![]() |
Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı) |
![]() |
![]() |
#91 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)4-BU YALNIZLIK BENİM Sana bir gün bu mektubum ulaşır Açarsın ah eline kan bulaşır Çürür bir yerlerde çırılçıplak cesedim Sedyeyle taşınır kan çiçekleri Adımların birbirine dolaşır Nazlı ırmak boylarından, ılık rüzgarlarla geldim Çiçek istediler verdim, şarkı dediler söyledim Ömrümün yarısı kavgayla geçti Ben böyle yalnızlık görmedim Beni bir gün bu şarkıyla anarsın İçinden kopar bir tel ağlarsın Gecikmiş bir vefa kalıntısıyla Polis kaydından sildirip adımı Pencerenin buğusuna yazarsın Darmadağın bir evden sabah ezanıyla çıktım Denizler üstüme gelmeyin Kuşlar ne olur didişmeyin Şarkımı esmer bir hasrete sundum Bu yalnızlık benim ilişmeyin Söz: Yusuf Hayaloğlu Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)5-ÇEK MUSTAFA ÇEK Genç kadınları kültürümüzle etkiledikten sonra Vesta kızlarına, rahibelere saldırdıktan sonra Leylakları yaktıktan bulutları gömdükten sonra Elimize ne geçti Akademide bir koltuk ve bir de çek defteri Çek Mustafa çek çek Çek çek rakı çek Senin ömrün hep böyle çekmekle mi geçecek (Senin ömrün hep böyle ahkam kesmekle mi geçecek) Müzeleri havaya uçurduktan sonra Ün peşinde koşup O kadınla yattığımızı düşledikten sonra Gazetelere geçsin diye adımız Yalvar yakar olduktan sonra Elimize ne geçti Akademide bir koltuk ve bir de çek defteri Çek Mustafa çek çek Çek çek rakı çek Senin ömrün hep böyle çekmekle mi geçecek (Çek bir de benim için akademik rakı çek) Söz: Pedro Shimose / A Kaya Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)6-EVLERİNİN ÖNÜ Evlerinin önü mersin Ah sular akar gadınım tersin, tersin Allah seni bana versin Al hançeri gadınım vur ben öleyim Ah kapınızda bir danem Kul ben olayım Hayda efeler of Evlerinin önü susam Ah su bulsamda gadinim Çevremi bulsam Açsam yüzünü baksam doysam Al hançeri gadinim vur ben öleyim Ah kapınızda bir danem Kul ben olayım Hayda efeler of Söz: Anonim Müzik: Anonim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)7-DOĞUM GÜNÜ İnsanların yüzlerini göremiyorum Boğazım düğüm-düğüm çözemiyorum İstesen de yanına gelemiyorum Tutsam şu karanlığı Tutsam da yırtsam Ah elim tutuşmasa, elini tutsam Susmasan konuşsan sesini duysam Tutsam güzel yüzünü bağrıma bassam Doğum günüm bugünüm Doğum günüm gülüm Doğum günüm diyorsun Doğum günün kutlu olsun Mutlu ol senelerce Sana boncuktan kuş yaptım Konacak pencerene Karakollar beni alır sorgular gecelerce Hiç bekleme belki gelmem, gelemem senelerce Söz: Ahmet Kaya Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)8-KAÇAK VE ANNE Uçtum ateş üstüne, dağlansın diye sızım Sorma halim ne olur, yoruldum anlamsızım ![]() Yağmur doldu içime, açım sigarasızım Uyuyor musun anne ben geldim, vefasızım ![]() Suç oldu suç üstüne, her şarkım her yazım Vuruştum türkülerle, kanla beslendi sazım ![]() Bir rüzgarın önünde, kaçağım kuralsızım Duyuyor musun anne, yalnızım çok yalnızım ![]() Ah dalsam dizine, uyusam doymaksızın Sabah olmasa gece, kaçmasam dermansızım ![]() Sür beni gül yüzüne, gitsem de kalsın sızım Ağlıyor musun anne, gidiyor hayırsızım ![]() Söz: Yusuf Hayaloğlu Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)9-KARDELENLER AÇINCA ”Bayrakları göndere çeken çocuklar Aç bir destandır kan gölü gruplarda Bir çocuk ağlar ağlar durur Bir ana tandıra düşer kavrulur Bir gelin parmağıyla deşer rahmini Radyoda ince saz, ney taksim Büyür çetelerin hıncı Kent ince ince susar Ve korku bir kahpe yaradır içerden işler Vurur hançerini şah damardan ihanet Satarsın ulan satarsın Açılmamış gonca gülünü” Gökte yıldız kayınca, için yanınca Gözlerin ıslanınca, akşam olunca Dön yüzünü dağlara, bir mavzer gibi Sabır zorlayınca, sel kabarınca Kar tanesi uçunca, çiğ tükenince Kardelenler açınca, otlar bitince Avucumda ateşle, dönerim sana Toprak uyanınca, bahar gelince Söz: Yusuf Hayaloğlu Müzik: Ahmet Kaya Şiir: Orhan Kotan |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)10-KAÇAKÇI KURBAN Lele kurban ben olayım Ah göğsünde ben olayım Senin yerin sıcak kalsın Ah yine giden ben olayım ![]() Lele kurban zor gelir Dağlara giden zor gelir Avcı yaralar kekliği Altum' a giden zor gelir ![]() Lele kurban boşa gider Ne söylersen boşa gider Çiğnenir ektiğin güller Ah emeklerin boşa gider ![]() Lele kurban gülü verin Dönemsem de gülü verin Mayın tarlasına düştüm Kan kırmızı gül verin ![]() Söz: Yusuf Hayaloğlu Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)11-YOLLARINA BAKA BAKA Beni attın ay kız ataşa Ağlamaksız her zaman beni ataşa Atacaksan meni sevdin söyle bezm içim Doldur eşkin şerbet gibim ver için Söyle söyle sana böyle ne oldu yar Yalvarıram/Çağırıram gel gel gel aralarda kalırsan Beni incitme yalvarıram yar beni atma terk etme Gözüm yolda kaldı kaldı al güzel Bahar bitti yapraklar oldu gazel Yollarına baka baka kaldı gözlerim Sene çattı yüreğimde sözlerin Söyle söyle sana böyle ne oldu yar Yalvarıram/Çağırıram gel gel gel aralarda kalırsan Beni incitme yalvarıram yar beni atma terk etme Söz: Anonim Müzik: Anonim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)12-AMANIN MİNNOŞ Dağda keklik avlarım Tabancamı yağlarım Ben bir öksüz oğluyam Gençliğime yanarım Amanım minnoş, minnoş Yaktın beni minnoş ![]() Yine oldu akşamlar Eğleniyor gagoşlar Vay benim deli gönlüm Nerelerde akşamlar Amanım minnoş, minnoş Yaktın beni minnos Zalım ağlattı beni Derde bağlattı beni En yoksul/kötü günlerimde Bıraktı gitti beni Amanım minnoş, minnoş Yaktın beni minnoş ![]() Söz: Fethi Perilioğlu Müzik: Fethi Perilioğlu ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)1-ÖLÜREM KARDEŞ Mahsus mahal dedikleri zindanda Kalıram, kalıram kardaş Dostlar yandadır İkellerim kızı kandadır, kanda Ölürem ölürem gardaş Aklım sendedir Artar eksilmeyiz zindanlarında Kolay değil derdin ucu derinde Kumhan ırmağında hey dost kara burnunda Vururam vururam gardaş Öfkem kındadır Dirliğim düzenim umudum canım Solum, sol tarafım hey dost Cümle varlığım Benim beyaz unum ak güvercinim Bilirem bilirem gardaş Gelen gündedir Söz: Anonim Müzik: Anonim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)2-DAĞLARDA KAR OLSAYDIM Şu dağlarda kar olsaydım olsaydım Bir asi rüzgar olsaydım olsaydım Arar bulur muydun beni beni Sahipsiz mezar olsaydım olsaydım ![]() Şu yangında har olsaydım olsaydım Ağlayıp bizar olsaydım olsaydım Belki yaslanırdın bana bana Mahpusta duvar olsaydım olsaydım ![]() Şu bozkırda han olsaydım olsaydım Yıkık perişan olsaydım olsaydım Yine sever miydin beni beni Simsiyah duman olsaydım olsaydım ![]() Şu yarada kan olsaydım olsaydım Dökülüp ziyan olsaydım olsaydım Bu dünyada yerim yokmuş yokmuş Keşke bir yalan olsaydım olsaydım ![]() Söz : Yusuf Hayaloğlu Müzik : Yusuf Hayaloğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)3-KOD ADI BAHTİYAR Geçiyor önümden sirenler içinde Ah eller üstünde, çiçekler içinde Dudağında yarım bir sevdanın hüznü Aslan gibi göğsü, türküler içinde ![]() Rastlardım avluda hep volta atarken Cigara içerken yahut coplanırken Kimseyle konuşmaz dal gibi titrerdi Çocukça sevdiği çiçeği sularken ![]() Diyarbakırlıymış adı Bahtiyar Suçu saz çalmakmış öğrendiğim kadar Geçiyor önümden gül güzlü Bahtiyar Yaraldığım yerde kalan sazı kadar ![]() Beni tez saldılar o kaldı içerde Çok sonra duydum ki Yozgat' ta sürgünde Ne yapsa ne etse üstüne gitmişler Mavi gökyüzünü ona dar etmişler ![]() Gazete de çıktı üç satır yazıyla Uzamış sakalı çatlamış sazıyla Birileri ona; ölmedin, diyordu Ölüm ilanında hüzünle gülüyordu ![]() Diyarbakırlıymış adı Bahtiyar Suçu saz çalmakmış öğrendiğim kadar Geçiyor önümden gül güzlü Bahtiyar Yaraldığım yerde kalan sazı kadar ![]() Söz : Yusuf Hayaloğlu Müzik : Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)4-YEMEN TÜRKÜSÜ Havada bulut yok bu ne dumandır Mahlede ölüm yok bu ne figandır Şu yemen elleri nede yamandır ![]() Anu Yemendir Gülü çemendir Giden gelmiyor Acep nedendir ![]() Burası Muştur Yolu yokuştur Giden gelmiyor Acep ne iştir ![]() Mızıka çalınır düğün mü sandın Al yeşil bayrağı gelin mi sandın Yemene gideni gelir mi sandın ![]() Anu Yemendir Gülü çemendir Giden gelmiyor Acep nedendir ![]() Burası Muştur Yolu yokuştur Giden gelmiyor Acep ne iştir ![]() Kışlanın önünde redif sesi var Bakın çantasında acep nesi var Bir çift kundurayla bir de fesi var ![]() Anu Yemendir Gülü çemendir Giden gelmiyor Acep nedendir ![]() Burası Muştur Yolu yokuştur Giden gelmiyor Acep ne iştir ![]() Söz : Anonim Müzik : Anonim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)5-TURNA SEMAHI Gitme turnam gitme, nerden gelirsen Sen nazlı canana benzesin turnam Her bakışta beni, mecnun edersin Tabibe lokmana benzesin turnam Has nenni nenni, dost nenni nenni Pir Abdal Sultan'a benzesin turnam Yürü turnam yürü canana yürü Havayı hey deli gönül havayı Bir kız katarlamış da atı deveyi Ay doğmandan şavkı tuttu Yürüyelim, yürüyelim bundan sonra dost nenni Hey dost, hey dost Yedi kardeş idik biz bu ovada Kimi saz çalardı kimi dönende Bakmaz mısın gözlerimin yaşına Bakmaz mısın mezarımın taşına Hey dost, hey dost Eğlen dur, eğlen dur, sarı/telli turnam eğlen dur Sallan dur, sallan dur, sarı turnam sallan dur Söz: Âşık Daimi Müzik: Âşık Daimi |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)6-DOĞUM GÜNÜ İnsanların yüzlerini göremiyorum Boğazım düğüm düğüm çözemiyorum İstesen de yanına gelemiyorum Tutsam şu karanlığı Tutsam da yırtsam Ah elim tutuşmasa, elini tutsam Susmasan konuşsan sesini duysam Tutsam güzel yüzünü bağrıma bassam Doğum günüm bugün/gülüm Doğum günüm gülüm/bugün Doğum günüm diyorsun; Doğum günün kutlu olsun Mutlu ol senelerce Sana boncuktan kuş yaptım Konacak pencerene Karakollar beni alır sorgular gecelerce Hiç bekleme belki gelmem, gelemem senelerce Söz : Ahmet Kaya Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
|