Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dua, hergün

Eski 07-22-2007   #106
Ergenekon

23/07/2007

Elimizin altında nice hazineler var da bilemiyoruz Rabbim kıymetini, affeyle bağışla bizi
Analarımızın dualarını üzerimizden eksik eyleme Rabbim
Rabbim, analarımıza hayırlar lutfeyle
Yaşlılık, hastalık, yalnızlık Ne varsa onlardan uzak eyle
Onlar gönül tacımız, her işte duacımız
Madem rahmetini annelerde tecelli ettirdin Rabbim, öyle ise onların dualarını da müstecap eyle
Bizim için ettikleri hayır dualarını da kabul eyle
Anneciğini özleyen, yüzünü bile görmeyen, başını göğsüne dayayıp bir kerecik olsun o sinelerde yatıp uyuyamayan nice şefkatli yetimler, nice öksüzler var Allah’ım Onlara anne acısını hissettirme Sen ki Rahmansın, bütün mahlûkattaki şefkatin ve rahmetin toplamı Senin rahmetinin yanında bir damla bile değildir
Anaları yar eyleyen dualarını var eyleyen bizleri hiçbir vakit dar eyleme Allah’ım Bikarar eyleme
Sevgili Habibinin annesi Hz Amine hatun hürmetine, büyük anamız Hz Hatice, Hz Aişe hürmetine, Hz Fatıma hürmetine annelerimizi affeyle Annelerimizin yüzü suyu hürmetine bizleri de affeyle Hakkımızdaki hayır dualarını lütfen kabul eyle
Amin!

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-23-2007   #107
puslu

Amin O Güzel annelerimizin hakkını nasıl öderiz bilemiyorum çok güzel bir dua Teşekkürler
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-24-2007   #108
Ergenekon

24/07/2007

"Allah'ım! Recep ve Şaban aylarını bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına ulaştır"

Allah'ım; rızık olarak bize verdiğini bereketlendir, bizi ateş azabından muhafaza eyle

Ey diri olan, ey Kayyum olan Rabbim rahmetin adina yardimını talep ediyorum Sen beni, ailemi sevdiklerimi tüm inanaları kazadan beladan afetten şeytanın şerrinden koru, bize sağlık ve afiyet ver Allah'ım

Tüm sevenleri kavuştur Yarabbi! Sevenlere ayrılık verme Allah'ım

Allahım! Kur’ân-ı kerîm hürmetine bana rahmet eyle, Kur’ânı bana îmân, nûr, hidâyet ve rahmet kıl, Allahım Kur’ân-ı Kerîmden unuttuğum oldu ise bana hatırlat, anlamadığım olduğu ise bana anlat, gece ve gündüzde Kur’ân okumayı bana nasib et, Kur’ân-ı Kerîmi lehimde hüccet kıl, Ey âlemlerin Rabbi

Allah'ın tüm güzel isimleriyle, Allah'a tevekkül ettim Kuvvet ve ibadet ve taat yapmak ancak Allah'ın yardımıyladır

Allah'ım bana güzel, mutlu, sağlıklı, dileklerimin yerine geleceği güzel bir gün nasib eyle

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-25-2007   #109
Ergenekon

25/07/2007

"Başka bir ilâh yok, ancak Allah var O'nun şerîki yoktur Mülk O'nundur, hamd de O'nundur O her şeye kaadirdir Allah'ım, Senin verdiğine engel olacak da yoktur, vermediğini verecek de yoktur Ve servet sahibi olanlara servetleri sana karşı bir menfaat veremez"

"Yarattıklarının şerrinden Allah'ın tam kelimelerine sığınırım"

"Yâ Rabbi! Yapdıklarımın şerrinden sana sığınırım: Ve senin bana in'âm ve ihsan etdiğin ni'-metleri ikrar ve i'tirâf ederim Kendi kusur ve günâhlarımı da ikrar ve i'tirâf ederim"
"Ey Rabbim! Kulağımın şerrinden, gözümün şerrinden, dilimin şerrinden, kalbimin şerrinden sana sığınırım"

Sana teslîm oldum ey Rabbim! Sana îmân etdim, sana tevekkül etdim ve sana yöneldim, inanmayanlara karşı, sana dayanarak mücâdele etdim ve neticede ancak seni hakem olarak kabul etdim, benim evvelki yapdıklarımı da, sonradan yapacaklarımı da, gizli yaptıklarımı da açık yapdıklarımı da mağfiret et"

"Senin isminle ölür, Senin isminle dirilirim ya Allah!"

"Dâima yediren ve kendisine hiç yedirilmeyen, bizi doğru yola ulaşdırıp da doyuran ve suya kandıran ve hep güzel vesilelerle imtihan eden Allah'a hamdederiz"
Bana, bütün mü'minlere mağfiret et ey Rabbim"

Amin!

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-25-2007   #110
angelesdream

yine çok güzel dualar etmişsin sevgili ergenekon
tüm dualarımızın kabulunu diliyorum-AMİN-

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-26-2007   #111
Ergenekon

26/07/2007

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-27-2007   #112
Ergenekon

27/07/2007

Cumanız mübarek olsun

Ey Allahım, Her sabah ufuktan güneşi yükselttiğin gibi Aşkını da kalbimizde yükselt

Allah'ım, senin ismine, malımı, dinimi ve nefsimi emanet ediyorum Allah'ım, hükmüne beni razı kıl, kaderimde olanı bana mübarek kıl ki, te'hir ettiğinin acelesini, acele ettiğinin de te'hirini istemeyeyim Nefsimin isyanını önle, teslimini sağla

"Bizi öldürdükten sonra dirilten Allah'a hamd olsun Ölümden sonra dirilmek haşr ü neşr olmak da yine Allah'ın huzurunda olacaktır"

"Ne iyinin ne kötünün ulaşamayacağı Allah'ın tam kelimelerine yarattığı şekil verdiği ve ektiği herşeyin şerrinden sığınırım
"Ey Allah'ım, Kur'an okumak, seni zikir ve sana şükür etmek, sana olan ibadeti güzelleştirmek hususlarında bana yardım et!"
"Allah'ım, bana Cennet kokusunu duyur, Cehennem kokusunu hissetirme!"

"Allah'ım, yüzlerin kiminin ak, kiminin kara olduğu o günde, benim yüzümü ak çıkar!"
"Allah'ım, kitabımı sağımdan ver, hesabımı da kolay eyle!"

"Allah'ım, beni sözü dinleyip de en güzeline uyanlardan eyle

"Allah'ım, ayakların sırat üstünde kaydığı günde, ayaklarımı sırat üstünde sabit eyle, kaydırma!"

Amin!

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-27-2007   #113
flipper

Allah razı olsun amin
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-27-2007   #114
Ergenekon

28/07/2007

Uyandır bizi Rabbim, Kendimizden memnun olup derinlemesine uykuya dalarsak

Bana ruhumu geri veren, vücûdumu afiyette kılan ve kendisini zikretmeğe müsaade eden, Allah'a hamd olsun

"Allah'dan başka ilâh yok, yalnız O vardır Şerîki yoktur Mülk O'nundur Hamd de O'na mahsusdur ve O, her şeye kaadirdir Allah'a hamdeder, Allah'ı tesbîh ederim Allah'dan başka ilâh yok ve Allah en büyüktür, Allah'a dayanmaktan başka kuvvet, kudret yoktur

"Allah'ın ism-i şerifini zikrederek evimden çıkıyorum Bütün işlerimde Allah'a tevekkül ediyorum Allah'ım, doğru yoldan sapmaktan, başkalarını saptırmaktan; hataya düşmekten, başkalarını da düşürmekten; haksızlık etmekten, haksızlığa uğramaktan; hürmetsizlik ve cahillik etmekten yahut bunlara maruz kalmaktan sana sığınırım"

Bütün işlerimde Allah'a güveniyorum Güç ve kuvvet ancak ve ancak Allah'ın yardımıyla olur

Âmin!

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-29-2007   #115
Ergenekon

29/07/2007

İki damla gözyaşı, tövbenin süsüdür İki damla gözyaşı tövbesinin belgesidir Gecenin koyu karanlığı içinde açılan avuca damlayan iki damla gözyaşı, duanın kanadıdır
Duayla çiçek açan tövbenin, vicdanın, kalbin, aklın, kısacası bütün vücudumuzun dile gelip:
“Affeyle Allah’ım, sen bildirdin; ben bilemedim!
Affeyle Allah’ım, sen öğrettin; ben unuttum!” demesidir
Beşer olmanın, insanlığın, insanın; insanı düşürdüğü yerde insanın kendini görmesinin adıdır tövbe
Avuçlarımıza yanağımızı yaka yaka damlayan gözyaşı kalbimizi, vicdanımızı, ruhumuzu yakıp da kazanmıştır sıcaklığını
Onun için yakıcıdır gözyaşı
Hele tövbe için dökülen gözyaşı, daha bir yakıcıdır
Pişmanlık vadisini boydan boya geçmiş, tövbe vadisine gelip Rabb’ine el açmıştır kul
Yanmış, yakılmış, pişmiş ve “olmuş”tur
İnsan tövbe vadisine geldiği zaman, şeytanın iplerinden kurtulmuş melek kanatlarının gölgesine sığınmıştır
İnsan, yüce dergâha üzerindeki kirli kaftanı atıp beyazlara bürünmek için gelmiştir
Peygamber Efendimiz (sas), “Günahtan tövbe eden, bir günah işlememiş gibidir” buyurmuş
“Kul bir günah işler, sonra da günahını itirafla tövbe ederse, Allah Teâlâ tövbesini kabul ve affeder” buyurarak tövbe ve af kapının sonuna kadar açık olduğunu söylüyor Peygamber Efendimiz (sas) bir başka hadisinde
Ne büyük bir müjdedir bu, günaha batmış olana!
Ne büyük bir çıkıştır bu, günaha dalmış olana!
Ne büyük bir haberdir bu, günaha boğuldum diyene!
Ne güzel bir dindir bu!
Ne güzel bir kapıdır tövbe!
Ne güzel bir arınma vadisidir tövbe!
Günah vadisinden, hata dağından, tövbe kapısından geçerek bizlere arınma imkanı sunan Rabb’imize şükrederiz
Şükrederiz, daha nice nimetleri bizlere veren Rabb’imize
Şükrederiz Rabb’imize, tövbe ederken bize iki damla gözyaşı verdiği için
Şükrederiz, günahtan sıyrılıp tövbeye sığınacak bir kalbe sahip olduğumuz için

Alıntı Yaparak Cevapla

29/07/2007

Eski 07-29-2007   #116
[YaSiN]

29/07/2007

AMiN!!!

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-29-2007   #117
Ergenekon

30/07/2007

Salvele

Peygamber -Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem-buyurmuşlardır ki:
"Cenâb-ı Hakk'a rızâya ermiş olarak mülâki olmak arzusunda bulunanlar bana çokça salât göndersinler "
"Tahkîkan sizden bana en yakın olan kimse beni çokça salât ve selâmla yâd edenlerdir "

"İhtiyâcı bulunan bir şeyi te'minde zorluğa düşen bir kimse bana çokça salât ve selâm göndersin Tahkîkan salât ve selâm gam ve kederleri izâle eyler, rızıkları bollaşdırır, ve müşkilleri hall etmek için yegâne bir vesiledir"
"Muhakkak ki insanların en ziyâde cimri olanı yanında ismim anılıp da bana salavât ve selâm göndermeyen kimsedir " (
"Bir kimse yanında ismim zikrolunur da bana salât ve selâm göndermezse o kimse şakîdir"
Bize olan muhabbetinden dolayı: "Allah Teâlâ Muhammed - aleyhi's-salâtü ve's-selâm-ı lâyık olduğu şekilde mükâfatlandırsın" diyen kimse yetmiş kâtibi bin sabah yormuş olur Yâni bundan hâsıl olacak sevâbı yetmiş kâtib bin gün müddette yazmakla zor bitirirler, demektir

Peygamber -aleyhisselâm-a salât edilinceye kadar her duâ yolda bekler, gitmez, kalır"

"Allah'ın ismi zikrolunmaksızın ve bana salavât gönderilmeksizin başlanan bir iş kesilir kalır, batar Bütün bereketlerden mahrum olur"

"Allah Teâlâ bana ümmetim için iki emân indirdi Bunlar:

"Sen onların içinde bulunduğun müddetçe Allah onlara azâb edecek değildir Onlar istiğfara devâm etdik-leri müddetçe de Allah onlara azâb edici değildir "
“ Ben gidince onların arasında kıyamete kadar istiğfarı bırakdım"

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-30-2007   #118
Ergenekon

31/07/2007

Allah'ım

Lütfet ki gittiğimiz her yere barış götürelim,

Bölücü değil, bağdaştırıcı, birleştirici olabilelim

Nefret olan yere sevgi, yaralanma olan yere affedicilik,

Kuşku olan yere inanç, ümitsizlik olan yere ümit,

Karanlık olan yere aydınlık ve üzüntü olan yere sevinç saçıcı olmayı Bize lütfet

Ya RABBİ!

Kusurları gören değil kusurları örtenlerden,

Teselli arayanlardan değil teselli verenlerden,

Anlayış bekleyenlerden değil anlayış gösterenlerden,

Yalnız sevilmeyi isteyenlerden değil sevenlerden olmamıza yardım et

Yağmur gibi hiçbir şeyi ayırt etmeyip, ışığıyla tüm varlığı aydınlatanlardan,

Toprak gibi her şey üstüne bastığı halde, hiçbir şeyini esirgemeyip, nimetlerini herkese verenlerden olmayı bize lütfet

Alan ellerin değil veren ellerin, Affedici olduğu için affedilenlerin,

Hak ile doğan, Hak ile yaşayan, Hak ile ölenlerin Ve sonsuz yaşamda yeniden

doğanların safına katılmayı Bize nasip eyle

Amin

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-30-2007   #119
Ergenekon

01/08/2007

Allahım!

Sırlar semasının güneşi, nurların mazharı, celâl medarının merkezi, cemal feleğinin kutbu olan ebediyyete mensub latif Muhammed'in zâtına salât eyle!

Allah'ım!

Onun Senin katındaki sırrı ve Sana olan manevi yaklaşması hürmetine korkumu emniyete çevir, hatalarımı sil, hüzün ve hırsımı gider, benim destekçim ol, beni benden alıp Kendine götür, yaklaştır, benliğimden geçmeyi bana nasip et, beni nefsime meftun ve hislerimle perdelenmiş kılma, bana her gizli sırrı aç!

Allah'ım!

En üstün rahmet, en mükemmel selam ve en güzel selametlerini, peygamberliğin başlangıcı ve sonu, risalet semasının güneşi, en parlak nur, en temiz sır, kıyamet gününde Kevser havuzunun ve şefaatinin sahibi, melek ve insanların efendilerinin efendisi, Allah'ın yaratıklara karşı delili, peygamberlerin sultanı, Allah'ın seçkin kullarının rehberi, Âlemlerin Rabbinin Habibi, Efendimiz ve en şereflimiz olan Hz Muhammed'e (Allah ona, bütün âl ve Ashabına salât ve selam eylesin) nasib eyle

Âmîn

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-30-2007   #120
Ergenekon

02/08/2007

Allahım!

Sırlar semasının güneşi, nurların mazharı, celâl medarının merkezi, cemal feleğinin kutbu olan ebediyyete mensub latif Muhammed'in zâtına salât eyle!

Allah'ım!

Onun Senin katındaki sırrı ve Sana olan manevi yaklaşması hürmetine korkumu emniyete çevir, hatalarımı sil, hüzün ve hırsımı gider, benim destekçim ol, beni benden alıp Kendine götür, yaklaştır, benliğimden geçmeyi bana nasip et, beni nefsime meftun ve hislerimle perdelenmiş kılma, bana her gizli sırrı aç!

Allah'ım!

En üstün rahmet, en mükemmel selam ve en güzel selametlerini, peygamberliğin başlangıcı ve sonu, risalet semasının güneşi, en parlak nur, en temiz sır, kıyamet gününde Kevser havuzunun ve şefaatinin sahibi, melek ve insanların efendilerinin efendisi, Allah'ın yaratıklara karşı delili, peygamberlerin sultanı, Allah'ın seçkin kullarının rehberi, Âlemlerin Rabbinin Habibi, Efendimiz ve en şereflimiz olan Hz Muhammed'e (Allah ona, bütün âl ve Ashabına salât ve selam eylesin) nasib eyle

Âmîn

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com