Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aile, havas, istekleriniz, sevgilii, vsyardım, yardım

Aile,Eş,Sevgilii vs...Yardım İstekleriniz (Havas Yardım)

Eski 06-27-2012   #121
Prof. Dr. Sinsi

öncelikle hikayem biraz uzun ama okuma sabrını gösteren ve yardım etmeye çalışcak olan herkesden Allah razı olsun

Yaklaşık bir yıl önce siteye üye olmuştum,sevgilimden ayrılmıştım perişan bir haldeydimOndan bir türlü uzak duramıyordum,hayatına bir başkasını aldığı halde görüşmeye devma ettim,hergece el açıp dua ettim,ama bazen inancım zayıfladı yenik düştüm,bende hatalar yaptım onu sevdiğim halde başkalarıyla denemek istedim olmadı,bir süre sonra bir çok olumsuz şey yaşamamıza rağmen tekrar bir araya gelebildik,çok güzel günlerimiz oldubu arada ben tekrar aşk sarhoşu olup dua etmeyi bıraktım bir şükür bile etmedim,şimdi gene aynı durumu yaşıyorum ayrıldık ve onun hayatında birisi var hemen hemen aynı zamanlarama bundan bir kaç ay önce onunda isteği üzerine ailemle konuştum gidip ailesinden Allahın rızası ile istemeye gidecektikşimdi hem ben çok üzgünüm hem ailemonunla hala görüşüyorum bunu o istiyor,benim onu anladığımı,dinlediğimi ve benimle birlikte güzel vakit geçirdiğini sölüyor,hayatındaki kişi içinde henüz aşk yada sevgi olmadığını ama bunu yaşamak istediğini söylüyorbu arada en büyük sorun onun ailesi beni istemiyor bunun en büyük sebebi babamın alevi olmasıdırAma bugune kadar ben bayram namazları için camiyede gittim,Allahımıma ve onun Peygamberine hep inandımİnanın bana sizler kadar bende inanırım babamda

Şimdi öncelikle sevdiğimin bana sevgisinin yanı sıra dürüstlük ve güveniyle dönmesini,bizim birbirimiz için hayırlı birer eş olmamız mutlu bir hayat geçirmemiz,ailesinn tutumunun değişmesi,bize destek olmalarını sağlamak için neler yapmalıyımhepinize teşekkür ederim

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2012   #122
Prof. Dr. Sinsi

tuğb@ Nickli Üyeden Alıntı

arkadaşlar benim bir sorum olacakailem evlenmeme razı olmuyorrıza göstermeleri için geceleri 3 te kalkıp yasini şerif okumamı önerdilerbende öyle yapıyorumancak şuanlık bir gelişme yokbunu yapan diğer bi arkadaşım da garip gelişmler oluyorsanki herşey tersine kötüleştihocaya sorduk erkek arkadaşıyla ileri yakınlıklarından dolayı okuduğu yasin etkili olmamışben elhamdürillah devam ediyorum hayırlısıyla sonuca erişirim inşallah ama arkadaşıma nasıl bir yardımınız dokunabilir?imam nikahı kıymaları lazımmı?ailesi onunda razı değilbir bunu sorucam birde ben başka ne yapabililirim diye soracağımailemi nasıl ikna edebilirim yasinii okumaya devam ediyorum başka yanında ne okumamı tavsiye edersiniz?dualarınız eksik etmeyin beni de katın allah razı olsun

filiz kardeşim bu konu hakkında danışmıştımyardım edebilirseniz cok sevinirimallah razı olsun şimdiden

--- Sonraki mesaj ---

hatice zehra kardeşim aklım inanki sende bugundua ediyorum senin içininşallah geceyii ardında bırakan bu güneş seninde geleceğini aydınlatmak için doğmuştur sende mutluluğa adım atarsın bugun inşallahhayırlı haberlerini bekliyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2012   #123
Prof. Dr. Sinsi

bunu hep mira yazar bu durumlarda ondan alintidir

Abdestli olarak üç ayetel kürsi okuyup ardından YA HAYYU YAKAYYUM YA BEDİASSEMAVATİ YA ZELCELALİ VEL İKRAM dedikten sonra ey ALLAH'ım Falanca Kişinin Bana Karşı Dilini Bağla Ağzını Kilitle Hakkımda Hayır ve İyi
İyilikten Başka Birşey Konuşmasın Diye Dua Edin Sonucu Gözleyin Bakın Neler Göreceksiniz Hergün Okumanız Lazım Birde Falanca Yerine Kişinin İsmi Gelecek

--- Sonraki mesaj ---

benim kaynana ile cok sükür bir sorunum yok ama 3 görümceden ikisi cadi onlarda kaynana dan beter yani

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2012   #124
Prof. Dr. Sinsi

nermin999 Nickli Üyeden Alıntı

Söylediklerinizin doğruluğunu aslında içimde biryerde hissediyırum Ama çaresizliğim öyle büyük ki Neden kötüler mutlu oluyor diyorum işte Ve çocuklarımın geleceği endişelendiriyor işte

Kaygılarınızı gerçekten anlıyorum siz şuan çaresiz olduğunuzu düşünüyor olabilirsiniz ama yaşadığımız sürece
çaresizlik yoktur
çaresizlik sadece amel defteri kapanınca vardır, o zaman hiçbişey elden gelmez çünkü yapılacak şey kalmamıştır o an artık
ALLAH bizi orda perişan bırakmasın
şimdi bi oraya bide buraya bakarak düşününordaki çaresizlikmi daha kötüdür, yoksa burdakimi?
şükürler olsunki şuan hayattayız
bi kapıyı kapatan Allah başka bi kapıyı elbet açar, yeterki çalmayı bilelim

'Bilki hiçbir gece ebedi değil,
her karanlığın içinde bir fecir saklı!
Şimdi sus gönlüm sus ve teslim ol!
Fani dertlerle tükenmekten vazgeç
Dünya buna değmeyecek kadar kısa
Unutma ey gönül burası dünya!
Sefası da fani, cefası da!''

dua ve sabırla beklerseniz ne güzel kapılar açılacak göreceksiniz
unutmayın, duanız kadar kuvvetlisiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2012   #125
Prof. Dr. Sinsi

nermin999 Nickli Üyeden Alıntı

Ben yanlış birşey yaptığımı düşünmüyorum Hatalarım kusurlarım olmuştur Bunları bilerek yapmadım Ve hep tövbe ederim Tek önemli şeyim ailemdir benim Ve ihtiyacı olanlara yardıma gitmye eçalışırım hep Ceimdeki paramı benden daha çok ihtiyacı olana vermek mi yanlış Sıkıntılı olanlara elimden gelen yardımı etmek mi suç Bunları ilk kez söylüyorum Çünkü yaptığım her iyiliği ikinci kez düşünmedim ben Ve bunu beni tanıyan herkes söyler Ama öyle kötüler var ki çevremde Benim bu hale düşmemi bekleyen Mutlu olacaklar artık O kötülere yenildim ben Onlar şimdi kıs kıs gülüyorlar bana Evimden eşyalarım giderken gördüler Maaşımı konuşuyorlar gülerek Bunları hakedecek birşey yapmadım ben

Siz bence kendiniz den çok başkaları sizin için ne düşünür buna yönlenmişsinizHiç bir şey için geç değildir yeniden başlayabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2012   #126
Prof. Dr. Sinsi

gözde bilge Nickli Üyeden Alıntı

çok doğru arkadaşımın dedikleri eğer herkesin istediği hemen olsaydı kaos çıkardı o nedenle sekın umudunu kaybetme duadan başka çaremiz yok ben öyle düşünüyorum dua ederken hep Allahım yanlış birşey yapmama izin verme diye dua ediyorum inş senin işlerinde en kısa zamanda yoluna girer kardeşim

Ben yanlış birşey yaptığımı düşünmüyorum Hatalarım kusurlarım olmuştur Bunları bilerek yapmadım Ve hep tövbe ederim Tek önemli şeyim ailemdir benim Ve ihtiyacı olanlara yardıma gitmye eçalışırım hep Ceimdeki paramı benden daha çok ihtiyacı olana vermek mi yanlış Sıkıntılı olanlara elimden gelen yardımı etmek mi suç Bunları ilk kez söylüyorum Çünkü yaptığım her iyiliği ikinci kez düşünmedim ben Ve bunu beni tanıyan herkes söyler Ama öyle kötüler var ki çevremde Benim bu hale düşmemi bekleyen Mutlu olacaklar artık O kötülere yenildim ben Onlar şimdi kıs kıs gülüyorlar bana Evimden eşyalarım giderken gördüler Maaşımı konuşuyorlar gülerek Bunları hakedecek birşey yapmadım ben

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2012   #127
Prof. Dr. Sinsi

,,,insan ruhu sevmeye meyilli, saf ve temizsen meyilin aşırı olur

arkadaşların dediği gibi basit değil evlilik, sen sevmek istemişsin;sevgine karşılık alsan dahi beş sene boyunca yıpranır ve sevdiğini yıpratırsınher ikiniz içinde üzücü oluryerinde olsam onu aşırı sevmezdim, sadece arkadaş olarak kalmaya devam ederdim

önünde önemli yıllar var, hayatın şekilleneceksaf ve temiz niyetinle kendini kaptırırsan çok şey kaybedebilirsin

Allah yardımcın olsundoğru yolu açsın kardeşim

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2012   #128
Prof. Dr. Sinsi

20 yaş hayatı anlamak ve insanları tanımak için çok genç bir yaş
bi yerde tamam olgunlaşmak için yaşlanmak gerekmiyor ama daha yol almak lazım
''yaşlanarak değil, yaşayarak tecrübe kazanılır
zaman,insanları değil armutları olgunlaştırır'' bu doğru ama sen bu yaşına dek kimi sevmen gerektiğinden emin olacak kadar tecrübe yaşadın mı, kendine bi sor bence
ben 23 yaşındayım ama şuan 20 yaşımı hatırladığımda çok yol almışım diyorum, şuanki ben bambaşka
gerekli olan bazı değişimleri yaşamak gerek

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2012   #129
Prof. Dr. Sinsi

sevban Nickli Üyeden Alıntı

Senin içindeki şu ,bu arkadaşa büyümü yapıldı değilmi?

Eğer ki bu şüpenden kurtulmak istersende bu işi Allah rızası için yapanlardan yardım iste ,ilmi olana müraacat et ,paranı pulunu hocayım diye gezenlere kaptırma kardeşimÖyle bir zamandayızki herkes harşeyi yapar ALLAH yar ve yardımcın olsunvesselam

doğru anladın sevgili sevban allah razı olsun ama elimizde olan tek nimet internet bu anlamda,ve herkes internnettte medyumum diyenlerin şarlatanlığından bahsediyorlar doğruyu nerde nasıl bulacağım?

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2012   #130
Prof. Dr. Sinsi

liberta Nickli Üyeden Alıntı

sevgili sevban ve sevgili gelincik cevaplarınız için teşekkür ederim ama şunu belirtmek istiyorum ben üzerimde hakkı olan insanla helalleşmiş ve onun her ihtiyacını maddi anlamda görüyor durumdayım,benden ayrılan hanımla ise aslında herşey yolunda giderken birden ne olduysa benden soğuduğunu belirtmesi bende bir takım kuşkularda uyandırmadı değil umarım ne demek istediğimi anlıyorsunuz,bu kız bir zamanlar sensiz yaşayamam diyordu bana ve ayrıldıktan sonraki tek görüşmemizde beni gördxüğü anda töbe haşa şeytan görmüş gibi bir hali olduğunu anladım,gözlerinde bana karşı en ufak bir sevgi belirtisi yoktu,oysaki daha 1 hafta önce geleceğimizle ilgili planlar yapıyorduk,umarım anlıyorsunuzdur

Senin içindeki şu ,bu arkadaşa büyümü yapıldı değilmi?

Eğer ki bu şüpenden kurtulmak istersende bu işi Allah rızası için yapanlardan yardım iste ,ilmi olana müraacat et ,paranı pulunu hocayım diye gezenlere kaptırma kardeşimÖyle bir zamandayızki herkes harşeyi yapar ALLAH yar ve yardımcın olsunvesselam

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2012   #131
Prof. Dr. Sinsi

Herşeyden önce hayırlısını istemek lazım olan olaylarda biz göremesekte gerçekten vardır bir hayır Hiçbir şekilde sebep ne olursa olsun büyü yoluna başvurmayın Allaha sığının sizin içinizdeki sızıları duyup cevap verecek istediği an istediğini yapabilecek ve kulunun gözyaşına isteklerine her daim cevap verecek olan tek merciidirHiç kimse hiçbir şey yada insan Allahtan sizi daha üstün tutmaz Büyüye başvuranın sonu hüsrandır

Kul bir musibete uğradığı vakit İnna lillahi ve İnna ileyhi raciun Allahümme Ecirni fi musibeti vahluf li hayran minha 'ya kadar okursa muhakkak Cenab-ı hakk o musibetin sevabını ve uğradığı zararın yerine daha hayırlısını ihsan eder sürekli oku mutlaka düzelicektir
YA LATİF -129 :lütfu ve keremi bol olan Lütfeden ihsanı sınırsız olan demektirbu isme devam eden katına çıktığı insanlar tarafından kabul görür istediğini elde ederHergün bu ismi zikreden kimse içinden çıkılmaz sıkıntılarından kurtulur Aşk acısına karşı okunan esmalardandıröyle şeyler olur ki şaşıp kalırsınızayrıca Hergün beş vakit namazdan sonra 129 kez Ya Latif zikredene Allah her işinde başarı nasip eder darlık ve sıkıntıya düşmez zorlukları kolayca geçer ve musibetlerden korunurZor bir işle karşılaşıp nasıl çözeceğini bilemeyen temiz kalp ve iyi bir niyetle (16641) defa zikreden problemini ve sıkıntısından kurtulur(hergün 1000 defa zikrebilirsin)
YA HALİM-88 :Yarattıklarına son derece yumuşak muamele eden demektirbu isim tahammül edemediğiniz kimselere size a sıkıntı veren insanlara okunursa uyumlu hale getirir size en ufak zararı dokunamaz Allah ismi hürmetine onu yatıştırır uyumlu hale getirir,sinirli olan okursa sakinleşir (asabi olan kimseye asabiyet halinde 88 kez okunursa derhal sakinleşir defalarca denemiştir)ayrıca hayırsız kadın/koca üzerine okunursa halinden vazgeçmek zorunda kalır(bir çok faydası daha var özetle bu isim aileden tutun düşmanlara karşı herkesi sakinleştirip,ıslah eder ve faydalı hale getirir)

Eğer Allah'ı (cc) hakkı ile tanısaydınız,dualarınızla dağlar yerinden oynardı!

HzMuhammed sallallahü aleyhi vessellem

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2012   #132
Prof. Dr. Sinsi

sevgili kardeşim yazdıkların bence çok ibret verici şimdi;

sana soruyorum daha karından ayrılmamışsın ,ve yasak bir ilişki yaşamaktasın ,bundada sorunların olmuş sence Allah bu durumdan ne kadar razı olur ?

Bence çaresizliğin o gelsin yada gelmesin, bu olmasın sen istediğin kadarda vefk hazırlat sadece paran gider sana söyliyeyim ,Allahın emrine aykırı bir olayda hangi vefk kabul bulur ?

Sakın bana kızma olayın hakikatı budur vesselam veddua

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2012   #133
Prof. Dr. Sinsi

saçma bi başlık oldu özür dilerim herkesden demek istediğim bir sorunum var?

ben kısaca sorunuma değineyim fikrinize danışmak istiyorum

bi kızı sevdim beraber düzenli ilişkimiz vardı o ayrı ben ayrı memleketlerdeyiz ancak maddi durumlarım elvermediği için param olmadığı için ona gidemedim 1nci hafta gitsem sonraki aya yine ona gelmemi istiyordu ona her gitmeyişimde dürüst olmadığım için başka şeyler söylemek geçiştirmek zorunda kaldım param yokdu diyemedim zengin bir kızdı azbiraz durumu iyiydi bense azbiraz sıkıntıdayım neyse böyle böyle o sonunda onu sevmediğimi sanmalara kadar gitti gerçekten okadar çok şey istiyorduki herşey lanet olası paraya dayanıyordu şimdi sen beni sevmiyosun diye ağladı bunaldı kapattı herşeyi yüzüme aramızdaki muhabbet bozuldu

istediğim şey fikirlerinize danışmak arkadaşlar ben ona param yok demedim dürüst olmadım olamadım zor çok zor çünkü onu seviyorum
onun bu konuda beni küçük görmesini istemiyorum bikere ona gittiğimde param yok dediğimde küçük düşeceğim durumlar oldu bana hesap ödettirmedi mesela benzer bikaç şey çok abarttı çok sanki ben kendimi sokakdaki dilenci gibi hissettim çok duygusal bir kız ama tamamen bunalmış halde çıkmazlardayım

ölmek kurtuluş olsaydı ilk gün ölürdüm ama artık kafamı dağıtıp ya onu unutacağım yada bir yolu bir dermanı bir imkanı olmalı baktım sieye uzun uzun formül bikaç öneriler oluyor ben napiim nolur bana bir akıl verin fikir verin sizi kendi derdime alet etmek istemedim özür dilerim ALLAH razı olsun okuyandanda okumayandanda

--- Sonraki mesaj ---

dualar terkipler diyorlar ALLAH ile kul arasında bir kapı olmalı açmak için bu kapıyı açacak dua nedir ona nasıl kavuşurum naparım siz bilirsiniz bana göz kulak verin lütfen

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2012   #134
Prof. Dr. Sinsi

arkadaşlar öncelikle hayırlı geceler diliyorumben bu ara kızımın üzerine çok yemin etmeye başladımbir anda dilime geliyo ne olduğunu anlamıyorum
bu sabah bir şeye çok sinirlendim kayınvalideme bir daha bu eve dönersem kızım için ölüsünü görüyim dedim ne oluyo bana arkadaşlar piskolojim darmadagınık oldu pişman oldum allahım affet beni dedim ama huzursuzumtıpış tıpış geri döndüm bu yeminimin bozulması için ne yapayım çok pişmanım allahım ben ne yaptım ne oluyo bana2 yıl içinde annemi babamı 4 ay arayla kaybettim ardından çok sevdiğim dayımın oğlunu 37 yaşında tırafik kazasında kaybettik 40 gün önce çok sevdiğim teyzem annemin öldüğü hastanede hayatını kaybetti hep ölümü düşünüyorum gece gözümüm önünde gündüz gözümün önünde sanki en ufak şeyde korku kaplıyor her yanımı birileri daha ölücek gibi bu arada teyzemin tabutunun başından hiç ayrılmayan ve o ğün bize sarılıp sarılıp ağlayan ve benimde çok sevdiğim ve annemin ve teyzemin çok sevdiği arkadaşı 20 gün önce öldü yani anlıycanız ne yapacağımı bilmiyorum bana bu konuda yardımcı olurmusunuz yeminim için ne yapmalıyım

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2012   #135
Prof. Dr. Sinsi

ecem23 Nickli Üyeden Alıntı

Arkadaşlar size şunu diyeyimki bazı şeyler olmayınca olmuyormuş ben bunu öğrendimYine gözlerim dolmuş vaziyette size bunları yazıyorumBen sevdiğim kişinin gözünde her ne kadar ilşkimiz için mücadele etmemiş gibi sanki ayrılmamızda tek şuçlu benmiymişim gibi görünsemde yüce Rabbim şahitki kendimce çok mücadele ettimNasılmı?Her gece bu dört duvar arasında hep onu diledim dualar ettimRabbimden onu hayırlarla diledimAma olmuyo işte olmuyoKarşılıklı ikimizde seviyoruz evet ama ayrıyız işlteArkadaşlar artık hiç gücüm yok öyle yoruldumkiöyle yıprandımkibilmiyorum gerçekten ben artık onu geri getirmek,onunla kavgasız tartışmasız güzel günlere kavuşmak için daha napayım bilmiyorumBen her gece birbirinden değerli,mübarek dualardan yardım istedim hemde yalvararakArtık şuna inanıyorumRabbim belkide istemiyo hayırsız bişeyler var demekki Çünkü ben o kadar inançlı bir insanımki Allaha sadece sığındım ondan diledimEn zoru ne biliyomusunuz birini çok seviyosun kalbine söz dinletemiyosunBaşkasını gözün görmüyoKimseye kalbini veremiyosun çünkü bi kalpte başkasının yeri varken o kalbe başkası sığmıyomuş yeni öğrendimO benim ilk aşkımilk o güzel heyecanı tatttığım kişibazen Rabbimle başbaşa kaldığımda neden Allahım dediğim çok olmuştur hemde gözümden yağmur gibi damlalar hem içime hemde seccadelere akarkenNolurdu Allahım diyorum neden bende onunla mutlu olabilirdim hatta hayırsızsa dualarım onu hayırlara çevirmeye yetebilirdi diyorumAma yok işte aylardır ondan ayrıyımOnu gördüğüm rüyalardan anlam çıkarır oldum hepArkadaşlar öyle zormuşki birini deliler gibi sevmekyle canını yakarmışki anladım ben bunlarıArtık bilmiyorum demekki Rabbim benim sevgime onu layık görmüyo Rabbimn adaleti karşısında elden ne gelirki?Artık unutmak istiyorumTek bişey istiyorum kpss sınavında güzel bi başarı elde edip bu şehirden gitmekonunla aynı havayı solumak istemiyorumGitmek hemde çok uzaklara gitmekçünkü beni bağlayan bi sevdiğim yokkiailemin dışında kimi özlicemkigitmek istiyorum gitmekbelki o benim bu içimdeki sevgimi hiç bilmicek onun için döktüğüm bu gözyaşlarımı bilmicek onun gözünde sanki ben onu hiç sevmedim gibi bilsede Rabbim gördü sevgimizoruma giden şey beni sevdiğini biliyorum evet eminim ama neden ya neden bi kez olsun karşısına alıp ilşkimiz için yepyeni sayfa açmayı bu fırsatı benden istemiyokisevmek bu kadar basitmi?Bi kez olsun benim yerimi yurdumu bilen insan ya nolurduki bir gün elinde bi kırmızı gül alıp karşıma çıksaherşeye yeniden başlayalım dese nolurdu ya nolurdu?Ama Rabbimin kaderi kısmeti ne diyebilirimkiSadece bu kalpten söküp atmak ve buralardan gitmek yepyeni bi hayata kavuşmak istiyorum

senin onu hic sevmedigini dusundugunu yazmissiniyide cnm biraz belli etsen ona olan sevgini olmazmi herzaman ilk adimi karsi taraftan beklememek lazim bence acikca soyleyemesen bile anlamli bir siir yada soz araci olabilir hislerlerini ona anlatmayasevilmedigini dusunen hangi kadin yada erkek ilk adimi atmaya cesaret edebilirkiaeo

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com