Bende İz Bırakan Sözler.... |
|
|
#106 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bende İz Bırakan Sözler...."Dönüp dolaşıp vardığım yerde / senden / bir senden /uzak düştüm / ayrı düştüm / belki de ilk kez /o zaman bölündüm ![]() ![]() " (Elif şafak) |
|
|
|
#107 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bende İz Bırakan Sözler....Senin tuttuğun bıçağın kabzası olsam, yine sivrilir yine keserdim ![]()
|
|
|
|
#108 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bende İz Bırakan Sözler....beni bir kaşın katil edecekken,ötekisi teskin etti beni bir kaşın vurdu,ötekisi teşhir etti ![]() ![]() |
|
|
|
#109 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bende İz Bırakan Sözler....Her şeyimi sana borçluyum Sana rastladığım sıralar yıkıntıdaydım Sen onardın beni![]() Tuttun elimden kaldırdın Ben de ekmek gibi öptüm alnıma koydum seni, kutsadım![]() ![]() |
|
|
|
#110 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bende İz Bırakan Sözler....Önceleri hatayı hep kendimde bulurdum: "Az geçtim" kalbinden ![]() ![]() ! derdim hep![]() Söyleyemedim sevdiğimi diye ağlardım geceleri ![]() Ama senin bir başkası için yandığını gördüm ya ![]() ![]() "Az geçtim" demiyorum artık ![]() ![]() Bir harf daha ekledim acım diner belki diye ![]() artık "Vazgeçtim" ![]() !K İskender |
|
|
|
#111 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bende İz Bırakan Sözler....Gömdüm güzel günlerimi Gömdüm özlem topraklarına Öyle çok ağrıdım ki Öyle çok bağırdım ki sağırlıklara öyle çok çektim ki ayrılık acısını Korkar oldu acı benden ben sevmenin ustasıyım ummanın beklemenin taşa tohum ekmenin ben sevmenin ustasıyım biriktire biriktire yeraltı gölü buna gülmek n'eylesin |
|
|
|
#112 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bende İz Bırakan Sözler....Hayat ne garip değilmi? Hep bildiğini okuyor ![]() ![]() |
|
|
|
#113 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bende İz Bırakan Sözler....öyle parçlandım ki ömrümde , sevgiyle öfke arasında, sevgimi öfke vurdu, öfkemi sevgi kaçırdı, içim parçalandı arada ![]() |
|
|
|
#114 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bende İz Bırakan Sözler....Ne zaman bir şiir yazsam ‘sevgili’ye diye not düşüyorum Ama soramadım sevgil’ye kırıklarını öğrenemedim sevgilinin ‘Sol yanın acıdığı için’ diyemedim biliyorum ama sol yanını nerde acıttığını bilmiyorum ‘doğu’da mı acıttın yoksa giderken geride bıraktıkların mı acıttı Yüreğimi yüreğine yasladığımda içine söz geçiremediğin o an mı acıdı Ne zaman sevgili? ne zaman Benden duyamadıkların mı yoksa senin söyleyemediklerin mi acıttı… Yaşantına ‘yaşantına ‘katık’ yapmadığın şimdi mi sevgili’ nerdesin yüreğinin en doğusun da mı? Eflatun gölgelerin kaldı geride… ‘Hadi’ bu kez ayrılık için değil yanını yanıma vermen için ‘HADİ’ EN ‘DOĞU’ YANINLA SEV BENİ ![]() ![]() |
|
|
|
#115 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bende İz Bırakan Sözler....ßir dokunuşunLa ßin Kenti yıkacaK qüç verirdin bana Ama İnandıraMadım seni ![]() ![]() Sen sorquLarken ßeni kafanda ßen qözLerinin içine bakıordum kuşkuyLa ![]() ßir tek sözün ßağLardı ßeni sana Oysa sen hep susmanın Koynunda ![]() ![]() |
|
|
|
#116 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bende İz Bırakan Sözler....Benim nefsim Firavun'dur Öldürmeye asa gerek Yetmiş zincir zaptedemez Kızıl deniz, Musa gerek Hiç nasihat dinlemez Hatır gönül nedir bilmez Yetmiş gürzüyle ölmez Onun boynuna basmak gerek Eğer alırsan nefsini ayaklar altına O zaman çıkarsın sultan tahtına ![]() ![]() |
|
|
|
#117 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bende İz Bırakan Sözler....Elif gibi yalnızım ![]() ![]() ![]() Ne esrem var; ne ötrem ![]() ![]() ![]() Ne beni durduran bir cezmim ![]() ![]() ![]() Ne bana ben katan bir şeddem ![]() ![]() ![]() Ne elimi tutan bir harf ![]() ![]() ![]() Ne anlam katan bir harekem ![]() ![]() ![]() Kalakaldım sayfalar ortasında ![]() ![]() ![]() Gölgesini istedim bir dostun med gibi ![]() ![]() ![]() Yine yalnız kaldım ![]() ![]() ![]() Aynı ELİF gibi ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
#118 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bende İz Bırakan Sözler....yüreğim, toparlan gidiyoruz! /ya da toparlandım gidelim!/ ârafta kalakalmak yakışmadı bize; bir adım atalım hadi, “yâr” deyip susalım; “yâr”dandır deyip razı olalım! |
|
|
|
#119 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bende İz Bırakan Sözler....![]() ![]() ![]() Hadi şimdi bana 1 Nisan şakası yap, ''Seni Seviyorum'' de, Muhteşem inanırım ![]() ![]() ![]() Nisan gitse, ben koca ömür Bir' inde kalırım ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
#120 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bende İz Bırakan Sözler....Kapımı çalarsan bir gün eşikteki ayakkabılara aldanıp evimin içini kalabalık sanma atmaya kıyamayan annem bütün ayakkabılarımı dizmiş yalnızlığıma ![]() |
|
|
|