ki nesin Lüzumundan fazla beyaz Sen benim hiçbir şeyimsin Varlığın anlaşılmaz Galiba eski liman üzerindesin Nasıl karanlığıma bir yıldız olmak Dudaklarınla cama çizdiğin En fazla sonbahar otellerinde Üniversiteli bir kız uykusu bulmak Yalnızlığı öldüresiye çirkin Sabaha karşı öldüresiye korkak Kulağı çabucak telefon zillerinde Sen benim hiçbir şeyimsin Hiçbir sevişmek yaşamışlığım Henüz boş bir roman sahifesinde Hiç kimse misin bilmem ki nesin Ne çok cığlıkların silemediği Zaten yok bir tren penceresinde Sen benim hiçbir şeyimsin Yabancı bir şarkı gibi yarım Yağmurlu bir ağaç gibi ıslak Hiç kimse misin bilmem ki nesin Uykum arasında cağırdığım Çocukluk sesimle ağlayarak Sen benim hiçbir şeyimsin Söz: Attilâ İlhan Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)4-KALAN KALIR Vur sirtina, vur sirtina Dostun oldum vur sirtina Madem ki ben kaldiramam Derdimi al vur sirtina Duman kalir, duman kalir Ocak tüter duman kalir Ben yanarim hic tükenmem Benden sonra duman kalir Ah ne fayda, ah ne fayda Kefen beyaz ha ne fayda Bir hayina yas dökersin Kadrin bilmez ah ne fayda Kalan kalir, kalan kalir Giden gider kalan kalir Ben giderim geri gelmem Benden sonra kalan kalir Meydan kalir, meydan kalir Yigit ölmez meydan kalir Yere vurma hatirimi Sana kahpe meydan kalir Söz : Yusuf Hayaloğlu Müzik : Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)5-BİR ACAYİP ADAM Suphi Suphi bir acayip adam Suphi Suphi benim canım ciğerim Kimse bilmez nereli olduğunu Suphi Suphi bir acayip adam Suphi suphi susar akşam oldumu Bir cebinde das Kapital Bir cebinde das Kapital Bir cebinde kenevir tohumu Suphi Suphi bir acayip adam Suphi Suphi benim canım ciğerim ![]() “Fırtınadan arta kalmış bir teknede Tevekkül içinde, görkemli sakalı Ve iğreti parkasıyla Gizlediği macerasıyla Bir acayip adam yaşardı Akşamları susardı Ben konuşsam kızardı Bir sürgün kasabasıydı Bir eski zamandı, Hazirandı Çocuktum evden kaçmıştım Gelip ona sığınmıştım Küçücük bir koydu sığdı Burayı keşfeden belki oydu Uzaktan kasabanın ışıkları yanardı İçim anneyle dolardı ağlardım Suphi şöyle bir göz atardı Gizli bir cigara sarardı ağlardı Sonra barışırdık ben flüt çalardım Cigara sönerdi ağlardık Nerden geldiğini bilmezdim Kimsesizdi belki kimliksizdi Onun macerası onu ilgilendirirdi Kimseye ilişmezdi Bir şeylere küfrederdi hep Tedirgin bir balık gibi uyurdu Bazen kaybolurdu arardım Yağmurun altında dururdu Bir kalın kitabı vardı cebinde dururdu Hergün okurdu ben birşey anlamazdım Kapağını seyreder duymazdım Sakallı bir resimdi kimdi Ne kadar mütebbessimdi Sordum birgün Suphi’ ye Söylediklerini niye anlamıyorum diye; Bildiklerini, dedi, yüzleştir hayatla Ve sınamaktan korkma, Doğruyla yanlışı o zaman ayırabilirsin Ve onu anlayabilirsin Sonra gülerdi Günlerim yüzlerce ayrıntıyı merak etmekle geçerdi Sonra yine akşam olurdu Suphi susardı Ben konuşsam kızardı tekneye martılar konardı Yüreğim Suphi’ ye yanardı ağlardım Suphi denize tükürürdü gökyüzünü tarardı ağlardı Sonra barışırdık ben flüt çalardım Yıldız kayardı ağlardık ![]() Suphi Suphi bir acayip adam Suphi Suphi benim canım ciğerim Kimse bilmez nereli olduğunu Suphi Suphi bir acayip adam Suphi Suphi susar akşam oldumu Bir cebinde das Kapital Bir cebinde das Kapital Bir cebinde kenevir tohumu Suphi Suphi bir acayip adam Suphi Suphi benim canım ciğerim ![]() “Bir sürgün kasabasıydı Bir eski zamandı hazirandı Çocuktum evden kaçmıştım Gelip ona sığınmıştım Bir gün aksilik oldu annem beni buldu Suphi kaçıp kayboldu Kasaba çalkalandı olay oldu Ben sustum kanım dondu Polisler onu bulduğunda tekti felaketti Herkes meydanda birikti Karakoldan içeri girerken sanki mağrur bir tüfekti Ansızın dönüp bana baktı, Anladın mı, dedi Anladım dedim, anladım Ve o günden sonra; Hiç bir zaman, hiç bir yerde, hiç ağlamadım ![]() ![]() ![]() Söz: Yusuf Hayaloğlu Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)6-ENTEL MAGANDA Piposu ağız kenarında Bodrum' un entel barında Herkesin yargılamaktan Kimse kalmamış yanında ![]() Sakalları şarap tasında Dikilmiş barın ortasında Tanınsın diye bekliyor Sanırsın dev aynasında ![]() Behey sanat hırsızı Behey üretme kabızı Birazcık efendi ol Bırak elinden şu sazı ![]() Bir eli televizyonda Öteki eli basında Bir şeylerin tadı kalmış Dişlerinin arasında ![]() Başkalarına hümanist Karısına karşı dayı Nasıl beceriyor bilmem İkisi birden olmayı ![]() Behey sanat hırsızı Behey üretme kabızı Birazcık efendi ol Bırak elinden şu sazı ![]() Konuşurken solcusun Yaşarken karambolcusun Oportinizme bulaşmış Tipik bir orta yolcusun ![]() Bir Allah’ çı bir kulcusun Bir davulcu bir pulcusun Ne kadar inkar etsen de Hem jigolo hem dulcusun ![]() O yandasın bu yandasın Hovardasın hep bardasın Artık rol yapmayı bırak Sen bir entel magandasın ![]() Behey sanat hırsızı Behey üretme kabızı Birazcık efendi ol Zehir etme şu yazı ![]() Söz: Yusuf Hayaloğlu Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)7-AYRILIĞIN HEDİYESİ Şimdi saat sensizliğin ertesi Yıldız doğmuş gökyüzü ay aydın Avutulmuş çocuklar çoktan sustu Birben kaldım tenhasında ![]() ![]() ![]() Gecenin avutulmamıs ben ![]() Şimdi gözlerime ağlamayı öğrettim Ki bu yaşlar utangaç boynunun kolyesi olsun Buda benim sana ayrılırken hediyem olsun ![]() "Soytarılık etmeden güldürebilmek seni Ekmek çalmadan doyurabilmek Ve haksızlık etmeden doğan güneşe Bütün aydınlıkları içine sezebilmek gibi Mülteci isteklerim oldu arasıra biliyorsun Şimdi iyi niyetlerimi bir bir yargılayıp asiyorum Bu son olsun, son olsun ![]() Şimdi saat yokluğunun belası Sensiz gelen sabaha günaydın İşi gücü olanlar çoktan gitti Bir ben kaldım voltasında gecenin Hic uyumamış ben ![]() Şimdi gözlerime ağlamayı öğrettim Ki bu yaşlar utangaç boynun kolyesi olsun Bu da benim sana Ayrılırken hediyem olsun ![]() "Kafamı duvara vurmadan tanıyabilmek seni Beyninin icindekileri anlıyabilmek ve Yitirmeden yüzündeki anlık tebessümü Bütün saatleri öyleyce Dondurabilmek için Çıldırasıya paraladım kendimi Lanet olsun Artık sigarayı üç pakete çıkarttım günde Olsun gözüm olsun, ne olacaksa olsun ![]() ![]() ![]() Söz: Yusuf Hayaloğlu Müzik:Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)8-YANGIN GECESİ Yangın gecesinde giyinmiştim Ateş İstanbul’ a bulaşmıştı Yalnızdım, zehirdim, zehirliydim Bütün köprülerim atılmıştı ![]() Gemileri ellerimle batırmıştım İstanbul nefes nefes yanıyordu Sen tutuşmuştun yanıyordun Çığlıkların kulağımdan gitmeyecek ![]() Saçların tutuşmuştu yanıyordu Ateş dudaklarına bulaşmıştı Kimsecik yangını görmüyordu Bir damlacık su vermiyordu ![]() Sen bir cehennemdin yanıyordun İstanbul bir cehennemdi yanıyordu Ben eski cehennemdim yanıyordum Şiirlerim haykırmaya başlamıştı ![]() Duman beni boğmasa kör etmezse Gözlerim kör olmasa ölmezsem Seni görsem suçlu gözlerini görsem Yangın gecesinde kaybolduğunu ![]() Başıma taş yağmasa düşmezsem Gemiler ateş almasa gitmezse İstanbul yanmasa sen yanmasan Ben kendi kendimi yakacaktım ![]() Söz: Attilâ İlhan Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)9-O VAHŞİ AT Bizi güllerin iklimi tüketti Toprağı yaran filize vurulduk O vahşi beyaz at alıp başını gitti Bir yaz yağmuru gibi unutulduk ![]() Sığ yanlarımız oldu ara sıra El yordamıyla dalarken hayata Bir parça telaş, bir parça ümittik Hiç yetişemedik o vahşi ata ![]() O vahşi atlarla beraber Ah şu içimizdekiler Sanki sökülürcesine, sanki sökülürcesine, Sanki sökülürcesine Gitti gider ![]() Bize bir gün çelişkisi yetti Dudağı yoran bir söze kırıldık O vahşi beyaz at tutuştu yelesinden Kaldığı yerden başlanır mı artık ![]() Hiç ayrılmayız derken bir ucundan Aşk doğa yitirdiğimiz ilan aşktı Ben sana kıydım, sen bana gücendin Ve durduramadık o vahşi atı ![]() O vahşi atın ardından ah şu aramızdakiler Hiç yaşanmamışçasına, hiç yaşanmamışçasına, Hiç yaşanmamışçasına Uçtu gider ![]() Söz: Yusuf Hayaloğlu Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)10-GEL HAYDİ GEL Güller solmadan önce gel gecenin yarısında gel gizli gizli gel sessiz gel ay pencereden aşmadan karanlık yoldan şaşmadan yavaş yürü koşmadan gel kimselere sataşmadan ekiplere dalaşmadan belaya bulaşmadan gel bak ben gelmeden önce gel ben sana gel demeden gel işte şimdi gel hadi gel uykulara karışmadan yastığımız buruşmadan rakımız mayışmadan gel gün sabaha kavuşmadan ayaklarım dolaşmadan arzular savuşmadan gel ay pencereden aşmadan karanlık yoldan şaşmadan yavaş yürü koşmadan gel kimselere sataşmadan ekiplere dalaşmadan belaya bulaşmadan gel ateş sönmeden önce gel sabahın serininde gel ıslak ıslak gel titre gel ay pencereden aşmadan karanlık yoldan şaşmadan yavaş yürü koşmadan gel kimselere sataşmadan ekiplere dalaşmadan belaya bulaşmadan gel şarkım bitmeden önce gel söyleyince gel çabuk gel hadi hadi gel şimdi gel uykulara karışmadan yastığımız buruşmadan rakımız mayışmadan gel gün sabaha kavuşmadan ayaklarım dolaşmadan arzular savuşmadan gel ay pencereden aşmadan karanlık yoldan şaşmadan yavaş yürü koşmadan gel kimselere sataşmadan ekiplere dalaşmadan belaya bulaşmadan gel Söz: Ahmet Kaya Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)11-HASRETİNDEN PRANGALAR ESKİTTİM Ard-arda bilmem kaç zemheri geçti Kurt uyur, kuş uyur, zindan uyurdu Dışarıda gürül- gürül akan bir dünya Bir ben uyumadım, kaç bahar leylim Hasretinden prangalar eskittim Karanlık gecelerde kendimden geçtim Saçlarına kan gülleri takayım, Bir o yandan bir bu yandan Elma yanaktan Açar kan kırmızı yedi verenler Kar yağıyor bir yandan Savrulur Karaca dağı savrulur Zozan Bak bıyığım buz tuttu, üşüyorum ben Zemheri de uzadıkça uzadı Seni baharmışsın gibi düşünüyorum Seni Diyarbekir gibi düşünüyorum Söz: Ahmed Arif Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
|