![]() |
Aşk Şiirleri [ Devv Arşiv ] |
![]() |
![]() |
#61 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşk Şiirleri [ Devv Arşiv ]Doğum günü hep ilktir ![]() Aşık ilk tutulandır ![]() Doğum günü sevgidir ![]() Aşık delice sevendir ![]() Doğum günü yaşlılık içerir ![]() Aşık ihtiyarlayıncada gençtir ![]() Doğum günü elemdir ![]() Aşık hep kederlidir ![]() Doğum günü hüzündür ![]() Aşık deli divanedir ![]() Doğum günü dönencedir ![]() Aşık olan pervanedir ![]() Doğum günü birlikteliktir ![]() Aşık ayrıykende birdir ![]() Doğum günü içtenliktir ![]() Aşık içten içe bitendir ![]() Doğum günü gelip geçer ![]() Aşk ebediyete değin sürer ![]() Bir gül düşün bülbülünden ayrı Issız çölün ortasında Yalnız,ürkek,hasret kokan yapraklarıyla Peki ya bülbülün halinden kim bile Mahsun bir o kadar da çaresiz bülbül Yakıcı güneşin altında serinliğine ihtiyaç duyduğu gülü Gönlündeki sevdalısını araken O nur sesiyle yaktığı ağıtları düşün Ve devam et Bir seni bir beni düşün Ben çöl ortasındaki ürkek gül Sen bana ağıt yakan sevdalı bülbül Kavuşmak isteyip de kavuşamayan Sarılmak isteyip de dokunamayan Birer ateş Ateş çünkü bir ilkle başlayıp da Tüm arzu ve isteklerine sahip olan insana yanış belki de İki kalbin bir anda aldığı elektriklenme sonucu ortaya çıkan ateş Bak yüreğimin ateşi ara beni Bul Sandığın kadar uzakta değil Tahmin edemediğin kadar yakınındayım Duymaya çalışma beni sesimi duyamazsın Dokunmaya çalışma göremezsin Yalnızca hissetmeye çalış Gözlerime bak Gözlerimdeki o manayı isteğimi, arzumu ama çaresizliğimi de Engelini aşarak görmeye çalış Tam anlayamadıysan elimi tut Utanma inan karşılığını göreceksin Eğer o sıcaklığı tüm bedeninde hissedersen Beni kalp ve beyin bileşiminde hissettiğinde Hiç düşünme bulmaya çalıştığın benim O hissettiğin benim Beni o anda sar ve bir daha bırakma olur mu Beni kucakla ama yalandan yoksun kucağınla Beni sev hilesiz yüreğinde Gözlerime dal dalgasız bakışlarınla Gülümse ama amacına ulaşmak isteyen bir erkek gibi değil İnan bana bir tanem senin doğruluğun Benim sana her şeyimi vaad edişim olur Bana bir papatyayla yürüyüşün benim sana kucak dolusu gülle Engelli yollardan koşuşum olur Bak gör o zaman bu aşk nelere kadir olur Sevgi ekersen yüreklere, Sevgi biçersin derdim ![]() Yıllardır sevgi ekmeyi, Görev edinmiştim ![]() Ne yazık ki gerçeği, Kırk yaşımda öğrendim ![]() Sevgi emek ister, Sevgi yürek ister,derken ben, Yüreğin de,emeğin de boşa olduğunu bilememişim ![]() Yalanmış tüm sevda sözcükleri, Yalanmış aşk gülücükleri, Öyle bir an gelir ki, Bir kalemde silinir, Atılır çöpe hepsi ![]() Ne verdiğin emekler, Ne de kurulan hayaller geleceğe, Kırkından sonra kendine, Acısı kalır,geriye kalan yaşamında çekmeye ![]() ![]() Kaldıramıyorum,taşıyamıyorum yaşamın yükünü ![]() Ayrılık acısıdır, Yakar yüreğimi,büker boynumu, İpler senin elinde,kurarsın tekrar yaşamını ![]() Ne söylesen boş, Biliyorum artık dibe vurmaya mahkum olduğumu, Kahretsin unutamıyorum hala sevda sözcüklerini, Yolun açık olsun,kimse üzmesin seni ![]() ![]() Öyle bir sevgili ki ![]() ![]() ![]() ![]() Seba'nın ülkesinde; Melike Belkız gibi ![]() Öyle bir sevgili ki ![]() ![]() ![]() Gece son düşündüğüm; Sabah ilk akla gelen! Şafak Yıldızı gibi, Dünya'ya karşı duran ![]() Fildişi bir sarayda, Yakut tahtta oturan ![]() ![]() ![]() İçimdeki umudu, Yedi yıl da yıkmadı ![]() O simsiyah gözlerin, hiç aklımdan çıkmadı ![]() Gecem seninle geçer, seninle uyanırdım ![]() Ömre bedel bu rüya, bitmeyecek sanırdım ![]() Sevda gelmeye görsün, alır götürür aklı ![]() Neden büyük aşkların içinde hüzün saklı? Yedi yıl süren hasret ![]() ![]() ![]() ![]() Dua edip her gece, Tanrı'ma hep yakardım: ''-Ölüm meleği gelip, sarmadan dört yanımı; '' ''-O'nu bir kez görmeden; alma dedim canımı! '' ![]() frmacil yedinci 7 sayfa |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşk Şiirleri [ Devv Arşiv ]gece esti bir rüzgar soğuk ki ne soğuk hani son sözlerin gibi, gözyaşlarımı gözümde sevgimi yüreğimde dondurdu gitti ![]() ![]() ![]() bakışlarım yere düşüverdi karanlık ağladı yerime gölgeler damlıyordu gözlerinden ![]() isli, puslu ve mahkum artık ![]() ![]() ![]() gecenin güneşi olur mu Yâr? olmuyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kargalar kadar ömrü uzun el sözünün bilmiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yâr ![]() ![]() ![]() yokluğun dinmiyor ![]() ![]() ![]() güneşimdin ya hani güneş artık doğmuyor ![]() ![]() ![]() Seni Seviyordum Sana uzak kentlerden birinde zamanın bir yerinde seni ve senli günleri anımsattı akşam güneşi ![]() ![]() ![]() Onca zamanın üstünde eskimeyen bir düşüncesin şimdi İnsan hergün anımsarmı aynı gözleri SENİ SEVİYORDUM ve senin haberin yoktu Saçlarını izliyordum uzaktan, kulağının arkasına düşüşü ve burnun, herkesden başkaydı işte ![]() ![]() ![]() Güldüğü zaman yukarıya bakardı; Yukarı kalkan başın ve gülen gözlerin vardı ![]() ![]() ![]() Ne güzeldiler sen bilmiyordun ![]() ![]() ![]() BEN SENİ SEVİYORDUM ![]() ![]() ![]() Kalbime sığmıyordu aklımdan geçenler Duvarlara, vitrin camlarına, kaldırımlara çarpıyordu Geri dönüyordu, çoğalarak Senin sesini duyduğum masalarda erteliyordum herşeyi, herseyi erteliyişim oluyordun Kalp ağrısı oluyordun, Birlikte soluduğumuz sokak isimleri oluyordun, Mevsimler değişiyor ve büyüyorduk, Dönemeçler geçiyor, köprüler göze alıyorduk ve bazen tekin olmayan suların üzerinden atlıyorduk Cesurduk ![]() ![]() ![]() Ufuk çizgisi maviydi, gün batımı hep turuncu ve kırmızıydı bütün karanfiller ![]() ![]() ![]() Ben SENİ SEVİYORDUM sen bilmiyordun ![]() ![]() ![]() Sevinçlerim oluyordun arasıra sen hiç bilmiyordun Sonra herhangi biri oldun, bütün sevinçlerim bittikten sonra Yağmurlar yağdı, serin haziran akşamları Derken bir gün uzaktan gördüm seni ![]() ![]() ![]() Saçların bana inat başın herseye meydan okuyarak işte yine aynı Kalbimi acıttı her zaman ki gibi ![]() ![]() ![]() Değiştik sanıyordum ve sen yine bilmiyordun Şimdi bunları anlatsa sana birileri kim bilir yada boşver bilme en iyisi ![]() ![]() ![]() Ne Olacak Halim Sen bu satırları okurken ben cok uzaklarda olacağım ![]() ![]() ![]() Böyle başlardı bütün bildiğimiz mektuplar, Biliyormusun? Bu ikimizin hikayesi, Şu anda nerdesin, ne yapmaktasın; Bildiğim yerlerdemisin yoksa hiç görmediğim bir evin penceresinde mi, Sevdiklerin özlemi sardımı nicedir kalbini, Pişman mısın başlamadıkların için, iç cekiyorsundur şimdi Düşünüpte yazmadığın yazıpta yollamadığın mektupları saklıyormusun hala, Kafanda hep aynı cümle biliyorum ne olacak halim, Ah, biriktirdiğimiz bütün hevesler nasılda hızla tükendiler ![]() En çok kimi özledin, en çok neyi bekledin? Şimdi düşlediklerimin neresindesin ![]() ![]() ![]() Dedim ya ![]() Bu ikimizin hikayesi ![]() ![]() ![]() Islandımız bütün yağmurları, dudak kanatan kalpli sızı aşklarımızı, Bizi buluşturan kaldırımları, İşte bütün bunları bütün bunları yazıyorum ![]() Ben unutmadım diye Hatırlıyormusun sonunu değiştirmediğimiz filmleri Hayatın gerceğidir sandığımız kabullenilmiş yenikliği Bir ağızdan söylediğimiz en kahraman cenkliği, Büyürken vazgectiklerimizi yada vazgeçittirdikleri seyleri, Ne Olacak Halim ![]() ![]() ![]() Çabuk mu büyüdük dersin Biliyorum ![]() ![]() NE Olacak Halim ![]() ![]() ![]() Sen bu satırları okurken, ben nerde olacağım kim bilir ![]() Neleri bırakmış olacağım birde, Ne aşkları Ne başlangıçları Ne ayrılıkları tıpkı senin gibi ![]() Biliyormusun ![]() ![]() ![]() Tek sorum var kendimle şimdi Ahhh Ne Olacak Şimdi Halim ![]() ![]() ![]() ![]() Simidin Iki Yarisi ![]() ![]() ![]() ![]() İlkokula başladığımız günü hatırladın mı? Aynı sırayı kapmıştık koşarcasına Nasıl da sevmiştik birbirimizi Dost olmuştuk taparcasına Tanımadan bilmeden kimliğimizi ![]() Hangimiz simit alsak bölerdik orta yerden Yarısı senin yarısı benimdi Hastalansan, bir gün okula gelmesen ya Yarısı paketlenir, yarısı boğazıma düğümlenirdi Her şeyi böler paylaşırdık Artık simidin iki yarısı olmuştuk Simidin iki yarısı Hatırladın mı? Cebimizdeki bozuklukları Döker masanın üstüne sayardık Farketmezdi, bende fazla sende eksik Oldu mu iki bilet parası, haydi sinemaya ![]() Film de kafamıza göre değildi ya "Gönül Yarası", Olsun biz yine giderdik ![]() Maksat birliktelik ![]() ![]() ![]() Hatırladın mı? Resim öğretmenimiz mum boya istemişti Kuru boyalar zaten harçlığımızı bitirmişti Bir kutu alıp da bölmüştük renkleri Ne farkederdi; Birlikte boyamıyacak mıydık resimleri? Sen de saklar mısın hâlâ? Atmamışım küçülmüşleri Bende siyahı, sende sarısı, kalemler ![]() ![]() ![]() Kalemler bile simidin iki yarısı Hayallerimizi de paylaşırdık, Hatırladın mı? Ben de evlenecektim ileride, sen de ![]() Benim kızım, seninse oğlun olacaktı Çoktan takılmıştı isimleri de ![]() Dostça, kardeşçe Sevmeyi öğreneceklerdi, kenetlenmeyi Dahası, bir simidi ortadan bölmeyi Kimbilir, severlerdi birbirlerini aşkla Belki de evlenirlerdi Ne güzel hayallerdi Benim kızım, Senin oğlunun karısı, hayaller ![]() ![]() ![]() Hayaller bile simidin iki yarısı Ne kadar oldu görüşmedik bilmiyorum Kayboldun birden O günden beri simidin yarısı elimde Yarısı boğazımda düğüm Ben şerefli bir görev aldım orduda ![]() Kızım büyümekte İsmi de kararlaştırdığımız gibi, Ya sen? Hep seni merak edip durdum, Evlendin mi, oğlun var mı? Ta ki ![]() ![]() ![]() Kanımı donduran o güne kadar O harekât gününe ![]() ![]() ![]() Savaş alanındaydık, senin elinde silah Benim elimde silah Savaşmak zorundaydık Bire-bir bırakmıştı kader Ölmek-öldürmek değildi beni kahreden Bir can borcumuz vardı, Ha bugün, ha yarın ödenecekti zaten Ne düşündüğünü bilememek Ve öğrenememekti beni öldüren Kıpırdamadan duruyordun, bir heykelden farksız bir ölüden sessizdin ![]() Davranmaman şaşkınlık mı Yoksa sevginin bedeli miydi, bir bilebilsem? "Davran" diyordum ![]() Seni öldürmem için yüce bir sebebim var, Ölmem için de ![]() Vatan-Millet sağolsun Yine de istiyordum Kendime ait bir sebebim olsun Tüm savaşlar sevgiyi kurtarmak içindir ![]() Bir simidin bedeli; sevgiyle ödenirmiş ![]() Bir sevginin bedeli; ölüp, ölüp dirilmekle "Davran, seni bu şekilde öldüremem" Sesim, dağlara çarpıp yankılanıyordu Öldürsem de ölmüştüm, öldürmesem de Ne Vatanıma ihanet edebilirdim, ne de sevgine Belli ki, sen de keskin nişancıydın, ben de Yoksa gönderirler miydi bizi birbirimize? Aynı anda karşılıklı iki kurşun ve iki beden, Düşen, beyaz karlar üstüne sızan, Kanımız değildi ![]() Hani, lisenin köşesinde takıldığımız Kafe vardı ya ![]() ![]() ![]() İçtiğimiz tavşan kanı çayların demiydi ![]() Cebimizden çıkan üç-beş kuruşu gördün mü, Sende eksik, bende fazla, ne farkeder? Tam iki bilet parasıydı ![]() Bu film de kafamıza göre değildi ya "Gönül Yarası ![]() ![]() ![]() Olsun, maksat birliktelik, haydi sinemaya ![]() Hasretten açık kalan gözlerimizde Son hayallerimizi gördüm; Benim kızım senin oğlunun karısıydı ![]() Beyaz karlardan Bedenlerimize yansıyan ışığı gördüm; Güneşin sarısıydı ![]() Ellerimizde sımsıkı sarıldığımız Ve gevşeyen avuçlarımızdan kayan Simidin iki yarısıydı ![]() Duyuyor musun? Şimdi arkamızdan yalan yanlış zanlar "Aynı anda ikisi ha", yanlış yargılayanlar Al eline kalemi, yazalım taşımızı ![]() Bende siyahı, sende sarısı Söylesin taşlar, söylesin yazgımızı "-Çekinmedim Vatan uğrunda öldürmekten" "-Kaçınmadım sevgim uğruna ölmekten" Kimdi bizi bize böylesine düşman eden? Şüphesiz ki, yaşarlar bir simidi ikiye bölmeden Yarısı sende yazsın, yarısı bende Bizi kim anlar? Ancak zamanlar ![]() ![]() ![]() Bir simidi ikiye bölen zamanlar, zamanlar ![]() ![]() ![]() Zamanlar bile simidin İki Yarısı, Simidin İki Yarısı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşk Şiirleri [ Devv Arşiv ]GİTTİĞİN YERLERDE YANLIZ KALIRSAN ACIYLA KEDERLERE DERTLERE DALARSAN BİR GÜN GELİR AĞLAYARAK BENİ ARARSAN O ESKİ SOKAKTA BULURSUN BENİ KALBİMDE İNCEDEN BİR SIZI BAŞLAR YOL GÖSTERİR ADINI YAZDIĞIM TAŞLAR ELİMDE BİR KADEH GÖZÜMDE YAŞLAR AĞLARKEN İNLERKEN BULURSUN BENİ OLURYA BİR GÜN DÖNMEK İSTERSEN TAŞSIZ BİR MEZARDA O HARABE SOKAKTA BULURSUN BENİ!!!!!!!! Keşkeleri çıkardım hayatımdan eyvAllahlar bana göre değil artık bana göre değil pişmanlıklar keşkeleri çıkardım hayatımdan ![]() ben seni unuturum sevdiğim ela gözlerini bir bardak rakıya gömerim anıları içime yıllar önce bir temmuz gecesinde zamansız bir yağmur altında başlayan o zamansız aşkımızı unuturum ben seni unuturum sevdiğim zaten hayat bir yalan ![]() gece ağır ağır sırtını vermekte sabaha üzerimde eskiden kalma bir sevdanın yorgunluğu yüreğimin kara kaplı defterinde sararmış sayfaların arasında bir adamın yıllar arkasında kalmış suskunluğu var ve küskünlüğü hayata o ki kapanmış bir kapı umutlarıma çaresizliğe bir geçit durma hadi gözlerimden de çekip git çek git gecelerimden bir daha girme düşlerime kanıma girme artık yeter git ![]() kimseler bilmez geceden başka yine yalnızım sokaklar dolusu insan içinde bir ben bir ben yalnızım ![]() gece ağır ağır sırtını vermekte sabaha ne fırtınalar kopar yine içimde bu sevda yakar yüreğimi yıkar derinden susar içimdeki ağıtlar geceler inadına susar ben susarım ![]() an gelir zamanlar dolusu ağlarım ağlarım çocuk gibi ihanet karası gecelerde kıvrandırır bir sancı kahpe bir kurşun gibi arkadan vurur yalnızlık sabahlara kadar ağlarım ağlarım ölesiye ![]() neden içi karanlıktı bu kadar gecelerin neden geceler umut taşımaz sabaha ve neden ağlatır beni bu uzun yolculuklar yeter artık yeter buraya kadar keşkeleri çıkardım hayatımdan eyvAllahlar bana göre değil bana göre değil yerli yersiz ağlamak madem ki bir kez yaşanıyor bu hayat kılıcımı çektim kınından kuşandım cesareti ve bitirdim esareti gömdüm denizlere ![]() keşkeleri çıkardım hayatımdan eyvAllahlar bana göre değil artık anladım ki insan her an sevebilir mevsimsiz açan bir çiçek gibi dirilir yeniden keşkeleri çıkardım hayatımdan ![]() geleceksen bugün gel yarın çok geç olabilir ![]() "Seni paylaşmak Bir şiir gibi ışıkparem Yerden göğe uzamış dizeleri Dün gibi, bugün gibi, yarın gibi Yıllarca yazılmış, Okunmamış bir şiir gibi Bunca şairlerin bitiremediği ![]() ![]() ![]() Seni yaşamak, Bir ateş misali ışıkparem Dokununca, yüreğimde yangınlar kükreten Kor gibi yaktı, bitirdi benliğimi ![]() Seni paylaşmak ışıkparem, Elimde soyut, dilimde somut bir alev gibi, Nice yağmurların söndüremediği ![]() ![]() ![]() Seni düşlemek, Bir deniz kadar engin ışıkparem ![]() Bakınca, gözlerinin rengini veren ![]() Kızınca, azgın dalgalar gibi, yalnızlık köpüren ![]() Sevince, suskun gemiler gibi, Beni sana götüren, seni bana getiren ![]() ![]() ![]() Ve herşeyden önce gelen saçların gibi, Esintiler veren ![]() ![]() ![]() Seni sevmek, sen gibi ışıkparem ![]() Umut dolu, sevgi dolu, aşk dolu, Gururlu ![]() ![]() ![]() Seni sevmek, bunca acılara karsın, Ne mutlu, ne mutlu! ![]() ![]() Seni yazmak, Uçsuz bucaksız ışıkparem ![]() Kelimelerle anlatılmaz, sahifelere sığmaz ![]() Hem kederli, hem neşeli ![]() ![]() ![]() Ay gibi parlak, güneş gibi sıcak Su gibi berrak, adın gibi kafiyeli ![]() Seni yazmak ışıkparem seni Belki de en güzeli ![]() ![]() ![]() Seni anlatmak imkansız ışıkparem Kelimeler yetmedi ![]() Seni seslenmek sağır, sesim gitmedi ![]() Seni yaşamak kahır, gücüm yetmedi ![]() Seni sevmek, bir sanat mı? bir serap m? aklım ermedi ![]() Seni unutmak ne mümkün ışıkparem ne mümkün! Ömrüm yetmedi! ![]() ![]() Yollardaki izini Seviyorum sözünü Senin kara gözünü Unutmak mümkün değil Evini ocağını Şevkatli kucağını Köşeni bucaginı Unutmak mümkün değil Nagmelerle sesini Omzunda nefesini Yanağımda buseni Unutmak mümkün değil Yanıma gelişini Elimi tutuşunu Özledim deyişini Unutmak mümkün değil ![]() ![]() ![]() Gezdiğimiz yerleri İzledigimiz filmleri Senle olan herşeyi Unutmak mümkün değil Ayrildigimiz anda Unuturum dedim amma Sakin unuttum sanma Unutmak mümkün değil ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşk Şiirleri [ Devv Arşiv ]Hiç kalbin ağrıdı mı sebepsizce, Hiç için titredi mi sıcak yaz geceleri, Dolunaya baktığında hissettin mi hiç Yapayalnız derin bir karanlıkta olduğunu, Ve acı bir şekilde farkına vardın mı, Kalabalık içinde sessizce dolaştığını… Düşündüğün şeyi bilmeden uzaklara takılır gözlerin; Ellerin bilmediğin elleri tutar sanki, Tuttuğun el sana huzur verir de; Sen o huzurla bir türlü rahatlayamazsın… Boğazında kelimeler düğümlenir, yutkunursun; Bakışların buğulanır, gözlerini kısarsın, Tek damla düşmesin diye çabalarsın; Bilirsin ilk düşen damla habercisidir; sağanakların, Bilirsin sağanakların ardından körelir; duyguların, Bilirsin ki içindeki yangınlar büyür sağanaklarda… Sen bilirsin ama kalbin bilmez bunları, Yaşadıkça yaşar sevdalar kalbinde, Büyüdükçe büyür kalbin, her sevdayı saklar içinde, Gün gelir sığmaz olur kalbin göğsüne, Taşıyamaz olur bedenini, artık yorulur… Duyguların ağır gelir; ezilirsin Bir gün açıklanmamış duygularınla köşende, Teslim olursun ölüme, Sessizce… Yüreğim soluksuz yorgun Anlatamıyor kimselere Seni çok özlediğimi İçimde kırık bir kapı Açık kalmış sensizliğine Gecelerim alıp başını gitmiş sanki Çığlık çığlığa çaresizlik Dün gibi karşımda gözlerin Dün gibi boynumda kalan kokun Ellerin aklımda ![]() ![]() ![]() Yok böyle doğmamalı sabah üstüme Uyan konuşalım yeniden Ayrılığın rengi vurmadan sabaha El bas yüreğime Yemin et sevdamızın üstüne Seni benim kadar seven olursa hiç bakma bile geriye Ölümüne git yolun açık olsun sevgilim Bir çocuğum adını heceliyorum, Kağıtlara adını dolduruyorum, Bir vurgun yaşadım ama Gene de ayakta durmaya çalışıyorum ![]() ![]() ![]() Bu mekan neresi? Terketmekte neyin nesi, Unutturdun bana her şeyi, Tanımıyorum kimseyi, Bak gene elimi uzattım sana, Nefes alamıyorum anla, Aşkınlayım bekliyorum yana yana, Ölecek yoksa,gel sahip çık şu cana ![]() ![]() ![]() Tenin tenime değdiğinde can gelecek, Sen gelmezsen, Azrail'e can verecek, Bu kalp seni dursa da sevecek, Gel son defa olsun Belki de bu gözler seni son defa görecek? asklarin en büyügü bizimkisi Senden çok uzaklarda olsam da, Daglar denizler bizi ayirsa da, Senin kokundan mahrum kalsam da, Yine de Asklarin en büyügü bizimkisi ![]() Zaman zaman sana hasret kalsam, Kirilmis bir ayna gibi param parça olsa ümitsizlik bizim türkülermiz olsa da, Bir gün o türküleri berabar söyleyecegiz, Iste o zaman askimiz daha cok yeserecek Ve bir daha anlayacagiz askim Asklarin en büyügü bizimkisi ![]() Bana saadetlerin en büyügünü SEN verdin, Icimdeki ASK duygusunu en cok sen uyandirdin, Beni hayata bagladin bebegim Hani bazen gece olur da düsünürüm ya seni Gözlein gecer aklimdan özlemler icinde Ama dayan yikmasin seni bu hasret Siki tut göz yaslarini, sakin aglama Yüregin den asla kan akitma Birbirimize hasret kalsak ta unutma Asklarin en büyügü bizimkisi Sevdanin en büyügü bizimkisi Askim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşk Şiirleri [ Devv Arşiv ]Dinmiyor Hasretin yaniyor bağrimda Bitmiyor icimdeki Sevgin büyüyor kaldikca Ya gel ya dindir artik bu izdirabi Sevgillim Yoksa Yüregim dayanamiyor artik bu kadar Izdiraba Yokluğunla Vurma beni Bitanem ![]() ![]() ![]() ![]() Ne geliyorsun nede bir Haberin geliyor Yillar gecti sanki gül yüzünü göremedim Beklemeye tahammül edemiyorum artik Gücüm kalmadi yapamiyorum sensiz Sevgillim Yokluğunla Vurma beni Bitanem ![]() ![]() ![]() ![]() Kalbinden cikardinmi beni yoksa Sen Baska ellerimi Sevdin sen bileyim Söyle Beklemek öldürüyor insani bilmeden Ya gel yada bir Haber gönder Sevdigine Yokluğunla Vurma Bitanem Seven insan böylemi yapar sevdigine Habersizmi birakir böyle Öksüzce Ne olursun birazda artik beni dinle Yokluğunla Vurma beni Bitanem ![]() ![]() ![]() ![]() Seni her özlediğimde sevgilim, Gökyüzüne bakıyorum; Göğün mavisinde gözlerini görüyorum çünkü ![]() Seni her özlediğimde bir tanem, Denizlere bakıyorum ![]() Ufuğa bakınca mucizeni görüyorum çünkü ![]() Seni her özlediğimde bir tanem, Kuşlara bakıyorum ![]() O kanatlardaki özgürlüğünü görüyorum çünkü ![]() Ve aşkım, seni her özlediğimde, Adında isyan ediyorum ![]() Seni özlemek istemiyorum ben, Ben seni yaşamak istiyorum, Seni her özlediğimde sana bakmak istiyorum Ve seni sende görmek sadece SANA KISMET Bir bunalim, bir cinnet Cekiyorum belimden Ruhsatsiz silahimi, Bütün hayallerimi kusatiyorum ![]() ![]() ![]() Sarjörümde ondört kursun Ondördünü de bosaltiyorum ![]() ![]() ![]() Sana Nisbet! ![]() ![]() Serseri gibiyim, gözüm kara Ayaklarimin altinda Bütün hatiralari eziyorum ![]() ![]() ![]() Seninle gecen bütün hayallerimi Bir bir kursuna diziyorum Bu kursunlar, Sana Kismet! ![]() ![]() Paçaları ıpıslak bitmekte olan gece Herkez yağmurdan kaçmış Ben yağmura yürürüm Günahkar iken, Seni böylesi aşkla kutsadığım için, Makyajı akmış kadınlar gibi, Tanık olur ve ağlar, Boyasını dökecek kadar tüm binalar Bir tek ben duyarım onların feryadını Yükselip sonsuzluğu çınlatacak kadar Karanlık kavşaklar da bilir beni Bu yüzden salmamaya direnir asi,kaçak hayalini Bak işte yeniden geliyorsun! Ateş kayıklarının üstünde alev alev Yine gülüp kaçıyorsun yansan da Yine de güzelsin Yine kül olsan da Akşam sürgününden geldim az önce Bilmediğim birkaç sokak daha tanıdım Kırmızı güller bıraktım peşimde Tükürebildiklerimle Günbegün beliren kamburumdan, Dönüpte bakamadım bile Kırağı sabahların bir bekçisi olmalı elbet Yapraklardan yuvarlanırken yağmur suları, Toprağa düşmeden bir duası olmalı Birçok kimsenin olduğu, Kendi boyutun da huzurunu dilemeliyim Tanrıdan Güneş şefkatli elleriyle dokununca toprağa, İlk ışıklarla geçişini seyretmeliyim, Yağmur penceresi gözlerimin ardından |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşk Şiirleri [ Devv Arşiv ]Her şeyi sana yazdım seni de her şeye ![]() ![]() ![]() Kalemler tükettim, tükenmeyen hasretle, ucundan dökülen aşkla, umutla çığlıklar, belki de nefretle ![]() Her umuda avuc açtım sen dilendim ![]() Aşktan harap bir dilenci şimdi yüreğim ![]() ![]() ![]() Her şeyi sana yazdım seni de her şeye ![]() ![]() ![]() Hayallerimin paragraf başlarına, umutlarımın parantez içlerine ![]() Kalemler tükettim tükenmeyen hasretle ![]() ![]() Her şeyi sana yazdımseni de herşeye Binlerce kez okudum her gün bir ilkokul defterinden ![]() Binlerce kez okudum seçebilmek için seni soru işaretlerinden Seni ezberledim hergün karmakarış yazılar içinden ![]() Sana da kendimi yazdım bana ait harflerle, farklı alfabelerle ![]() ![]() Herşeyi sana yazdım Herşeye seni yazdım ![]() ![]() ![]() Seni Bekleyişimin Adı Yok ![]() ![]() ![]() Aslında bir kibrit kafi gündüzleri tutuşturup, Gecenin gerdanına dizi dizi yıldızlar yapmaya ![]() Hani sabahın boyu yetişse uzanıp öpecek alnından Ay’ı Bir de hep geç kalınmış ömrün son deminde gelmese ölüm Belki böylesi dar gelmez giyindiğimiz mutluluklar Mevsimlerin peşine takılıp ta, Hüznü oradan oraya taşıyan yağmurlar gibiyim ![]() ![]() Sıcak avuçlarda buhar olup göğe karışan Soğuk bakışlarda buz kesip anlamdan alabildiğine uzaklaşan Seni bekleyişimin adı yok, Hasreti çeke çeke uzaklara götüren çok vagonlu trenlerin de ![]() Hani giden gider de, geçmişi kalırya geride, Onu hep yaşlı gözlerle bekleyen ![]() Zamanla dilindeki özlemi kırıverir zaman, en hassas yerinden Çok geçmeden, çok geçiyor yokluğunun üzerinden, Haram saatler diziliyor boğazıma uzadıkça sensizlik, Tenhasına sere serpe uzandığım düşler de yetmiyor Yorgun arzularımı kışkırtmaya Verdiğim sözlere saklanmış militan kılıklı yalanlar yakayı ele veriyor bir bir Tutuklayıp aynalara hapsediyorum Sonra vicdanım delil yetersizliğinden serbest bırakıyor Seni bekleyişimin adı yok Dursun diye duvarlara çivilediğim zamanın da Payıma düşen yalnızlığın zirvesinde, Saçlarımla gizlice siyahını paylaşıyor gece ![]() O zaman, bu şehir bir kez daha düşüyor gözümden Kalabalık kaldırımlarında adım adım eziliyor günahlarımın gölgesi Sanki ben değildim külçe külçe acıların sahibi Ağır korkuların ezip yel değirmelerine verdiği Savrulmuş bedenimin, rüzgarında ölmeden dirildiği Sanki sen değildin bırakıp giden Üstüne üstlük hiç gelmemişken Seni bekleyişimin adı yok Kurulmamış köprülerden geçmeye çalışan benliğimin de Şiirlerim şahit olsun ki İki satır arasına sığmıyor yalnızlığım Ne nokta anlatabiliyor kararsızlığımı Ne de virgül koyabiliyorum yılların ardına Yenik düştü keşkelerim oynadığım oyunlara Yine de teslim olmadım Ama sen, namluda hüzün Beni tam on ikiden vurdun Seni bekleyişimin adı yok Gelmeyişinin de…! Şimdi senden uzakta, gurbet illerindeyken, ''Gelsin'' diye bir haber saldığın gün gelirim ![]() Nedâmet denen sazın teli ellerindeyken, En hicaz şarkıları çaldığın gün gelirim ![]() Ben mi geri çevirdim sen bir davet verdin de? Yemin Billâh gelirim bu Mayıs'ın dördünde ![]() ![]() ![]() Sana bile yetmeyen o daracık gönlünde Benden başka herkesi sildiğin gün gelirim ![]() Gül yorgunu gamzene pişman umutlar takıp, Mazi denen deftere hisli bir kibrit çakıp, Bensiz geçen günlere yeni ağıtlar yakıp, Feryatla saçlarını yolduğun gün gelirim ![]() Dermanını hazır tut, sızım çoktur bilesin ![]() Yalan ziyafetine karnım toktur bilesin ![]() Haraç-mezat satacak sevdam yoktur bilesin Kadrimi kıymetimi bildiğin gün gelirim ![]() Ancak her ayrılıkta olduğu gibi, bu ayrılığın da belirli bir süresinin olması yüreğimin tek tesellisi ![]() Her ne kadar bu sürenin uzunluğunu bilmesek de sonunun olduğunu bilmek umutlandırıcı ![]() Zaten her şey umut edebilmekle başlamadı mı ? Seni düşünüp de kendimi kaybettiğim vakitlerin anısına yazdım bu satırları sana ![]() Bazen otobüste iki sevgilinin başlarını yaslayıp uyurken ki rahatlığında, bazen sokakta babasının elinden tutan bir çocuğun gözlerindeki güvende buldum seni ![]() Düşündükçe seni bir kuş olasım gelir ve sana olan hasretimi gidermek için bir uçtan bir uca uçasım gelir ![]() ![]() ![]() Ve her sana uçasım geldiğinde bir kuş hafifliğinde sana akar yüreğim, yokluğunda yok olmaktan korkarak ![]() Sana kavuştuğumda öylesine teşekkür etmek istiyorum ki, beni en zor günlerimde yalnız bırakmadığın için ![]() Tam tersine, bana daha fazla ilgi gösterdin ![]() Seni tanımak ne kadar güzel bir şeymiş ![]() Keşke seninle daha öncelerin tanışabilseydik ![]() ![]() ![]() Bir zamanlar bütün insanlara küsmüştüm ![]() Ama sen bana yine güven verdin!!! İnan ki seni çok seviyorum ![]() Bir insani bu kadar seveceğimi hiç tahmin edemezdim ![]() Ama anladım ki sen bu dünyada bir tanesin ![]() Aslında yazılması gereken çok şeyler var ![]() Ama bunları sana hasretim son bulduğunda kendim söylemek istiyorum… Seni her gün daha fazla özlüyorum ve daha fazla seviyorum… Bunu sakın unutma Mutlu günler bizi bekliyor! Hadi gel artık ![]() Dayanamıyorum hasretine ![]() ![]() ![]() GEL ARTIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşk Şiirleri [ Devv Arşiv ]Gelecekmisin? bir gün gelecekmisin? öyle çok canım yanıyorki sevgilim, bu sensizlik,bu kimliksizlikten ![]() bazen tüm dünyanın ağırlığı, kirpiklerime çöktü sanıyorum ![]() öyle eriniyorumki sabahları, gözlerimi açmaya, sanki gözlerimi açsam, kirpiklerimin ucundan, dünya düşecek sanıyorum ![]() neden bilmem, sen dönmezsen bana, dünya da dönmez diye korkuyorum, mevsimler olmaz , kar yağmaz, güneş doğmaz sanıyorum, birgün gelecekmisin? ehh geleceksen gel artıkk ![]() dünyayı kirpiğimin ucunda, daha fazla tutamıyorum ![]() Hiçbir yerinde yok asaletin ibresi Sesinde kamaşmasında tensel bir büyünün Atlas hani libas ve kuytu bakışlı mavi gözlerin Sanki hepimize bütün şiirleri hala fısıldayan Bir eski büyük şairmiş gibi Aşk bir erken didişme bir sorgu sualmiş de Mezbele ve yaralıymış eski yaraların yeniden kanamasından Hiçbir yerde yok asaletin ibresi Bir adamın yüzünde ya da yalana çok benzeyen Bir doğru sözünde belki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Saçlarının çevriminde ıslak bir beyaz kadının Yüksek rakımlı göllerin buzul saflığında Ve kokusunda çiçeklerinin kanirej’in Elbet şiir olacak şairin tesellisi Ve en kötüsü bile işe yarayacak aşklaşmaların Yazana değilse bile okuyana faydalı "bak aynı başına gelmiş adamın benim başıma gelen" O da üzülmüş aynı benim gibi ![]() ![]() ![]() ![]() Benimki daha acıklı değil onunkinden, Fiyakalı değil onun acısı benimkinden ![]() ![]() Sade güzel olan kelimeler ![]() ![]() Sade kelimeler ![]() ![]() ![]() Kelimeler ![]() ![]() ![]() ![]() Sen aşka aşıksın müsaitsin gördüğünü abartmaya Biz olsa olsa bir müddet aşklaştık aşkım aşık olmadık Bir elim sana uzanır, öteki berikinin zaten elinde Bırak yoluma gideyim bildiğimce Yabancısı olduğum bir şey değil yabancılar Baktım yerlisi yabancısı aşağı yukarı hepsi benzer erkekler ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer bir söz, bir ses bekliyorsan bu adamdan İçinde hiç gönderme isteği bulunmayan bir git Lazımsa eğer ![]() ![]() ![]() İşte orada duruyor ![]() ![]() ![]() Ağzımın bir yerinde ![]() ![]() ![]() Almak ister misin dilini sokup aklıma Sana ait olan herşeyi bir nefeste Bir göz yumma anında Bir soğuk telefon konuşmasında Geri alabilir misin? Seni benden geri alabilir misin? Kovabilir misin beni senden? Sevgilim ![]() ![]() Yoksa sen, Sevgilim olmayabilir misin? ![]() ![]() Sabret Son defa Sevmek istedim Kahretsin ki İlk defa öğrendim Aşık olmayı şimdi ne sevgi istiyorum ne de başka aşk dilim susmayı sen de beklemeyi öğren yüreğim a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() biter ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sen de bilmiyor musun gecenin en siyahının bile güneşle birlikte aydınlandığını hergün ![]() ![]() ![]() soğuk uzun kışı baharın bitirdiğini bilmiyor musun? bitmeyecek tek şey sevgimiz ey sevgilim ![]() ![]() ![]() sana yazdığım şiirlerim de bitmeyecek sen beğenmesende ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşk Şiirleri [ Devv Arşiv ]~*SeVGiM SaNaDıR, HaSReTiM SaNa*~ Bu gece hasretin,bir başka acıtıyor canımı, Yar ![]() ![]() ![]() ![]() Sen başka bir diyarda,beklerken sabahları, Sensiz doğsa da güneş,gündüzlerim karanlıktı Neyleyim güneşi,gülen gözlerin yoksa karşımda ![]() ![]() Varsın aydınlanmasın,karanlıkta kalsın günlerim ![]() ![]() Sensizlik yazılmışsa yazıma,kaderim der çekerim ![]() ![]() Sen ister sev beni,istersen sevme,ben ikimiz içinde severim ![]() ![]() ![]() Hatıralar avutur,merhem olur tuz bastığın yarama ![]() ![]() Sen hep gül yeter ki,ben karalar bağlarım başıma Mutlu olman için,el açmış yalvarıyorken Allah´a ![]() ![]() Aldırma hasretinden tükenen,yüreğime akan yaşlara Sen ağlama sevdiğim,mutlu ol gülsün gözlerin Sana değil kendimedir,acı dolu yüreğime sözlerim Varsın olmasın vuslat,umutlarım son bulsun neyleyim ![]() ![]() Özlemlerimle,sensizlik içinde kapansın,seni görmeyen gözlerim Hasretim sanadır,özlemim sana,seni hep sevdim,ölene dek de seveceğim ![]() __________________ Dün gece yine yalnızdım Sokağa çıktım Ve kendime bir çiçek aldım Kendim almamış gibi yürüdüm sokaklarda Ve yalnız değilmişim gibi düşündüm Ama her gece gibi Dün gece de yalnızdım Ve kendime bir çiçek aldım Bir saat geri alınmış saatler Ben geri almadım Ve bir saat daha yalnız kalmadım Bir masaya oturdum İki çay ısmarladım Ben içtim Sen soğutdun Sana söyleyeceğim herşeyi unutdum Çok dert etmedim Çünki yoktun Dün gece yine yanlızdım Rahat ağladım Yokluğunda gizlemedim gözyaşlarımı Ve lambaları hiç karartmadım Dün gece Her gece gibi yanlızdım Sokağa cıktım Ve kendime bir çiçek aldım Sen sandım KOKLAMADIM ![]() ![]() İçimde tonlarca hüzün yüklüydü Aradım,bulamadım sen yokken ![]() Anladım ki sen sadece sevdam,aşkım değil Gizli hüzünlerim olmuştun giderken ![]() Yağmuru hep sevdim bilirsin Bulutlarca yağmur yağdı ardından Yürüdüm yağmurun altında saatlerce Elimde elin ,yüreğinde sevgim yoktu biliyordum Yağmurlarda sensiz ıslanamadım ![]() ![]() ![]() Sevdiğimiz şarkıları dinledim Yetinmeyip yeni besteler yaptım Hani aşk filmlerine fon olacak, Yürekleri yakacak besteler ![]() Bestemizi dile dökemedim sevdiğim Şarkılar anlamsızdı sen yokken ![]() ![]() ![]() Ağlamak çözüm müydü her gece Anıları anmak çaremiydi ardından Başka yüzlere bakamadı gözlerim Yüreğimi kilitledim sen yokken ![]() ![]() ![]() ''Beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın Denizler ortasında,bak yelkensiz bıraktın ![]() ![]() ![]() Koskoca bi mavilik,koskoca bi sensizlik ![]() ![]() ![]() Ne yapılır bu sonsuzlukta? Ya boğulursam mavi derinliklerde Ya tutunamazsam yitik düşlerime bile Ya da sen hiç ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aynı anda sevebilmekken marifet; (ne çok erken,ne de çok geç ![]() ![]() ![]() aynı denize sığamadık biz kıyıya vurduk ![]() ![]() ![]() Sen hiç mi deniz görmedin? Onca vapura,gemiye,balığa,martıya yeten deniz, yet(e)medi mi ![]() ![]() ![]() Denize hasret kaldık ![]() ![]() ![]() Sen hiç mi bahar görmedin? Onca kuşa,kelebeğe,yeni yetmeye yeten yeşil, bi umutlarımızı yeşertemedi Bu bahar,yaşayamadan bitti ![]() ![]() ![]() ''Öyle yıktın ki bütün inançlarımı Beni sensiz bıraktın,beni bensiz bıraktın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşk Şiirleri [ Devv Arşiv ]GİDERSEN YIKILIR BU KENT Gidersen yıkılır bu kent, kuşlar da gider Bir nehir gibi susarım yüzünün deltasında Yanlış adresteydik, kimsesizdik belki Sarışın bir şaşkınlık olurdu bütün ışıklar Biz mi yalnızdık, durmadan yağmur yağardı Üşür müydük nar çiçekleri ürperirken Gidersen kim sular fesleğenleri Kuşlar nereye sığınır akşam olunca Sessizliği dinliyorum şimdi ve soluğunu Sustuğun yerde bir şeyler kırılıyor Bekleyiş diyorum caddelere, dalıp gidiyorsun Adını yazıyorum bütün otobüs duraklarına Öpüştüğümüz her yer adınla anılıyor Birde seni ekliyorum susuşlarıma Selamsız saygısız yürüyelim sokakları Belki bizimle ışıklanır bütün varoşlar Geriye mapushaneler kalır, paslı soğuklar Adını bilmediğimiz dostlar kalır yalnız Yüreğimize alırız onları, ısıtırız Gardiyan olamayız kendi ömrümüze her akşam Gidersen kar yağar avuçlarıma Bir ceylan sessizliği olur burada aşklar Fiyakalı ışıklar yanıyor reklam panolarında Durmadan çoğalıyor faili meçhul cinayetler Ve ölü kuşlar satılıyor bütün çiçekçilerde Menekşeler nergisler yerine kuş ölüleri Bir su sesi bir fesleğen kokusu şimdi uzak Yangınları anımsatıyor genç ölülere artık Bulvar kahvelerinde arabesk bir duman Sis ve intihar çöküyor bütün birahanelere Bu kentin künyesi bellidir artık ve susuşun İsyan olur milyon kere, hiç bilmez miyim Sokul yanıma sen, ellerin sımsıcak kalsın Devriyeler basıyor karartılmış evleri yine Gidersen yıkılır bu kent kuşlar da ölür Bir tufan olurum sustuğun her yerde Niçin ağlamaklı Derin bakıyor gözlerin, Yüzlerce metre gerideymiş gibi Görme merkezin ![]() ![]() Hüzünle emzirdiğinden midir yar Gözbebeklerin, Haresinden buğulu ![]() ![]() Bu hüzzam ezgi mi dokunaklı Şarkısıymış gibi kederin? Bu nem, Islatan yanaklarını, Son bakış olduğundan mıdır Terk etmeden İstanbul’u ![]() ![]() Bakma bana öyle yar Tutamam kendimi Belli belirsiz dahi duysam “Hoşça kal” diyen sesini ![]() ![]() Engelleyemem, Dudaklarımın büzülmesini ![]() ![]() Bekle yar ![]() ![]() Kaybolana kadar Gökyüzünde Veda huzmesini ![]() ![]() Bilirsin, Yine duyarım seni ben Hoşçakal Hoşçakal yar ![]() ![]() Gitme sevdalım Bilirim alınyazında yoktur adım Ömrümün yanına katılmaz ömrün Al bu sevdayı kat yüreğine Sevdamızı inkar edip kanatma aşkı Acıtma anıları yuvasız kuşlar gibi bırakma sahipsiz Hüzünlü yıldızların arasına asma resmini Yüreğimi zindanlara kapatma Esme meltemini beklediğim sabahlarda fırtına olup Karanlık gecelerde bırakma bir başıma Olmasa da yarınımız Yastığımdan alma saçının tek telini Gamzeli gülüşlerini bırak hayalimde Varsın bedenin kalkıp gitsin yanımdan Sen özlem olma sevdiğim Yarın gelecekmiş gibi yap,hergün yanımdaymış gibi Kalmasan da yarınlara,çıkmasa da sevdamız sabaha Gitme bir tanem,veda etme şu deli yüreğe ![]() ![]() ![]() kolaydı sevmeler ben imkansızı seçtim ne kadar yakındın o kadar uzaktın bana elimi uzatsam tutabilirdim ama bir o kadar da ulaşılmazdın kaçanlardan değildim ben kaçmadım ne zaman vazgeçmeye kalksam yüreğim o kocaman haliyle dikildi karşıma ben yüreğimin sesini dinledim ve yüreğim de sendin aslında her sözcüğü denedim, seni anlatmak için her sözcüğün üzerinde durup bir kere düşündüm ya onlar anlatamadı seni,ya sen onlara yetmedin ben ki konuşmayı o kadar seven, böylesine laf cambazı bir tek seni tarif edemedim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşk Şiirleri [ Devv Arşiv ]Rüzgar denizi okşuyordu Puslu havadaki martılar Kanatlarında çığlık saklıyordu Deniz çılgın bakıyordu martılara Haykırıyordu çıplak ağaçlar Bir hüzün düşmüştü gökyüzüne Güneşi saklamıştı bulutlar Bu acılara bakamaz oldum Nasıl anlatabilsem Bulut bütün duyguları Yükleyip götürmüştü Göç eden bütün aşklar gibi Adresini arayan aşklar Pusulası bozulmuş yaşamın Çemberinde dönüp duruyordu imse görmeden uzat ellerini! Ellerin ellerimde kalsın Sımsıcak bir alev, Sımsıcak bir kor gibi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kimse görmeden uzat dizlerini! Başımı koymam için Yumuşacık kuş tüyü, Yumuşacık bir yastık gibi ![]() ![]() ![]() ![]() Kimse görmeden uzat dudaklarını! Yalnızca ben bakayım tadına Yüreğimden vurulmuş, Yüreğimden kavrulupta erir gibi ![]() ![]() ![]() ![]() Kimse görmeden kapat gözlerini! Demirden parmaklık olsun bana Sevdalanmış bir biçare Sevdalanmış bir mahkum gibi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() GÖZLERİN KAL DİYOR Buna nasıl ayrılık bu nasıl veda Gözlerin kal diyor dudakların git Bakışın anahtar gözlerin kilit Ellerin aç diyor dudakların git Ayrılık dönüşü olmayan nehir Yalnızlık yıkılmış bomboş bir şehir Kaç sevda kül oldu böyle kimbilir Gözyaşın kal diyor dudakların git ![]() Gidersem bir daha dönmeyeceğim Kalırsam kalbime yenileceğim Çözemedim seni delireceğim Gözlerin kal diyor dudakların git Duvardan insin mi resimlerimiz Yabancı olsun mu isimlerimiz Ya o deli dolu gecelerimiz Anılar kal diyor dudakların git Bu romanda biter belki birazdan Ne aşklar yıkıldı gururdan nazdan Ağlıyor besteler yine hicazdan Şarkılar kal diyor dudaklar git DURMADAN ÖLÜYORSUN Ah! Susuyorsun yine Alnına derin kuyular kazarak ![]() Her şey nasıl da dönüşüyor zamanla birbirine Gözyaşı kuraklığa, sevişmek şaşkınlığa Bir ova oluyor kalplerimiz birden Sürülüp ekilebilen ![]() ![]() Nasıl da akışıyoruz durmadan birbirimize? Sanki birbirine karışan kar suları bakışlarımız ![]() Oysa gölgelerden, serinliklerden bir aşkım olsun isterdim Yosun tutmuş taşlardan, ağaç budaklarından ![]() Kuytulardan Neyimiz varsa dökülsün ortaya bir bir Tanığımız olsun tahtadan avcıları rüzgârın Aşklar çok yaşamıyor artık Ve hiç kimseler sevmiyor ırmakları ![]() Ne çok yakışırdı konuşmak sana oysa Susuyorsun şimdi durmadan susuyorsun Göğsüne acılar kazıyarak tek mülkün beyazlığınla Ve taşıyarak şarkılara, kendi solgun, hüzünlü sesini Ölüyorsun, ah! Durmadan ölüyorsun Kendi kendine yakarak Bir isyanla yüreğin fundalığını ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşk Şiirleri [ Devv Arşiv ]Yetersiz mi Gülüşlerim Yetersiz mi gülüşlerim sana karşı, Sevgimden tenimin dışına taşan mutluluğum, Haykırışım yüzüne, dünyaya, tüm insanlara sevgimi, Kalıyor mu bende, gitmiyor mu sana doğru bir yerlere, Öfkem sana olan bakışlara, Senden uzak kalışlara, Ya da dünyaya, Bunlar da mı bende kalakalıyor, Senin hissettiğin ya da duyduğun merkezlere giremiyorlar mı, Nedendir bu bende kalışlar, Ve nedendir bu anlayışsızlık bazı zamanlar, Ve kendimi sana anlatamayışım Yürek Yanarsa Titrer,Gül Üşürse Git gide kirletiyorlar gökyüzünü Anne Umutlarıda tüketiyorlar hep beraber / sevgileri de dillerinde en ince yalanlar, süslü ve sisli yüzleriyle soğuk yüreklerinde ne acıma ne sevgi kimin eli kimin cebinde kimin eli kimin neresinde belli değil ![]() bense öyle acemi ve şaşkın boş kalan ellerimi bir ömür nereye koyacağımı bilemedim ![]() bilemedim, hangi yalanla kimi nasıl soyacağımı ![]() buz üstünde yürümeyi seçtim kendi hesabıma maske diye bir not düşürmedim yüzüme bukalemuna çalan rengimde olmadı tuttuğum her insanın elinde/ ellerim kirlendi gözlerim kirlendi/ baktığım her insanın gözlerinde yüreğimi sarktım umut kuyularına her defasında her defasında yangın çektim su yerine, acı çektim ne bir gün ışığı aktı içime, ne de bir yağmur damlası ![]() rezil bir dünyanın orta yerinde hüzün ben oldum düşen her yaprakta her savaşta vurulan ben yıkıldı hayalleri çocukların gözlerimde yüreğimde yandı son ümitleri ıstırabın en derin okyanusuna gömüldüm bu nasıl bir dünya Anne suskunum, susuzum, yaralıyım gözlerim, ruhum, bedenim yorgun ![]() durmadan kirletiliyor/ kanıyor zaman /kimse aldırmıyor kimse yanmıyor /sevincini ateşe döken gelincik çiçeklerine dönüp bakmıyor çığlıklarına çocukların kapkara bir nehir gibi acı akıyor yüzünde yoksulların her akşam tüm çabalarımıza ragmen, temiz tutamadık güzelliklerimizi herşeyin kirletildiği bir dünyada hep vurgun kaldı bir yanımız bir yanımız aşka acıya ayarlı ![]() dumanlar yürüyor her akşam beton yığınlarıyla örtülü / sevgisiz kentler üstüne zifiri karanlıklar kimse kimsenin yasını tutmuyor/ bölüşmüyor acısını bu nasıl bir dünya Anne bu nasıl bir dünya Sarılki, kokun sinsin tenime /sevgin işlesin yüreğime bu yalancı dünyada kimim varki, başka gözlerimden öpecek içimi ısıtacak bu karanlık soğuk kış gecelerinde Sarılki, serinlensin ateşler içindeki alnım yorgunum/ beynim, tenim, ellerim yorgun kendime sürgün yaşamaktan sevgiye tanımlar aramaktan tüm bu oldu bittilere insanın kayıtsızlığından yorgunum Anne yoruldum Anne ağrılarım sızılarım yorgun ihanetler yedi umudumu, sevgimi, düşlerimi her gece yalnızlıklar sürüyorum/ kanayan yerlerime ellerime çaresizlikler yüklüyorum üşüyorum bu karanlık soğuk gecelerde sarıl bana oysa hiç dönmedim sırtımı insan emeğine öpmedim namerdin elini/ eğilmedim zalimin önünde ama ezildim bir çaresizin bakışından bir annenın yakarışından bir babanın haykırışından utandım Anne dünyayı kirli bahçesine çevirenlerden aç insanların kederinden utandım bombalanan şehirlerden, yalvaran gözlerden insanların kayıtsızlığından tüm bu oldu bittilere insanlığımdan utandım Anne insanlığımdan ![]() heyhatki, bizi ağlatan acılar güldürüyor başkalarını Anne yürek yanarsa titrer, gül üşürse kaç insan soyundan ihanet görmüş, kaç gül dikeninden mademki ihanet var, öz elleriyle boğsun gül emen çocuklarını anneler ve ihanet etsin şairler bir daha yazmasın gül yüzlü sevgililerine şiirler her mısrası kurşun olup saplansın yüreklerine ![]() ![]() ![]() ![]() Ve ben bunca kalabalıkların, bunca mekanların içinde her defasında yarası kanayan şiirler damlarken içime yüreğimdeki yağmurlarla, herkesin bildiği bu dünyada adresi olmayan yitik mektuplar gibi yorgun yavru bir kedi gibi yalnız ve sahipsiz öyle mi? vayyy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ben nazlı bir yaprağım dalından düşmüş alın beni üşüdüğüm yerden kaldırın beni düştüğüm yerden kalbinizin üstüne tutun pul pul vicdanınızın üstüne aynı soydanım sizinle yok başka bir umarım alın beni üşüdüğüm yerden yok başka kimsem kiminle konuşsam sizin elleriniz var soyan, evleriniz var kocaman sokaklarda gecekondularda yatmadınız karda kışta bir dilim ekmeğe avuç açmadınız utanan biz olduk yoksulluğumuzdan utanan anam oldu, babam, bacım, gardaşım ben nazlı bir yaprağım dalından düşmüş alın beni üşüdüğüm yerden kaldırın düştüğüm yerden kalbinizin üstüne tutun pul pul vicdanınızın üstüne aynı soydanım sizinle MOR KALEM Her koşmana bir öpücük var dedi Yaktı beni canevimden sürmelim Durulur mu bunu bize yâr dedi Haydi kalem nazlı kalem mor kalem Boş kağıdı çizik çizik çizersin Güzelleri övmesini bilirsin İsteyince bülbül olur ötersin Haydi kalem nazlı kalem mor kalem Ela gözlüm sonra bize darılır Bir koşmaya boynumuza sarılır Has bahçenin gülü böyle derilir Haydi kalem nazlı kalem mor kalem Oktay der ki mor kalemim bir tane Güzeller emrine gelmiş cihana Gayri ela gözlüm olsun bahane Haydi kalem nazlı kalem mor kalem MUTLULUĞU UNUTTUM YILLAR OLDU Mutluluğu unuttum, yıllar oldu geçti çocukluğun sımsıcak kadife kanatları ve yeşillikler içindeki yuvamda bir gaga açmasıyla kursağımın mutlulukla dolması ![]() Geçti, artık acılar bekler beni şimdi garip bir güvercindir sabah güneş doğunca üç-beş mutluluk kırıntısıyla doyurur karnımı ve bir yana çekilip başını kanadının altına gömer geceleri __________________ frmacil sekizinci 8 sayfa |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşk Şiirleri [ Devv Arşiv ]Senden Arınmış Bir Gece Belki de ilk defa bu gece… Evet evet bugece, Hiç sitem etmeyeceğim yokluğuna ![]() Avuçlarımın arasına gömüp telefonumu, Kararsızlığa oynamayacağım ![]() Bu geceyi kendime bağışlayacağım ![]() İçinde ne adın, ne varlığın, Ne de terkedilmişliklerimin hüznü olmayacak ![]() Sorgulardan ve yorumlardan yıkanıp, Sessizlikle paklanacağım Penceremin köşesine bir masa kurup, Tek kişilik içeceğim rakımı, Yokluğunda her gece boş bekleyen, Kadehin bu gece olmayacak ![]() İçerken bir çocuk gibi ağlayıp, Bir küfürbaz gibi küfürler etmeyeceğim ![]() Bu gece öfkeler yok! Neden…? Diyerek başlayan cümleler yok! Bu gece hayatın kendisini sorgulamayacağım ![]() Her gece yüzsüzlük edip, Evde yokum ![]() ![]() ![]() Evime zorla giren yalnızlığımı, Bu gece kovmak yerine, Yüreğimle ağırlayacağım ![]() Yalnızlık bile yalnızlığını unutacak bu gece ![]() Odam, pencereme yansıyan, Sokak lambaların ışığıyla şımaracak ![]() Bu gece efkardan içmeyeceğim ![]() Biraz kafayı bulunca, Kalemime sarılıp, Sana doğru yola çıkmayacağım ![]() Bu gece, içinde umutların cirit attığı, Nehirlerin coşku dolu akışını, Ama önce kuşları, Ağaçların dallarına gelin gibi düşen baharı, Sokaklar da yaşayıp, umudunu yitirmeyen, Kimsesizleri yazacağım ![]() Bu geceyi, senin yokluğunla yorulmuş, Ve senden zerrelerle, Öyle kolayca ve bir kez daha, Sabaha teslim etmiyeceğim ![]() Bu gece, yüzünde tebessümlerle, Sabahın ışıklarına doğru koşacak ![]() Senden arınmış ve temizlenmiş düşüncelerle, Yatağıma uzanacağım ![]() Göz kapaklarım uykuyla inatlaşmayacak ![]() Uykuya en hasret gecelerimi, Bu sefer kolayca harcamayacağım geldim,gidiyorum işte hayattan Günlerim sayılı çok yok hayatta zamanım Daha doyamadan gençliğime kapımdaki ölüm Dur diyecek kudrettim yok ki kalayım Geldim,gidiyorum işte hayattan Ağlamayın ardımdan silin yaşları Aldığım ahların şimdi hesaplarını Ortaya saçamadığım sevdalarımla Geldim,gidiyorum işte hayattan Bir kırgınlığım yok giderken hayata İçimde işlediğim binbir günahlarla Anlatamadığım anılarla Geldim,gidiyorum işte hayattan Dönülmez bu yol gerisi yok Ben sevdasız girdim mezara çok Hayat dediğim sevdayla sinemsiz boş Geldim,gidiyorum işte hayattan Geç kalınmış bir hayatta var oldum Sensiz bu dünya da avare oldum Yaptığım hatalarla inan kahroldum geldim,gidiyorum işte hayattan Elveda geride kalanlarıma Zor ama yoldayım karalarımla Yaradanın karşısında hatalarımla gidiyorum işte hayattan,yokluğuna S E V M E K A M A A N L A T A M A M A K Sevdiğimi anlatamadım Gözlerimle anlatayım dedim olmadı Gözlerimi kıskandım senden Utandım çekindim söyleyemedim Seni seviyorum, seviyorum diyemedim Sonra yollarımız ayrıldı ama sen Çıkmadın ki aklımdan sevemedim ki başkasını Evet sonra, sonra öğrendim evlenmişsin başkasıyla Başkasının olmuşsun, dayanamadım kahroldum Ama suçluyum sana açılamadım ![]() Yıllar sonra yolda gördüm seni Yanına yanaştım titreyerek ak düşmüş saçlarımla Çatlamış dudağımla seni seviyorum dedim Gözümde bir damla yaşla o da hıçkırırcasına Bende seni dedi bitirmişti cümlesini sonunda Öğrenmiştim gerçeği ama artık çok geçti Açılmalıydım baştan söylemeliydim her şeyi ![]() İyi Güzel de Dua ediyorsun Ellerini açarak İyi güzel de Çalış bari Her yer kıraç Diyorsun İyi güzel de Ek bari Cahiller çoğaldı Diyorsun İyi güzel de Eğit bari Haksızlık var Diyorsun İyi güzelde Paylaş bari Herkes bir taraf Diyorsun İyi güzel de Birleş bari İsmail Sevgiye muhtaç Diyorsun İyi güzel de Sev bari ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşk Şiirleri [ Devv Arşiv ]Dişarda yagmur Içimde sikinti var ![]() Açabilsem kalbimi Bu yagmur içime yagsa Ve yikasa Içimde ne kadar aci varsa Uyusam ![]() ![]() ![]() Deniz gibi ![]() ![]() ![]() Boyum uzun olsa yagmur kadar Öpebilsem semayi ![]() ![]() ![]() Sonra dökülüp yeryüzüne Kucaklasam tüm insanlari Dünyayi ![]() Hiç birini yapamiyorum Içim taştigi halde Aglayamiyorum ![]() ![]() ![]() Sende seviyorum tüm insanlari, Sende büyüyor acilar, sevgiler, inan ki Bu yagmurda ne var sanki ![]() ![]() ![]() Siyah Beyaz gecenin ardından, Siyahın şeffaflığını izle Yoksa kaybolup gidersin Karanlığın ötesinde ![]() ![]() ![]() Sitem edersin Susmanın öldürücü matemine ![]() ![]() ![]() Karanlıkta yaşamak Siyah kadar korkutucu Ve bir o kadar da yalın Yalnızlığın baslangıcıdır ![]() ![]() Önemli olan, Işığı bulmaktır Yaşarken ölürcesine ![]() ![]() ![]() SANA DEĞMEZ Ne ilaçlar fayda etti Ne sakinleştiriciler Ben yine uykuya kafa tutup Efelendim Birikimlerim arttıkça arttı Sıkıntılarım diz boyu Ne tarafıma dönsem çıkar Ne tarafıma dönsem ihanet Korkularımsa cabası Yüreğimin ağrısı Galip gelmekte vücuduma İlaçlar yüreğime vız gelmekte Gecenin bir yarısı Yıldızlarım bulutlara mağlup Kasabam ışıklarla ve soğukla baş başa Ve ben Ve ben sana lanetler ediyorum Biliyorum ki çaren değilim Biliyorum ki geleceğin olmayacağım Külleri eşelemen değiştirmeyecek Değiştirmeyecek Geçmişi getirmeyecek İhaneti örtmeyecek Saçlarıma düşen akları örtmeyeceği gibi Kendini ucuza satmana içerledim Yıllarca dua ettim Allah ![]() Sabrıma sabır Aklıma akıl Yüreğime sükun versin diye Yıllarımı kendime ayırıp Bir başkasını sokamadım hayatıma Yüreğimdeki izleri görürler Yüreğimdeki acıyı sezerler diye Hakkım yok duygularınla alay etmeye Hakkım yok ellerle kıyas yapmaya İnan hakkım yok Bir başka Bendende seninle olmaya Seni sana seni Allah’a demiştim Sen hem bana Hem Allah’a ihanet ettin Yıllarıma ihanet ettin Yollarıma ihanet ettin Geceyi bırakıp Sabahıma ihanet ettin Anamın elini öptüğün güne Babamın Dolan gözlerine ihanet ettin Beni huzurla git diyerek gönderdiğin, Asker ocağına ihanet ettin ![]() Ve her şeye inat Yada ne bileyim umursamaz, Sanki süt gibi ak, Su gibi berrak , Masummuşsun gibi Hadi gel buradayım diyorsun, Yada sen,şunu bilmiyorsun Ben geçmişimi bir ihanete sattım Senide ihanetinle birlikte Hem hayallerimden, Hem rüyalarımdan, Hem de hayatımdan söküp attım Aysel Git Başımdan Aysel git başımdan ben sana göre değilim Ölümüm birden olacak seziyorum ![]() Hem kötüyüm karanlığım biraz çirkinim Aysel git başımdan istemiyorum ![]() Benim yağmurumda gezinemezsin üşürsün Dağıtır gecelerim sarışınlığını Uykularımı uyusan nasıl korkarsın, hiçbir dakikamı yaşayamazsın ![]() Aysel git başımdan ben sana göre değilim ![]() Benim icin kirletme aydınlığını, hem kötüyüm karanlığım biraz çirkinim Islığımı denesen hemen düşürürsün, gözlerim hızlandırır tenhalığını Yanlış şehirlere götürür trenlerim ![]() Ya ölmek ustalığını kazanırsın, ya korku biriktirmek yetisini ![]() Acılarım iyice bol gelir sana, sevincim bir türlü tutmaz sevincini ![]() Aysel git başımdan ben sana göre değilim ![]() Ümitsizliğimi olsun anlasana hem kötüyüm karanlığım biraz çirkinim ![]() Sevindiğim anda sen üzülürsün ![]() Sonbahar uğultusu duymamışsın ki içinden bir gemi kalkıp gitmemiş, uzak yalnızlık limanlarına ![]() Aykırı bir yolcuyum dünya geniş, Büyük bir kulak çınlıyor içimdeki ![]() Çetrefil yolculuğum kesinleşmiş ![]() Sakın başka bir şey getirme aklına ![]() Aysel git başımdan ben sana göre değilim, ölümüm birden olacak seziyorum, hem kötüyüm karanlığım biraz çirkinim ![]() Aysel git başımdan seni seviyorum ![]() ![]() ![]() Attila İlhan 'Aysel Git Başımdan' Zalim gelmedin işte nasılda baktım yollarına üzülmedin mi be zalim ardında bıraktıklarına gidişinle bu beden ölmez mi sandın! duymadın işte! nasıl da haykırdım sana kahrolmadın mı be zalim yaktığım ağıtlara bu beden mezara girmezmi sandın! görmedin işte! nasılda tükendim hasretinle düşünmedin mi be zalim nasıl yaşarım hayalinle terk edişin beni yıkmazmı sandın bilmedin işte! hep seni sevdim anlamadın mı be zalim ben tek senindim gittin de ellerin oldummu sandın Sen rüzgaralara söyle Sen derdini rüzgara söyle ![]() Umudunu, korkunu, istediğini, acını aşkını sen rüzgara söyle ![]() ![]() ![]() Bilesin ki o her yere ulaştırır yüreğinin sesini, nice taş yüreklere girer, Nice sağır kulaklarda yankı yapar o ![]() Onun adı poyraz, deli poyraz ![]() ![]() ![]() Rüzgar kıskançlık bilmez ![]() Rüzgar kin, öfke, yoksulluk da bilmez Rüzgar yükünden ötürü yakınmız Rüzgar zaman tanımaz Rüzgar engel de tanımız Sen ona bağrını aç, derdini söyle o seni serinletir, saçlarını okşar, sözlerini alır götürür acılarınla, nedenini-nedenlerini sormadan ![]() ![]() ![]() Rüzgar seni dinler Hayatı bazılarına çekilmez kılan ekonomik zorluklar, yalan-dolan ve kandırmalarla da beslenince, insanların tüm yaşamsal dengelerini bozuvermiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rüzgar bulutların yoldaşıdır ![]() Bulutlarda dağların ![]() Bulutlar dağlara düşmeye görsün kara kara, rüzgar yetişir imdadına, alır bulutları dağlardan götürür uzaklara, uzaklara ![]() ![]() ![]() İnsanın bilinci de rüzgar gibidir ![]() Rüzgar gibi siler, süpürür herşeyi ![]() Alır umutsuzlukları sorar umutlarla, unutturur acıları ![]() ![]() ![]() Sen derdini rüzgara söyle ![]() Sırdaşın rüzgarın özgürlüğü olsun ![]() Rüzgar alır götürür acılarını bilinmez ülkelerin dağlarına, yaylalarına, ovalarına ![]() ![]() ![]() Yeni sıcak umutlar, dostluklar doğsun diye yüreğinde ![]() ![]() ![]() Öyle aydınlık bir sonbahar ki Senin yaklaştığın anda Kalbimdeki kör yangın Bu yangından herkes kahkahalarla çıkacak bir sen kurtulamayacaksın ![]() Eriyen sadece kemik kalplerim kalacak Ölümümden zırnık koklatmam toprağa Kanamalı bir için acele kin aranacak ![]() Bize susmak Bize sevişmek yaraşır Çocukluğunu özler zaman Ben şimdi geceyi nerede senden saklasam İçinde gül dolabı açılmış Dikkat et, üşürsün solarken Şal bir güz al arkana Ağustostan doğm Bir vahşi tay olur aşkım Kim bilir ![]() Aslında insanın cebir karşısında zayıflığıdır aşk Orgazm, sıfırdır Oluşum durduğunda ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşk Şiirleri [ Devv Arşiv ]Yılların çilesi sarmış sanki üstünü ![]() O bu dünyanın en berduşu en küskünü ![]() Nerde be dostum mutlu bir günü ![]() Yarını olmayan bir sitem bu sadece ![]() Dokunmaya gelmez hemen kırılır ![]() Mutluluk varken yalnızlığa sarılır ![]() Bu kadarı yeter fazlasına darılır ![]() Gülücüğü kalmayan bir sitem bu sadece ![]() Y a r ı m K a l a n İntikam çanları çalıyor beynimde Şimşekler çakıyor yıldırımlar düşüyor Zehrini akıtan bir yılan oluyor yüreğim Vefasızlığının ilk gecesinde Umutlarımız vardı henüz çiçek açmayan Dağlar kadar yüce bir de sevdamız Yaprak dökümünü yaşatmaz mı yokluğun Paslı düşünceler kemirmez mi yüreğimi Nasıl çiçeklenir umutlarım sensiz Aşkın olmasa nasıl çekilir bu ruhsuz dünya Üstüme gelmez mi bu koca şehir Bu sokaklar nasıl gezilir sensiz Hayata küskün ağlamaklı bu gece İçimde yaşama savaşının yenilgisi Ruhumun son direnişi umuda Gülüşlerim yarım kaldı Hasretinin ilk gecesinde Alisma bana,ne yapacagim belli olmaz, Bugün varim, yarin birden yok olurum ![]() ![]() ![]() Dokunma bana, kapanmamis yaralarla doluyum, Canimi acitma bir yara da sen açma ![]() ![]() ![]() Sevme beni, yogun duygularimda kaybolursun, tutustururum ![]() ![]() ![]() Isteme beni, yasaklarla bogusursun, engellerle doluyum ![]() ![]() ![]() Çözmeye çalisma sakin, seninle karisir iyice kördügüm olurum ![]() ![]() ![]() Anlama beni, ben kendimi anlarim, ben böyle mutluyum ![]() ![]() ![]() Aski yasatmami isteme asla, Ben aska yillardir inanmiyorum ![]() ![]() ![]() Güveniyosan kendine inandir beni askin varligina ![]() ![]() ![]() Sonucunda öyle bi ask yasatirim ki, vazgeçemezsin, tutkun olurum ![]() ![]() ![]() Yikabilirsen duvarlarimi, sakin birakma beni, Tüm tutkularim ve gücümün arkasinda, Hala minik bir çocugum, Büyütemezsen kaybolurum __________________ Hasretinle yangın yerine dönmüş bu bedeni Daha fazla yokluğunla kasıp kavurma… Bu gözlerimdeki yaşları ellerinle sil Yabancı değilsin bütün bunlara, Gelmeyeceksen sus!!! Sus sakın söyleme Bırak öylece kalsın, Yüzümdeki tebessüm Birazdan diner yağmur… Bırak gölgede kalayım, Güneş doğmasın üzerime… Şimdi kör kuyuya atılmış kadar karanlık Şimdi yokluğun kadar ıssız ve derinim Şimdi gözlerimdeki yaşı azad ettim, Bir ırmak misali denizlere… Silmeyeceksen bırak öylece kalsın Bırak sakın elleme kanasınlar Tutsaklığa esir olsunlar bir fener boyunda Kayalara çarpsınlar dalgalar misali Paramparça dağılıp kalsın öylece Şimdi sahile vurmuş ceset misali kaldım ortalıkta Şimdi gelsen de bir şey veremem sana Bende kalmadın, bende ben de kalmadım çünkü Bende bir yüreğin kalmıştı Oda sulara gömülüp gitti çoktan… |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşk Şiirleri [ Devv Arşiv ]Bu Sana itirafımdır Bu sana itirafımdır ![]() ![]() ![]() Kırık dökük aşkımdan, Belki haberin bile yoktur, Boynuma musallat olan ızdırabımdan ![]() Ve geceleri ansızın uyanışımdan, Yastığa sen diye sarılışımdan ![]() Bu sana itirafımdır ![]() ![]() ![]() ![]() Gönlümün namlusuna, Çoktan sürdüm mermiyi Ve mavi güvercinlerin, Kanadında uçurdum sevgiyi, Belki haberin bile yoktur, Kaç kere ziyaret ettim, Musalla denen kutsal mabedi ![]() Bu sana itirafımdır ![]() ![]() ![]() ![]() Gözlerim hayalinde gözlerinin, Ve cebimde tohumu sevdanın Hep anasına avradına sövdüm , Bu kahpe ayrılığın ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sana itirafımdır ![]() ![]() ![]() ![]() Kaç kere ağladım, gecenin al yalazında ![]() Kaç kere efkarlandım, serin göze başında ![]() Ve kaç kere sabahladım, resmin koynumda ![]() Belki haberin bile yoktur, Bir resmine dokunamadım, Birde yüreğine,birde öpemedim işte ölümüne ![]() Bu sana itirafımdır ![]() ![]() ![]() ![]() Sana gönlümün firarisi demiştim, Ve karlı dağların nazlı ceylanı, Belki haberin bile yoktur, Bir türlü susturamadık , Ayrılık denen hayvanı ![]() Bu sana itirafımdır ![]() ![]() ![]() ![]() Halden bilmez sevdiğim, Koynuma yar diye,acısını gizlediğim, Hep bendim gel dediğinde gelen, Ve hep bendim git dediğinde giden, Boynumda yular,hav hav diye beklediğim, Belki haberin bile yoktur, Ben senin yanında,köpekliği bile sevdim ![]() Bu sana itirafımdır ![]() ![]() ![]() ![]() Bir elim ferhadın dağında, Diğer elim çölünde mecnunun, Ne yazık;hep kahretmekmiş , Sevgideki kanunun ![]() Belki haberin bile yoktur, Mecnunda benim keremde ben Bir Leyla bir şirin olmadın neden, Bu sana itirafımdır ![]() ![]() ![]() ![]() Sana sevdanın,gönül kapılarını açmıştım, Gelir diye kaç zemheri akşamına kalmıştım, Oysa yine yenilmişti,yüreğim, Belki haberin bile yoktur, Ben hayata değil,ben aşkına yenilmişim ![]() Bu sana itirafımdır ![]() ![]() ![]() ![]() Aşkı bilmez,seveni görmez sevdiğim, Ben sana muhtacım sende bana , Bir bak ne olursun , Benden başka kim kaldı sağında solunda, Belki haberin bile yoktur, Önünde benim arkanda ![]() Bu sana itirafımdır ![]() ![]() ![]() ![]() Senden başka kimseyi sevemedim, Ve kimseye yarim diyemedim, Sen, saplantı dedin ,heves dedin , Ve dedinki bir gün unutursun, Belki haberin bile yoktur, Ben seni unutmamaya and içtim ![]() Bu sana itirafımdır ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi ikimizde ,yenik komutanlar gibiyiz, İkimizde mahçup ve ikimizde eziğiz, Şunu sakın unutma ikimizde sevmişiz, Bilki ;her yenilgi bir yenmeye gebe , Haydi varmısın, sınırsızca sevmeye ![]() AZRAİLE SELAM ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Selam sana Azrail hoş geldin ![]() ![]() Buyur şurası senin yerin ![]() ![]() ![]() Biliyorum tahsil edeceksin birazdan şu can senedini ![]() ![]() ![]() Adına ölüm denilen ebedi terhisi Ama acele etme ne olur daha bir iki dakikam var Bana birazcık Muhammedi (sav)anlat ![]() ![]() Anlatki hasretim dinsin biraz Anlat ki çabuk olsun vuslat Birazdan alacaksın canımı ![]() ![]() ![]() Ama acele etme daha bir iki dakikam var Selamlar gönder benden o sevgiliye Şefaat esirgemesin , mahşerde bize ![]() ![]() ![]() Onu çok sevdiğimide söyle ![]() ![]() ![]() Senin gibi yaşamak için çalışmış de ![]() ![]() ![]() Senin gibi yürümüş , senin gibi yatmış de ![]() ![]() sarığını bile senin gibi sarmış de ![]() ![]() Haa selamımı unutma ![]() ![]() ![]() Haydi vakit doldu eyy kutsal melek Canımı Alda bitsin bu dert ![]() ![]() ![]() Haydi kapadım gözlerimi, Alda bitsin bu arzın çilesi derdi ![]() ![]() ![]() Haydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eşhedü enlailahe illallah ve eşhedüenne muhammeden rasulallah ![]() ![]() ![]() Nerelerdesin? ![]() ![]() ![]() Seneler gecti senden, hic bir haber yok! ![]() ![]() ![]() ![]() Hic,mi özlemedin beni? ![]() ![]() ![]() Hic,mi Aklina gelmem? ![]() ![]() ![]() Özünü,közünü,sözünü unuttun! ![]() ![]() ![]() ![]() Hayattamisin" tas"kalblim,nerelerdesin? ![]() ![]() ![]() Kalbinde, sevgiye yer vermezmisin? ![]() ![]() Sevenler affeder,sen affetmezmisin? ![]() ![]() Nereye kadar gider bu kin,artik bitsin! ![]() ![]() Nerdesin"tas"kalblim,nerelerdesin? ![]() ![]() Nefret,li gecmisine, Yagmur hic yagmazmi? ![]() ![]() ![]() Kin bürümüs gözlerine, Hayalim hic gelmezmi? ![]() ![]() ![]() Dondurdugun yüregine, Dokunsam erimezmi? ![]() ![]() ![]() ![]() Ey buz kayasi,kara vicdanlim! ![]() ![]() Yasiyormusun" tas" kalblim,nerelerdesin? ![]() ![]() ![]() İÇİMDE SAKLAMAK SENİ İçimde yarattığın fırtınaları saklamak, Hiçbirşey yokmuş gibi davranmak, Sadece yüreğim ve beynimle paylaşmak, Kimseye anlatamamak seni ![]() ![]() ![]() ![]() Oysa ben, Sevdanın ateşiyle yanan bedenimin Küllerini savurup masmavi gökyüzüne, Bedenimin her bir zerresiyle "seni seviyorum" diye haykırmak istiyorum ![]() Kızdığında ürküp titreyen dudaklarımı, "Miniğim" dediğinde içi gülen gözlerimi, Sensizliğin acısıyla kıvranan yüreğimi Herkes görsün istiyorum ![]() Ama korkuyorum ![]() Biliyorum;görürlerse,bilirlerse ayırırlar bizi ![]() ![]() Ne kadar zor olsa da, Sonsuza dek yaşayabilirim seni saklayarak ![]() ![]() Yalnız seni severek, Yalnız sana aşık, Yalnız seni özleyerek geçsin ömrüm ![]() ![]() İçimde sen olduktan sonra, Bana ne etsin ölüm ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|