![]() |
Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi ) |
![]() |
![]() |
#106 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Giderim Bu Düzünen Giderim Bu Düzünen Allanma Sallanma Kokulu Gelin Aynası Cebine Sokulu Gelin Aram Yoktur Kızınan Allanma Sallanma Kokulu Gelin Aynası Cebine Sokulu Gelin Üç Bıçağın Namlusu Allanma Sallanma Kokulu Gelin Aynası Cebine Sokulu Gelin Yaman Delikanlısı Allanma Sallanma Kokulu Gelin Aynası Cebine Sokulu Gelin İşte Örtülü Gülü Allanma Sallanma Kokulu Gelin Aynası Cebine Sokulu Gelin Ne Hoş Olur Sünbülü Allanma Sallanma Kokulu Gelin Aynası Cebine Sokulu Gelin Erzurum/Şenkaya-Selahattin Yetimoğlu-Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Giderken Eyle Beni Giderken Eyle Beni Oy Dumanlı Dağlar Yâri Gördüm Bugün Gözlerim Oynar Yâri Gördüm Bugün Zülfüne Bağla Beni Oy Dumanlı Dağlar Yâri Gördüm Bugün Gözlerim Oynar Yâri Gördüm Bugün Dere Boyu Kurt İzi Oy Dumanlı Dağlar Yâri Gördüm Bugün Gözlerim Oynar Yâri Gördüm Bugün Sadıktır Yârin Yüzü Oy Dumanlı Dağlar Yâri Gördüm Bugün Gözlerim Oynar Yâri Gördüm Bugün Zülfün Adı Kehribar Oy Dumanlı Dağlar Yâri Gördüm Bugün Gözlerim Oynar Yâri Gördüm Bugün Yârimin Adı Mehriban Oy Dumanlı Dağlar Yâri Gördüm Bugün Gözlerim Oynar Yâri Gördüm Bugün Erzurum/Oltu-Zafer Acar-Muharrem Akkuş |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Gine Bugün Yaralandım (Ah) Gine Bugün Yaralandım İndim Etrafı Dolandım Dertli Canımdan Usandım Yıldız Yıldız Yıldız Of Sana Kervan Kıran Beller Büken Evler Yıkan Yıldız (Ah) Yıldızlardan Ürüşansın Benim Gibi Perişansın Yardan Bana Bir Nişansın Yıldız Yıldız Yıldız Of Gine Doğdun Sarı Yıldız Mavi Yıldız Of Erzurum-Saadettin Akatay-Faruk Kaleli-Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Git Gelemem İşim Var Git Gelemem İşim Var Gergefte Nakışım Var İgirmiden Bir Esgik Ondokuz Gardaşım Var Bir Guş Duttum Alaca Bağladılar Ağaca Öyle Bir Yere Düştüm Ne Kapı Var Ne Baca Altın Yüzük Kenarsız Yâr Vefasız Ben Arsız Aleyim Arşa Çıkdı Öte Durun Yanarsız Erzurum-Muharrem Akkuş-Yücel Paşmakçı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Göç Göç Oldu Göçler Yola Düzüldi (U ![]() ![]() Göç Göç Oldu Göçler Yola Düzüldi Uyku Geldi Ela Gözler Süzüldi O Zamanda Elim Yârdan Üzildi Ağam Nerden Aşar Yolu Yaylanın Yaylanın Aman Bingöl'ün Doldur Doldur Nargilemi Tazele Sarardı Gül Rengim Döndü Gazala (Anam Gazele) Dut Elimden İndir Beni Mezara (Oy Oy Mezara) At Üstüme Avuç Avuç Toprağı (Anam Toprağı) Asker İndi Ilıca'nın Düzüne Kimse Bakmaz Erzurum'un Yüzüne Geri Döndüm Şeher Çarptı Gözüme Ağam Nerden Aşar Yolu Yaylanın Yaylanın Anam Bingöl'ün Erzurum-Raci Alkır-Muammer Özkavcı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Gökte Yıldız Ellidir-1 Gökte Yıldız Ellidir (Dön Ha Dön Dönim Yar) Ellisi De Bellidir (Dönim Gadan Alim Yar) Benim Sevdiğim Güzel (Dön Ha Dön Dönim Yar) Gelişinden Bellidir (Dönim Gadan Alim Yar) Gökte Yıldız Mah Gider (Dön Ha Dön Dönim Yar) Gah Evlenir Gah Gider (Dönim Gadan Alim Yar) Garşıda Yari Gördüm (Dön Ha Dön Dönim Yar) Sanki Doğmuş Ay Gider (Dönim Gadan Alim Yar) Erzurum/Tortum-Yöre Ekibi-Muzaffer Yönden |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Gönül Der Yar Diyarı Gönül Der Yâr Diyarı (Hu Hu) Su Geldi Yâr Diyarı (Nenni) Dağlar Kalksın Aradan (Yavrum) Görünsün Yâr Diyarı (Nenni) Nenni Nenni Hu Gelir (Hu Hu) Çeşmelerdenr Su Gelir (Nenni) Uzun Uzun Oluktan (Yavrum) Yavruma Uyku Gelir (Nenni) Baba Der Ağlamakdan (Hu Hu) Bağa Su Bağlamakdan (Nenni) Bağda Yaprak Kalmadı (Yavrum) Yarama Bağlamakdan (Nenni) Nenni Nenni Hu Gelir (Hu Hu) Çeşmelerdenr Su Gelir (Nenni) Uzun Uzun Oluktan (Yavrum) Yavruma Uyku Gelir (Nenni) Dert Bende Kare Bende (Hu Hu) Eylenmez Yare Bende (Nenni) Yuvasız Guşlar Gibi (Yavrum) Kalmışım Parakende (Nenni) Nenni Nenni Hu Gelir (Hu Hu) Çeşmelerdenr Su Gelir (Nenni) Uzun Uzun Oluktan (Yavrum) Yavruma Uyku Gelir (Nenni) Erzurum-Muharrem Akkuş-Muharrem Akkuş |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Gurbet Elde Baş Yastığa Gelende Gurbet Elde Baş Yastığa Gelende Gayet Yaman Olur İşi Garibin Gelen Olmaz Giden Olmaz Yanına Sızılar Toprağı Daşı Garibin Anan Yok Ki Yaka Yıka Yaş Döke Bacım Yok Ki Saçlarından Saç Söke Gardaş Yok Ki Mezerime Daş Dike Bir Çalıdır Mezer Daşı Garibin Erzurum-Ağa Keskin-İlhami Uslu-Muzaffer Yönden |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Gülenber Sağar Goyuni Gülember Sağar Goyuni Bene Göstermez Boyuni Deriye Meriye Boyuna Bosuna Ben Sene Gurban Gülember Gitme Gelim Gülember Gurban Gurban Olim Gülember Gülember Sağar İneği Bene Göstermez Bileği Bileğe Mileğe Boyuna Bosuna Ben Sene Gurban Gülember Gitme Gelim Gülember Gurban Gurban Olim Gülember Gülember Sağar Sağar Medeği Bana Göstermez Gedeği Gedeğe Medeğe Boyuna Bosuna Ben Sene Gurban Gülember Gitme Gelim Gülember Gurban Gurban Olim Gülember Erzurum-Muharrem Akkuş-Nida Tüfekçi |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Gülistan'da Bir Gülüm Var Gülistan'da Bir Gülüm Var Mor Menevşe Sümbülüm Var Taze Gonca Bir Gülüm Var Baka Baka Gözden Oldum Ey Diye Diye Sözden Oldum Ey Yana Yana Özden Oldum Ey Döve Döve Dizden Oldum Ey Gözden Oldum Ey Özden Oldum Ey Sözden Oldum Ey Ey Gülistanı Men Beklerem Boşa Gider Emeklerim Gülü Sümbüle Eklerim Baka Baka Gözden Oldum Ey Diye Diye Sözden Oldum Ey Yana Yana Özden Oldum Ey Döve Döve Dizden Oldum Ey Gözden Oldum Ey Özden Oldum Ey Sözden Oldum Ey Ey Erzurum-Feryadi (Hafız)-Hakkı Efendi-Mükerrem Kemertaş |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Güzeller Bezenmiş Toya Giderler Güzeller Bezenmiş Toya Giderler Sizlere Emanat Yar Oynamasın Ben Bülürem Reca Minnet Ederler Yengüllük Edip Ay Balam Tez Oynamasın Düşmanlar Oturmuş Bize Bakarlar Gonca Güller Al Yanağa Takarlar Sonra Söyler Başımıza Kakarlar Dudağın İçinde Dil Oynamasın Ben Seni Sevmüşem Sevgülü Yarim Sizlere Gurbandır Bu Şirin Canım Demirem Oynamasın Oynasın Hanım Kara Kaş Altında Göz Oynamasın Erzurum-Aşık Hüseyin-Fikret Karaduman-Mustafa Geceyatmaz |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Hani Yaylam Hani Senin Ezelin Hani Yaylam Hani Senin Ezelin (Ey Ezelin) Güz Gelende Döker Bağlar (Ey) Gazelin (Ey Gazelin) Yayla Senin Heç Gelmez Mi Gözelin (Ey Gözelin) Hani Yaylam Hani Senin Ezelin (Ey Ezelin Ey Ezelin Ey Ey) Yaz Olanda Yayla Yayla Otlanır (Ey Otlanır) Arap Atlar Topuğundan Etlenir (Ey Etlenir) O Yaylada Goyun Guzi Beslenir (Ey Beslenir) Hani Yaylam Hani Senin Ezelin (Ey Ezelin Ey Ezelin Ey Ey) Yaz Gelende Yayla Seni Gezmeli (Ey Gezmeli) Kalem Alıp Kaşın Gözün Yazmalı (Ey Yazmalı) Ne Hoş Olur O Yaylanın Gözeli (Ey Gözeli) Hani Yaylam Hani Senin Ezelin (Ey Ezelin Ey Ezelin Ey Ey) Erzurum-Raci Alkır-TRT Erzurum |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Hayal Hayal Olmuş Karşıki Dağlar Hayal Hayal Olmuş Karşıki Dağlar Muhannet Gözlerim Dolukmuş Ağlar Esti Sam Yelleri Bozuldu Bağlar Onun İçin Bende Gam Telaşı Var Alim Derdin Alim Bin Telaşı Var Yıkılsın Dünyanın Pembe İrengi Dinlemez Öldürür Yoksulu Begi Kimi Yemez Baklavayı Böreği Kiminin Akşama Nan Telaşı Var Alim Derdin Alim Bin Telaşı Var Ey Emrah Elveda Yürlendi Göçüm Affeyle Yarabbi Çoğoldu Suçum Okuyum Kuranlar Musaflar Açın Azrail Göğsümde Can Telaşı Var Alim Derdin Alim Bin Telaşı Var Erzurum-Müslim Abay-Yücel Paşmakçı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Haziran'ı Temmuz'u Getirdik Dize Haziran'ı Temmuz'u Getirdik Dize Balam Gül Kokar Meler Kuzu Onlara Kurban Olam He Ley He Ley Gülüm Hey Ben Oluyul Kulun Hey Hey Kara Üzüm Ak Üzüm Asmaları Doldurmuş Gel Benim İki Gözüm Bak Sevdigen Ne Olmuş Gadan Olayım Gadan Atma Beni Aradan Ekinler Boyun Atmış N'ola N'ola Kız N'ola Gözüm Beni Aldatmış Gönlüm Gamlarla Dola Vay Beni Beni Beni Niye Sevdim Ki Seni Erzurum/Oltu-Turgut Ertaş-Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Hele Dadaş Hoşmusan Hele Dadaş Hoşmusan Dolu Musan Boşmusan Ayakların Yan Basir Yoksa Sen Serhoşmusan Develer Katar Katar Zinciri Suya Batar Bu Zamane Kızları Evlenmeye Can Atar Hele Dadaş Hoşmusan Dolu Musan Boşmusan Ayakların Yan Basir Yoksa Sen Serhoşmusan Bu Derenin Uzuni Kıramadım Buzuni Aldım Dadaş Kızıni Çekemedim Nazıni Hele Dadaş Hoşmusan Dolu Musan Boşmusan Ayakların Yan Basir Yoksa Sen Serhoşmusan Erzurum-Vedat Uğurlu-TRT Ankara |
![]() |
![]() |
|