![]() |
Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi ) |
![]() |
![]() |
#76 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Eledir Oğul Eledir (Ha Bu Diyar) Ha Bu Diyar Da Bu Diyar Ha Bu Di Ha Bu Di Ha Bu Diyar Eledir Oğul Eledir Şimdiki Zaman Beledir Almış Yâri Yanına Hem Öpir Hem Söyletir Ha Bu Diyar Da Bu Diyar Ha Bu Di Ha Bu Di Ha Bu Diyar Gece Çıktım Ayaza Sarıldım Bir Beyaza Ele Bir Yâr Sevmişem Hem Okiya Hem Yaza Ha Bu Diyar Da Bu Diyar Ha Bu Di Ha Bu Di Ha Bu Diyar Erzurum-Seyfettin Sığmaz-TRT Ankara |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Elinde Süt Küleği-1 Elinde Süt Küleği O Meral O Ceylan O Sevginin Bağında Ölürem Anam Dönmenem Giderem Anam Gelmenem Bir Kaş Bir Göz Bir Dil Bir Diş Kişmişi Yanağında Sütten Beyaz Bileği O Meral O Ceylan O Sevginin Bağında Ölürem Anam Dönmenem Giderem Anam Gelmenem Bir Kaş Bir Göz Bir Dil Bir Diş Kişmişi Yanağında Giderem Öylesine O Meral O Ceylan O Sevginin Bağında Ölürem Anam Dönmenem Giderem Anam Gelmenem Bir Kaş Bir Göz Bir Dil Bir Diş Kişmişi Yanağında Karagöz Mehlesine O Meral O Ceylan O Sevginin Bağında Ölürem Anam Dönmenem Giderem Anam Gelmenem Bir Kaş Bir Göz Bir Dil Bir Diş Kişmişi Yanağında Erzurum/Tortum-Narman-Muzaffer Yönden-Muzaffer Yönden |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Elma Attım Yuvarlandı-3 Elma Attım Yuvarlandı (Amman Aman) Gitti Beşiğe Dayandı (Dağlar Duman) Elma Gözün Kör Olaydı (Amman Aman) Beşikde Bebek Uyandı (Dağlar Duman) Kara Suyu Geçtim Geldim (Amman Aman) Avuç Avuç İçtim Geldim (Dağlar Duman) Güzellerin Arasından (Amman Aman) Ben Yârimi Seçtim Geldim (Dağlar Duman) Çift Beyaz Güvercin Olsam (Amman Aman) Yârin Ayvanına Konsam (Dağlar Duman) Eller Yâre Canan Demiş (Amman Aman) Ben O Yâre Kurban Olsam (Dağlar Duman) Erzurum/Aşkale/Yeniköy-Yusuf Yeral-Fazıl Mancınık |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Ervah-ı Ezelde Levh-i Kalemde Ervah-ı Ezelde Levh-i Kalemde Şu Benim Bahtımı Kara Yazmışlar Bilirim Güldürmez Devr-i Alemde Birgünümü Yüz Bin Zara Yazmışlar Arif Bilir Aşk Ehlinin Halini Kaldırır Gönlünden Kil-ü Kalini Herkes Dosta Vermiş Arzuhalini Benimkini Ürüzgara Yazmışlar Olaydı Dünyada İkbalim Yaver El Etsem Sevdiğim Acep Kim Ever Bilmem Tecelli Mi Yoksa Ki Kader Beni Bir Vefasız Yare Yazmışlar Yazanlar Leyla'nın Mecnun Kitabın Sümmani'yi Bir Kenara Yazmışlar Erzurum-Yavuz Top-Süleyman Yıldız |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Erzurum Bir Diktedir Erzurum Bir Diktedir (Hay Le Le Le Vay Le Le Le) Yeşil Perde Yüktedir (Giden Yârim Gülizârım) Ele Bir Yar Sevmişem (Hay Le Le Le Vay Le Le Le) Üçüncü Bölüktedir (Giden Yârim Gülizârım) Bir At Bindim Başı Yok (Hay Le Le Le Vay Le Le Le) Bir Çay Geçtim Taşı Yok (Giden Yârim Gülizârım) Burda Bir Garip Yatar (Hay Le Le Le Vay Le Le Le) Yanında Yoldaşı Yok (Giden Yârim Gülizârım) Kayalık Sekilidir (Hay Le Le Le Vay Le Le Le) Karanfil Ekilidir (Giden Yârim Gülizârım) Bir Can Bir Canı Sevse (Hay Le Le Le Vay Le Le Le) Kim Onun Vekilidir (Giden Yârim Gülizârım) Erzurum-Ağa Keskin-Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Erzurum Çarşı Pazar Erzurum Çarşı Pazar (Neynim Amman Aman Neynim Amman Aman Neynim Amman Aman Sarı Gelin) İçinde Bir Kız Gezer Hop Ninen Ölsün (Sarı Gelin Aman Sarı Gelin Aman Sarı Gelin Aman Suna Yarim) Elinde Divit Kalem (Neynim Amman Aman Neynim Amman Aman Neynim Amman Aman Sarı Gelin) Katlime Ferman Yazar Hop Ninen Ölsün (Sarı Gelin Aman Sarı Gelin Aman Sarı Gelin Aman Suna Yarim) Palandöken Yüce Dağ (Neynim Amman Aman Neynim Amman Aman Neynim Amman Aman Sarı Gelin) Altı Mor Sünbüllü Bağ (Sarı Gelin Aman Sarı Gelin Aman Sarı Gelin Aman Suna Yarim) Seni Vermem Yadlara (Neynim Amman Aman Neynim Amman Aman Neynim Amman Aman Sarı Gelin) Nice Ki Bu Canım Sağ (Sarı Gelin Aman Sarı Gelin Aman Sarı Gelin Aman Suna Yarim) Erzurum-Faruk Kaleli-Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Erzurum Kilidi Mülk-i İslam'ın Erzurum Kilidi Mülk-i İslâm'ın Mevla'ya Emanet Olsun Erzurum Erzurum Derbend-İ Ehl-İ İslâm'ın Mevla'ya Emanet Olsun Erzurum Göl Yerdinde Elbet Sular Bulunur Yine Vardır Diye Ümid Olunur Bugün Yine Bin Bahaya Alınır Mevla'ya Emanet Olsun Erzurum Ramazan'da Âl-İ Şân Ederler O Şehr-İ Siyamı Zişân Ederler Fukara Gönlümü Gülşân Ederler Mevla'ya Emanet Olsun Erzurum Erzurum-Raci Alkır-Raci Alkır |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Erzurum Ovaları (Hop De Yarim Ordadır) Erzurum Ovaları (Eğil Oy Dağlar Yıkıl Oy Daşlar Gar Yağsın) Yayılır Develeri (Hop De Yarim Ordadır Gözü Yoldadır Bu Cumartesi Tez Gelsin) Oturmuş Goyun Sağar (Eğil Oy Dağlar Yıkıl Oy Daşlar Gar Yağsın) Terlemiş Ağ Elleri (Hop De Yarim Ordadır Gözü Yoldadır Bu Cumartesi Tez Gelsin) Erzurum Kıştan Ağlar (Eğil Oy Dağlar Yıkıl Oy Daşlar Gar Yağsın) Kebabı Şişten Ağlar (Hop De Yarim Ordadır Gözü Yoldadır Bu Cumartesi Tez Gelsin) Belini Kemer Sıkmış (Eğil Oy Dağlar Yıkıl Oy Daşlar Gar Yağsın) Al Yanak Saçtan Ağlar (Hop De Yarim Ordadır Gözü Yoldadır Bu Cumartesi Tez Gelsin) Erzurum-Fethi Siverekli-TRT İstanbul |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Erzurum Ovaları (Şal Gara Şalvar Gara) Erzurum Ovaları (Şal Gara Şalvar Gara Bel Bağlama) Yayılır Develeri (Şalvarı Döner O Yâra Bel Bağlama) Oturmuş Koyun Sağar (Şal Gara Şalvar Gara Bel Bağlama) Terlemiş Sineleri (Şalvarı Döner O Yâra Bel Bağlama) Bostanım Evlek Evlek (Şal Gara Şalvar Gara Bel Bağlama) Dadandı Kara Leylek (Şalvarı Döner O Yâra Bel Bağlama) Ektim Biçtim Herg Ettim (Şal Gara Şalvar Gara Bel Bağlama) Koymadı Zalim Felek (Şalvarı Döner O Yâra Bel Bağlama) Bostan Ektim Kol Attı (Şal Gara Şalvar Gara Bel Bağlama) Dibinde Yılan Yattı (Şalvarı Döner O Yâra Bel Bağlama) Şu Benim Kör Talihim (Şal Gara Şalvar Gara Bel Bağlama) Yâri Uzağa Attı (Şalvarı Döner O Yâra Bel Bağlama) Erzurum-Nebahat Şimşek-TRT İstanbul |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Erzurum'dan Kemah'tan (Delloy) Erzurum'dan Kemah'dan (Deloy Deloy Deloy Can) Yâr Gelir Oynamahdan (Deloy Deloy Deloy Can) Gızın Barmağı Şişmiş (Deloy Deloy Deloy Can) Def Çalıp Oynamahdan (Deloy Deloy Deloy Can) Erzurum İki Yoldur (Deloy Deloy Deloy Can) Biri Sağ Biri Soldur (Deloy Deloy Deloy Can) Gız Allah'i Seversen (Deloy Deloy Deloy Can) Ne Sağ Et Ne De Öldür (Deloy Deloy Deloy Can) Erzurum Ovasında (Deloy Deloy Deloy Can) Gül Açar Ovasında (Deloy Deloy Deloy Can) Gız Yanağın Al Olmuş (Deloy Deloy Deloy Can) Güzeller Arasında (Deloy Deloy Deloy Can) Erzurum-Cazim Demir-Suat Işıklı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Eşiğin Altında Çift İlan Öter Eşiğin Altında Çift İlan Öter Yârinden Ayrılan Bir Tevür Yatar Gız Yüri Sen Yüri Yayla Yolunda Seni De Vururlar Yârin Yolunda Eşiğin Altında İlan Olur Mi Yârinden Ayrılan Derman Bulur Mi Gız Yüri Sen Yüri Yayla Yolunda Seni De Vururlar Yârin Yolunda Eşiğin Altında İlan Yuvasi Gurbete Çıkana Tanri Duasi Gız Yüri Sen Yüri Yayla Yolunda Seni De Vururlar Yârin Yolunda Erzurum-Hayrettin Akçay-Suat Işıklı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Evlerinin Önü Guşlar Darısı Evlerinin Önü Guşlar Darısı Oynar Oynar Gelir Gece Yarısı Bana Derler Bir Çocuğun Anası İlahi De Ana Niye Verdin Ellere Yârim Küçük Söyleniyor Dillere Akşam Olur Peynir Ekmek Yiyemez Sabah Olur Çarık Çorap Giyemez İki Sözü Bir Arada Diyemez İlahi De Ana Niye Verdin Çocuğa Ben Gülemedim Gülmeyenler Sağ Ola Erzurum-Muharrem Akkuş-Muharrem Akkuş |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Evlerinin Önü Harman Yol Üstü Evlerinin Önü De Harman Yol Üstü Çık Sallan Sevdiğim Oy Ne Hoş Yel Esti Eller Sevdiğini De Bağrına Bastı Şu Benim Sevdiğim Ey Elinen Oynar Açılmış Bahçede Gülünen Oynar Yüce Dağ Başında Da Şamdanlar Yanar Şamdanın Başına Oy Bülbüller Gonar Eller Sevdiğine De Böyle Mi Yanar Uçun Guşlar Ben Anama Anama Hem Anama Hem Babama Hem Yâra Erzurum/Aşkale-Arif Sağ-Yücel Paşmakçı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Evlerinin Önü Yoldur Evlerinin Önü Yoldur Yoldan Geçen Karakoldur Al Hançeri Beni Öldür Yandım Dolanı Dolanı Türkmen Kızı Gel İmane Sen Benimsin Ey Divane Evlerinin Önü Çöplük Çöplükte Bükerler İplik Anası Gızından Keklik Yandım Dolanı Dolanı Türkmen Kızı Gel İmane Sen Benimsin Ey Divane Evlerinin Önü Arpa Koyun Gelir Kırpa Kırpa Anası Gızından Körpe Yandım Dolanı Dolanı Türkmen Kızı Gel İmane Sen Benimsin Ey Divane Evlerinin Önü Kaya Kayadan Bakarlar Aya Kurban Olam Fidan Boya Yandım Dolanı Dolanı Türkmen Kızı Gel İmane Sen Benimsin Ey Divane Erzurum/Aşkale-Mustafa Günaydın-Nida Tüfekçi |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Galalıyam Galalı Galalıyam Galalı (De Gızım Nanay Nanay De Hanım Nanay) Başı Yeşil Valalı Ben Bu Hanımın Nesine Yandım Başındaki Fesine Yandım Belindeki Kemere Yandım Galadan Atın Beni (De Gızım Nanay Nanay De Hanım Nanay) Gızlara Gatın Beni Ben Bu Hanımın Nesine Yandım Başındaki Fesine Yandım Belindeki Kemere Yandım Gızlar Gabul Etmezse (De Gızım Nanay Nanay De Hanım Nanay) Mezara Atın Beni Ben Bu Hanımın Nesine Yandım Başındaki Fesine Yandım Belindeki Kemere Yandım Gala Bir Beden Olsa (De Gızım Nanay Nanay De Hanım Nanay) O Yâre Giden Olsa Ben Bu Hanımın Nesine Yandım Başındaki Fesine Yandım Belindeki Kemere Yandım O Yâr Uykuda İse (De Gızım Nanay Nanay De Hanım Nanay) Uykusu Haram Olsa Ben Bu Hanımın Nesine Yandım Başındaki Fesine Yandım Belindeki Kemere Yandım Erzurum-Seyfettin Sığmaz-Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
|