![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#106 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviCevahir Taşına Çorum-İfaket Yaykar–Muzaffer Sarısözen Cevahir Taşına Kıymet Biçilmez Bulup Erbabına Danışmayınca Ezrail Gelsede Canım Alamaz Hasiret Yerine Kavuşmayınca Vay Vay Sürüm Sürüm Sürünesin Vay Aman Dizin Dizin Sürünesin Vay Aman Hazırda Bir Davam Yok Ki Zalim Aman Dizin Dizin Sürünesin Vay Yürü Dilber Türü Ömrümün Varı Eridi Kalmadı Dağların Karı Kendi Gönlü İle Sevemeyen Yarim Bir Daha Sevmeyim Tövbeler Olsun |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#107 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviCeviz Oynamaya Mı Geldin Kayseri-Adnan Türköz-Nezahat Bayram Ceviz Oynamaya Mı Geldin Odama, Nişanlın Da Bu Mu Derler Adama, Dayanamam Senin Kara Sevdana ![]() Aman Aman Olmuyor, Es Esini Bulmuyor ![]() Kara Yağız Genç Oğlan, Niye Gönlün Olmuyor ![]() Asker Bayrağını Burca Diktiler, Küçücük Yarimi Asker Ettiler, Ben Doymadan O Yari De Alıp Gittiler Aman Aman Olmuyor, Es Esini Bulmuyor ![]() Kara Yağız Genç Oğlan, Niye Gönlün Olmuyor ![]() Asker Oldu Yarim Gitti Kışlaya, Ben Beklerim Yarim Gelsin Sılaya, Ben Ölmeden O Yari De Bana Yollaya ![]() Aman Aman Olmuyor, Es Esini Bulmuyor ![]() Kara Yağız Genç Oğlan, Niye Gönlün Olmuyor ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#108 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviCevizin Yaprağı Dal Arasında Afyon- Nureddin Güler- Muzaffer Sarısözen Cevizin Yaprağı Dal Arasında, Güzeli Severler Bağ Arasında ![]() Üç Beş Güzel Bir Araya Gelmişler, Benim Sevdiceğim Yok Arasında ![]() Evlerinin Önü Zerdali Dalı, Pencereden Gördüm Kınalı Eli ![]() Benim Sevdiceğim Tomurcuk Güldü, Sensiz Lokmaları Yiyemez Oldum ![]() Sensiz Odalara Giremez Oldum ![]() Evlerinin Önü Bahçelik Bağlık, Ne Güzel İşlemiş Eline Sağlık ![]() Yar Bana Yollamış Bir Beyaz Yağlık, Boynuna Dolasın Oynasın Diye ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#109 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviCeylan Gözlerine Ceylan Gözlerine Kurban Olduğum Tanrı Selamını Almaz Mısınız Mevlam Sizi Süs İçin Mi Yarattı Siz Gel Demeyince Gelmez Misiniz Gurbete Gidenler Azzığın Alır Kimisi Giderde Kimisi Kalır Kimi Sevap İçin Kâbeye Varır Kâbe Kapınızda Bilmez Misiniz Sümmaniyim Ben Bu Derdi Niderim Başım Alır Diyar Diyar Giderim Yarın Mahşer Günü Dava Ederim Mahşer Yerine Siz Gelmez Misiniz |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#110 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviCirigam Kerem Güney Onlar Türkü Söyler Gündüz Ve Gece Bu Türkü Dolşaşır Dört Duvarda Bu Türkü Dolaşır Parmaklıkları Bu Türkü Nefestir Nefestir Onlara İner Camlar Akşam Cirigam Kirli Beyaz Bir Mendil Gibi Akıyordu Gün Gün Duvarları Mavi Gözleriyle Bağıra Bagıra Gitti Aramızdan Biri Daha İner Camlar Akşam Cirigam |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#111 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviÇadır Altı Minare Gaziantep-yöre ekibi-Muzaffer Sarısözen Çadır Altı Minare Elettim Eski Yare Anam Kurban Ben Kurbanda Setre Pantollu Yare Helvacı Helva Şeker Lokum Helva Söğütte Ot Bitmez Mi Çağırsalar Bitmez Mi Ah Bu Senin Elindende Çektiklerim Yetmez Mi Helvacı Helva Şeker Lokumlu Helva |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#112 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviÇağrışa Çağrışa Çağrışa Çağrışa Havada Turnam Bagdat'tan Mi Geldin, Ağzında Hurman Emanetin Sana, Sılama Uğra Eğlen Turnam, Eğlen, Pire Gidelim Ali'nin Çağırdığı Yere Varalım Hasan'la Hüseyn'e Gönül Verelim On İki İmamlara Yüz Sürelim Eğlen Turnam, Eğlen, Pire Gidelim Kerbela Çölünden Sakin Mi Geldin Ne Yaman Ötersin, Bağrımı Deldin Sen De Benim Gibi Yetim Mi Kaldın Eğlen Turnam, Eğlen, Pire Gidelim Alamışam Ela Gözde Yaşım Var Kaynamışam Her Ocaktan Aşım Var İmam Hüseyn Eşiğinde İsim Var Eğlen Turnam, Eğlen, Pire Gidelim Kul Hüseyn'im Der Ki Kaynadım Coştum Bu Aşkın Elinden Serimden Geçtim Çağrışa Çağrışa Aralar Aştım Eğlen Turnam Eğlen, Pire Gidelim |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#113 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviÇağrışır Bülbüller Şarkışla-Ahmet Ağırbaş-Ramazan Şenses Çağrışır Bülbüller Gelmiyor Bağdan Hoyrat Dost Bağından Yar Yar Gül Aldı Gitti Yüz Bin Mihnet İle Bir Bağ Bitirdim Ben Yari Benzettim Yar Yar El Aldı Gitti Yüz Bin Mihnet Çektim Bir Daha Gerek Hayli Ömür İster Yar Yar Bir Daha Gerek Yari Elden Aldı O Kanlı Felek Aktı Gözüm Yaşı Yar Yar Sel Oldu Gitti Nazlı Yardan Kem Haberler Geliyor Dostlarım Ağlıyor Yar Yar Düşman Gülüyor Dediler Ki Sefil Emrah Ölüyor Kimi Kazma Kürek Yar Yar Bel Aldı Gitti |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#114 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviÇamlıbele Süreydim yolumu Sivas-Ali İzzet Özkan–Muzaffer Sarısözen Çamlıbele Süreyidim Yolunu Altınlardan Nallatayım Nalını Üç Güzele Dokutayım Çulunu Alma Gözlü Kır Perçemli Kıratım Kırat Kırat Kırat Kırat Kırat Kırat Kırat Kırata Binen Alır Murat Kırata Binen Alır Murat Yokuşa Yukarı Tavşan Büküşlüm İnişe Aşağı Ceylan Gelişlim Taze Gelin Gibi Uğru Nakışlım Alma Gözlü Kır Perçemli Kıratım Başını Başımdan Yukarı Tutar Haykırır Köpüğü Başından Atar Kaçarsa Kurtulur Kovarsa Tutar Alma Gözlü Kız Perçemli Kıratım (Yeldirme Bölümü) Kıratım Meydan Yerinde Gezer Horlayı Horlayı Bir Kötü Az Bir Kavgadan Kaçar Zorlayı Zorlayı Kırata Yakışır Bunlar Yiğit Giyer Demir Donlar Ağ Gövdeden Kızıl Kanlar Akar Şorlayı Şorlayı Köroğlu Der Al Kanları Yere Serer Çok Canları Eğri Kılınç Düşmanları Kırar Parlayı Parlayı |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#115 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviÇamlığın Başında Tüter Tütün Yozgat-Nida Tüfekçi Çamlığın Basında Tüter Bir Tütün, Acı Çekmeyenin Yüreği Bütün ![]() Ziya'nın Atını Pazara Dutun, Gelen Geçen Ziya'm Ölmüş Desinler ![]() At Üstünde Kuşlar Gibi Dönen Yar, Kendi Gidip Ahbapları Kalan Yar ![]() Uzun Olur Gemilerin Direği, Yanık Olur Anaların Yüreği ![]() Ne Sen Gelin Oldun Ne Ben Güveyi, Onun İçin Kapanmıyor Gözlerim ![]() At Üstünde Kuşlar Gibi Dönen Yar, Kendi Gidip Ahbapları Kalan Yar ![]() Ham Meyveyi Kopardılar Dalından, Beni Ayırdılar Nazlı Yarimden ![]() Eğer Yarim Tutmaz İse Şalımdan, Onun İçin Açık Gider Gözlerim ![]() At Üstünde Kuşlar Gibi Dönen Yar, Kendi Gidip Ahbapları Kalan Yar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#116 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviÇanakkale İçinde Kastamonu-İhsan Ozanoğlu-Muzaffer Sarısözen Çanakkale İçinde Aynalı Çarsı, Ana Ben Gidiyom Düşmana Karsı ![]() Of Gençliğim Eyvah ![]() Çanakkale İçinde Bir Uzun Selvi, Kimimiz Nişanlı Kimimiz Evli ![]() Of Gençliğim Eyvah ![]() Çanakkale Üstünü Duman Bürüdü, On Üçüncü Fırka Yürüdü ![]() Of Gençliğim Eyvah ![]() Çanakkale İçinde Bir Dolu Testi, Analar Babalar Mektubu Kesti ![]() Of Gençliğim Eyvah ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#117 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviÇarşambayı Sel Aldı Samsun/Çarşamba-Nejat Buhara Çarşambayı Sel Aldı, Bir Yar Sevdim El Aldı Aman Aman ![]() Keşke Sevmez Olaydım, Elim Koynumda Kaldı Aman Aman ![]() Oy Ne İmiş Ne İmiş Aman Aman, Kaderim Böyle İmiş ![]() Gizli Sevda Çekmesi Aman Aman, Ateşten Gömlek İmiş ![]() Çarşamba Yazıları, Körpedir Kuzuları Aman Aman ![]() Allah Alnıma Yazmış, Bu Kara Yazıları Aman Aman ![]() A Dağlar Ulu Dağlar Aman Aman, Yarim Gurbette Ağlar ![]() Yari Güzel Olanlar Aman Aman, Hem Ah Çeker Hem Ağlar ![]() Yılan Çıkar Kamışa, Su Neylesin Yanmışa Aman Aman ![]() Mevlâm Sabırlar Versin, Yarinden Ayrılmışa Aman Aman ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#118 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviÇarşamba Dedikleri Samsun-Yöre Ekibi-Muzaffer Sarısözen Çarşamba Dedikleri, Şekerdir Yedikleri Hiç Aklımdan Çıkmıyor, O Yarin Dedikleri Çarşambanın Ortasından, Akıyor Irmak Her Yiğidin Karı Değil, Sözünde Durmak Çarşamba Yazıları,Körpedir Kuzuları Allah Alnıma Yazdı,Bu Kara Yazıları Nakarat Ben Samsuna Gidemiyom,Kar Olmayınca Samsun Bana Haram Olsun,Yar Olmayınca Nakarat Telgrafın Tellerinin Rengi Kurşuni Genç Yaşımda Atma Bana Mavzer Kurşunu |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#119 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviÇarşıya Vardım Kayseri-Kazım Altan-Emin Aldemir Çarsıya Vardım Erikten Aldım, Yarin Haberini Everek'ten Aldım ![]() O Yar Uzun Boylu Ben Kısa Kaldım, Nideyim Nideyim Nerelere Gideyim, O Yar Camdan Bakıyor Ben Nasıl Edeyim ![]() Çarsıya Vardım Kayısıdan Aldım, Yarin Haberini Dayısından Aldım ![]() O Yar Uzun Boylu Ben Kısa Kaldım, Nideyim Nideyim Nerelere Gideyim, O Yar Camdan Bakıyor Ben Nasıl Edeyim ![]() Çarsıya Vardım Armuttan Aldım, Yarin Haberini Mahmut'tan Aldım ![]() O Yar Uzun Boylu Ben Kısa Kaldım, Nideyim Nideyim Nerelere Gideyim, O Yar Camdan Bakıyor Ben Nasıl Edeyim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#120 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviÇatal Cama Kurşun Attım Bolu-Reşat Aker/Ali Murat Karageyik-Muzaffer Sarısözen Çatal Çama Kurşun Attım Geçmedi Ali Efeye Ayran Verdim İçmedi Aman Yandı Öşürcü Yakup Elime Geçmedi Teke Bıçak Tırpan Gibi Biçmedi Aman Yandım Aman Kova Kova Çapulama Kum Doldu Silahlarım Senin İçin Dün Doldu Aman Yandım Aman Öşürcüler Bizim Köyden Kovuldu Düşmanlarım Dumanlara Boğuldu Aman Yandım Aman |
![]() |
![]() |
|