![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#76 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Ela Gözlerini Sevdiğim Dilber Tunceli-Ahmet Sarıgöl-Mustafa Hoşsu Elâ Gözlerini Sevdiğim Dilber, Göster Cemalini Görmeye Geldim, Şeftalini Derde Derman Dediler, Gerçek Mi Sevdiğim Sormaya Geldim ![]() Gündüz Hayallerim, Gece Düşlerim, Uyandıkça Ağlamaya Başlarım, Sevdiğim, Üstünde Uçan Kuşların, Tutup Kanatlarından Kırmaya Geldim ![]() Senin Aşıkların Gülmez Dediler, Ağlayıp Yaşını Silmez Dediler , Seni Biraz Saran Ölmez Dediler, Gerçek Mi Sevdiğim Sormağa Geldim ![]() Mail Oldum Senin İnce Beline, Canim Kurban Olsun Tatlı Diline, Aşık Olup Senin Hüsnü Bağına, Kırmızı Gülleri Dermeye Geldim ![]() Karac'oğlan Der Ki Gönül Doğrusu, Gökte Melek, Yerde Huma Yavrusu, Ben Sana Söyledim, Sözün Doğrusu, Soyunup Koynuna Girmeğe Geldim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#77 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Ela Gözlü Pirim Geldi Erzincan-Aşık İsmail Daimi-Şenel Önaldı Elâ Gözlü Pirim Geldi, Duyan Gelsin İşte Meydan ![]() Dört Kapıyı Kırk Makamı, Bilen Gelsin İşte Meydan ![]() Hudey,Hudey,Demler Hudey, Hudey,Hudey Canlar Hudey ![]() Ben Pirimi Hak Bilirem, Yoluna Kurban Oluram, Dün Doğdum Bugün Ölürem, Ölen Gelsin İşte Meydan ![]() Hudey,Hudey,Demler Hudey, Hudey,Hudey Canlar Hudey ![]() Şâh Hatayi Der Sırrını Meydana Koymuş Serini, Nesimi Gibi Derisin Yüzen Gelsin İşte Meydan ![]() Hudey,Hudey,Demler Hudey, Hudey,Hudey Canlar Hudey |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#78 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Ela Gözlüm Erzurum-Hulusi Seven-Emin Aldemir Ela Gözlüm Ben Bu Elden Gidersem, Zülfü Perişanım Kal Melül Melül Kerem Et, Aklından Çıkarma Beni, Ağla Göz Yaşını, Sil Melül Melül Elvan Çiçekleri Takma Başına, Kudret Kalemini Çekme Kaşına, Beni Ağlatırsan Doyma Yaşına, Ağla Göz Yasini, Sil Melül Melül Yeter Ey Sevdiğim Sen Seni Düzet Karaları Bağla,Beyazı Çöz At O Nazik Ellerin Bir Daha Uzat Ayrılık Şerbetin Ver Melül Melül Karac’oğlan Der Ki Ölüp Ölünce Bende Güzel Sevdim Kendi Halimce Varıp Gurbet Ele Vasıl Olunca Dostlardan Haberim Al Melül Melül |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#79 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Eledim Eledim Höllük Eledim Erzurum-Muharrem Akkuş-Yücel Paşmakçı Eledim Eledim Höllük Eledim, Aynalı Beşikte Canan Bebek Beledim ![]() Büyüttüm Besledim Asker Eyledim, Gitti De Gelmedi Canan Buna Ne Çare, Yandı Ciğerim De Canan Buna Ne Çare ![]() Bir Güzel Simâdır Aklımı Alan, Aşkın Sevdasını Canan Sineme Saran ![]() Bizi Kınamasın Ehl-İ Din Oğlan ![]() Gitti De Gelmedi Canan Buna Ne Çare, Yandı Ciğerim De Canan Buna Ne Çare ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#80 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Elif Dedim Be Dedim Kütahya-Hisarlı Ahmet-Yücel Pasmakçı Elif Dedim Be Dedim Aman, Kız Ben Sana Ne Dedim ![]() Guş Ganedı Galem Olsa Aman, Ah Yazılmaz Benim Derdim ![]() Elifim Noktalandı Aman, Az Verdim Çokçalandı ![]() Yetiş Anam Yetiş Bubam Aman ![]() Ah Çeyizim Bohçalandı ![]() Ah Mezarım Tahtalandı ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#81 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Elmayı Top Top Yapalım Sakarya-Ziya Bulut-Muzaffer Sarısözen Elmayı Top Top Yapalım Kızlara Bahşiş Atalım, Kadifeden Ceketini Dar Yapalım, Ne Güzel Yakışır İnce Bele Eğlenelim Taze İlen, Altında Yelpaze İlen, Ölçelim De O Güzelim İnce Beli, Bir Gümüş Endâze İlen --->: Türkü Sözleri 2 frmacil dokuzuncu 9 sayfa --->: Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#82 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Emirdağı Birbirine Ulalı Emirdağı Birbirine Ulalı Altın Yüzük Parmağında Dolalı Gelin Dolalı Burnun Mu Büyüdü Gelin Olalı Kız İken Ben Seni Seven Oğlanım Gelin Oğlanım Emirdağdan Bir Geçme İle Yol Olmaz Altın Yere Düşme İle Pul Olmaz Gelin Pul Olmaz Fadimeyle Bir Gececik Yatmayla Adı Çıkar Ama Kendi Dul Olmaz Gelin Dul Olmaz |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#83 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Erenler Cemi Der : Ali Ekber Çiçek Erenler Cemine Her Can Giremez Edep İle Erkan Yol Olmayınca Her Kamberim Diyen Kamber Olamaz Şahın Kanberine Kul Olmayınca Arama Uzakta Vardır Yakını Gerçek Olan Talip Bulur Hakkını Yüklemezler Sana Yolun Yükünü Bükülü Kametin Dal Olmayınca Şah Hatay’ım Eder Bu Sırrı Beyan Kamil Midir Cahil Sözüne Uyan Bir Baştan Ağlamak Ömüre Ziyan İki Baştan Muhip Yar Olmayınca |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#84 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Erenler Şahtan Gelirler Seyyid Nesimi-Ali Nurşani Erenler Şahtan Gelirler Ali Derler Pirimize Onikimam Erleriz Münkir Ermez Sırrımıza Ateş Yanıp Kazan Coşar Dalga Gelir Boydan Aşar Şulemiz Aleme Düşer Bakın Bizim Nurumuza Nesimi Der Bakta Pişir Özüne Muhabbet Düşür Bin Bezirgan Metahin Taşır Günden Güne Şerrımıza |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#85 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Erzurumda bir kuş var Erzincan-Burhan Tarlabaşı-Nida Tüfekçi Erzurumda bir kuş var rındamın yar rındamın Kanıdında gümüş var hay rındamın devrişamın Yarim gitti gelmedi rındamın yar rındamın Elbet bunda bir iş var hay rındamın devrişamın Hep süpürür toz eder rındamın yar rındamın Alttan alttan göz eder hay rındamın devrişamın Oğlanın ne suçu var rındamın yar rındamın Her ne eder kız eder hay rındamın devrişamın Erzurum şirinidi rındamın yar rındamın Yiyem ağzın içini hay rındamın devrişamın Dün gece neredeydin rındamın yar rındamın Gönlümün güvercini hay rındamın devrişamın |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#86 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Erzurum’ Dan Çevirdiler Yolumu Afyon-Nurettin Şen-Mustafa Hoşsu Erzurum'dan Çevirdiler Yolumu, Birkaç Dadaş Bağladılar Kolumu Aman Kolumu ![]() Ne Bağlarsın Dadaş Benim Kolumu, Ben Bilirim Mahkemenin Yolunu Aman Yolunu, Ben Bilirim Karakolun Yolunu Aman Yolunu ![]() İstanbul’dan Gelir Ölüm Fermanı, Yar Kalmadı Dizlerimin Dermanı Aman Dermanı ![]() Zalimlerin Yoktur Dini İmanı, Selâmımı Varın Yare Söyleyin Aman Söyleyin, Selâmımı Varın Yare Söyleyin Aman Söyleyin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#87 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Eski Libas Gibi Aşıkın Gönlü Kayseri-Adnan Türköz-Adnan Ataman Eski Libas Gibi Aşıkın Gönlü Söküldükten Sonra Dikilmez İmiş Güzel Sever İsen Gerdanı Benli Her Güzelin Kahrı Çekilmez İmiş Bülbül Daldan Dala Yapıyor Sekiş O Sebepten Gülle Ediyor Çekiş Askın İğnesiyle Dikilen Dikiş Kıyamete Kadar Sökülmez İmiş Sevdiğim Değildin Böylece Ezel Askınım Bağına Düşürdün Gazel İbrişimden Nazik Saydığım Güzel Meğer Pulat Gibi Bükülmez İmiş SEYRANİ' nin Gözü Gamla Yaş İmiş Benim Derdim Her Dertlere Bas İmiş Ben Bağrımı Toprak Sandım, Taş İmiş Meğer Taşa Tohum Ekilmez İmiş |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#88 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Esmerin Ağı Gerek Diyarbakır-Celâl Güzelses-Plaktan Esmer Bugün Ağlamış, Ciğerimi Dağlamış ![]() Kara Kaşın Üstüne, Siyah Puşi Bağlamış ![]() Hele Yar Yar Yar, Kibar Yarim Esmerim ![]() Sen Güzelsin Esmerim, Sen Benimsin Esmerim ![]() Esmerin Ağı Gerek, Alnında Dağı Gerek ![]() Esmer Yari Olanın, Zincirden Bağı Gerek ![]() Hele Yar Yar Yar, Kibar Yarim Esmerim ![]() Sen Güzelsin Esmerim, Sen Benimsin Esmerim ![]() Esmer Bu Gün Toydadır, Kesimi Ne Boydadır ![]() Ne Kadar Esmer Varsa, Hepsi Bizim Soydadır ![]() Hele Yar Yar Yar, Kibar Yarim Esmerim ![]() Sen Güzelsin Esmerim, Sen Benimsin Esmerim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#89 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Estireyim Mi Bolu-Reşat Aker-Muzaffer Sarısözen Estireyim Mi Estireyim Mi, Yavrum Sana Fistan Kestireyim Mi ![]() Aman Sana Fistan Kestireyim Mi ![]() Üç O Yandan Beş Bu Yandan, Yavrum Bir De Abant Yaylasından ![]() Aman Bir De Abant Yaylasından ![]() Tirilay Laylam,Tirilari Lay Lay Laylari Tirilay Lay Lay Lay Lam Köprünün Altı Örümcek, Yavrum Aklımı Aldın Görüncek ![]() Aman Aklımı Aldın Görüncek ![]() Üç O Yandan,Beş Bu Yandan, Yavrum Bir De Abant Yaylasından ![]() Aman Bir De Kızık Yaylasından ![]() Tirilay Laylam,Tirilari Lay Lay Laylari Tirilay Lay Lay Lay Lam |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#90 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Eşeği Saldım Çayıra Eşeği Saldım Çayıra Otlaya Karnın Doyura Gördüğü Düşü Hayra Yoranın Da Avradını Münkir Münafıkın Soyu Yıktı Harap Etti Köyü Mezarına Bir Tas Suyu Dökenin De Avradını Derince Kazın Kuyusun İnim İnim İnilesin Kefen Dikmeye İğnesin Verenin De Avradını Dağdan Tahta İndirenin Iskatına Oturanın Hizmetini Bitirenin İmamın Da Avradını Müfsidin Bir De Gammazın Mali Vardır Da Yemezin İkisin Meyyit Namazın Kılanın Da Avradını Kazak Abdal Nutk Eyledi Cümle Halkı Dahleyledi Sorarlarsa Kim Söyledi Soranın Da Avradını |
![]() |
![]() |
|