![]() |
Orhan Gencebay Şarkılarının Sözleri |
![]() |
![]() |
#76 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriGönül nikahı İlk görüşte başlar kalplerde telaş, Çok erken kıyılır gönül nikahı, Sevgini yudumlar,göz yavaş yavaş, Bakarken kıyılır gönül nikahı Düşürür sevdaya yaşı onüçü, Tanımaz günahı kanunu suçu, Gururun belini sevginin gücü, Bükerken kıyılır gönül nikahı Neler uydurursun gör daha neler, Nice mazeretler ne bahaneler, Kederli gözlerde billur taneler, Dökerken kıyılır gönül nikahı Alnında sevecek yazdıtan sonra, Eninde sonunda senindir sıra, Bir vesile olur kibrit sigara, Yakarken kıyılır gönül nikahı Beklenen karşına çıkar bir sabah, Belki yeşil gözlü belki simsiyah, Daha ilk görüşte yürekten bir ah, Çekerken kıyılır gönül nikahı Neler uydurursun gör daha neler, Nice mazeretler ne bahaneler, Kederli gözlerde billur taneler, Dökerken kıyılır gönül nikahı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriGözüm Sende Gözüm sende, gönlüm sendedir, Aklım sende fikrim sendedir, Bize bizden başka, Söyle kim engeldir, Eğer beni kabul edersen, Senin olmak istiyorum, Yolun başındayız, Geriye bakmadan dön istersen, Ne bulutlardan yapılmış bir taç, Ne sonsuz mutluluğa ilaç, Sana tüm dünyanın zenginliğini, Vaat etmiyorum, Sana umudumu,sana dotluğumu, Bende olan herşeyi al veriyorum Sana umudumu,sana dostluğumu, Aşkımı ve herşeyimi al veriyorum İşte aşkım karar verirsen, Beni kendin gibi bilirsen, Korkacak ne varki, Biraz daha derin düşünürsen, Eğer beni kabul edersen, Senin olmak istiyorum, İçimde bir his var, Alın yazım benim budur diyor, Ne bulutlardan yapılmış bir taç, Ne sonsuz mutluluğa ilaç, Sana tüm dünyanın zenginliğini, Vaat etmiyorum, Sana umudumu,sana dotluğumu, Bende olan herşeyi al veriyorum Sana umudumu,sana dostluğumu, Aşkımı ve herşeyimi al veriyorum |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriHa Varsın Ha Yoksun Ha varsın ha yoksun diye üzülme Var olmanın nedeni var Hayat seni yordu diye kahretme Yasamanın bedeli var Var olmak sevginle Tükenmek derdinle O bitmeyen hasretinle Sımsıcak nefesinle Sevmeye hevesinle Yasamak güzel seninle Bir gönle girmeyen orda kalamaz Bir şey vermeyen bir şey alamaz Bir gönle girmeyen insan olamaz Bir şey vermeyen bir şey alamaz Sana bağladım tüm varımı Yaşamak sensiz olamaz Sana bağladım tüm varımı Bu hayat sensiz olamaz |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriHaberin Varmı Ağlayan gönlümden çürüyen ömrümden Bana ettiğin bu zulümden haberin var m Bensiz yaşamaya haram demiştin Aşkı bana haram ettiğinden haber var mı Hani sendin aşkımızda ayrılık yok diyen Hani sendin ayrılığı ecelle bir gören Şimdi benim şu dünyamı yerle bir eden Sensin beni ey sevgilim sensin kahreden Doğmak bir keredir ölmek bir kere Her gün bin defa öldüğümden haber var mı Bir giden bir daha geri gelmiyor Aşkın zamanı geldi geçti haber var mı Hani sendin aşkımızda ayrılık yok diyen Hani sendin ayrılığı ecelle bir gören Simdi benim şu dünyamı yerle bir eden Sensin beni ey sevgilim böyle kahreden |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriHangi Rüzgar Hangi rüzgar attıysa seni benden uzağa Elbet yollarımızı bir eder dedim Düştüm bir tanem düştüm çile denilen ağa Belki kurtarır diye seni bekledim seni bekledim Sensiz kaçıncı gurbet akşamıdır bu Bu ne yalnızlıktır ki bu ne yalnızlıktır ki Kendim kendimi bulamadım Güneş kızıl grupla ışıkladıkça ufku Daldığım rüyadan doğrulamadım Güneş kızıl grupla ışıkladıkça ufku Daldığım rüyadan doğrulamadım doğrulamadım Şimdi görüyorum ki deli gönlüm yıpranmış Yıkılmış hicranınım yaşamaktan Kader bu ızdırabı gelip geçici sanmış Ölmek daha iyi mi kaybolmaktan kaybolmaktan |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriHasret Rüzgarı Hasret rüzgarı,hasret rüzgarı, Hesret kıydı aşkımın nikahı, Kimi gün bir ümit, Kimi gün bir acı, Bir buruk teselli, hasret rüzgarı, Çılgınca esiyor, Hasret rüzgarı, Hasret rüzgarı,hasret rüzgarı,hasret rüzgarı, Hesret kıydı aşkımın nikahı, Esti gönlüme verdi efkarı, Yine kapandı aşkımın yolları, Araya sen koydun bu ayrılıkları, Aklıma sen koydun bu çılgınlıkları, Kimi gün bir ümit, Kimi gün bir acı, Bir buruk teselli, hasret rüzgarı, Çılgınca esiyor, Hasret rüzgarı, Hasret rüzgarı,hasret rüzgarı,hasret rüzgarı, Hesret kıydı aşkımın nikahı, Esti gönlüme verdi efkarı, Yine kapandı aşkımın yolları, |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriHatasız Kul Olmaz Hatasız kul olmaz, hatamla sev beni Dermansız dert olmaz, dermana sal beni Kaybettim kendimi, ne olur bul beni Yoruldum halim yok, sen gel de al beni Feryada gücüm yok, feryatsız duy beni Sevenlerin aşkına, ne olur sev beni Sev beni Bu feryat, bu hasret öldürür aşk beni Uzaktan olsa da, razıyım sev beni Razıyım sev beni Ümitsiz yaşanmaz, sevmemek elde mi Can demek, sen demek, gelde gör bendemi Sözümde sitem var, kalptemi dildemi Tez elden haber ver, o gönlün eldemi Feryada gücüm yok, feryatsız duy beni Sevenlerin aşkına, ne olur sev beni Sev beni |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriHayat Devam Ediyor Üzülme kahretme kaybettin onu diye Kendini yok etme artık yok diye Yazıktır canına ömrüne yazık Hediye tanrıdan bu can hediye Baksana yaşamak tüm güzelliğiyle devam ediyor Herşeye ağlamak insana ömrü haram ediyor Üzülme kahretme ağlama Hayat devam ediyor Çıkmaz bir sokağa giripte kalsanda Pişmanlık duyduğun bir hata yapsanda Ümitler bizimdir çareler bizim Gönülden çok derin yaralar alsanda Baksana yaşamak tüm güzelliğiyle devam ediyor Herşeye ağlamak insana ömrü haram ediyor Üzülme kahretme ağlama Hayat devam ediyor |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriHayat Kavgası Bir uçurum oldu hayat Dokunsan düşecekmiş gibiyim Gel de kurtar beni benden Sanki ölecekmiş gibiyim Sardı kollarımı dert çemberi Kader tuzağına düşmüş gibiyim Bir yanda hayat kavgası var Bir yanda aşkın ıstırabı Tek başıma nasıl yaşarım ben Dindirecek sensin bu azabı Gel beraber çıkalım bu yollara Yalnız çekilmiyor dünyanın kahrı Gülmek mi zor ağlamak mı Yoksa ıstıraptan zevk almak mı Ölmek desen kolay değil Bilmem benimkisi yasamak mı Bir ömürlük gözyaşı döktüm her gün Hayat acı çekip ağlamak mı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriHem çare Hem Dertsin Hem çare hemde dertsin,sen hem bensin,hem sensin, İsterim kaderimiz,hiç değişmesin, Ağlamak,inlemek yok artık bundan sonra, Gözlerin her zaman gülsün gönlün sevinsin, Her damla mutluluk sanki o yıllara, Gönlümün isyanının başkaldırışıdır, Her damla gözyaşı sanki o feleğe, Gönlümün isyanının başkaldırışıdır, Akan gözyaşlarım ızdıraptan değil, Sevinç gözyaşlarıdır, Hayat yaşanınca seven sevilince, Kıymet bilinince, dünya ne güzel, Ömrüm senin olsun,aşkım canın olsun, Dünya bizim olsun, sevmek ne güzel, Gördüğün her güzellik seninle tamamlanır, En güzel mutluluklar ancak senle yaşanır, Ben aşık, ben kölenim,senin için ölenim, Gözlerin her zaman gülsün gönlün sevinsin, Her damla mutluluk sanki o yıllara, Gönlümün isyanının başkaldırışıdır, Her damla gözyaşı sanki o feleğe, Gönlümün isyanının başkaldırışıdır, Akan gözyaşlarım ızdıraptan değil, Sevinç gözyaşlarıdır, Hayat yaşanınca seven sevilince, Kıymet bilinince, dünya ne güzel, Ömrüm senin olsun,aşkım canın olsun, Dünya bizim olsun, sevmek ne güzel, |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriHep Böyle Kal Bugün çok güzelsin bugün bir başkasın Dilerim tanrımdan hep öyle kal Bugün gülmenin de bugün sevmenin de Bambaşka bir anlamı var Dünya ellerinde dünya gözlerinde Bizde yaşlanmamış arzular var Bırak yaşayalım bırak zevk alalım Nasılsa oldu olanlar Yaşamak hem de seninle Gör de bak her şey bizimle Gelecek günlerimize Orda ol ol benimle Senin mi ? O kor gibi yanan dudaklar Senin mi ? O pespembe mahcup yanaklar Senin mi ? Aşka davet eden çılgın bakışlar Sevgilim yoksa benim mi Diller seni söyler düşler senle dolu İsterim ki yalnız benimle kal Sende dayanılmaz sözler Anlatılmaz tarifsiz bir duygu galiba Rabbin bildiğini senden saklayamam Dilediğin ne varsa bende var Bırak tat alalım bırak yaşayalım Nasılsa oldu olanlar |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriHep O Yerdesin Bilemezsin bilemezsin Nerdeyim nerdesin Sen hala dünkü gibi Hala öbür gün gibi Hep aynı o yerdesin Değiş sevgilim değiş İyi değil bu gidiş Eller gidiyor aya Biz sonunda kaldık yaya Sen hep aynı yerdesin Her şeye küsmüş gibi Herkese kızmış gibi Boşlukta kalmış gibisin Her şeyden bıkmış gibi Herkesten çekmiş gibi Kendine kızgın birisin Değiş bu kafayı değiş Ayı yerde kalma geliş Değiştir bu düşünceyi Aynı yerde kalma geliş İyi değil ki bu gidiş Eller gidiyor aya Biz sonunda kaldık yaya Nedir arzun senin nedir Nedir zorun senin nedir Ne sevmekten yanasın Ne sevilmekten yana Benden istediğin nedir Bırak şu inadı bırak Birazda sağa sola bak Herkes bir şey istiyor Herkes bir şey arıyor Senin istediğin nedir Dünyaya küsmüş gibi Doğmuşsun pişman gibi Yarınsız biri gibisin Her şeyden kopar gibi Herkes den kaçar gibi Boşlukta kalmış birisin |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriHer Günüm Gamlı Geçer Her günüm gamlı geçer Bu gönlümün elinden Ne fayda vardır bilmeme Bana elin gülünden Gönlümün yaralı bir kus Tutuldu bir güzele Kalbim titreyip durur Sanki dönmüş gazele Kırma garip gönlümü Dönmüşüm divaneye Sanki yıkılmış gönlüm Benziyor viraneye |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriHor Görme Garibi Nerde boynu bükük bir garip görsen Hor görme kim bilir ne derdi vardır O garip halinde ne sırlar gizli Onu bu hallere bir koyan vardır Belki benim gibi sevdiği vardır Ümitsiz bir aşkın garibi oldum Aradım hatayı kendimde buldum Ne söylesem gönül dinlemez Deli gibi seven yine ben oldum Ne söylesem gönül dinlemez Delice seven yine ben oldum Nice ümit dolu hayat yolunda Yolunu kaybeden garip ne yapsın Her şey Hak'tan ama zulmetmek kuldan Gönül bir zalimi sevdi ne yapsın Gönlüm bir zalimi sevdi ne yapsın Madem yaşamaya geldik dünyaya Benim de her şeyde bir hakkım vardır Sevmiyorsan hor görme bari Benim de senin gibi Allah'ım vardır Benim de senin gibi Allah'ım vardır |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının Sözleriİç Benim İçin Kapını çalarsa mazinin eli, Ne olur bir şişe aç benim için, Ben hiç ayılmadım gittin gideli, Sende birkaç kadeh iç benim için, Bir gece veda et tatlı uykuna, Girdiğin günahı sarhoşken kına, Yarıda bırakma Allah aşkına, Bu gece kendinden geç benim için, Nasıl bir yanlışa ben adım attım, Nasıl bu günahın zehrini tattım, Sana nasıl kıydım,nasıl aldattım, Anlatmak o kadar güç benim için, Hoşgörme affetme yaptıklarımı, Kaldır yeryüzünden artıklarımı, Tutuştur resmimi mektuplarımı, Savur küllerini saç benim için, Maziden eserse hasretin yeri O güzel günlere uç uç benim için Ben hiç ayılmadım gittin gideli Sende birkaç kadeh iç iç benim için |
![]() |
![]() |
|