![]() |
Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi ) |
![]() |
![]() |
#121 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Hey Ağalar Hangi Derde Yanayım Hey Ağalar Hangi Derde Yanayım Yitirdim Aslımı Gören Olmadı Pervaneler Gibi Yandım Tutuştum Yandım Ateşine Soran Olmadı Atıldım Atıldım Atılamadım Kırıldı Kantarım Tartılamadım Ezrail Elinden Kurtulamadım Perişan Halimden Bilen Olmadı Kerem Eder Ben Bu Elden Giderim Dostun Cemalini Seyran Ederim Haktan Emir Geldi Buna Ne Derim Aslıhan Gibi De Yanan Olmadı Erzurum/Ovacık/Halilkaya-Adnan Aydemir-Suat Işıklı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Huma Kuşu Yükseklerden Seslenir (U ![]() ![]() Huma Kuşu Yükseklerden Seslenir Yar Koynunda Bir Çift Suna Beslenir Sen Ağlama Kirpiklerin Islanır Ben Ağlim ki Belki Gönül Uslanır Sen Bağ Olki Ben Bahçende Gül Olim Layıkmıdır Yanim Yanim Kül Olim Sen Bey Olki Ben Kapında Kul Olim Koy Desinler Buda Bunun Kuludur Erzurum-Hulusi Seven-TRT |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )İbrik Sıra Su Sıra İbrik Sıra Su Sıra Yârim Gitmiş Mısır'a Olaydım Abdi Çoban Düşeydim Ardı Sıra İbrik Aldim Elime Su Damladı Koluma Yârim Gelse Ben Görsem Gurban Olim Yoluna Erzurum/Horasan/Horan Köyü-Feramuş Altıntaş-Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )İki Dağın Arasında Kalmışam-1 İki Dağın Arasında Kalmışam Bülbül Gibi Daldan Dala Konmuşam (Ey) Ne Gün Görmüş Ne De Murat Almışam Ana Beni Bir Kötüye Verdiler (Ey) Verdiler De Günahıma Girdiler (Ey) Bir Tas Ağu Olsa Ezer İçerim İçerem De Bu Canımdan Geçerim (Ey) Ben Yarimi Nerde Olsa Seçerim Ana Beni Bir Kötüye Verdiler (Ey) Verdiler De Günahıma Girdiler (Ey) Erzurum-Seyfettin Sığmaz-Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )İndim Saman Almaya İndim Saman Almağa Sarıda Gelin Sarmaya Sarı Da Çıhma Olur Mi Kırarsın Kol Bağımi Gol Bağıyan Gaş Olim Bir Gece Yoldaş Olim Bir Geceden Ne Çıkar Her Gece Yoldaş Olim Ay Doğar Bedir Allah Bu Sevda Nedir Allah Ya Benim Muradım Ver Ya Beni Öldür Allah Erzurum/Narman/Samikale-Yöre Ekibi-Muzaffer Yönden |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Kadem Bastı Gönül Tahdı (Divan) Kadem Bastı Gönül Tahdı A Sul Tanım Sefa Geldin Dili Pür Rengi Tabu Derde Dermanım Sefa Geldin Gel Ey Dilberlerin Şahı Melahat Burcunun Mahı Ged'nın Hali Nigahi Sorup Şahım Sefa Geldin Gel Ey Dilber-İ Alişan Çün Sensin Hüsrevi Devran Sana Ben Hep Olam Hayran Benim Canım Sefa Geldin Erzurum-Raci Alkır-Nida Tufekçi |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Kağıttan Biberim Var Kağıttan Biberim Var (Da Le Leylam) Güzelden Dilberim Var (Da Le Leylam) Güzel Gel Salınalım (Da Le Leylam) Bu Gençlikte Ölüm Var (Da Le Leylam) Çaya Aşağı Çağladım (Da Le Leylam) Yari Gördüm Ağladım (Da Le Leylam) Yari Sıtma Tutmuşu (Da Le Leylam) Isıtmayı Bağladım (Da Le Leylam) Çaya İndim Çay Susuz (Da Le Leylam) Kara Gözler Uykusuz (Da Le Leylam) Ellerin Yarı Gelmiş (Da Le Leylam) Hanı Bizim Hayırsız (Da Le Leylam) Erzurum/Tortum-Narman-Yöre Ekibi-Muzaffer Yönden |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Kağızman'a Ismarladım Nar Gele Nar Gele Kağızman'a Ismarladım Nar Gele Nar Gele Gümüş Kemer İnce Bele Dar Gele Dar Gele Vay Dar Gele Dar Gele Vay Dar Gele Dar Gele Baharda Yayılır Kuzu Yan Yana Yan Yana Benim Yarim İnci Takar Gerdana Gerdana Vay Gerdana Gerdana Vay Gerdana Gerdana Benim Yarim Güzellerden Bir Dane İçlerinde Sarı Saçlı Güldane Vay Güldane Güldane Vay Güldane Güldane Erzurum-Muharrem Akkuş-Nida Tüfekçi |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Kağızman'ın Harmanları Savrulur Kağızman'ın Harmanları Savrulur (Gel Savrulur Amman El Yaman Gel) Savrulur Da Yandan Yana Devrülür (Gel) Yandım Ey Amman Kağızman Amman Ey Amman El Yaman Gel Kağızman'ın Güzelleri Allanır (Gel Allanır Amman El Yaman Gel) Hanımları Yandan Yana Sallanır (Gel) Yandım Ey Amman Kağızman Amman Ey Amman El Yaman Gel Kağızman'a Vara Gele Usandım (Gel Usandım Amman El Yaman Gel) Ayağıma Diken Battı Gül Sandım (Gel) Yandım Ey Amman Kağızman Amman Ey Amman El Yaman Gel Kağızman'ın Altı Bir İnce Dere (Gel Amman Ey Amman El Yaman Gel) Vurdular Nazlımı Serdiler Yere (Gel) Yandım Ey Amman Kağızman Amman Ey Amman El Yaman Gel Erzurum-Cazim Demir-Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Kale Kaleye Karşı-1 Kale Kaleye Karşı Kalenin Dibi Çarşı Sen Zülüf Gölgesinde (Güzel) Ben Yandım Güne Karşı Kız Anam Babam Pasin'li Güzel Pasin'li Güzel Çekemedim Gurbet Elin Yasını Güzel Bir Ay Doğdu Pasin'den Pasin'in Ortasından Eyle Bir Yâr Sevdim Ki (Güzel) Katmer Gülün Hasından Kız Anam Babam Pasin'li Güzel Pasin'li Güzel Çekemedim Gurbet Elin Yasını Güzel Kaleden İndim Bugün Elimde Altın Güğüm Ben Öleyim Sevdiğim (Güzel) Ne Dün Gördüm Ne Bugün Kız Anam Babam Pasin'li Güzel Pasin'li Güzel Çekemedim Gurbet Elin Yasını Güzel Erzurum-Faruk Kaleli-Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Kaleden İndim Düze-2 Kaleden İndim Düze Su Bağladım Nergize Çifte Kurbanlar Kestim Bir Ela Gözlü Kıza Güley Güley Can Güley Gözleri Mercan Güley Derede Koyun Melir Sesi Nereden Gelir Beni Yardan Ayıran Dügin Yolunda Bulur Güley Güley Can Güley Gözleri Mercan Güley Kara Koçu Besledim Türlü Renkte Süsledim Boynuzunun Dibinde Peşgenini Sakladım Güley Güley Can Güley Gözleri Mercan Güley Erzurum-Fethi Siverekli-TRT |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Kalk Gidelim Şöylesine Kalk Gidelim Şöylesine (Ah Le Güley Gül Güley) Kara Gözün Mahlesine (Ah Le Güley Gül Güley) Hanım Ey Canım Ey Şirin Ey Ah Le Güley Güley Gül Kalk Gidelim Çay Başına (Ah Le Güley Gül Güley) Sürmeler Çekmiş Kaşına (Ah Le Güley Gül Güley) Hanım Ey Canım Ey Şirin Ey Ah Le Güley Güley Gül Kalk Gidelim Toy Düğüne (Ah Le Güley Gül Güley) Dünya Bize Şen Görüne (Ah Le Güley Gül Güley) Hanım Ey Canım Ey Şirin Ey Ah Le Güley Güley Gül Erzurum-Mustafa Günaydın-Mustafa Günaydın |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Kalkın Durnam Kalkın Van'Dan Sökülün (Ey) Kalkın Durnam Kalkın Van'dan Sökülün Erciş'in Gölüne Dolun Dökülün (Durnalar Ey) Malazgirt Beyinden Korkun Sakının Ordan Yâre Selam Edin Durnalar Bir Bölük İki Bölük Üç Bölük Durnam Çekilir Havaya Dökülür Teller Bülbülün Vatanı Bahçeler Bağlar Garibin Meskeni Kahveler Hanlar Kaldırmayın Durnayı Boş Kalır Hanlar Eşinden Ayrılan Ah Çeker Ağlar (Ey) Çıkam Akbabaya Edem Niyazı Uğrama Pasen'e Geç Gelir Yazı (Durnalar Ey) Bizde De Misafir Erzurum Sazı Ordan Yâre Selam Edin Durnalar Bir Bölük İki Bölük Üç Bölük Durnam Çekilir Havaya Dökülür Teller Bülbülün Vatanı Bahçeler Bağlar Garibin Meskeni Kahveler Hanlar Kaldırmayın Durnayı Boş Kalır Hanlar Eşinden Ayrılan Ah Çeker Ağlar (Ey) Buraya Da Derler Ağrı'nın Dağı Orada Sormazlar Hastayı Sağı (Durnalar Ey) Kerem Dede Olmuş Aşkın Tutsağı Burdan Yâre Selam Edin Durnalar Bir Bölük İki Bölük Üç Bölük Durnam Çekilir Havaya Dökülür Teller Bülbülün Vatanı Bahçeler Bağlar Garibin Meskeni Kahveler Hanlar Kaldırmayın Durnayı Boş Kalır Hanlar Eşinden Ayrılan Ah Çeker Ağlar Erzurum-Faruk Kaleli-Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Kalksak Bu Yerlerden Hicret Eylesek Kalksak Bu Yerlerden Hicret Eylesek Yarene Yoldaşa Mihnet Eylesek Yâri Arzulayıp Niyet Eylesek Hele Yolum Bir Ormana Düşüpdü Ormandan Çıkanı Çekerler Dara N'olur Pirim Beni Bu Yerde Ara Önümüze Çıktı Balkı Buhara Benim Yolum Bir Diyara Düşüptü Oturur Oturur Kendin Överler Huzuru Mahşerde Boyun Eğerler Birgün Olur Gelip Kapın Döğerler Eğer Divmüş İsen El Kapısını Elli Gündür Bu Dağları Aşalı Altmış Gündür Yar Peşine Düşeli Eğlen Yiğit Odaları Döşeli Yari Bulamazdı Bilmem Kaç Gündür Elli Gündür Atmış Gündür Yüz Gündür Siyah Zülfün Mah Yüzüne Düşsündür Açma Tabip Yarelerim Azgındır Yarem Merhem Tutmaz Bilmem Kaç Gündür Kadir Mevlam Senin Hikmetin Çoktur Bir Kul Gördüm Mermer Taştan İçeru Kalbi Kırıp Gönül Yıkıcı Olma Bir Gün Olur Yandırırlar Yara Yardan İçeru Asla Bu Meslekte Elin Olmazsa Bülbüle Münasip Gülün Olmazsa Davayınan Sultan Olsan Ne Fayda Lokman'ınan Mihman Olsan Ne Fayda Erzurum-Abdurrahman Yörüktümen-Talip Özkan |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Kapıda Gavun Yerler Kapıda Gavun Yerler Uy Amman Yar Amman Yanıyorum Tut Elimi Tut Sarı Gız Geliyorum Acep Gitsem Ne Derler Uy Amman Yar Amman Yanıyorum Tut Elimi Tut Sarı Gız Geliyorum Otursak Bile Yesek Uy Amman Yar Amman Yanıyorum Tut Elimi Tut Sarı Gız Geliyorum Bu Bunu Sevmiş Derler Uy Amman Yar Amman Yanıyorum Tut Elimi Tut Sarı Gız Geliyorum Şu Derenin Geveni Uy Amman Yar Amman Yanıyorum Tut Elimi Tut Sarı Gız Geliyorum Geven Bastı Geveni Uy Amman Yar Amman Yanıyorum Tut Elimi Tut Sarı Gız Geliyorum Alem Düşman Kesildi Uy Amman Yar Amman Yanıyorum Tut Elimi Tut Sarı Gız Geliyorum Seni Sevdim Seveli Uy Amman Yar Amman Yanıyorum Tut Elimi Tut Sarı Gız Geliyorum Erzurum-Raci Alkır-Raci Alkır |
![]() |
![]() |
|