![]() |
Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı) |
![]() |
![]() |
#106 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)7-DİYARBAKIR TÜRKÜSÜ Diyarbakır etrafında tanklar var Kuşatmışlar dört bir yandan kenti ordular Kalkacak neredeyse ayağa surlar, surlar İstemezler gün görmeden ölesem aman Namlular göğsümüze dayandı, dayandı Gece bastı gene zulum dadandı vay vay Yağlı ilmik boynumuza dolandı, dolandı İsterler ki gün görmeden ölesem aman Söz: Ahmet Kaya Müzik: Anonim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)8-HEY GÖKLERE Hey göklere duman durmuş dağlar hey Değirmenin üstü her gün yel olmaz Dinle ağa, dinle paşa, dinle bey Sen söylersin o susmaz mı bel olmaz Kızılırmak akar suyun içerler Aç kalırlar yurttan yurda göçerler Tarifeylen köprüsünü geçerler Öldüler mi kaldılar mı bel olmaz Ummam artık olanlar böyle olsun Yeni çağda mızrak çuvala girsin Vergi dersin, ümük dersin, can dersin Verirler mi alırlar mı bel olmaz Söz: FHüsnü Dağlarca Müzik: Tahsin İncirci |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)9-DEĞİRMEN BAŞINDA - DUMAN ÇÖKMÜŞ MUNZUR'A Değirmen başında vurdular beni oy Kilimli çarşafa oy sardılar beni Vurma zalım vurma Nar danesiye oy Anamın, babamın oy bir danesiyem Atımı bağladım nar ağacına Yar götürdü beni oy darağacına Vurma Ragıp vurma Nar danesiye Anamın, babamın bir danesiyem Şiir : Anonim/Abuzer Karakoç Müzik: Anonim/Abuzer Karakoç |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)10-NE YANDASIN Sürüler içinde sürmeli koyun Şafaklar atıyor gel yarim soyun Gencecikken ettiler bana bir oyun Ne yandasın sürmeli palazım Ne yanda a canım, ne yanda Ellerim saz çalar göğnüm Ne yanda a canım, ne yanda Aşağıdan gelir gelinin göçü Gelin mi ettiler canımın içi Koynumda sakladım verdiğin saçı Ne yandasın sürmeli palazım Ne yanda a canım, ne yanda Ellerim saz çalar göğnüm Ne yanda a canım, ne yanda Söz : Anonim Müzik: Anonim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)11-BAŞKALDIRIYORUM Cevap veriyorum; Eli böğründe analardan Mahpuslardan acılardan çokça bahsediyorum Çünkü başını kuma saklayanlardan tiksindim Başkaldırıyorum ![]() Yine söylüyorum; Kırmızı rujlu sokakların aşağılık pazarlıkların Adı anılmayacak benle Bir dalgayım halk denizinde köpürdüm Başkaldırıyorum ![]() Ben bir namlu ağzıyım Omuz vermiş halkına Başkaldırıyorum hey Varın benim farkıma ![]() Yine söylüyorum; Gözü bağlanmış korkulardan Yasaklardan baskılardan asla irkilmiyorum Çünkü kan emici yarasadan çıldırdım Başkaldırıyorum ![]() Ve söz veriyorum; Üç kağıtçının pezevengin Teslimiyetin ve milletin yolu uğramayacak bana Bir çiçeğim halk ormanında fışkırdım Başkaldırıyorum ![]() Ben bir bıçak ucuyum Kavga vermiş halkına Başkaldırıyorum hey Varın benim farkına Herkes varsın farkına ![]() Söz : Yusuf Hayaloğlu Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)12-HERKES KENDİ İŞİNE Dağlar bize düz olur mu Yar gelmezse ne olur Bir yar gider bin yar gelir Düşmanlar görür kör olur ![]() Hadi sen git işine de Herkes kendi işine Dağlarımda zulüm var lo Düşemem yar peşine ![]() Güle baykuş kondurmayın Küstürüp soldurmayın Yare bir şeyler söyleyip Kafamı bozdurmayın ![]() Hadi sen/çek git işine de Herkes kendi işine Dağlarımda ölüm/zulüm var lo Düşemem yar peşine ![]() Söz : Ahmet Kaya Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)13-ÜŞÜR ÖLÜM BİLE Bir ormanda tutup onu bağladılar ağaca Yumdu sanki uyur gibi gözlerini usulca Bir soğuk yel eser üşür ölüm, ölüm bile Anlatır akan kanı beyaz sesiyle Diz çöktüler karşısında sonra ateş ettiler Parçalanan yüreğine yuva kurdu mermiler Bir soğuk yel eser üşür ölüm, ölüm bile Anlatır akan kanı beyaz sesiyle Gelip kondu bir güvercin ellerine o gece Kırmızı bir çelenk oldu bileğinde kelepçe Bir soğuk yel eser üşür ölüm, ölüm bile Anlatır akan kanı beyaz sesiyle Söz : Ülkü Tamer Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)14-HALAY HAVASI Gökte bulut yerde kar Seçilmez olmuş dağlar Ne bir ses ne bir ışık Oy lili, oy lili, oy lili, oy lili Ağamsın sen Paşamsın sen karanlık Namlular ışıtmaz geceyi, oy lili ![]() Çevirdiler gece vakti Dağların gecesiydi Aslan gibi bir yiğit Oy lili, oy lili, oy lili, oy lili Ağamsın sen Paşamsın sen karanlık Kelepçe ışıtmaz geceyi, oy lili ![]() Kırın beni kemik kemik Sökün beni tırnak tırnak Deri deri yüzün beni Oy lili, oy lili, oy lili, oyy Aslan gibi bir yiğit Sevdası da sevda ha Ne bir ses ne bir ışık Ağamsın sen Paşamsın sen karanlık İşkence ışıtmaz geceyi, oy lili ![]() Oy lili hayran sana Yarınlar bayram sana Karalığın devleri cüceleri Aydınlığın oy lili oy lili Gel sallana sallana bir o yana bir bu yana Çocukça düşe kalka derlenip toparlana Oy lili oy lili ![]() Söz : H ![]() Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)15-GAYRI GİDER OLDUM Gayri gider oldum gardaşlar Ve de kız kardaşlar Gayri haram bu can bana Bu sevda bu insanlar bana Bu toprak, damlar bu caddeler haram bana Oğul uşak bir de karım Kurt bana hastir çeker Kuş bana yılan bana Hastir çeker çiyan bana Lan gardaş bu nasıl yara Kanar her yerimden Dövülmüşüm, sövülmüşüm, kovulmuşum ben Siktir çekilmişim yani kendi öz yurdumdan Çeker giderim ![]() Söz : Enver Gökçe Müzik: Ahmet Kaya ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)1-DARDAYIM Daradayım yalanım yok Baskın yedim gün gece ![]() ![]() ![]() Örselendi aşklarım üstelik Bir uzak diyardayım ![]() ![]() ![]() Günaydın anneciğim, günaydın babacığım Yine sabah oluyor Evde sabah olmaz deme Orda günler geçmez deme İçime sancı doğuyor ![]() ![]() ![]() "Yüreğimi bir kalkan bilip, sokaklara çıktım Kahvelerde oturdum çocuklarla konuştum Sıkıldım dertlendim dostlarımla buluştum Bugün de ölmedim anne ![]() Kapalıydı kapılar, perdeler örtük Silah sesleri uzakta boğuk boğuk Bir yüzüm ayrılığa, bir yüzüm hayata dönük Bugünde ölmedim anne ![]() Üstüme bir silah doğruldu sandım Rüzgar beline dolandığımda bir dal Korktum, güldüm, kendime kızdım Bugünde ölmedim anne ![]() Bana böylesi garip duygular Bilmem neye gelir nereye gider Döndüm işte Acı yüreğimden beynime sızar Bugünde ölmedim anne ![]() Söz: Ahmet Kaya Müzik: Ahmet Kaya Şiir: Ahmet Erhan |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)2-EYLÜL'E İSYAN GİBİ Sen betonlar içinde ben senin özleminde Sen yangınlar içinde ben mazlumun türküsünde Aydınlığı aradık karanlıklar içinde Sen dünün hasretinde ben yarınların derdinde ![]() Sen bir yana ben bir yana dostlarımız bir yana, Bölünsek de, çözülsek de başkaldırdık zamana ![]() Güneşte kavruluruz kıraç topraklar gibi Hazanda savruluruz serseri yapraklar gibi Yalnızlığı yaşarız geride kalan gibi Düşer düşer kalkarız her Eylül' e isyan gibi ![]() Sen bir yana ben bir yana dostlarımız bir yana, Bölünsek de, çözülsek de başkaldırdık zamana ![]() Söz: Ahmet Kaya Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)3-SEVGİ DUVARI Sen miydin o yalnızlığım mıydı yoksa Kör karanlıkta açardık paslı gözlerimizi Dilimizde akşamdan kalma bir küfür Salonlar piyasalar sanat sevicileri Derdim günüm insan arasına çıkarmaktı seni Yakanda bir amonyak çiçeği Yalnızlığım benim sidikli kontesim Ne kadar rezil olursak o kadar iyi Kumkapı meyhanelerine dadandık Önümüzde; altınbaş, altın zincir fasulye pilakisi Ardımızda görevliler hızır paşalar Sabahları açıklarda bulurlardı leşimi Öyle sıcaktı ki çöpçülerin elleri Çöpçülerin elleriyle okşardım seni Yalnızlığım benim süpürge saçlım Ne kadar kötü kokarsak o kadar iyi Baktım gökte bir kırmızı, bir uçak Bol çelik, bol yıldız, bol insan Bir gece sevgi duvarını aştık Düştüğüm yer öyle açık seçik ki Başucumda bir sen varsın bir de evren Saymıyorum ölüp ölüp dirilttiklerimi Yalnızlığım benim çoğul türkülerim Ne kadar yalansız yaşarsak o kadar iyi Söz: Can Yücel Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)4-KENDİNE İYİ BAK Yan yana geçen geceler unutulup gider mi Acılar birden biter mi Bir bebek özleminde seni aramak var ya Bu hep böyle böyle gider mi ![]() Suya hasret çöllerde beyaz güller biter mi Dikenleri göğü deler mi Bir menekşe kokusunda seni aramak var ya Bu hep böyle böyle gider mi ![]() Kendine iyi bak beni düşünme Su akar yatağını bulur Kendine iyi bak beni düşünme Su akar yatağını bulur ![]() İçimdeki fırtına, kör kurşunla diner mi Kavgalar kansız biter mi Bir mavzer çığlığında seni aramak var ya Bu hep böyle böyle gider mi Şu kahpe dünya seni bana düşman eder mi Dostluklar birden biter mi Bir kardeş selamında seni aramak var ya Bu hep böyle böyle gider mi Kendine iyi bak beni düşünme Su akar yatağını bulur Kendine iyi bak beni düşünme Su akar yatağını bulur ![]() Söz: Ali Çınar Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)5-GAŞ GABAH Gaş gabaran yerle gedur Be görün neylemişem Yüreğim güp güpedir Be gönül neylemişem Bir bene bak naz eyleme Bir bene bak naz eyleme Naz eyleme naz eyleme Gas gabah tökme bene Be görün neylemisem Gelme be naz etme böle Be görün neylemişem Bir günahım yoktur inan Varsa de oğum gurban Gözlerem bu hale ben Ölurem az kala ben Bir bene bak naz eyleme Bir bene bak naz eyleme Naz eyleme naz eyleme Gaş gabah tökme bene Be görün neylemişem Gelme be naz etme böle Be görün neylemişem Söz: Anonim Müzik: Anonim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)6-KARAR VERMEK ZOR Malatya’ dan çıktım yola, yollar yanıyor Düşman sarmış dört yanımı, kurşun saçıyor Düşmüşüm bir çukura, canım yanıyor Yaşasam mı ölsem mi Karar vermek zor Beyler deresinde kardaş pusu kurdular Dağda çadır çadır açtılar tüfek çaktılar İlker kardeşi canımdan, canımdan vurdular Yaşasak mı ölsek mi Karar vermek zor Söz: Ahmet Kaya Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
|