Azerbaycan Türkü Sözleri |
|
|
#121 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Azerbaycan Türkü SözleriMen seni sevmişem ay eller gızı Sevdalı könlümün oğlan çağında Geldi ziyarete seher ulduzu Anan sen güneşi doğan çağında Temizdir endamın çiçekden gülden Dişlerin inciden buhağı lelden Heç eskik olmasın güzeller elden Şairler ilhamın alan çağında Zamanın hökmünü ararsan bir gün Gocalıg kamanın çalarsan bir gün Paşa'nı yadına salarsan bir gün Yorulub yollarda galan çağında |
|
|
|
#122 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Azerbaycan Türkü SözleriBaşına döndüyüm gül üzlü ana Ana menim derdim Cahan derdidir Derdinden olmuşam deli divana Ana menim derdim Cahan derdidir Farağat farağat otduğum yerde Ohuyub dersime çatdığım yerde Şirin hab içinde yatdığım yerde Ana menim derdim Cahan derdidir Abdulla uymadı dünya malına Zibasına gumaşına alına Her guş uçdu gondu dallı dalına Ana menim derdim Cahan derdidir |
|
|
|
#123 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Azerbaycan Türkü SözleriBaşına döndüyüm mehriban lele Lele hanı bes Cahanım görünmez Alışıb oduna büryan olduğum Lele hanı bes Cahanım görünmez Gevvas olub deryalara daldığım Şirin canım eşg oduna saldığım Zülfünün müyundan nişan aldığım Lele hanı bes Cahanım görünmez Bilirsen mi hansı bağın barıyam Almasıyam heyvasıyam narıyam Abdulla'yam men Cahan'ın yarıyam Lele hanı bes Cahanım görünmez |
|
|
|
#124 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Azerbaycan Türkü SözleriCamalın şö'lesi erşi e'laye Dolanır dünyanı ay üze üze Kaşların celladdı gözün heramı Deme gi danışır ay üze üze Ay nazenin Senem agır elin var Tögülmüş gerdene siyah telin var Çeşmeler yanında derin gölün var Çalhalar sonalar ay üze üze Güzelliğin bu alemde seçilmiş Seni görüb elif keddim büyülmüş Zenehdanda kızıl güller açılmış Koyma horyat deyer ay üze üze Maral gibi ogrun ogrun bakışın Şirin canı ateşlere yahışın Hoş yerişlerin hoş sallanışın Eli'nin canın ay üze üze |
|
|
|
#125 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Azerbaycan Türkü SözleriAçılıbdır gözel bahar yaz indi Şeyda bülbül gülüstana can desin Goy sözünde elin gelbi dövünsün Galsın ele bir nişane can desin Kerem gezdi lelesile Esli'ni Ahtarmadı nesebini eslini Ahır tapdı güzellerin eslini Aşig odur yana yana can desin Ezberimdir can etmişem min aye Her hoş günüm beraberdir min aye Veten üçün men gurbanam Minaye Eşidenler bu gurbana can desin Gevvas könlüm deryalarda üz barı Ger bağbansan gül becerdim üz barı Ahtardığım canan geldi üz barı Aşig olan bu canana can desin Tebib indi aç yaramı yar sarı Gece gündüz sızıldardım yar sarı Gül rengimi elemişdi yar sarı Döndermişdi za'ferana can desin Azerbaycan men irağa düşmerem Ben terlanam sarla zağa düşmerem Ganad çalsam her budağa düşmerem Terlan könlüm hoş mekana can desin Ana südü dehanimde şirindi Men emmişem gana gana şir indi Aşig Ferhad gönlü dağlar Şirindi Cavan çalsın mehribana can desin |
|
|
|
#126 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Azerbaycan Türkü SözleriNovruzda bahara deyerler beli Gah kamala yeter gah olar deli Gün vuranda güneylerden sel geli Guzey ister zimistana can desin Yazın bir ayında hoş keçer iller Baş verib rişeden açılar güller Gışın zehmetini çeken bülbüller Şeyda olsun gülüstana can desin Kükrer dağlar birbirinden deyini Seçmek olmaz gedasını beyini Perverdinde sebze libas geyini Göğden yağan ağ neysana can desin Aranda galanlar meyl eler bağa İsti vurar bürkü dolar otağa Bezenib gözeller çıhar yaylağa Menzilgahlar o mehmana can desin Yaylag müntezirdir yolların gözler Boyun eğer benöfşeler nergizler Çeşmeye yetende gelinler gızlar Göllerde çalhanan sona can desin Olar gözellerin ehd-i peymanı Alaçıg guruncag keser gurbanı Elesger şe'nine desin dastanı Fehr elesin doğan ana can desin |
|
|
|
#127 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Azerbaycan Türkü SözleriCana gözel yerler seyrangah olub Var olsun dolansın eli Bağdad'ın Galmasın aranda solmasın rengi Düşsün bu dağlara yolu Bağdad'ın Bahar fesli oldu ne gözel çağlar Al yaşıl bezendi bizim bu dağlar Laleli nergizli reyhanlı bağlar Açılıb gönçesi gülü Bağdad'ın Bizim bu yerlerin hoş safası var Şeyda bülbüllerin hoş sedası var Hüseyn'in gözelden iltiması var Tökülsün gerdene teli Bağdad'ın |
|
|
|
#128 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Azerbaycan Türkü SözleriÇanakçı mülkünden sefer eyledim Bana qedim oldu yollar ağlarım Secer geldi vurdu şikar eyledi Döker didelerim seller ağlarım Nagahından düştüm böyle derde ben Nice çekim aşk yüzüne perde ben Gözü yaşlı geldim Tağavurda ben Perişan olmuştur teller ağlarım Bir şah endaz şuh nigarım geliyor Kesiliyor ihtiyarım geliyor Göğsü dağlı bir tavarım geliyor Kuruyup lal olup diller ağlarım Bir dilber periye Peri kan ağlar Çekilir sineme düğünlü dağlar Ölüp de bülbülüm lal olur bağlar Sararıp savılıp güller ağlarım |
|
|
|
#129 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Azerbaycan Türkü SözleriÇarşamba gününde çeşme başında Gözüm bir alagöz hanıma düştü Attı müjgan ohun geçti sinemnen Nazlı gamzeleri ganıma düştü İşaret eyledim derdimnen bildi Hem çoh gözel idi hem ehli dil idi Gaşını galdırdı gözüynen güldü Gülende gadası canıma düştü Elesker'em her elimden halıyam Gözel sen dertlisen men yaralıyam Dedi nişanlıyam özge malıyam Sındı gol ganadım yanıma düştü |
|
|
|
#130 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Azerbaycan Türkü SözleriÇarşamba gününde çeşme başında Gözüm bir alagöz hanıma düştü Attı müjgan ohun deydi sineme Deyende gadası canıma düştü İşaret eyledim derdimi bildi Hem çoh gözeldi hem ehli dildi Gaşların oynattı gözüynen güldü Gülende gadası canıma düştü Men arifem her bir dertten hallıyam Ay gız sen dertlisen men yaralıyam Dedi nişanlıyam özge malıyam Sındı gol ganadım yanıma düştü |
|
|
|
#131 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Azerbaycan Türkü SözleriÇerşembe gününde çeşme başında Gözüm bir alagöz hanıma düştü Attı müjgan ohun geçti sinemden Nazlı gamzeleri canıma düştü (Bağlantı) Can can gemer can Belde kemer can Gözleri mercen hey gadan alım hey Gadan alım İşaret eyledim derdimi bildi Gördüm hem gözeldi hem ehli dildi Başını buladı gözüynen güldü Gülende gadası canıma düştü Bağlantı Elesker'em her elimden halıyam Gözel sen dertlisen men yaralıyam Dedi nişanlıyam özge malıyam Sındı gol ganadım yanıma düştü Bağlantı |
|
|
|
#132 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Azerbaycan Türkü SözleriKimin ağrıyır canı Okşayıptı mercanı Her bir derdin dermanı çay çay çay Armudu istikanda çay Üregimiz yananda çay Aranlısan dağlısan çay çay çay Etirlisan dağlısan çay çay çay Herkese gelse gonah Lazım değil soruşmah Gelsin yemehten gabah çay çay çay Gışın garlı savunda Yayda gırda bayırda Gezir ne sorağında çay çay çay Armudu istikanda çay Üregimiz yananda çay Aranlısan dağlısan çay çay çay Etirlisan dağlısan çay çay çay A gülüm ey Alın gelin elleri Kimin yohtur heberi Okşayıptı mehmeri çay çay çay Armudu istikanda çay Üregimiz yananda çay Aranlısan dağlısan çay çay çay Etirlisan dağlısan çay çay çay Üregim çay çay çay Etirim çay çay çay Mehmerim çay çay çay |
|
|
|
#133 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Azerbaycan Türkü SözleriCehd ele dinende yahşılıg eyle Üreyinin intizarı galmasın Yanaş insanlara merhemet ile Tekebbürün ihtiyarı galmasın Tamahkar şah olsa arhanda durmaz Şöhrete satılar aldığın vermez Burnundan o yana uzağı görmez Çalışar bir kesde varı galmasın Sen pis emelleri yadına salma Nankora nakese gel talib olma Ellerin heyrinden şerinden galma Teymur'un da ah u zarı galmasın |
|
|
|
#134 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Azerbaycan Türkü SözleriEsilden nesilden merd olan özün Merdler sırasında merdana çeker Laf edib daldada özün öyenler Meydanda yahasın tez yana çeker Ehl-i insan yalan sözden utanar Ehl-i ürfan hegigete inanar Ehl-i nadan ne anlayar ne ganar Atalar meselin ganana çeker Arifem serrafam men de bu demde Dürrden gövherden vardı sinemde Hındı Memmed hegigetden deyende Götürüb sazına tezana çeker |
|
|
|
#135 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Azerbaycan Türkü SözleriSevgi sevgisinden düşse uzağa Olsa bahar ayı zimistan çeker Könül şahın kimi çıhar her dağa Saatda yüz defe ah feğan çeker Aşiki me'şukdan ayırsa felek Yanar ocahlara ağrıyar ürek Gözünde kalarsa etdiyi dilek Kezanın elinden el aman çeker Dağdan ayrılmaya dağlar maralı Şikarın elinden ovçu yaralı Her kes isteyinden düşse aralı Cehennem odunu her zaman çeker Versen Azaflıya inci-le'lleri Yarsız lazım deyil behişt gülleri İki sevgi eger gezse çölleri Ele bil cenneti gülüstan çeker |
|
|
|