Türkü Sözleri |
10-14-2012 | #106 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkü SözleriSorma Be Birader Seyyit Nesimi Sorma Be Birader Mezhebimizi Biz Mezheb Bilmeyiz Yolumuz Vardır Çağırma Meclis-İ Riyaya Bizi Biz Şerbet İçmeyiz Dolumuz Vardır Bizim Söyleyecek Sözümüz Vardır Biz Müftü Bilmeyiz Fetva Bilmeyiz Kıl-Ü Kal Bil Meyiz İfta Bilmeyiz Hakikat Şehrinde Hata Bilmeyiz Şah-I Merdan Gibi Alimiz Vardır Bizim Söyleyecek Sözümüz Vardır Nesimi Özünü Farş Etme Sakın Ne Bil Sin Ham Ervah Likasın Hakkın Hakkı Bilmeyene Hak Olma Yakın Bizim Hak Katında Elimiz Vardır Bizim Söyleyecek Sözümüz Vardır |
Türkü Sözleri |
10-14-2012 | #107 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkü SözleriSöğütün Erenleri Bilecik-Mustafa Şimşek-Muzaffer Sarısözen Söğüt’ün Erenleri, Çevirin Gidenleri Ah Ne Güzel Baş Bağlıyor, Söğüt’ün Güzelleri Naldırdın Beni Gül İken Soldurdun Beni Söğüt’ün Çarşısına, Gün Doğar Karşısına Ah İnsan Hile Yapar Mi? Kapı Bir Komşusuna Naldırdın Beni Gül İken Soldurdun Beni Elmayı Yüke Koydum, Ağzını Büke Koydum Ah Aldı Yari Elimden, Boynumu Büke Koydum Naldırdın Beni Gül İken Soldurdun Beni |
Türkü Sözleri |
10-14-2012 | #108 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkü SözleriSözünden Belli Tacim Dede-Arif Sağ Güruh-u Naciye Ereyim Dersen Bu Yola Girenler İzinden Belli Can Verip Cemalin Göreyim Dersen Cemalin Görenler Gözünden Belli Efendim Tabibim Kamildir Mürşidin Gerçek Haberi Al-i Abanın Çoktur Hüneri İşi Sağ Yüzü Ak Erlerin Eri Gezdiği Yerlerde İzinden Belli Beden Aleminden Ruha Erişen Sırr-ı Hakikata Katıp Karışan Güruh-u Naciye Yetip Yetişen Muhabbet Ehlini Nazından Belli Yüzünden Belli Sözünden Belli Turabi Babanın Sözüne İnan Zülfikar Kuşanıp Düldüle Binen Hazırdır Nazırdır Gönülde Her An O Gönül Sahibi Yüzünden Belli |
Türkü Sözleri |
10-14-2012 | #109 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkü SözleriSu Sızıyor sızıyor Ankara-Mucip Arcıman-Muzaffer Sarısözen Su Sızıyor Sızıyor, Taşların Arasından Eğil Bir Yol Öpeyim, Kaşların Arasından Oğlan Mavilim Oğlan, Sözüne De Kavilim Oğlan Enişte Bana Hişt Demiş, Yalan Sevdiğim Yalan Derenin Kenarında, Kalayladım Kazanı Kız Ben Senin Yüzünden , Tutmadım Ramazan’ı Oğlan Mavilim Oğlan, Sözüne De Kavilim Oğlan Enişte Bana Hişt Demiş, Yalan Sevdiğim Yalan Kar Yağıyor Yağıyor, Abamı Giyeceğim Sakallıya Varıp Da , Baba Mı Diyeceğim Oğlan Mavilim Oğlan, Sözüne De Kavilim Oğlan Enişte Bana Hişt Demiş, Yalan Sevdiğim Yalan |
Türkü Sözleri |
10-14-2012 | #110 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkü SözleriSuda Balık Yan Gider Erzurum-Hayriye Temizkalp-Muzaffer Sarısözen Suda Balık Yan Gider, Yandım Aman Aman Aman Açma Yarem Kan Gider Yaralıyam Bana Değme, Baygınam Gel Gönlümü Eyle Buna Tabip Neylesin, Yandım Aman Aman Ecel Gelmiş Can Gider Yaralıyam Bana Değme, Baygınam Gel Gönlümü Eyle Su Başı Duman Oldu, Yandım Aman Aman Aman Hallerim Yaman Oldu Yaralıyam Bana Değme, Baygınam Gel Gönlümü Eyle Bana Dert Açan Dilber Yandım Aman Aman Aman Ellere Derman Oldu Yaralıyam Bana Değme, Baygınam Gel Gönlümü Eyle |
Türkü Sözleri |
10-14-2012 | #111 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkü SözleriŞu Köyceğiz Yolları Muğla-Zehra Bayatoğlu/Ahmet Batyatoğlu-Hamdi Özbay Şu Köyceğiz Yolları Kaldır Ayşem Kolları Bizim İçin Yapılmış Şu Muğlanın Yolları Oldu Mu Ayşem Oldu Mu Enişten Camızlarını Buldu Mu Bir Kerecik Öpmeynen Gül Benzin Ayşem Soldu Mu Ay Doğar Aşmak İster Top Zülüf Yaşmak İster Şu Benim Deli Gönlüm Yare Kavuşmak İster --->: Türkü Sözleri 3 frmacil onikinci 12 sayfa --->: Türkü Sözleri 3 |
Türkü Sözleri |
10-14-2012 | #112 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkü SözleriAda Yolu Kestane Bolu-Emin Barın-Muzaffer Sarısözen Ada Yolu Kestane Amanın Dökülür Dane Dane Amanın Dökülür Dane Dane Kızlar Yola Dizilmiş Amanın Alalım Birer Dane Ada Yolu Yamandır Amanın Da Yolları Yamandır Bolu Dağı Dumandır Amanın Bolu Dağı Dumandır Dostlar Vurun Sazlara Amanın Eylenecek Zamndır Ada Yolu Düz Gider Amanın Ada Yollu Düz Gider Bir Edalı Kız Gider Amanın Bir Edalı Kız Gider O Kız Yolu Şaşırmış Amanın İnşallah Bize Gider |
Türkü Sözleri |
10-14-2012 | #113 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkü SözleriAl Yeşil Giyinmiş Malatya -Ramzan Şenses-Ahmet Yamacı Al Yeşil Giyinmiş Anam Geline Bakın, Salınıp Giden O Yavrum Boyuna Bakin Ak Gerdan Altına Yavrum Gülleri Takın, Ben Sarmadım Saran Kollar Murat Almasın Al Yeşil Giyinmiş Anam Nere Gidersin, Has Bahçe İçinde Yavrum Seyran Edersin Bu Güzellik Sende Yavrum Mali Neylersin, Ben Sarmadım Saran Kollar Murat Almasın |
Türkü Sözleri |
10-14-2012 | #114 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkü SözleriAli’nin Sırrı Ozan Esrari Alinin Sırrına Ereyim Dersen Mürşid-İ Kâmile Varın Erenler Gönül Kabesine Gireyim Dersen Ol Bahri Ummana Dalın Erenler Elesti Bezminde Odur Varolan Haklı Hakikatta Bize Yarolan Bütün Kainatta Gizli Sırolan Bu İlmin Sırrına Erin Erenler Esrari Bu Yolun Kemter Kuludur Yükü İlim İrfan Gevher Doludur Ali Yolu İnsanlığın Yoludur Gönülden Gönüle Girin Erenler |
Türkü Sözleri |
10-14-2012 | #115 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkü SözleriA Bre Sülüman Aga Kırklareli-Faruk Yılmaz-TRT İstanbul A Bre Sülüman Aga Tut Çakal Beygiri Uralım Yuları Sıkalım Kolanı A Bre Sülüman Aga Boydalar Oldu Mi Beni Evereyler Haberin Oldu Mi Sülüman Aganın Karısı Sundurmadan Bakıyor Sülüman Aga Ona Altı Patlar Atıyor |
Türkü Sözleri |
10-14-2012 | #116 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkü SözleriBen Garibim Döne Döne Yandık Aşkın Narına Ben Garibim Sen Garipsin Güzel Dost Neler Vermedim Senin Uğruna Ben Garibim Sen Garibsin Güzel Dost Bilmez idim Ateş ile Dumanı Ben Başka Tanırdım ikrar imanı Sen Kaldırdın Gönlümdeki Gumanı Ben Garibim Sen Garibsin Güzel Dost Akarsuyum Yaramız Çok Derinden Bir Olsaydık Yer Oynardı Yerinden Öldüğümü Duyar isen Birinden Ben Garibim Sen Garibsin Güzel Dost |
Türkü Sözleri |
10-14-2012 | #117 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkü SözleriBen Giderim Batum’a Ben Giderim Batum’a Batum’un Batağına Bahçenizden İçeri Al Beni Otağına Nazlı Yarim Geldim Sana Fistanını Toplasana Kemençeler Çalınıyor Bize Horun Oynasana Heyy Köşke Serdim Yatağı Gel Derdimin Ortağı Yataklar Diken Oldu Senden Ayrı Yatalı Bıldırcının Uçuyor Kanadını Açıyor Bıldır Ki Sevdüceğim Bu Yıl Benden Kaçıyor Yöre : Sinop |
Türkü Sözleri |
10-14-2012 | #118 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkü SözleriBen Giderim Oduna Ben Giderim Oduna, Sahan Derler Adıma Geleli Üç Ay Oldu, Doyamadım Tadına Yalan Mıydı Yaşar, Karakolda Doğru Söyler, Mahkemede Şaşar Karşıdan Gelen Atlı, Altında Kilim Katlı, Anam Babam Sağ Olsun, Hepisinden Yar Tatlı Yalan Mıydı Yaşar, Karakolda Doğru Söyler, Mahkemede Şaşar Sarı Yayımın Bendi, Ne ¤¤¤ Unuttun Andı Düşmanlar Bile Etmez, Bana Attığın Fendi Yalan Mıydı Yaşar, Karakolda Doğru Söyler, Mahkemede Şaşar Yöre : Afyon |
Türkü Sözleri |
10-14-2012 | #119 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkü SözleriBen Havada Uçardım Ben havada uçardım, Tutun beni Ben bahamı biliridim Bir pula sattın beni Yeşil yaprak arasında, Kırmızı gül goncası Nerelere katip olmuş, Gönlümün eğlencesi Girdim yarin bahçesine, Güller açmış gül güle Benden selam söyleyin, Dalındaki bülbüle |
Türkü Sözleri |
10-14-2012 | #120 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkü SözleriBen Melamet Hırkasını Ben melamet hırkasını kendim giydim eynime Ar u namus şişesini taşa çaldım kime ne (Haydar ) Gah çıkarım gökyüzüne seyrederim alemi Gah inerim yeryüzüne seyrederim alemi (Haydar) Sofular haram demişler bu aşkın badesine Ben doldurur ben içerim günah benim kime ne (Haydar) Nesimi'ye sormuşlar yarin ilen hoş musun Hoş oluyum olmuyayım o yar benim kime ne (Haydar) Nesimi |
|