![]() |
Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı) |
![]() |
![]() |
#76 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)5-KARA YILAN Kara yılan der ki harbe oturak Kilis yollarından kelle getirek Nerde düşman varsa orda bitirek Vurun Antepliler namus günüdür Sürerim sürerim gitmez gadana Fransız kurşunu da geçmez Adana Varın söyleyin garip anama Analar da böyle yiğit doğurur Söz: Anonim Müzik: Anonim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)6-AMENNA Yaşayanlar bir gün ölür Bir gün ölür elbette Ağaçlarla, balıklarla Kuşlarla ben amenna ![]() Ağlayanlar bir gün güler Bir gün güler elbette Uyanmakla, anlamakla Bilmekle ben amenna ![]() Kısa çöp uzun çöpten Hakkını alacak elbette Direnmekle, güvenmekler/kurtulmakla Barışla ben amenna ![]() Söz: H ![]() Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)7-HANİ BENİM GENÇLİĞİM Hani benim sevincim nerde Bilyelerim, topacım Kiraz ağacında yırtılan gömleğim Çaldılar çocukluğumu habersiz Penceresiz kaldım anne Uçurtmam tel örgülere takıldı Hani benim gençliğim anne/nerde ![]() Ne varsa buğusu genzi yakan Ekmek gibi aşk gibi Ah ![]() ![]() ![]() Bölüştüm, büyümüştüm Bu ne yaman çelişki anne Kurtlar sofrasına düştüm Hani benim gençliğim anne/nerde ![]() Hani benim sevincim nerde Akvaryumum, kanaryam Üstüne titrediğim kaktüs çiçeği Aldılar kitaplarımı sorgusuz Duvarlar konuşmuyor anne Açık kalmıyor hiçbir kapı Hani benim gençliğim anne/nerde ![]() Söz: Yusuf Hayaloğlu Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)8-GEÇMİYOR GÜNLER Burda çiçekler açmıyor Kuşlar süzülüp uçmuyor Yıldızlar ışık saçmıyor Geçmiyor günler geçmiyor ![]() Avluda volta vururum Kah düşünür otururum Türlü hayaller görürüm Geçmiyor günler geçmiyor ![]() Dışarıda mevsim baharmış Gezip dolaşanlar varmış Günler su gibi akarmış Geçmiyor günler geçmiyor ![]() Gönülde eski sevdalar Gözümde dereler bağlar Aynada hayalim ağlar Geçmiyor günler geçmiyor ![]() Yanımda yatan yabancı Her söz zehir gibi acı Bütün dertlerin en gücü Geçmiyor günler geçmiyor ![]() Söz: Sebahattin Ali Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)9-KATLİME FERMAN Bir yürüyüş eylediler sabahtan Ilgıt ılgıt kan gidiyor loy loy Dayan dizlerim dayan Ağla gözlerim ağla Namlu puşt olmuş, at ayağı puşt ![]() Vay anam vay vay, bu belalı başınnan ben nere gidem Vay anam vay vay, bu belalı başınnan kime ne diyem Ya derdime derman, ya derdime derman, ya derdime derman, ya katlime ferman Of anam of of bu belalı başımla ben nere gidem Vay anam vay vay, bu belalı başınnan kime ne diyem Ya derdime, derman ya, derdime derman ya, derdime derman ya, katlime ferman ![]() “Ayağı değince Yılmaz’ ın Baktı atacak taşı yoktu Eli durmuş, ayağı durmuştu Çıkardı yüreğini kan içinde Vurdu kötülüğün kafasına kafasına ![]() Ay bu nasıl devran, ay bu nasıl devran 28 Nisan’ di yavru hey Ham meyvayı kopardılar dalıdan ![]() Vay anam vay vay, bu belalı başınnan ben nere gidem Vay anam vay vay, bu belalı başınnan kime ne diyem Ya derdime derman, ya derdime derman, ya derdime derman, ya katlime ferman ![]() Of anam of of bu belalı başımla ben nere gidem Vay anam vay vay, bu belalı başınnan kime ne diyem Ya derdime derman, ya derdime derman, ya derdime derman, ya katlime ferman ![]() Şiir: Enver Gökçe Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)10-ŞAFAK TÜRKÜSÜ Beni burada arama, arama anne Kapıda adımı, adımı sorma Saçlarına yıldız düşmüş Koparma anne ağlama ![]() ”Kaç zamandır yüzüm traşlı Gözlerim şafak bekledim Uzarken ellerim kulağım kulağım kirişte Ölümü özledim anne Yaşamak isterken delice Ah ![]() ![]() ![]() ![]() Yüreği avucunda koşan her bir anneye Tepeden tırnağa, oğula Ve kıza kesmiş bir ülkeye armağan Düşlerimle sınırsız Diretmişliğimle genç Şaşkınlığımla çocuk devrederken sırdaşıma Usulca açılıverdi yanağımda tomurcuk Pir Sultanı düşün anne, Şeyh Bedrettin’i Börklüce’ yi, insanları düşün anne Düşün ki yüreğin sallansın Düşün ki o an güneşli güzel günlere inanan Mutlu bir yusufcuk havalansın ![]() Beni burada arama, arama anne Kapıda adımı, adımı sorma Saçlarına yıldız düşmüş Koparma anne ağlama ![]() “Ne garip duygu şu ölmek Öptüğüm kızlar geliyor aklıma Bir açıklaması vardır elbet giderken darağacına Geride masa üstünde boynu bükük kaldı kağıt kalem Bağışla beni güzel annem Oğul tadında bir mektup yazamadım diye Kızma bana Elleri değsin istemedim Gözleri değsin istemedim Ağlayıp koklayacaktın belki bir ömür taşıyacaktın koynunda Yaşamak ağrısı asıldı boynuma Oysa türkü tadında yaşamak isterdim Gecenin kıyısında durmuşum Kefenin cebi yok koynuma yıldız doldurmuşum Koşun çocuklar, koşun Sabah üstüme üstüme geliyor ![]() “Kısacası güzel annem Bir çiçeği düşünürken ürpermek yok Gülmek, umut etmek, özlemek Yada mektup beklemek Gözleri yatırıp ıraklara Ölmek ne garip şey anne Artık duvarları kanatırcasına tırnağımla Şaşkın umutlu şiirler yazamayacağım Mutlak bir inançla gözlerimi tavana çakamayacağım Baba olamayacağım örneğin Toprak olmak ne garip şey anne ![]() Beni burada arama, arama anne Kapıda adımı, adımı sorma Saçlarına yıldız düşmüş Koparma anne ağlama ![]() “Beni burada arama anne Kapıda adımı sorma Saçlarına yıldız düşmüş Koparma anne ağlama Her kavgada ölen benim Bayrak tutan, çarpışan Özlem benim, hasret benim Bekle beni anne Bir sabah çıka gelirim Bir sabah anne bir sabah Acını süpürmek için açtığında kapını Adı başka, sesi başka nice yaşıtım Koynunda çiçekler Çiçekler içinde bir ülke getirirler ![]() ![]() ![]() Söz: Nevzat Çelik Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)11-DERSİM DÖRT DAĞ İÇİNDE Dersim dört dağ içinde Gülüm var dağ içinde Dersimi halk saklasın Bir yarim var içinde Ne oldu, ağlama ne oldu Sarardı benzin soldu Ağam burdan gidelim Bu yerler viran oldu Harput’ un altı kelek Dersime gidek gelek Elin elimde olsun Kapı kapı dilenek Söz: Anonim Müzik: Anonim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)12-YÜREĞİM KANIYOR Sakin göllerin kuğusuyduk Salınarak suyun yanağında Yarılan ekmeğin buğusuyduk Gözüm yaşarıyor Yüreğim yanıyor Olmasaydı sonumuz böyle ![]() “Biri saksımızı çiğneyip gitti Biri duvarları yıktı Camları kırdı Fırtına gelip aramıza serildi Biri milyon kere çoğaltıp hüzünleri Her şeyi kötüledi Bizi yaraladı Biri şarabımızı döktü Soğanımızı çaldı Biri hiç yoktan vurdu kafeste kuşumuzu Ciğerim yanıyor, yüreğim kanıyor Olmasaydı ![]() ![]() ![]() ![]() Gözüm yaşarıyor Yüreğim kanıyor Olmasaydı sonumuz böyle ![]() Dağlarda çoban ateşiydik Dolanarak mavzer yatağına Ceylanın pınara inişiydik Göğsüm daralıyor Yüreğim yanıyor/kanıyor Olmasaydı sonumuz böyle ![]() “Birer yolcuyduk aynı ormanda kaybolmuş Aynı çıtırtıyla ürperen birer serçe Hep aynı yerde karşılaşırdık tesadüf bu Birer tomurcuktuk hayatın kollarında Birer çiğ damlasıydık Bahar sabahında gül yaprağında Dedim ya; Hiç yoktan susturuldu şarkımız Yüreğim kanıyor, yüreğim kanıyor Bitmeseydi ![]() ![]() ![]() ![]() Göğsüm daralıyor Yüreğim yanıyor Olmasaydı sonumuz böyle ![]() Söz: Yusuf Hayaloğlu Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)13-METRİSİN ÖNÜNDE Metrisin önünde durdum Hasretim yerlere vurdum ![]() Ben dağlarda uçan kuştum Kanatlarımdan vuruldum ![]() Yıllar var ki yorgunum ben Gökyüzüne vurgunum ben Mahpuslarda durgunum ben ![]() Metrisin önü kahveler Kahvede can annem/dostalar bekler ![]() Dağlar köyler türkü söyler Dağlar köyler yolum gözler ![]() Geze geze yoruldum ben Gökyüzüne vuruldum ben Mahpuslarda duruldum ben ![]() Söz: Ahmet Kaya Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)14-ACILARA TUTUNMAK Acı çekmek özgürlükse Özgürüz ikimizde O yuvasız çalıkuşu Bense kafeste kanarya ![]() O dolaşmış daldan dala Savurmuş yüreğini Ben bölmüşüm yüreğimi Başkaldıran dizelere ![]() Aramakmış oysa sevmek Özlemekmiş oysa sevmek Bulup bulup yitirmekmiş Düşsel bir oyuncağı Yalanmış, hepsi yalan Yalanmış, hepsi yalan Sevmek diye bir şey vardı Sevmek diye bir şey yokmuş ![]() Acı çektim günlerce Acı çektim susarak Şu kısacık konuklukta Deprem kargaşasında ![]() Yaşadım bir kaç bin yıl Acılara tutunarak Acı çekmek özgürlükse Özgürüz ikimizde ![]() Acılardan arta kalan İşte şu bakışlarmış Buğu diye gözlerimde Gün batımı bulutlarmış Yalanmış, hepsi yalan Yalanmış, hepsi yalan Savrulup gitmek varmış Ayrı yörüngelerde ![]() Söz: H ![]() Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)15-BACALAR / KARA TOPRAK (MAMOŞ) Bizim evin bacaları aman aman kader Yanmaz oldu sobaları aman aman kader Yarim gitti gelmez oldu aman aman kader Bu da bana bin dert oldu aman aman kader ![]() Bahçelerde yeşil yaprak Mamoş giyer kara kaban Gel ikimiz sarılalım En sonumuz kara toprak Eyvah eyvah Mamoş eyvah Doktor getir yarama bak ![]() Ben kapıyı araladım Ben bahtımı karaladım Eyvah eyvah eyvah eyvah Ben Mamoşu yaraladım Uyan Mamoş uyan uyan ![]() Pencereden bir taş geldi Ben zannettim Mamoş geldi Uyan Mamoş uyan uyan Başımıza neler geldi Eyvah eyvah Mamoş eyvah Doktor/tabip getir yarama bak ![]() Derleme: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)16-KADINLAR Üç etekli ak puşulu türkü bakışlı Kadınlar yürüyor dağlara doğru Leylak moru gül kurusu dağlara doğru Özlemlerle acılarla bir Anadolu Sivaslı mı Urfalı mı bilemem gayri Kadınlar kadınlar dağlara doğru Dağlara, dağlara, dağlara doğru Çalı çırpı sıla gurbet dağlara doğru Sarı sıcak ak cibinlik dağlara doğru Ordu ordu çekip gider ay çiçekleri Bakma turaç bakma bana bakma el gibi ![]() Bilemezler avcının kim olduğunu Sezmişler düşmanın kokusunu Kadınlar kadınlar dağlara doğru Özlemlerle acılarla bir Anadolu Bu sıtmalı gecelere bu beşikleri Bakma turaç bakma bana bakma el gibi Dağlara, dağlara, dağlara doğru Çalı çırpı sıla gurbet dağlara doğru Sarı sıcak ak cibinlik dağlara doğru Ordu ordu çekip gider ay çiçekleri Bakma turaç bakma bana bakma el gibi ![]() Söz: H ![]() Müzik: Ahmet Kaya ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)1-KOD ADI BAHTİYAR Geçiyor önümden sirenler içinde Ah eller üstünde, çiçekler içinde Dudağında yarım bir sevdanın hüznü Aslan gibi göğsü, türküler içinde Rastlardım avluda hep volta atarken Cıgara içerken yahut coplanırken Kimseyle konuşmaz dal gibi titrerdi Çocukça sevdiği çiçeğini sularken Diyarbakırlıymış, adı Bahtiyar Suçu saz çalmakmış öğrendiğim kadar Geçiyor önümden gül güzlü Bahtiyar Yaralıyım, yerde kalan sazı kadar ![]() Beni tez saldılar o kaldı içerde Çok sonra duydum ki Yozgat' ta sürgünde Ne yapsa ne etse üstüne gitmişler Mavi gökyüzünü ona dar etmişler ![]() Gazete de çıktı üç satır yazıyla Uzamış sakalı çatlamış sazıyla Birileri ona “ölmedin” diyordu Ölüm ilanında hüzünle gülüyordu ![]() Diyarbakırlıymış, adı Bahtiyar Suçu saz çalmakmış öğrendiğim kadar Geçiyor önümden gül güzlü Bahtiyar Yaralıyım, yerde kalan sazı kadar ![]() Söz: Yusuf Hayaloğlu Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)2-İYİMSER BİR GÜL Uyandım seni düşündüm Birden bire duvar birden bire gece yarısı Uyandım seni düşündüm ay yar Ay göğsümün sol yarısı Su bulanınca Meydanlarda sesin yırtılınca Hiç dostun kalmayınca Sarsılmış bir ömrün basamaklarından Görüşmeye gel ne olur İyimser bir gül olsun dudaklarında Dert etme iyiyim ben Ara sıra mahşer ara sıra yaşama hırsı Dert etme iyiyim ay yar Ay hüznümün tütün sarısı Kan bulaşınca Yangınlarda yüzün harlaşınca Saçların tutuşunca Zorlanmış bir hükmün tutanaklarından Görüşmeye gel ne olur İyimser bir gül açsın yanaklarımda Söz: Yusuf Hayaloğlu Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)3-BİRAZDAN KUDURUR DENİZ Birazdan kudurur deniz Birazdan dalgaların sırtından Üst-üste fışkıran rüzgarlar Bir intikam gibi saldırınca üstüne Yüzüne şarkılar çarpar Yüzüne şiirler çarpar, ağlarsın Sen artık buralarda duramazsın ![]() "Artık sazın bağrı mı olur Kimsenin bilmediği bir ağrı mı Gider kendine gömülürsün Yoksa bu şehir, bu sokaklar Seni alır kullanır, seni alır kullanır Santim-santim çürürsün ![]() Bazen bir uçurum kalır Bazen de martıların ardından Velvele koparan bir leş kalır Bir intihar gibi puşt olunca sevdalar ![]() Sırtını duvara yaslar Sırtını ağaca yaslar, susarsın Sen artık hiçbir sözü kaldıramazsın ![]() "Şimdi bir yeni sevda mı olur Kimsenin kapını çalmadığı bir inziva mı Tutar sıfırdan başlarsın Yoksa bu ilişkiler, bu zaaflar Seni yiyip bitirir, seni yiyip bitirir Dirhem-dirhem azalırsın ![]() Söz: Yusuf Hayaloğlu Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
|