Cevap : Günün Hadisi Şerifi |
11-25-2008 | #91 |
b@ron
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiGünün Hadis-i Şerifi Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (SAV) buyurdular ki:
Kul Rabbine en ziyade secdede iken yakın olur, öyle ise (secdede) duayı çok yapın Müslim, Salat 215
11-25-2008 | #92 |
fatmanur
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiAllah Rasulü Hazret-i Muhammed (SAV) buyurdular ki:
Kul namaza durduğunda, bütün günahları getirilirBaşı ve omuzları üzerine konulur Rüku ve secdeye gittikçe dökülür, o insandan ayrılır (Taberani)
Sen öyle rahmet edersin ki rahmetinin bir cilvesi cennetim olur Rahmetinden bir parıltı sonsuz mutluluğumdur Rahmetinin bir damlası herkesin rızkına kefil olur Su çorak gönlüme merhametini indir Su fani ömrümü sonsuzluğa eriştir |
11-25-2008 | #93 |
b@ron
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiGünün Hadis-i Şerifi Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (SAV) buyurdular ki:
Müslüman kişiye, hoşuna giden veya gitmeyen her hususta itaat etmesi gerekir Ancak, masiyet (Allah'a isyan) emredilmişse o hariç, eğer masiyet emredilmişse dinlemekde yok, itaat de yok Buhari, Ahkam 4 |
11-26-2008 | #94 |
fatmanur
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiAllah Rasulü Hazret-i Muhammed (SAV) buyurdular ki: “Rasûlullâh (SAS)’in ashabı, namazdan gayrı hiçbir amelin terkini küfür bilmezlerdi” (Tirmizî, İman 9) |
11-26-2008 | #95 |
b@ron
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiGünün Hadis-i Şerifi Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (SAV) buyurdular ki: Ey kalbleri çeviren Allah'ım! Kalbimi dinin üzerine sabit kıl!" Ben (bir gün kendisine): "Ey Allah'ın resulü! Biz sana ve senin getirdiklerine inandık Sen bizim hakkımızda korkuyor musun?" dedim Bana şöyle cevap verdi: "Evet! Kalpler, Rahman'ın iki parmağı arasındadır Onları istediği gibi çevirir Tirmizi, Kader 7
|
11-27-2008 | #96 |
b@ron
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiGünün Hadis-i Şerifi Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (SAV) buyurdular ki: Hz Allah yolunda bir günlük ribat, diğer menzillerde (Hz Allah yolunda geçirilen) bin günden daha hayırlıdır Tirmizi, Fedailu'l-Cihad 26
|
11-29-2008 | #97 |
b@ron
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiGünün Hadis-i Şerifi Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (SAV) buyurdular ki: Kim (cuma günü) yıkanır, erkenden (mescide) gider, yürür ve binmezse, imama yakın durur, dinler, malayani söz etmezse ona her bir adım için bir yıllık oruç ve namaz sevabı yazılır Tirmizi 946 |
11-29-2008 | #98 |
fatmanur
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiHzEbu Bekir radıyallahu anha hazreti Muhammed Mustafa sallallahu aleyhi ve sellem hazretlerine dedi ki:
’ ya ResulAllah bana bir dua öğret Namazlardan sonra öyle dua edeyim’ Buyurdular ki:” şu duayı oku; ey ALLAH’IM biz nefsimize çok zulmettik Senden başka affedecek yoktur Günahlarımı affeyle Bize rahmet eyle Sen affedenlerin en kerimisin ve rahmet edenlerin rahimisin” |
11-29-2008 | #100 |
b@ron
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiGünün Hadis-i Şerifi Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (SAV) buyurdular ki: Haberiniz olsun, ben rüku ve secde halinde Kur'an okumaktan men edildim Öyleyse rükuda Rabb Teala'yı tazim edin, secdede ise dua etmeye gayret edin, (zira secdede iekn yaptığınız dua) icabet edilmeye laiktir Müslim, Salat 207
|
11-30-2008 | #101 |
b@ron
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiGünün Hadis-i Şerifi Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (SAV) buyurdular ki: Kim, kendisine yapılan bir iyliğe karşı, bunu yapana: 'Hz Allah sana hayırlı mukafat versin' derse teşekkürü en mükemmel şekilde yapmış olur Tirmizi, Birr 86 |
12-01-2008 | #102 |
b@ron
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiGünün Hadis-i Şerifi Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (SAV) buyurdular ki: Ancak geçimine yetecek kadar rızkı olan ve Allah'ın kendisine kanaat nasip ettiği Müslüman kurtuluşa ermiştir Tirmizi, Zühd 35
|
12-02-2008 | #103 |
fatmanur
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiAllah Rasulü Hazret-i Muhammed (SAV) buyurdular ki: Bir meclise uğradığınız zaman selam verin Oturmak icap ediyorsa, oturdulktan sonra, kalkıp giderken yine selam verin Birinci selam, ikinci selamdan daha kıymetli değildir İkisi de aynı hükümdedir
|
12-03-2008 | #104 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiGünün Hadis-i Şerifi Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (SAV) buyurdular ki: Allah huzurunda ilk davalaşacak olan birbirinin hakkını gözetmeyen iki komşudur |
12-03-2008 | #105 |
b@ron
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiGünün Hadis-i Şerifi Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (SAV) buyurdular ki: Allah'ın, senin vasıtanla bir kişiyi hidayete erdirmesi, senin için kırmızı develeri sadaka vermekten - o günün insanları yanında en kıymetli şey kırmızı develerdi - daha hayırlıdır Buhari, Cihat 103
|
|