![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#61 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Duldalanma Yar Mevlayı Seversen Kuzeydoğu Anadolu-Aşık Nihani/Muzaffer Sarısözen- Muzaffer Sarısözen Duldalanma Yar Mevlayı Seversen Yandırır Cihanı Şanlı Gözlerin Ahır-I Mevtime Sebeb Olursun Tek Bana Gösterme Gamlı Gözlerin Kara Belik Ak Gerdana Yaslanır Deki Görse Mahcemalın Uslanır Samsun, Diyarbekir,Van Da Seslenir Belli Her Kazada Ünlü Gözlerin Gamzelerin Öldürmeye Yüz Tutar, Didem Yaşı Umman Olmuş ,Çay Tutar Beni Görür Gözün Yanar,Huy Tutar Beladır Başıma Cinli Gözlerin Silemedin Ruhsati’nin Suçunu Üç Güzele Taratmıştır Saçını Sarayıdım Al Beşiğin İçini Sallasam Uyusa Nenni Gözlerin --->: Türkü Sözleri 2 frmacil yedinci 7 sayfa --->: Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#62 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Duvar Üstünde Durdum İzmir/Narlıdere-Merban Gici/Yazgülü-Muzaffer Sarısözen Duvar Üstünde Durdum, Turalı Para Buldum ![]() Hemen Aldım Mavzeri, Kendi Kendimi Vurdum ![]() Dur Efendim Dur Dur Da, Gel Efendim Gel ![]() Duvar Üstünde Kilim, Yarimin Adı Selim, Selim Benim Olursa, Olurum Telli Gelin ![]() Dur Efendim Dur Dur Da, Gel Efendim Gel ![]() Ali Derler Adıma, Her Gün Gider Oduna ![]() Söyle Komşu Oğluna, Doğru Gitsin Yoluna ![]() Dur Efendim Dur Dur Da, Gel Efendim Gel ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#63 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Duygular Dönüştü Söze Aşık Hüdai Erenler Zehir Getirin, Balınan Öldürmen Beni Bağrıma Diken Batırın, Gül İlen Öldürmen Beni Hiçlik Aleminde Mestim, Varlık Sevdasını Kestim Yokluk Benim Eski Dostum, Malınan Öldürmen Beni Yar Diyerek Yana Yana, Can Teslim Ettim Canana En Yakınım Kıysın Bana, El İlen Öldürmen Beni Bir Aşktır Düştü Özüme, Yanarım Kendi Közüme Leyla Görünüp Gözüme, Çölünen Öldürmen Beni Duygular Dönüştü Söze, Yanık Seda İşler Öze Dertli Dertli Vurup Saza, Tel İlen Öldürmen Beni Hüdai’yim Daldım Gama,Saldı Beni Demden Deme Asın, Kesin, Yüzün Ama, Dil İlen Öldürmen Beni |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#64 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Duaz’ı İmam(1) Yoksul Dede-Sabahat Akkiraz Kudret Kandilinde Balkıyıp Duran Muhammet Ali'nin Nurudur Billah Zuhur Edip Kuffarın Meskenin Yıkan Elinde Zülfikar Ali'dir Billah Elinde Zülfikar Altında Düldül Önünce Kamberin Dilleri Bülbül Hz Fatma Anam Cennette Bir Gül Ona Sırrım Dedi Hak Resulullah Fatma Anadan Geldi Hasan Hüseyin Onların Nuruyla Ziyalandı Din Kırklara Erişti Zeynel Abidin Çekeriz Yasını Hasbeten Billah Muhammet Bakırdan Cafer-İ Sadık Musa-İ Kazım İrızadan Bin Yadip Durduk Tarikat Abıyla Cesedi Yuduk Hak Buyurdu Müminin Kalbi Beytullah Takı Nakı İmamların Şivani Hasan-Ul Askeri Cismin Sultanı Elinde Zülfikar Sahip Zamanı Vakit Tamam Oldu Göndere Allah Noksaniyem Niyazımız Ustada Elinde Zülfikar Hem Ehli Kanda Bin Bir Donda Baş Gösterdi Aliyel Murtaza Mürşidimiz Bülbülümüz Eyvallah |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#65 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Duaz-ı İmam(2) Aşık Mahzuni Şerif Üryan Büryan Vardım Pir Dergahına Medet Ya Muhammet Ya Ali Diyerek Gönül Verdim Gönül Şahlar Şahına Hünkar Hacı Bektaş Veli Diyerek İmam’ I Hasandır Hubların Başı Hüseyin Der Akar Gözümün Yaşı İmam Zeynel Sabredenin Yoldaşı Ağlasam Gülerler Deli Diyerek Feylim Gıblegahım Muhammet Bakır Kırkların Bağında Bülbüller Şakır Cafer-Ü Sadık’a Talibim Şükür İkrar Verdim İkrar Beli Diyerek Musa-İ Kazım Dır Mazlumlar Şahı Aliyyü Rıza Dır Şahın Ervahı Şahda Ki Nakiye Çekerim Ahı On İki İmamın Gülü Diyerek Hasan-Ül Asker’ İ Ol Ali Aba Muhammet Mehciye Mest-Ü Merhaba Serin Koymuş Serin Mahzuni Baba Yol Muhammet Ali Yolu Diyerek |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#66 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Duaz-ı İmam(3) Nesimi Çimen Gel Dilber Ağlatma Beni Şah’ı Merdan Aşkına Du Cihanın Ranıması Şii Yezdan Aşkına Şahım Hasan Pir Hüseyin Kerbela Meydan İçin Lütfedip Bağışla Cürmüm Ali Süphan Aşkına Dost Dost İmam Zeynel Abidin’in Abına Umdumusa Arayıp Özünde Bakırı Buldunusa Ceddin Evladı Muhammet Cafer’i Bildin İse Rahme Gel Ol Şahı Merdan Ali İmran Aşkına Dost Dost Seyid Musa’yı Kazımdır Ehl-İ Beytin Serveri Canı Aşkı Nuş Edenler Müpteladır Ekseri Şahı Şehidi Horasan İmam Rıza’dan Beri Müptelayı Merhamet Kıl Kalb-İ Viran Aşkına Dost Dost Ey Virani Çıkma Yoldan Doğru Raha Gel Beri Muhabbet Şevkat Senindir Ey Hasan-Ül Askeri Evliyalar Serfirazı Hacı Bektaş-I Veli Sen Ganisin Ver Muradı Devri Mihtan Aşkına Dost Dost |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#67 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Dumluca’nın Bayırına Sivas-Nuri Üstünses-Muzaffer Sarısözen Dumluca’ Nın Bayırına Kervan Konmuş Çayırına Anan Baban Hayırına Sana Yandım Allı Gelin Sana Yandım Allı Gelin Ağ Gerdanı Pullu Gelin Ölürsem Kanlım Olursun Kıyma Bana Telli Gelin |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#68 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Dünyanın Üstünde Kurulu Direk Dünyanın Üzerinde Kurulu Direk Emek Sayılmadan, Sızlar Bu Yürek Bu Düzeni Kim Kurmuş Bizler De Bilek Söyle Canım Söyle Dinlesin Canlar Ocağa Koymuşlar Köşe Taşını Hakk Kollasın Gerçeklerin İsini Bir Gün Ağrıdırlar Senin Başını Söyle Canım Söyle Dinlesin Canlar Pir Sultan Abdal’ım Farz Eylesinler Yola Gelmeyenden Edilmez Minnet Cümlenin Muradı Dünyada Cennet Söyle Canım Söyle Dinlesin Canlar |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#69 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Dün Mü Buradaydın Adıyaman-Aşık Hasan Hüseyin-Muzaffer Sarısözen Dün Mü Buradaydın,Bu Gün Mü Geldin Ötme Garip Garip Sinemi Deldin Eşimden Ayrıldım Ben, Burda Kaldım Yabancılar Vurmuş Telli Durnamı Aşk Sevdası Geldi, Kaynadım Coştum Yüksekten Uçarken Engine Düşdüm Eşimden Ayrıldım, Ben Burda Şaşdım Yabancılar Vurmuş Telli Durnamı |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#70 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Düriyem'in Güğümleri Kalaylı Zonguldak-Mistan Kürkçü-Halil Bedii Yönetken Duriyemin Güğümleri Kalaylı [Ah Kalaylı] Fistan Giymiş Etekleri Alaylı [Alaylı Aman Aman] Düriyemi Aldatması Kolay Mı [Ah Kolay Mı] Ah Alırım Dedin De Aldattın Beni [Aldattın Beni Aman] Üç Telli Saz İle Oynattın Beni [Oynattın Beni Aman] Giyme Dedim Giydin Sen Bu Alleri [Ah Alleri] Başıma Getirdin Türlü Halleri [Halleri Aman Aman] Düşman Ettin Bana Bütün Elleri [Ah Elleri] Ah Alırım Dedin De Aldattın Beni [Aldattın Beni Aman] Üç Telli Saz İle Oynattın Beni [Oynattın Beni Aman] |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#71 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Efendiler Bağı Davut Sulari Efendiler bağı yar yar beş gül ağacı Çiğdem bahçasında yar yar diktik erenler Pirim cemalin gören der hacı Hal bilmez elinden çektik erenler Benim cemalım Aşığım diyen çok kayıt olmadan Cemevine girsem zahit olmadan Cebrail ademe yar yan şahit olmadan Kandili kudrette tektik erenler Benim cemalım Davut Sulari dem bir ere tabi bir pire tabi Mesti elest ettik aşkın şarabı Çeşmeyi hikmetten doldurduk kabı Kaynaya kaynaya aktık erenler Benim cemalım --->: Türkü Sözleri 2 frmacil sekizinci 8 sayfa --->: Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#72 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Eğin Türküsü Erzincan/kemaliye-Mustafa Özgül Egin Dedikleri De Kurban Küçük Bir Şehir Ölem Ölem ![]() Ana Ben Yetimem Kurban Çekemem Kahır ![]() Yediğim İçtiğim De Kurban Ağu İle Zehir Ölem Ölem ![]() Dön Gel Ağam Dön Gel Paşam Egin'li Misin, Sılaya Dönmeye De Kurban Yeminli Misin ![]() Egin Viran Olmuş Aman Baykuşlar Öter Ölem Ölem ![]() Diken Olan Yerde Kurban, Güller Mi Biter ![]() Benim Bu Derdime Kurban, Derman Mı Yeter Ölem Ölem ![]() Ya Ben Ağlamayım Kurban Kimler Ağlasın ![]() Su Garip Gönlümü De Kurban, Kimler Eğlesin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#73 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Ekin Ektim Çöllere Yozgat-Mehmet Özdiş-Muzaffer Sarısözen Ekin Ektim Çöllere De, Yoldurmadım Ellere ![]() On Besinde Yar Sevdim De, Sevdirmedim Ellere ![]() Çit Çit Çit Çit Çidedene, Sar Bedeni Bedene ![]() Dünya Dolu Yar Olsa Da, Alacağım Bidane ![]() Ekin Ektim Gül Bitti De, Dalında Bülbül Öttü ![]() Ötme Ey Garip Bülbül De, Yarim Aklıma Düştü ![]() Çit Çit Çit Çit Çidedene, Sar Bedeni Bedene ![]() Dünya Dolu Yar Olsa Da, Alacağım Bidane ![]() Ekine Firaz Derler De, Güzele Beyaz Derler ![]() Her Kime Derdim Yansam Da, Yana Yana Gez Derler ![]() Çit Çit Çit Çit Çidedene, Sar Bedeni Bedene ![]() Dünya Dolu Yar Olsa Da, Alacağım Bidane ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#74 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Eklemedir Koca Konak Aydın-Kemal Kazdağlı-Ahmet Yamacı Eklemedir Koca Konak Ekleme Aman Aman, Nazlı Da Yarim Yine Yine Geldi Aklıma ![]() Nasıl Edeyim Başımdaki Sevdaya Aman Aman, Aman Aman Dostlar Yoldan Geldim Yorgunum, Orta Da Boylu Bir Güzele Vurgunum ![]() Bizim Bağın Menekşesi Al Olur Aman Aman, Âlem De Sevdiğine De Yanar Kul Olur ![]() Sevdiğini Alamayan Del Olur Aman Aman, Haydi Haydi Gidelim Aynalı Konağa Üçümüz ![]() Taze De Şeftalidir Bizim Yükümüz ![]() Bizim Bağa Giderken Serhaya Çektiler Kolumdan Da Beni Tenhaya Nasıl Edeyim Başımdaki Sevdaya Aman Aman Dostlar Kabil Bile Dar Gelir Bu Gençlikte Ölüm Bile Bana Zor Gelir |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#75 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2El Vurup Yaremi İncitme Tokat-Sadık Doğanay-Ali Ekber Çiçek El Vurup Yâremi İncitme Tabib, Bilmem Sıhhat Bulmaz Hicraneler Var ![]() Dert Vurup Da Yârem Eylersin Derman, Hercan Kabul Etmez Viraneler Var ![]() Vay Dünya,Dünya Yalansın Dünya Yalan İle Yalan Olansın Dünya ![]() Dert Ehli Olanlar Dergâha Gelir, Elbette Arayan Dermanın Bulur ![]() Sadık Der Ki Kimde Ne Var,Kim Bilir ![]() Gest-U Güza Ettim Elde Neler Var ![]() Vay Dünya,Dünya Yalansın Dünya Yalan İle Yalan Olansın Dünya ![]() |
![]() |
![]() |
|