Azerbaycan Türkü Sözleri |
|
|
#76 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Azerbaycan Türkü SözleriBahar gelende men de Bitirem göy çemende Men baharın gızıyam Kömleği kırmızıyam Uçmaya yok kanadım Menim laledir adım Çölünüzü bezerem Elden ele gezerem Başımda al şalım var Yanağımda halım var Yeyilmerem acıyam Çiçeklerin tacıyam Uçmaya yok kanadım Menim laledir adım Çölünüzü bezerem Elden ele gezerem |
|
|
|
#77 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Azerbaycan Türkü SözleriVeten bagı al elvandır Yoh içinde harı bülbül Ömür sürmeli dövrandır Sesin gelsin barı bülbül Sesin gelsin sarı bülbül Sarı bülbül sarı bülbül Ohu guşlar dile gelsin Hoş nefesin e'le gelsin Yarım güle güle gelsin Men çalan da tarı bülbül Men çalan da tarı bülbül Sarı bülbül sarı bülbül Geymiş donun yaşıl çöller Hevesinden açıb güller Töküb şirin-şirin diller Gel oyadag yarı bülbül Gel oyadag yarı bülbül Sarı bülbül sarı bülbül Bülbül senin işin gandı Aşıgler oduna yandı Neden her yerin elvandı Gögsün altı sarı bülbül Gögsün altı sarı bülbül Sarı bülbül sarı bülbül |
|
|
|
#78 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Azerbaycan Türkü SözleriBayram günü saat tezde Örterem gül çadıra Bağusuz han bacıya Diyerem bayramız olsun da mübarek (Koro) Bayramız olsun da mübarek Diyerem diyerem Bayramız olsun da mübarek Diyerem diyerem Bayramız olsun da mübarek Fatma cura nabzeyleyi Hara gide böyük gızi Hem emmeci hem baldızi Örte bide al çadırı gül kırmızi Sev meni paylaya bayramda mübarek (Koro) Paylaya bayrama mübarek Sev meni sev meni paylaya bayramda mübarek Sev meni sev meni paylaya bayramda mübarek Gülnisa nişanlıdi Gonca gelip evlerine Gül ahıp köyneğine El ayağ bellerine Diyerem bayramız olsun mübarek (Koro) Bayramız olsun da mübarek Diyerem diyerem Bayramız olsun da mübarek Diyerem diyerem Bayramız olsun da mübarek |
|
|
|
#79 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Azerbaycan Türkü SözleriBahar fesli yaz ayları gelende Sanarsan bülbülün gül bayramıdı İgi sevgi bir araya gelende Dodag buse içer dil bayramıdı Bülbül tegi daldan dala konanda Şirin canım eşk oduna yananda Bir saatım yardan ayrı kalanda Ele bilginen gi il bayramıdı Yetim Seyid bu destanı deyende Sallanıban nazlı yarı gelende Gözüm görüb elim ele deyende Gönül müjde verir el bayramıdı |
|
|
|
#80 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Azerbaycan Türkü SözleriŞirin dilli ağır elli Yaradıb Tarı behtever Nazik belli meh camallı Dağların garı behtever Oldum heste sine üste Bestiyir narı behtever Kim alar hemdem olar Bir dele yarı behtever Boyundu beste Eşgi hevesde Olmuşam heste Bir cüt nar beste Dahani püste Gel ikimiz sohbet edek Durag üzbarı behtever Gözüm görür etir verir Gızıl güller var bağında Gelir gedir hidmet edir Çohları sol u sağında Kimdi gelen mehman olan İndi bu gözel çağında Men ki geldim mail oldum Gözüm galdı yanağında Alma yanağın Gaymag dodağın Büllur buhağın Bu gözel çağın Aldım sorağın Yetişib bağın Gül hüsnüne secde gılır Yazın baharı behtever Miskin Veli var kamalı Gördün mü canı dünyada Bir ne olsa garşı gele Yahşı cananı dünyada Görüşüben ayrı düşen Çeker feğanı dünyada Men ki gördüm olmaz derdim Birce cananı dünyada Yaradıb dövran Tebib ü Loğman Derdlere derman Olmuşam mehman Ay gaşı kaman Ay teze cavan Gülsense bülbül iste İsteme harı behtever |
|
|
|
#81 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Azerbaycan Türkü SözleriAy ağalar yarın bağında gitmiş Bir narinc bir turunç bir de nar bele Yer salıbdı beyaz gerden üstüne Bir ilan bir ergeb bir de mar bele El içinde sirrim pünhan eylerem Yandırıb canımı büryan eylerem Dedim dilber sana gurban eylerem Bir malı bir canı bir de ser bele Elif gametimi dal kimi büken Meni ağladıban ganlı yaş töken Üç şey vardı cananımla merc çeken Bir beyaz bir kağız bir de gar bele Çağıraram erenleri pirleri Arzularam bizim eziz yerleri Aramızdan keçen gizli sirleri Bir Rebbim bir Receb bir de yar bile |
|
|
|
#82 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Azerbaycan Türkü SözleriBenim Pir'im Şah-ı Merdan Ali'dir Sefiller destini tutan Ali'dir Kopardı hayberin kapısın kırdı Kaldırıp arşumana atan Ali'dir Haydar haydar Piri'm Ali'dir Şah Hatay'ım Ali'm mansur darında Hü deyi cebrail serim yardıran Üç yüz yıldan sonra nergiz getiren Nergizi selmana sunan Ali'dir Haydar haydar Pir'im Ali'dir |
|
|
|
#83 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Azerbaycan Türkü SözleriBahar çatıb bezeyir mi dağları Açılır mı sizin yerde benövşe Gımışır mı dodagları nergizin Teze ter mi güneylerde benövşe Aşıg Gurbani'den galıb nişane Torpagdı bize de ona da ana Boynunu perişan eymesin yana Salmasın gelbimi derde benövşe Nedendi lalanın bağrında gara Bu letif çiçeye kim vurub yara Gızılgül gelbini yedirir hara Heyif ki tez solur bir de benövşe Ona can yetişir yaz nefesinden Oyanır yuhudan bülbül sesinden Cennet çelenginin düşüb desinden Tutmasın üzüne perde benövşe Yarpağın zerifdi yaraşığın var Çemene çiçeye sarmaşığın var Goca Şemşir kimi bir aşığın var Söyler sözün düşen yerde benövşe |
|
|
|
#84 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Azerbaycan Türkü SözleriGızılgül sene mayildi isteyir göre benövşe Goymazlar ömrü uzana gözeller dere benövşe Şuhluh ile oynayıban sedr üste sere benövşe Ecayıbdı gohun benzer miske enbere benövşe Bağlamışam deste deste aparım yara benövşe Aparın yar sovgatını alsın mübarek eline İster düzsün ağ sineye isteyir assın teline Gurban ollam nazlı yarın o şirin şeker diline Uzun iller ayrı düşdüm müştag olmuşam halına Ülfet üçün bahanasan sen bir çara benövşe Sünbül sene te'ne vurar gel boynunu eyri tutma Gorhuram üzüne batar tikanlar dibinde bitmez Sen çiçeklerin şahısan novcavansan yeni yetme Gızılgül gelib yetişsin möhlet eyle solub getme Gel istersen ele bele goşulub vara benövşe Men bu haraba dünyanın görmemişem lezzetini Ah u zarım erse çıhar göyler görer heybetini Gorhuram erz-i halımdan yar bilmesin zilletimi Men Receb'em bu cahanda bildim eşgin hikmetini Ne reyhana benzeyirsen ne gülzara benövşe |
|
|
|
#85 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Azerbaycan Türkü SözleriGözellikde yohdur tayın Yanagları al benövşe Cilvelenib galh ayağa Gol boynuma sal benövşe Siyah zülfün deste deste Firgetinden menem heste Çoh görmüşem yanag üste Goşa goşa hal benövşe Hındı Memmed ferağında Mecnun kimi sorağında Şehd-i şeker dodağına Nolar versen bal benövşe |
|
|
|
#86 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Azerbaycan Türkü SözleriGörüştüm yarından bulah başından Uldulu geceden ay ışığından Danışdık ürehden dünyalar geder Sırdaş oldu bize beyaz geceler Beyaz geceler beyaz geceler Danışdık ürehden dünyalar geder Beyaz geceler beyaz geceler Sırdaş oldu bize beyaz geceler |
|
|
|
#87 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Azerbaycan Türkü SözleriGöyde uçan o boz quşlar Telin qedrini ne biler Öz qedrini bilmeyen Elin qedrini ne biler Cüt sürüb ekin ekmeyen Sufraya nanı tökmeyen Arının qehrin çekmeyen Balın qedrini ne biler Koroğlu der hay olanda Dereye aslan dolanda Qara zağ bülbül olanda Gülün qedrini ne biler |
|
|
|
#88 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Azerbaycan Türkü SözleriBilirsen mi sennen niye küsmüşem Bahmadın üzüme size gelende Ona göre bu dostluğu kesmişem Kem bahırsan üzbe üze gelende Kerem olub men oduna yanamam Dostuma dost düşmenime yamanam Men arifem işareden ganamam Kelmeyi başlayıb söze gelende Şeyda diyer heç gedrimi bilmedin Dost oluban bir üzüme gülmedin Ve'de verib ve'demize gelmedin Ne danışdıg geze-geze gelende |
|
|
|
#89 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Azerbaycan Türkü SözleriBilirsen mi sennen niye küsmüşem Bakmadın üzüme size gelende Ona göre bu dostluğu kesmişem Kem bakarsın üzbe üze gelende Kerem olup men oduna yananam Dostuma dost düşmanıma yamanam Ben arifem işareden kanaram Kelmeni başlayıp söze gelende Şeyda diyer hiç derdimi bilmedin Dost oluban bir üzüme gülmedin Vede verip vademize gelmedin Ne demiştik geze geze gelende |
|
|
|
#90 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Azerbaycan Türkü SözleriBilmem meni niçün atmış unutmuş Ehd-ü peymanına gurban olduğum Yohsa özgesine üzünü tutmuş Yeni sevdasına gurban olduğum Men dilberi sordum gelip gedende Dediler küsmüştür barışmaz senden Men iltifat ettim o gaçtı menden Gaçkın edasına gurban olduğum O menim sevgilim o menim sunam Onsuz üzüm gülmez açılmazam Billem harda galdı o nazlı durnam O hoş sedasına gurban olduğum Ayrılığ oduna könlüm dayanmaz Eşk oduna yanan bir daha yanmaz Çektiğim nâleden niçün o yanmaz Şirin rüyasına gurban olduğum Hicranı galbimi yandırır yakar Gözlerim yollara bakar Müşfik seni arar sensiz odlanar Yetmiş heyalına gurban olduğum |
|
|
|