Türkü Sözleri |
|
|
#91 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkü SözleriSevdiğim Birgün Bana Yavuz Top Sevdiğim Bir Gün Bana, Yar Demedin Yar Demedin ![]() Gece Gündüz Tenhalarda, Ağlayanım Var Demedin ![]() Ağlayanım Var Demedin, Var Demedin Yar ![]() Seni Sevmek Suç Mu Bana, Ağlıyorum Yana Yana ![]() Bir Merhem Verip Yarama, Sür Demedin Sür Demedin ![]() Sür Demedin Sür Demedin, Sür Demedin Yar ![]() Bir Gün Bana Gül Demedin, Göz Yaşımı Sil Demedin ![]() Bir Ömür Koştum Peşinden, Gel Demedin Gel Demedin ![]() Gel Demedin Gel Demedin, Gel Demedin Yar ![]() --->: Türkü Sözleri 3 frmacil onuncu 10 sayfa --->: Türkü Sözleri 3 |
|
Türkü Sözleri |
|
|
#92 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkü SözleriSeyyah Olup Şu Alemi Gezeyim Erzincan-Yöre Ekibi-Nurattin Dadaloğlu Seyyah Olup Su Alemi Gezerim Bir Dost Bulamadım Gün Aksam Oldu Kendi Efkarımca Okur Yazarım Bir Dost Bulamadım Gün Aksam Oldu İki Elim Kalkmaz Oldu Dizimden Bilmem Amelimden Bilmem Özümden Akıttım Kanlı Yaş İki Gözümden Bir Dost Bulamadım Gün Aksam Oldu Yine Boralandı Dağların Başı Akıttım Gözümden Kan İle Yaşı Emaneti Alır Ol Veren Kişi Bir Dost Bulamadım Gün Aksam Oldu Bozuk şu Cihanın Pergeri Bozuk Yazıktır şu Geçen Ömüre Yazık Tükendi Daneler Kalmadı Azık Bir Dost Bulamadım Gün Aksam Oldu Pir Sultan’ım Eydür Ummana Dalam Gidenler Gelmedi Bir Haber Alam Abdal Oldum Çullar Geydim Bir Zaman Bir Dost Bulamadım Gün Aksam Oldu |
|
Türkü Sözleri |
|
|
#93 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkü SözleriSilifke'nin Yoğurdu İçel-Cavit Erden-Muzaffer Sarısözen Silifke'nin Yoğurdu, Ah Seni Kimler Doğurdu ![]() Seni Doğuran Ana, Bal İlen Mi Yoğurdu ![]() Beşiği Çamdan, Ah Yuvarlandı Damdan ![]() Anası Pilav Pişirir, Oğlu Durmaz Aşırır ![]() Kale Kaleye Bakar, Ah Kaleden Sular Akar ![]() Delikanlı Dururken, İhtiyara Kim Bakar ![]() Beşiği Çamdan, Ah Yuvarlandı Damdan ![]() Keşke Sevmez Olaydım, Usanırdım Bu Candan ![]() Bağa Girdim Üzüme, Ah Çıbık Battı Dizime ![]() Çıbık Seni Keserim, Yar Göründü Gözüme ![]() Beşiği Çamdan, Ah Yuvarlandı Damdan ![]() Anası Pilav Pişirir, Oğlu Durmaz Aşırır ![]() |
|
Türkü Sözleri |
|
|
#94 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkü SözleriSiyah Percemleri Dökülmüş Yüze Erzincan-Aşık Davut Sulari-TRT Müz Dairesi Bşk![]() Siyah Perçemini Yar Yar Dökmüş Yüzüne, Salınarak Gelen Hümaya Bakın ![]() Kimden Söz İşitmiş Yar Yar Düşmüş Hüzüne, Kader Yakışmayan Simaya Bakin ![]() Yar Yar Yar Eylemem Men ![]() Yaktın Yandırdın Beni, Zalım Aldattın Beni ![]() Ne Dedim De Darıldın, Bir Pula Sattın Beni ![]() Ak Göksün Üstüne Yar Yar Bir Bağ Dikilmiş, Bin bir Çeşit Çiçeklerden Ekilmiş ![]() Dün Uğradım Bir Ücraya Çekilmiş, Bulut Mu Gaplamış şu Aya Bakın ![]() Yar Yar Yar Eylemem Men ![]() Yaktın Yandırdın Beni, Zalim Aldattın Beni ![]() Ne Dedim De Darıldın, Bir Pula Sattın Beni ![]() Elin Sitemini Yar Yar Ağlarken Gördüm, Gül Dibinde Kâh gül Sararken Gördüm, Bir Seher Akşamı Çağlarken Gördüm, Davut Sulari'deki Sevdaya Bakin ![]() |
|
Türkü Sözleri |
|
|
#95 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkü SözleriSiyah Percemlerin Gonca Yüzlerin Tunceli/Pertek-Süleyman Kaya/İsmail Oğuz-Muzaffer Sarısözen Siyah Perçemlerin, Gonca Yüzlerin, Garip Bülbül Gibi Zar Eğler Beni ![]() Hilâl Ebrulerin, Ahu Gözlerin, Tig-İ Sevda İle Yareler Beni ![]() Sevdayı Aşkınla Âh Ü Zar Oldum, Kalmadı Tahammül Bi-Karar Oldum, Cemalin Göreli Sevdakâr Oldum, Korkarım Ki Bu Dert Pareler Beni ![]() Elif Kametine Hayran Olduğum, Gece Gündüz Hayaline Döndüğüm, Hep Senin İçin Boyun Eğdiğim, Yoksa Zaptedemez Bu Yerler Beni ![]() |
|
Türkü Sözleri |
|
|
#96 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkü SözleriSultan Suyu Gibi Cağlayıp Akma Sivas-Yüksel Yıldız-Erkan Sürmen Sultan Suyu Gibi Çağlayıp Akma Erilir Gam Yeme Divane Gönül Er Başımda Duman, Dağ Başında Kış Erilir Gam Yeme Divane Gönül Yıkılır Mı Hakk’ın Yaptığı Havuz Şah-ı Merdani' nin, Biz De Kılavuz Üç Günlük Dünyada, şu Yahşi Yavuz Erilir Gam Yeme Divane Gönül Pir Sultan Abdal’ım, Sırdan Sırada Bu İş Böyle Oldu, Kalsın Burada Cümlemiz Niyetlendiği Murada Erilir Gam Yeme Divane Gönül |
|
Türkü Sözleri |
|
|
#97 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkü SözleriSunayı Da Deli Gönül Keskin-Bahri İlhan-İst Rad THM Mdr Sunayı da deli gönül sunayı Ben yoluna terk eyledim sılayı Armağan gönderdim telli turnayı İner gider bir gözleri sürmeli Sabahtan uğradım yarin yurduna Dayanılmaz firkatine derdine Yıkılası karlı dağın ardına Aşar gider bir gözleri sürmeli Ateş yanmayınca duman mı tüter Ak gerdan üstünde çimen mi biter Vakti gelmeyince bülbül mü öter Öter gider bir gözleri sürmeli Karacaoğlan kapınıza kul gibi Gönül küsüverse ince kıl gibi Seherde açılmış gonca gül gibi Kokar gider bir gözleri sürmeli |
|
Türkü Sözleri |
|
|
#98 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkü SözleriSus Be Ağlama Gözüm Devran Baba Bedenim ruhuma gurbet el olmuş Olsun sabret sus be ağlama gözüm Ömrümün baharı sararmış solmuş Solsun sabret sus be ağlama gözüm Solsun sabret boş ver ağlama gözüm Gönül derdin yüz bin yapmış abartmış Her gün ağıt yakıp yürek kabartmış Saçlarını pençe pençe kopartmış Yolsun sabret sus be ağlama gözüm Yolsun sabret boş ver ağlama gözüm Devran Baba o yar demiş oh olsun Zindanlara Yusuf gibi sokulsun Gözlerine Yakup gibi kan dolsun Dolsun sabret sus be ağlama gözüm Dolsun sabret boş ver ağlama gözüm |
|
Türkü Sözleri |
|
|
#99 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkü SözleriSuya Düştü Gülümüz Tokat-Aşık Veli Aydın-Muzaffer Sarisözen Suya Düştü Gülümüz (Hanım Kızlar Kızlar, Canım Kızlar Kızlar), Ötmüyor Bülbülümüz (Hanım Kızlar Kızlar, Canım Kızlar Kızlar) ![]() Sen Orada Ben Burda (Hanım Kızlar Kızlar, Canım Kızlar Kızlar), Geçti Cahil Ömrümüz (Hanım Kızlar Kızlar, Canım Kızlar Kızlar) ![]() Fındık Fıstık Olur Mu (Hanım Kızlar Kızlar, Canım Kızlar Kızlar), Ateş Yastık Olur Mu (Hanım Kızlar Kızlar, Canım Kızlar Kızlar) ![]() Selâm Söylen Yarime (Hanım Kızlar Kızlar, Canım Kızlar Kızlar), Böyle Dostluk Olur Mu (Hanım Kızlar Kızlar, Canım Kızlar Kızlar) ![]() Kestirdim Keklikleri (Hanım Kızlar Kızlar, Canım Kızlar Kızlar), Yana Değiyor Yana (Hanım Kızlar Kızlar, Canım Kızlar Kızlar) ![]() Yarimin Bakışları (Hanım Kızlar Kızlar, Canım Kızlar Kızlar), Cana Değiyor Cana (Hanım Kızlar Kızlar, Canım Kızlar Kızlar) ![]() |
|
Türkü Sözleri |
|
|
#100 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkü SözleriSüpürgesi Yoncadan Erzincan-Yöre Ekibi-Muzaffer Sarisözen Süpürgesi Yoncadan Emine'm, Gayet Beli İnceden Of ![]() Ben Seni Sakınırım Emine’m, Yerdeki Karıncadan Of ![]() Vay Bana Vaylar Bana Emine'm, Yıl Oldu Aylar Bana Of ![]() Susadım Su İsterim Emine'm Su Vermez Çaylar Bana Of ![]() Süpürgesi Saz Olur Emine'm, Gül Açılır Yaz Olur Of ![]() Ben Yarime Gül Demem Emine'm, Gülün Ömrü Az Olur Of ![]() Vay Bana Vaylar Bana Emine'm, Yıl Oldu Aylar Bana Of ![]() Susadım Su İsterim Emine'm Su Vermez Çaylar Bana Of ![]() Yokuşta Yoruldun Mu Emine'm, Sözüme Darıldın Mi Of ![]() Sen Bana Yar Olalı Emine’m, Boyumca Sarıldın Mi Of ![]() Vay Bana Vaylar Bana Emine'm, Yıl Oldu Aylar Bana Of ![]() Susadım Su İsterim Emine'm Su Vermez Çaylar Bana Of ![]() Tesbihimde Mercanım Emine'm, Neren Ağrıyor Canim Of ![]() Evi, Barkı, Bağları Emine'm, Satar Sana Harcarım Of ![]() Vay Bana Vaylar Bana Emine'm, Yıl Oldu Aylar Bana Of ![]() Susadım Su İsterim Emine'm Su Vermez Çaylar Bana Of ![]() |
|
Türkü Sözleri |
|
|
#101 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkü SözleriSürüverin Cezveler Kaynasın İstanbul-Nuri Halil Poyraz- Nuri Halil Poyraz Sürüverin Cezveler Kaynasın, Rabiye'nin Kolları Oynasın ![]() Yarin Da Çarşıya Varayım, Rabiye'me Bir Horoz Alayım ![]() Kopil De Giriyor Yaşına, Kalpak İstiyor Başına ![]() Yarin Da Çarşıya Varayım, Kopil’e De Bir Kalpak Alayım ![]() --->: Türkü Sözleri 3 frmacil onbirinci 11 sayfa --->: Türkü Sözleri 3 |
|
Türkü Sözleri |
|
|
#102 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkü SözleriSabahın Seherinde Ötüyor Kuşlar Tokat-Yöre Ekibi-Mehmet Erenler Sabahın seherinde ötüyor kuşlar Balınan yoğrulmuş o sırma saçlar Kudretten çekilmiş karadır kaşlar İşte bu gönlümün cananı geldi Seher vakti keklik çıkar kabana Salladıkça püskül değer tabana Korkarım sevdiğim vara yabana İşte bu gönlümün cananı geldi |
|
Türkü Sözleri |
|
|
#103 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkü SözleriSarardım Ben Sarardım Sivas-Muzaffer Sarısözen-Muzaffer Sarısözen Sarardım Ben Sarardım, Senin İçin Sarardım ![]() Baş Yastıkta Göz Yolda, Her Gelenden Sorardım ![]() Oy Dağlar Yeşil Dağlar, Gurbette Yarim Ağlar Açtı M’ ola şu Sivas’ın Gülü Yaprağı, Çekti Bizi Gurbet Elin Suyu Toprağı ![]() Kayalardan Kayarım, Bulamadım Ayarım ![]() Ben Bu Dertten Ölürsem, Kaderime Sayarım ![]() Al Dağlar Yeşil Dağlar, Gurbette Yarim Ağlar Açtı M’ ola Su Sivas’ın Gülü Yaprağı, Çekti Bizi Gurbet Elin Suyu Toprağı |
|
Türkü Sözleri |
|
|
#104 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkü SözleriSeher Yeli Aşık Kul Ahmet Seher yeli nazlı yare Bildir beni bildir beni Düşmüşüm elden ayaktan Kaldır beni kaldır beni Söyle güzeller şahına Yüz süreydim dergahına Zehir olan kadehine Doldur beni doldur beni Kul Ahmed'im gönül versem Bağrında gülünü dersem Senden gayrı yar seversem Öldür beni öldür beni |
|
Türkü Sözleri |
|
|
#105 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkü SözleriSeherde Bir Bülbül Erzurum-C Arslan/İ Bozkurt-Muzaffer SarısözenSeheride bir bülbül öter yarin bağında, O kaş, o göz, o dil, o diş, gül açmış yanağında ![]() Yanarım ağlarım on üç on dört yaşında ![]() O kaş, o göz, o dil, o diş, ballar var dudağında ![]() Gümüşten kemeri incecik bellerinde, O kaş, o göz, o dil, o diş, kına var ellerinde |
|
|
|