![]() |
Ahmet Kaya - Şarkı Sözleri |
![]() |
![]() |
#91 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Şarkı SözleriTedirgin Sarı sıcak yazılar uzak Dost uzanan eller uzak Karanlıklar kurmuş tuzak Benim sonum dünden belli Haramiler sarmış yolumu Güvercinler muhbir uçar Telden tele fermanım gider Benim sonum dünden belli Gözlerim dolar kan sanırım Betonlar boğar nefessiz kalırım Şahidim yoktur, perdeler örtük İnanamazsın, ağlarsın Geceler mi sen, ben mi yorgunum Mermiler mi sen, ben mi yangınım Düşlerim tutsak, yüreğim sürgün İçimde bir çocuk tedirgin Suskunum, vurgunum, tedirginim ben Haylanmaz, uslanmaz, tedirgin Dağlarda kar yollar uzak Yar belinden kollar uzak Hasımlarım kurmuş tuzak Benim sonum dünden belli Müfrezeler sarmış yolumu Menekşeler solgun açar oy Dilden dile fermanım gider Benim sonum dünden belli Gözlerim dolar kan sanırım Betonlar boğar nefessiz ağlarım Şahidim yoktur, perdeler örtük İnanamazsın, ağlarsın |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Şarkı SözleriSiz Yanmayın Ağlama, bu günler gelirde geçer babam Ağlama, bu dertler elbet biter babam Ocaksız köylerimde, dumanlar tüter elbet Ben yandım, sen yanma allah aşkına "burda, bu şarkımı söylerken, Benim türkiye'de yaşadığım çok zor günlerde, Bir merhabasını istediğim,fakat o merhaba'yı benden Esirgeyen Ulusal anlamda bu kaderi paylaştığım, Bütün arkadaşlarıma ve dostlarıma İnce bir sitemdir ![]() ![]() ![]() Umarım, Beni anlarlar" İki damla gözyaşımla Satıldım pazarlarda Kırdılar yüreğimi Kırdılar azarlarla Sürgünlere yolladılar Sabah dörtte yağmurlarla Ben yandım, Siz yanmayın allah aşkına Şimdilik, hoşça kalın gözüm! Hoşça kal, ey sevgilim Türkiye! |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Şarkı SözleriSevgi Duvarı Sen miydin o yalnızlığın mıydı yoksa Kör karanlıkta açardık paslı gözlerimizi Dilimizde akşamdan kalma bir küfür Salonlar piyasalar sanat sevicileri Derdim, günün birinde insan arasına çıkarmaktı seni Yakanda bir amonyak çiçeği Yalnızlığım benim sidikli kontesim Ne kadar rezil olursak o kadar iyi Kumkapı meyhanelerine dadandık Önümüzde; altınbaş, altın zincir fasulye pilakisi Ardımızda görevliler hızır paşalar Sabahları açıklarda bulurlardı leşimi Öyle sıcaktı ki çöpçülerin elleri Çöpçülerin elleriyle okşardım seni Yalnızlığım benim süpürge saçlım Ne kadar kötü kokarsak o kadar iyi Baktım gökte bir kırmızı, bir uçak Bol çelik, bol yıldız, bol insan Bir gece sevgi duvarını aştık Düştüğüm yer öyle açık seçik ki Başucumda bir sen varsın bir de evren Saymıyorum ölüp ölüp dirilttiklerimi Yalnızlığım benim çoğul türkülerim Ne kadar yalansız yaşarsak o kadar iyi |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Şarkı SözleriSevemezsin Deli dolu bir akşam vakit ayrılık Saatler yanlızlığa dönüyor mağrur Yabancı düşler kalmış dünden geriye Yürekler pişmanlığa çarpıyor mağrur Adımı anamazsın Yoluma çıkamazsın Gönülden sevemezsin sen Geçmişi silemezsin, Rüyama giremezsin Gerçekten sevemezsin sen Beklenen ölümlerin kaçışı olmaz Bir yıldız bilinmeze kayıyor mağrur Ben sürgünüm sen durgun kaçak bu sevda Dilim hep elvedaya dönüyor mağrur Haykırsam duyamazsın Çağırsam gelemezsin Yürekten sevemezsin sen Zor günde aramazsın Hiç yanlız kalamazsın Korkusuz sevemezsin sen "Öyle bir küsüp gidişin vardi ki Seni vicdansız ,insafsız,kitapsız" |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Şarkı SözleriSen Yanma Diye Ben cürümüs bir asayim Zindanlara yol eyledi dert beni Carmiha gerilmis bir Isa´yim Civilere zapteyledi dert beni Pir Sultan´i darda gördüm Daragaca vur eyledi ask beni Haci Bektas´i kirda gördüm Bir ceylana pir eyledi ask beni Her yangina her atasa Köz eyledi dert beni Bu daglara bu yollara Toz eyledi ask beni Ben yanarim ask icin Ben yanarim gül icin Bu ates sönmesin diye Ben yanarim kim icin Ben yanarim sen icin Bari sen yanma diye Ben yakilmis bir ozanim Yanginlara kül eyledi dert beni Kerbela cölünde bir Hüsetin´im Damla suya kul eyledi dert beni Ben Yunus´u nurda gördüm Dergahina gül eyledi ask beni O Mecnun´u firarda gördüm Bir Leyla´ya derleyledi ask beni |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Şarkı SözleriSen Benim Hiçbir Şeyimsin Sen benim hiçbir şeyimsin Yazdıklarımdan çok daha az Hiç kimse misin bilmem ki nesin Lüzumundan fazla beyaz Sen benim hiçbir şeyimsin Varlığın yokluğun anlaşılmaz Galiba eski liman üzerindesin Nasıl karanlığıma bir yıldız olmak Dudaklarınla cama çizdiğin En fazla sonbahar otellerinde Üniversiteli bir kız uykusu bulmak Yalnızlığı öldüresiye çirkin Sabaha karşı öldüresiye korkak Kulağı çabucak telefon zillerinde Sen benim hiçbir şeyimsin Hiçbir sevişmek yaşamışlığım Henüz boş bir roman sahifesinde Hiç kimse misin bilmem ki nesin Ne çok çığlıkların silemediği Zaten yok bir tren penceresinde Sen benim hiçbir şeyimsin Yabancı bir şarkı gibi yarım Yağmurlu bir ağaç gibi ıslak Hiç kimse misin bilmem ki nesin Uykumun arasında çağırdığım Çocukluk sesimle ağlayarak Sen benim hiçbir şeyimsin |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Şarkı SözleriSel Dağ Bu hasretlik kalır gitmez teninden Eksilmez acılar ezik yüreğinden Alma başını nasırlı ellerimden Sen istedin gültenimde yaralar Bu ayrılık hem seni Hem beni yaralar Sel dağda birleşince Dağda güller ezilince Yara açtı gültenimde Ağlar dağlar Dağlar ağlar Yüreğimi sancı sarar Sel dağda kalır gitmez Sel altında güller bitmez Gültenimde yara geçmez Ağlar dağlar Dağlar ağlar Yüreğimi sancı sarar |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Şarkı SözleriSüryani Bir alev çikti kavindan Tutusturdu her yani Bir o yani bir bu yani Heyyo savgan eg bu yani Mahlemizde hos süryani Öpeydim sol yanagini Bir o yani bir bu yani Gel öpem sol yanagindan Koy çatlasin öbür yani Bu alev yandirdi cani Kül etti cani canani Ne kül kaldi ne dumani Heyyo savgan eg bu yani Mahlemiz dolu süryani Öpeydim sol yanagini |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Şarkı SözleriSürmeli Ne Yandasın Sürüler içinde sürmeli koyun Şafaklar atıyor gel yarim soyun Gencecikken ettiler bana bir oyun Ne yandasın sürmeli palazım Ne yanda A canım, ne yanda Ellerim saz çalar göğnüm Ne yanda A canım, ne yanda Aşağıdan gelir gelinin göçü Gelin mi ettiler canımın içi Koynumda sakladım verdiğin saçı Ne yandasın sürmeli palazım Ne yanda A canım, ne yanda Ellerim saz çalar göğnüm Ne yanda A canım, ne yanda |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Şarkı SözleriSürgün Acısı Tarifi imkansiz acilar icindeyim Gurbette aksam oldu yine ruzgar pesindeyim Yurdumdan uzak yagmurlar icindeyim Aksam oldu surgun susuyor Tarifi imkansiz sancilar icindeyin Gurbette aksam oldu yine ruzgar pesindeyim Yurdumdan uzak yanginlar icindeyim Aksam oldu surgun agliyor |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Şarkı SözleriSöyle Söyle yamur çamur Değmedi yüreğime Söyle ben nerdeyim Sen nerde Söyle ay doğmadan Düşmesin yaş gözüme Söyle ben nerdeyim Sen nerde Dışarıda kar yağıyor Benim için yağmur Ağlama gözbebeğim Biraz daha dur Yüregime basa basa İçimden yar gidiyor Ağlama iki gözüm Biraz daha dur Ay ayy ay yanıyor ömrüm Vallahi yamur çamur Değmedi yüreğime Söyle ben nerdeyim Sen nerde Söyle ay doğmadan Düşmesin yaş gözüme Söyle ben nerdeyim Sen nerde Söyle yamur söyle Değmeden yüreğime Söyle gökyüne O nerde Söyle baksın gece Dağlardan hasretime Söyle bilmesemde O nerde Söyle ay doğmadan Düşmesin yaş gözüme Söyle gökyüzüne O nerde Söz - Müzik :Ahmet KAYA |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Şarkı Sözleri(Potbori) Fabrika Kızı, Cama Çıkma, Fabrika Önü Bir mavi otobüs gelirdi Seni alır giderdi O mavi otobüs var ya Seni alır giderdi Kaldırımlar kaldırımlar varya Seni alır giderdi O mavi otobüs varya Seni alır giderdi Fabrikada tütün sarar sanki kendi içer gibi Oturmuşta hayal kurar bütün insanlar gibi Cama cama Cama çıkma sevdiğim O fabrikanın onu varya O kalabalık insanlar varya Seni alır giderdi Saat 6''yı 10 geçe varya O mavi otobüs varya O insanlar varya Seni alır giderdi Fabrikada tütün sarar Sanki kendi içer gibi Oturmuşta hayal kurar Bütün insanlar gibi |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Şarkı SözleriAlnında Dağ Ateşi Alnını dağ ateşiyle ışıtan dostum Yüzünü kan ile yıkayan dostum Senin uyurken dudağında gülümseyen bordo gül Benim yüreğimi harmanlayan isyan olsun Simdi dingin gövdende büyüyen sessizlik Ellerimde patlamaya sabırsız mavzer olsun Basini omuzuma yasla Gögsümde tasiyayim seni Gövdem gövdene Gövden gövdeme can olsun |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Şarkı SözleriAmanın Minnoş Dağda keklik avlarım Tabancamı yağlarım Ben bir öksüz oğluyam Gençliğime yanarım Amanım minnoş, minnoş Yaktın beni minnoş ![]() Yine oldu akşamlar Eğleniyor gagoşlar Vay benim deli gönlüm Nerelerde akşamlar Amanım minnoş, minnoş Yaktın beni minnos Zalım ağlattı beni Derde bağlattı beni En yoksul/kötü günlerimde Bıraktı gitti beni Amanım minnoş, minnoş Yaktın beni minnoş ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Şarkı SözleriAcı Ninni Uyusun ha iyi büyüsün Camlar buğulanmasın Sen uyu uyusun Bulutlar uyanmasın Işıklar uyanmasın Camlar buğulanmasın ![]() Sen uyu, uyanmasın İstanbul uyusun Karagümrük uyusun Fatih uyusun Atatürk bulvarında Rüyalar büyüsün ![]() Sen uyu, uyusun İstanbul uyanmasın Gemiler uyanmasın Camlar buğulanmasın Cibali uyanmasın Kalbim buğulanmasın Gemiler uyanmasın Camlar buğulanmasın ![]() |
![]() |
![]() |
|