Cevap : Günün Hadisi Şerifi |
04-30-2014 | #736 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Günün Hadisi Şerifi• Allahü teâlâ, Receb ayında oruç tutanları mağfiret eder [Gunye] • Receb-i şerifin bir gün başında, bir gün ortasında ve bir gün de sonunda oruç tutana, Receb’in hepsini tutmuş gibi sevap verilir [Miftah-ül-cenne] • Şu beş gecede yapılan duâ geri çevrilmez Regaib gecesi, Şabanın 15 gecesi, Cuma, Ramazan bayramı ve Kurban bayramı gecesi) [İbn-i Asâkir] • Receb’in ilk cuma gecesini ihya edene, Allahü teâlâ, kabir azabı yapmaz Duâlarını kabul eder Yalnız, 7 kimsenin duasını kabul etmez: Faizci, Müslümanları aşağı gören, ana babasına eziyet eden, Müslüman olan ve dinin emirlerine uyan kocasını dinlemeyen kadın, çalgıcı, livata ve zina eden, beş vakit namazı kılmayan [Bu günahlardan vazgeçmedikçe, duaları kabul olmaz] [Saadet-i Ebediyye]
04-30-2014 | #737 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiÂL-İ İMRÂN -31- Ey Resûlüm, de ki: 'Ey insanlar, eğer ALLÂH'ı seviyorsanız, gelin bana uyun ki ALLÂH da sizi sevsin ve günâhlarınızı bağışlasın ALLÂH Ğafur'dur, Rahîm'dir (çok affedicidir, engin merhamet ve ihsân sâhibidir) |
04-30-2014 | #738 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiÂL-İ İMRÂN -31- Ey Resûlüm, de ki: 'Ey insanlar, eğer ALLÂH'ı seviyorsanız, gelin bana uyun ki ALLÂH da sizi sevsin ve günâhlarınızı bağışlasın ALLÂH Ğafur'dur, Rahîm'dir (çok affedicidir, engin merhamet ve ihsân sâhibidir) |
04-30-2014 | #739 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Günün Hadisi Şerifi“Oruçlu kimse yatağında olsa da ibadettedir” Ravi: Hz Enes (ra) “Yâ Rabbi! Receb ve Şabanı bize mübarek eyle, bizi Ramazan’a kavuştur” (İbn Hanbel, Duâ, I, 259) |
05-02-2014 | #740 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiHadis Allah Teâlâ şöyle buyurdu: Ey Âdemoğlu! Sen bana dua ettiğin ve benden affını umduğun sürece, işlediğin günahlar ne kadar çok olursa olsun, onların büyüklüğüne bakmadan seni bağışlarım Ey Âdemoğlu! Günahların gökyüzünü kaplayacak kadar çok olsa, sonra da benden affı-nı dilesen, seni affederim Ey Âdemoğlu! Sen yeryüzünü dolduracak kadar günahla karşıma gelsen; fakat bana hiçbir şeyi ortak koşmamış olsan, şüphesiz ben de seni yeryüzü dolusu bağışla karşılarım (Tirmizî, "Daavât" ,98) |
05-05-2014 | #741 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Günün Hadisi Şerifiel-En’âm - 151- De ki: Rabbinizin size neleri haram kıldığını okuyayım: O'na hiçbir şeyi ortak koşmayın, ana babaya iyilik edin, fakirlik korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin, sizin de onların da rızkını Biz veriyoruz Kötülüklerin açığına da, gizlisine de yaklaşmayın Haksız yere ALLÂH'ın haram kıldığı cana kıymayın Düşünesiniz diye ALLÂH size bunları emretti |
05-05-2014 | #742 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Günün Hadisi Şerifien-Nisâ -148- ALLÂH, ağır ve inciten sözlerin açıktan söylenmesini hiç sevmez, ancak söyleyen zulme uğramışsa o başka ALLÂH her şeyi hakkıyla işitir ve görür |
05-05-2014 | #743 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Günün Hadisi Şerifiel-Câsiye -15- Kim sâlih bir amel işlerse, kendi lehine işlemiş olur Kim de kötülük yaparsa, kendi aleyhine yapmış olur Sonra Rabbinize döndürüleceksiniz |
05-05-2014 | #744 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Günün Hadisi Şerifi49/ el-Hucurât -12- Ey îmân edenler! Zannın birçoğundan kaçının Çünkü zannın bir kısmı günahtır Birbirinizin kusurunu araştırmayın Biriniz diğerini arkasından çekiştirmesin Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz O halde ALLÂH’dan korkun Şüphesiz ALLÂH, tevbeyi çok kabul edendir, çok merhamet edendir |
05-09-2014 | #745 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiRabbim, gireceğim yere beni doğrulukla girdir ve çıkacağım yerden de beni doğrulukla çıkar ve bana katından yardımcı bir kuvvet ver İsra, 80 |
05-10-2014 | #746 |
karamela
|
Cevap : Günün Hadisi Şerifi