![]() |
Genel Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#76 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviBilene Danış Bilirim Bilirim Dersin Bilene Danış Danışan Dağları(Hey Dost) Aşar Mı Aşar Danışmadan Yola Çıksa Bir Kişi Akıbet Yolundan(Hey Dost) Şaşar Mı Şaşar Cahile Irak Ol Kamile Yakın Bir Mana Söyleyim(Hey Dost) Darılma Sakın Hasmın Karıncaysa Merdane Takın Ummadık Taş Başa (Hey Dost) Düşer Mi Düşer Pir Sultan Abdalım Böyle Mi Olur Kişi Ettiğini(Hey Dost) Elbette Bulur Yırtıcı Kuşların Ömrü Tez Olur Zararsız Akbaba(Hey Dost) Yaşar Mı Yaşar |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviBin Cefalar Etsen Almam Üstüme Sivas-Ali Sultan-İstanbul Rad THM Müd Bin Cefalar Etsen Almam Üstüme Oy Gayet Şirin Geldi Dillerin Dostum Oy Varıp Yadellere Meyil Verirsen Oy Gış Ola Bağlana Yolların Dostum Dostum İlahi Onmaya Yardan Ayıran Oy Bahçede Bülbüller Ötüyor Uyar Oy Kula Gölge İse Allah’a Ayan Oy Senden Ayrılalı Gülmedim Dostum Dostum Pir Sultan Abdal’ım Gülüm Dermişler Oy Bu Şirin Canıma Nasıl Kıymışlar Oy İster İsem Dünya Malın Vermişler Oy Sensiz Dünya Malı Neylerim Dostum Dostum |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviBir Çift Durna Gördüm Durur Dallarda Yozgat-İbrahim Bakır-Nida Tüfekçi Bir Çift Turna Gördüm Durur Dallarda Seversen Mevlayı Kalma Yollarda Sizi Bekleyen Var Bizim Ellerde Bizim Ele Doğru Gidin Turnalar Turnam Dertli Öttün Derdimi Deştin El Vurdun Yaremin Başını Açtın Esinden Mi Ayrıldın Yolun Mu Şaştın? Doğru Bir Katara Gidin Turnalar Fazla Gitmen Bizim Ele Varınca Selam Söylen Ese Dosta Sorunca Sağ Selamet Menziline Varınca Benden Yare Selam Edin Turnalar |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviBir Güzelin Aşığıyım Erenler Erzincan-Davut Sulari Bir Güzelin Âşığıyım Erenler Onun İçin Taşa Tutar El Beni Gündüz Hayalimde Gece Düşümde Kumdan Kuma Savuruyor Yel Beni Reyhanini Devşir Devşir Dest'eyle Ben Deliyim Öğüt Verip Pest Eyle Düşmanımı El Yanında Dost Eyle Bir Gececik Mihman Eyle Al Beni Ak Gül Olsam Al Yanağa Sokulsam Gül Âb Olsam Ak Yüzüne Saçılsam Kölen Olsam Pazarlarda Satılsam Kölem Deyü Ak Sinene Sar Beni Pîr Sultan Abdal’ım Gamzeli Oldur Hezaren Sinemde Yaralar Çoktur Benim Senden Özge Sevdiğim Yoktur İnanmazsan Ol Allah'a Sor Beni |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviBir Kız İle Bir Gelinin Bahsi Var Fethiye-Ali Yelken/Veysel Yelken-Muzaffer-Sarısözen Bir Kız İle Bir Gelinin Bahsi Var İkisinin Cüda Düşmüş Yaresi Kadir Mevlam Hob Yaratmış Onları Hilal Hilal Kaşlarının Arası Bir Selam Gönderdim Küçücek Dosta Oradan Yollamış Gül Deste Deste Kalmışam Gurbette Olmuşam Hasta Yarin Yaylasından Kar İster Gönül |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviBir Mektup Yazdırdım Adıyaman-Ragıp Binzat-Nida Tüfekçi Bir Mektup Yazdırdım Urfa'lı Kızına, Zalimin Kızı Anam Bakmaz Yüzüme, Anam Duyar İse Vurur Dizine ![]() Uy Nenni Nenni Askerim Nenni Esmerim Nenni ![]() Bir Mektup Yazdırdım Bir Ucu Kara, Künyemiz Geliyor Karakollara, Anam Duyar İse Düşer Yollara ![]() Uy Nenni Nenni Askerim Nenni Esmerim Nenni ![]() Evlerinin Önü Mermer Döseli, Doktorlar Geliyor Anam Eli Şişeli, Üç Gün Oldu Ben Bu Aşka Düseli ![]() Uy Nenni Nenni Askerim Nenni Esmerim Nenni ![]() --->: Türkü Sözleri frmacil dokuzuncu 9 sayfa --->: Türkü Sözleri |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviBir Of Çeksem Orta Anadolu-Ahmet Gazi Ayhan-Ahmet Sezgin Bir Of Çeksem Karşı Ki Dağlar Yıkılır, Bugün Posta Günü Canım Sıkılır Sıkılır Aman Aman Aman ![]() Ellerin Mektubu Gelmiş Okunur, Benim Yüreğime Hançer Sokulur Sokulur Aman Aman Aman ![]() Şu Karşı Ki Dalda Bir Top Kar İdim, Yağmur Yağdı Ilgıt Ilgıt Eridim Eridim Aman Aman Aman ![]() Evvel Yarin Sevgilisi Ben İdim, Şimdi Uzaklardan Bakan El Oldum El Oldum Aman Aman Aman ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviBir Sabahtan Yolum Düştü Geline Aksehir-Vasfiye Baransel-Muzaffer Sarısözen Bir Sabahtan Yolum Düştü Geline, Gelin Atmış Siylerini Beline ![]() Düşüvermiş Yaylaların Yoluna, Gitme Yarim Yayla Zamanı Değil ![]() Gökyüzünde Perem Olmuş Bulutlar, İki Güzel Bir Kapıyı Kilitler ![]() Vadeli Vadesiz Ölen Yiğitler, Gitme Yarim Yayla Zamanı Değil ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviBir Sandığım Vardır Sırmadan Telden Erzurum-Ali Atıcı/Celal Kayalıer-Nida Tüfekçi Bir Sandığım Vardır Sırmadan Telden Bir Çift Yavrum Vardır Tomurcuk Gülden Nasıl Ayrılayım Gül Yüzlü Yarden İşte Şöyle Böyle Hal Deli Gönül İster Ağla İster Gül Deli Gönül Bir Yanım Erzincan Vermem Bayburdu Yıkılsın Düşmanın Taht İle Yurdu Sağ Olasın Anam Beni Doğurdu Seneler Seneler Kötü Seneler Gide De Gelmiye Kötü Seneler Faytonlar Geliyor Üstü Pareli Askerler Geliyor Bağrı Yaralı Kimimiz Nişanlı Kimimiz Evli Sene Gardaş Sene İlle Bu Sene Gide De Gelmiye Bu Hayin Seni |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviBilmem Şu Feleğin Bende Nesi Var Orta Anadolu-Muzaffer Sarısözen Bilmem Şu Feleğin Bende Nesi Var, Her Gittiğim Yerde Yar İster Benden ![]() Sanki Benim Mor Sümbüllü Bağım Var, Zemheri Ayında (Canım) Gül İster Benden ![]() Yoruldum Da Yol Üstüne Oturdum, Güzeller Başıma Toplansın Diye ![]() Gittim Padişahtan Ferman Getirdim, Herkes Sevdiğine (Canım) Kavuşsun Diye ![]() Evlerinin Önü Zeytin Ağacı, Dökülmüş Yaprağı Kalmış Ağacı ![]() Eğer Senin Gönlün Bende Yok İse, Sen Bana Kardeş De (Canım) Ben Sana Bacı ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviBir Seher Vaktinde Erzincan-Aşık İsmail Daimi-İzmir RadTHM Müd Bir Seher Vaktinde İndim Bağlara Öter Şeyda Bülbül, Dil Yarelenir Bakmaz Mısın Sinemde Dağlara Derdim Dökmeye Dil Yarelenir Boş Geçirmeyelim Gel Bu Çağları Dolaşalım Sahraları Dağları Bir Gün Gazel Döker Ömrün Bağları Eser Sam Yelleri Dal Yarelenir Daimi’yim Yanar Aşkın Çıragı Dostun Muhabbeti Cennet Otağı Ancak Şu Dünyada Derdim Ortağı Sazım Figan Eder Tel Yarelenir |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviBir Yiğit Gurbete Gitse Keskin-Bahri İlhan-Yücel Paşmakçı Bir Yiğit Gurbete Gitse, Gör Başına Neler Gelir ![]() Garip Sılayı Andıkça, Yaş Gözüne Dolar Gelir ![]() Bağrıma Basarım Taşlar, Akıttın Gözümden Yaşlar ![]() Yavrusun Yitiren Kuşlar, Yuvasına Döner Gelir ![]() Evlerinin Önü Söğüt, Atalardan Almış Öğüt ![]() Yarinden Ayrılan Yiğit, Sılasına Döner Gelir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviBitlis’ te Beş Minare Bitlis- Nazmi Zülfikâr- Nazmi Zülfikâr Bitlis'te Beş Minare (Beri Gel Oğlan Beri Gel), Yüreğim Dolu Yare (Beri Gel Oğlan Beri Gel) ![]() İsterem Yanen Gelem (Beri Gel Oğlan Beri Gel), Cebimde Yok On Pare (Beri Gel Oğlan Beri Gel) ![]() Tüfeğim Dolu Saçma (Beri Gel Oğlan Beri Gel), Kaçma Vururum Kaçma (Beri Gel Oğlan Beri Gel) ![]() Doksan Dokuz Yarem Var (Beri Gel Oğlan Beri Gel), Bir Yare De Sen Açma (Beri Gel Oğlan Beri Gel) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviBiz Canları Güle Vermişiz Sivas-Aşık Süleyman Fahri-Muzaffer Sarısözen Biz Canları Güle Vermişiz Külhanları Dile Vermişiz Dünya Malın Sele Vermişiz Dünya Size Güller Bize Dünya Size Haydar Bize Biz Güllere Pervaneyiz Can Ehline Peymaneyiz Bülbüllere Biganeyiz Dünya Size Güller Bize Dünya Size Haydar Bize |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviBöyle Olur Mu Beni Ağlattın Güzel Derde Bağlattın Güzel El’e Bıraktın Güzel Böyle Olur Mu Dereler Çağlar Oldu Gözlerim Ağlar Oldu Gelmedin Aylar Oldu Böyle Olur Mu Attın Gurbet Ellere Bıraktın Yad Ellere Saldın Dilden Dillere Böyle Olur Mu |
![]() |
![]() |
|