![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#61 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4Zülüf Dökül'müş Yüze Kırşehir-Neşet Ertaş-Nida Tüfekçi Zülüf Dökülmüş Yüze Aman, Kaslar Yakışmış Göze Aman Aman ![]() Usandım Bu Canımdan Aman Aman, Dert İle Geze Geze ![]() Bu Ellerde Gez Gayri Aman, Kâtip Ol Da Yaz Gayri Aman Aman ![]() Bir Kazma Al Bir Kürek Aman Aman, Mezarımı Kaz Gayrı ![]() Gün Doğdu Aştı Böyle Aman, Gönüldür Coştu Böyle Aman Aman ![]() Sen Orada Ben Burda Aman Aman, Ömrümüz Geçti Böyle --->: Türkü Sözleri 4 frmacil yedinci 7 sayfa --->: Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#62 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4Iğdırın Al Alması Iğdır-Yusuf Yıldırım/K ![]() ![]() Iğdırın Al Alması Ay Balam, Yemeye Bal Alması, Yar Gelene Galdı, Yaremin Sağalması, Ölürem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ölürem Yar, Sefirem Yar, Yanıram Yar, Yar ![]() ![]() ![]() ![]() Deryada Deryalıklar Ay Balam, Suda Oynar Balıklar, Ne Bu Sevda Olaydı, Ne De Bu Ayrılıklar, Ölürem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ölürem Yar, Sefirem Yar, Yanıram Yar, Yar ![]() ![]() ![]() ![]() Sorma Benden Haralı Ay Balam, Gönlüm Senden Yaralı, Yarimi Sorarsanız, Azerbaycan Maralı, Ölürem Yar, Sefirem Yar, Yanıram Yar, Yar ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#63 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4İki Büyük Nimetim Var Neset Ertaş İki büyük nimetim var Biri anam biri yarim İkisine de hörmetim var Biri anam biri yarim Ana deyip de geçilmez O yar anadan seçilmez İkisine de kıymet biçilmez Biri anam biri yarim Birisi var etti beni Birisi yar etti beni İkisinin de birdir yari Biri anam biri yarim |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#64 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4İki Dağın Arasında Kalmışam Şanlıurfa-Mehmet Özbek-Mehmet Özbek İki Dağın Arasında Kalmışam Bülbül Kimin Daldan Dala Konmuşam Ne Gün Görüp Ne Miraz Almışam Ana Beni Bu Zalımlar Vurdular Oy Vurdular Da Alkanlara Koydular Oy Mezar Arasında Harman Olur Mu Kama Yarasına Derman Olur Mu Osmanı Vuranda İman Olur Mu Yıkılır Mı Hastane Binası Sarılır Mı Genç Osmanın Yarası Sende Kama Bende Sevda Yarası |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#65 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4İki Gözüm İki Çeşme Özer Şenay Ben Gurbetin Kucağında, Düse Kalka Yoruldum ![]() Bir Zalimin Ocağında, Can Evimden Vuruldum ![]() İki Gözüm İki Çeşme, Yanaklarım Islanır ![]() Bu Gidişle Deli Deli Gönlüm, Dert Çektikçe Uslanır ![]() Esme Rüzgar Deli Deli, Aklım Başımda Değil ![]() Bu Gidişle Benim Sonum, Galiba Belli Değil ![]() İki Gözüm İki Çeşme, Yanaklarım Islanır ![]() Bu Gidişle Deli Deli Gönlüm, Dert Çektikçe Uslanır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#66 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4İnce Giyerim İnce Tekirdağ-Sadet Karaca-Muzaffer Sarısözen İnce Giyerim İnce, Pembe Yakışır Gence ![]() İnsan Bir Hoş Oluyor, Sevdiğini Görünce ![]() Of Sen Yana Ben Cama, İkimizin Resmini Çıkarsınlar Yan Yana ![]() Derelerin Çakılı, Nerden Aldın Akılı ![]() Döne Döne Oynuyor , Ağabeyimin Çakırı ![]() Of Sen Yana Ben Cama, İkimizin Resmini Çıkarsınlar Yan Yana ![]() Dereler Çakıl Taşlı, Ördekler Yeşil Başlı ![]() Benim Sevdiğim Dilber, Al Yanak Kalem Kaşlı ![]() Of Sen Yana Ben Cama, İkimizin Resmini Çıkarsınlar Yan Yana ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#67 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4İnsan Kısım Kısım Sivas-Ali Delice-Ankara Rad ![]() ![]() İnsan Kısım Kısım Hey Hey Yer Damar Damar, Kaşların Nameli Yüzlerin Kamer Yüzlerin Kamer ![]() İnce Bel Üstüne Yar Yar Olayım Kemer, Yakışır Bellere Canan Sar Beni Beni ![]() Değişmiş Rengini Canan Olmuş Üveyik, Şahine Benziyor Gözlerin Rengi Gözlerin Rengi, Sen Bir Avcı Ol Da Yar Yar Ben Olam Geyik, Doldur Tüfeğini Hey Hey Vur Beni Beni ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#68 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4İnsan Olmaya Geldim Nimri Dede- Arif Sağ İkilik Kinini İçimden Atıp Özde Ben Bir İnsan Olmaya Geldim Taht Kuralı Ariflerin Gönlüne Sözde Ben Bir İnsan Olmaya Geldim Serimi Meydana Koymaya Geldim Meğerse Aşk İmiş Canın Mayası Ona Mihrabımış Kaşın Arası Hakkın İşlediği Kudret Boyası Yüzde Ben Bir İnsan Olmaya Geldim Bütün Mürşidlerin Tarif Ettiği Sadıkların Menziline Yettiği Enmiyanın Evliyanın Gittiği İzde Ben Bir İnsan Olmaya Geldim Ben De Bir Zamanlar Baktım Bakıldım Nice Yıllar Bir Kemende Takıldım O Aşkı Mecazla Yandım Yakıldım Közde Ben Bir İnsan Olmaya Geldim Süregeldim Aşk Meyini İçerek Her Bir Akı Karasından Seçerek Varlık Dağlarını Delip Geçerek Düzde Ben Bir İnsan Olmaya Geldim Gör Ki Nimri Dede Şimdi Neyleyi Gerçek Aşkı Her Gönüle Söyleyi Her Türlü Sefaya Veda Eyleyi Sazda Ben Bir İnsan Olmaya Geldim |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#69 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4İpek Mendil Dane Dane S ivas -Nuri Üstünses-Muzaffer Sarısözen İpek Mendil Dane Dane Yuğdular Serdiler Güle Ana Oğlunu Yuğdular Başucunda Döne Döne Gülüm Oy Oy Yavrum Oy Oy Evlerin Önü Arpa Kırat Gelir Kırpa Kırpa Benim Yavrum Hastalanmış Kuru Yerde Yata Yata (Mapuslarda Yata Yata) Gülüm Oy Oy Yavrum Oy Oy Evlerinde Var Makine Derdimi Dökeyim Kime Benim Yavrum Hastalanmış Götürmemişler Hekime Gülüm Oy Oy Yavrum Oy Oy Nasıl Edek Nereye Gidek Derdimizi Kime Diyek Suçu Yalnız İnsan Sevmek Gülüm Oy Oy Yavrum Oy Oy Evlerinin Önü Yonca Yonca Çıkmış Dam Boyunca Bu Yoncayı Kim Biçecek Celal Oğlan Olmayınca Gülüm Oy Oy Yavrum Oy Oy |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#70 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4İreyhan Eker Misin Sivas-Sırrı Sarısözen-Muzaffer Sarısözen İreyhan Eker Misin,(Lili Yar) Balınan Seker Misin ![]() Dünyada Ettiğini,(Lili Yar) Ahrette Çeker Misin ![]() Karanfil Oylum Oylum,(Lili Yar) Geliyor Servi Boylum ![]() Servi Boylum Gelince,(Lili Yar) Sen Olur Benim Gönlüm ![]() Karanfil Olacaksın,(Lili Yar) Sararıp Solacaksın ![]() Ben Hakime Danıştım,(Lili Yar) Sen Benim Olacaksın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#71 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4İstanbul'dan Üsküdara Yol Gider İstanbul-Yöre ekibi-Muzaffer Sarısözen İstanbuldan Üsküdara Yol Gider Yol Gider Çavuş Yol Gider Hanımlara Deste Deste Gül Gider Gül Gider Çavuş Gül Gider Yandım Çavuş Yandım Senin Elinden Elinden Çavuş Elinden Çok Sallanma Kasatura Da Fırlar Belinden Belinden Çavuş Belinden İstanbulla Üsküdarın Arası Arası Çavuş Arası Yaktı Beni Kaşlarının Karası Karası Çavuş Karası İstanbuldan Üç Mum Aldım Yakmağa Yakmağa Çavuş Yakmağa Yakıp Yakıp Yar Yüzüne Bakmağa Bakmağa Çavuş Bakmağa --->: Türkü Sözleri 4 frmacil sekizinci 8 sayfa --->: Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#72 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4İşte Gidiyorum Çeşm-i Siyahım Kahramanmaraş-Aşık Mahzuni Şerif-Plaktan Yazıldı İşte gidiyorum çeşm-i siyahım Önümüze dağlar sıralansa da Sermayem derdimdir servetim ahım Karardıkça bahtım karalansa da Haydi dolaşalım yüce dağlarda Dost beni bıraktı ah ile zarda Ötmek istiyorum viran bağlarda Ayağıma cennet kiralansa da Bağladım canımı zülfün teline Sen beni bıraktın elin diline Güldün Mahzuninin berbat haline Mervanın elinde parelense de |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#73 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4İste Yetimlerin Yetimi Davut Sulari İste Yetimlerin Yetimi Benem Çok Cahd Ettim Gülemedim Ne Yazık Bu Dünyaya Geldiğimden Yoksulam Ben Neyim Bilemedim Ne Yazık Her Kimlere El Attımsa Koptu Dal Ne Takadım Kaldı Ne De Mecal Bir Yakınım Yok Ki Olam Hasbihal Fesat Hille Olamadım Ne Yazık Giden Gitme Mihnet Bırakmaz Peşin Gel Davut Suları Yok Ahbap Esin Yaren Akraba Tavlukat Kardeşin Dediğimde Duramadım Ne Yazık |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#74 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4Kadir Mevlâm Senden Bir Dileğim Var Adana-Ali Arık-Ankara Devlet Kons ![]() Kadir Mevlâm Senden Bir Dileğim Var, Beni Muhannete Muhtaç Eyleme ![]() Yedi Deryalara Gark Eyle Beni, Yine Muhannete Muhtaç Eyleme ![]() Muhannetin Suyu Dolayı Akar, Değdiği Yerleri Od Olur Yakar ![]() Eyilik Etmeden Başına Kakar, Yine Muhannete Muhtaç Eyleme ![]() Muhannetin Sözü Pareli Oktur, Lûtfuna Kerem Et İhsanı Çoktur ![]() Sağ Elin Sol Ele Faydası Yoktur, Yine Muhannete Muhtaç Eyleme ![]() Ben Dertli’yim Hak Ayırsın İsimi, Kaygılara Saldım Garip Basımı ![]() Varsın Kurtlar, Kuşlar Yesin Leşimi, Yine Muhannete Muhtaç Eyleme ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#75 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4Kahve Koydum Fincana Giresun-Halim Giresunluoğlu-Ahmet Yamacı Kahve Koydum Fincana Hele De Bakın Mican'a Körolası Kel Seyit Nasıl Da Kiydin O Cana Vay Benim Canım Mican'ım Dünyalarda Bir Canım Martinimin Pulları Gece De Geçtim Yolları Aslan Mican Geliyor Saymaz Karakolları Vay Benim Canım Mican’ım Dünyalarda Bir Canim Mican Sen Öleceksin Kabire Gireceksin Dokuz Tahta Altında Ne Cevap Vereceksin Vay Benim Canim Mican’ım Dünyalarda Bir Canim |
![]() |
![]() |
|