![]() |
Türkü Sözleri |
![]() |
![]() |
#61 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü SözleriNe Uzundur Şu Fatsa'nın Yolları Ordu-İsmail Soysal-Muzaffer Sarısözen Ne Uzundur Şu Fatsanın Yolları Arşın Olmuş Mustafanın Kolları Acep Ne Söyledi Şirin Dilleri Mustafam Mustafam Garip Mustafam Düşman Ellere Giden Mustafam Ne Uzundur Şu Fatsanın Gezisi Böyleyimiş Alnımızın Yazısı Mustafa Annesinin Bir Tek Kuzusu --->: Türkü Sözleri 3 frmacil yedinci 7 sayfa --->: Türkü Sözleri 3 |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri |
![]() |
![]() |
#62 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü SözleriNedendir Arguvan-Musa Eroğlu Nedendir de suna boylum nedendir Bu geceki benim uyumadığım uyumadığım Yaman derler ayrılığın derdine Ayrılık derdine doyamadığım doyamadığım Dostun bahçasına bir hoyrat girmiş Gülünü dererken dalını kırmış Şurda bir kötünün koluna girmiş Şu benim öpmeye kıyamadığım Kömür gözlüm der ki sevdim sakındım İndim has bahçeye güller sokundum Bilmiyorum nerelerine dokundum Belli bir haberin alamadığım Karacaoğlan der ki yandım ben öldüm Her deliliği ben kendimde buldum Dolanıp da kavil yerine geldim Kavil yerlerinde bulamadığım |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri |
![]() |
![]() |
#63 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü SözleriNefes Harceyleme Sivas-Mahmut Erdal Nefes harceyleme salma araya Bir özün bilmeze bildiremezsin Müşteri olmadan gelip geçene Gel al demeyinen aldıramazsın Ne güzel kapıdır görünen kapı Ordan gelir geçer kulların hepi Yüzbin emek çeksen yapılmaz yapı Kumdan duvar örme kaldıramazsın Derviş Alim derki koyman hayını Herkes beğenmiştir kendi huyunu Dibi delik kaba hakkın suyunu Taşıyıp yorulma dolduramazsın |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri |
![]() |
![]() |
#64 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü SözleriNem Kaldı Aşık Mahsuni Şerif Parsel Parsel Eylemişler Dünyayı Bir Dikili Taştan Gayrı Nem Kaldı Dost Köyünden Ayağımı Kestiler Bir Akılsız Baştan Gayrı Nem Kaldı Padişah Değilem Çeksem Otursam Saraylar Kursam Da Asker Yetirsem Hediyem Yoktur Ki Dosta Götürsem İki Damla Yaştan Gayrı Nem Kaldı Mahsuni Şerifim Çıksam Dağlara Rastgelsem De Avcı Vurmuş Marala Doldur Tüfeğini Beni Yarala Bir Yaralı Döşten Gayrı Nem Kaldı |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri |
![]() |
![]() |
#65 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü SözleriNenni Nenni Muhlis Akarsu Bunca Gamın Bunca Derdin İçinde Yaşamak Bizlere Zor Nenni Nenni Sizden Umudumu Kesmem Erenler Elbet Bir Çaresi Var Nenni Nenni Üstümüzde Duman Vardır Dağ Gibi Her Yandan Kuşatmış Sanki Ağ Gibi Güz Gelince Bozulmuş Bir Bağ Gibi Ne Hallara Düştük Gör Nenni Nenni Eğil Gel Akarsu Gel Hakka Eğil Bir Kere Ağ Yara Vermedin Meyil Suç Bizim Sevdiğim Kimsede Değil Gelmişiz Dünyaya Kör Nenni Nenni |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri |
![]() |
![]() |
#66 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü SözleriNeredesin Sen Neşet Ertaş Şu Garip Halimden Bilen İşveli Nazlı, Gönlüm Hep Seni Arıyor Neredesin Sen ![]() Tatlı Dillim Güler Yüzlüm Ve Ceylan Gözlüm, Gönlüm Hep Seni Arıyor Neredesin Sen ![]() Sinemde Gizli Yaramı Kimse Bilmiyor, Hiç Bir Tabib Su Yarama Merhem Olmuyor ![]() Boynu Bükük Bir Garibim Yüzüm Gülmüyor, Gönlüm Hep Seni Arıyor Neredesin Sen ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri |
![]() |
![]() |
#67 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü SözleriO Kader (Kader Değil) Ali Ekber Çiçek Beni böyle bu hallere getiren O kadere lanet yazıya lanet Böyle acılarla ömrüm bitiren O kadere lanet, yazıya lanet, güzele lanet Ağla ey Nesimi sen sana acı Bulunmaz dermanın yoktur ilacı Bahtın kara senin kaderin acı O kadere lanet, yazıya lanet, güzele lanet |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri |
![]() |
![]() |
#68 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü SözleriO Şirin Sözlerine Kırşehir-Neşet Ertaş-İst rd THM mdr O Şirin Sözlerine Hayranım Gözlerine Bakma El Sözlerine Gel Yanıma Gel Gel Aman Eller Görmesin Sakın Eller Duymasın Gel Yamma Gel Gel Tomurcuk Nağmelerin Çözüver Düğmelerin Göreyim Siğnelerin Gel Yanıma Gel Gel Aman Eller Görmesin Sakın Eller Duymasın Gel Yamma Gel Gel |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri |
![]() |
![]() |
#69 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü SözleriO Yar Gelir O yar gelir yazıya bana gül olur yar yar Yüzün görsem tutulur dilim lal olur yar Aşka düşen divane gezer deli olur yar yar Mezarımı derinde kazın Dar olsun yar yar Altı lale üstü de sümbül Bağ olsun yar yar Evlerine vara gelede usandım yar yar El kızını ben kendime yar sandım yar yar Yüreğime hançer de vurdu Gül sandım yar yar |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri |
![]() |
![]() |
#70 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü SözleriO Yaylalar Erzurum-Feramuz Gündoğdu-Mehmet Çalmaşır Bu tepe karlı tepe O yaylalar yaylalar İndim su serpe serpe Oy yaylalar yaylalar Bu derenin suyunu Oy yaylalar yaylalar Kıramadım buzunu Oy yaylalar yaylalar |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri |
![]() |
![]() |
#71 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü SözleriOdana Serdim Halı Orta Anadolu-Refik Başaran-Rıfat Balaban Odana Serdim Hali, Boyu Bir Reyhan Dalı Vay ![]() Gören Maşallah Desin, Kimin Var Böyle Yari Vay ![]() Susamım, Sümbülüm, Bir Tanem Amman, Çok Sevdim, Ölüyom İnan ![]() Susadım Su İsterim, Bana Çeşme Gösterin Vay ![]() Çeşme Beni Kandırmaz, Al Yanaktan İsterim Vay ![]() Susamım, Sümbülüm, Bir Tanem Amman, Çok Sevdim, Ölüyom İnan ![]() --->: Türkü Sözleri 3 frmacil sekizinci 8 sayfa --->: Türkü Sözleri 3 |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri |
![]() |
![]() |
#72 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü SözleriOduncular Kısa Keser Odunu Erzurum-Hulusi Seven-Muzaffer Sarısözen Oduncular Kısa Keser Odunu ![]() ![]() ![]() Aynalı Can Fes Sıkmış İnce Belini ![]() Küçükten Bilemedim Kadrini ![]() ![]() ![]() ![]() Ufak Ufak Atsana, Yavaş Yavaş Kalksana, Kemerin Düşer De Belinden ![]() Hiddetlenme Liver Miver Düşer De Elinden ![]() Vardım Gittim Uzun Uzun Bahçeler Vay Vay, Bahçeler Yar Yar, Yar Oturmuş Elbisesinde Bohçalar ![]() Benim Sana Zaya Gitmez Akçalar Vay Vay Akçalar Yar Yar ![]() Ufak Ufak Atsana, Yavaş Yavaş Kalksana, Kemerin Düşer De Belinden ![]() Hiddetlenme Liver Miver Düşer De Elinden ![]() Uzun Bu Yerlerin Servisi Vay Vay Servisi Yar Yar, Ben De Bilmem Benim Yarim Hangisi ![]() Servi Boylu Tatlı Dilli Kendisi Vay Vay Kendisi Yar Yar ![]() Ufak Ufak Atsana, Yavaş Yavaş Kalksana, Kemerin Düşer De Belinden ![]() Hiddetlenme Liver Miver Düşer De Elinden ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri |
![]() |
![]() |
#73 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü SözleriOrdu'nun Dereleri Ordu-Kadir Üstündağ-Ahmet Yamacı Ordu'nun Dereleri, Aksa Yukarı Aksa ![]() Vermem Seni Ellere, Ordu Üstüme Kalksa ![]() ![]() ![]() ![]() Ordu'nun Dereleri, Derin Derin Çağlıyor ![]() Kalk Gidelim Sevdiğim, Annem Evde Ağlıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Oy Bağlamam Bağlamam, Zerdali Dalı Mısın Garip Garip Çalarsın, Benden Sevdalı Mısın ![]() ![]() Oy Mehmet'im Mehmet'im, Sana Küstüm Demedim ![]() Beni Sana Geçmişler , Vallahi Ben Demedim ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri |
![]() |
![]() |
#74 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü SözleriOrtaca'da Evimiz Muğla-Hamdi Özbay-Hamdi Özbay Ortaca’da Evimiz Suya Düştü Sevimiz ![]() Bu Sevimiz Uğruna, Şehit Olsun Birimiz ![]() Gökte Yıldız Ellidir, Ellisi De Bellidir ![]() Gizli Sevda Çekenler, Gözlerinden Bellidir ![]() Aya Bak Yıldıza Bak, Suya Giden Gıza Bak ![]() Gız Allah' In Seversen Dön De Bir Yol Bize Bak ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri |
![]() |
![]() |
#75 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü SözleriOynayın Kız Oynayın Trabzon-Cemile Cevher-Cemile Cevher Oynayın Kız Oynayın, Durmanın Ne Karı Var A Bu Köyün İçinin, Acaip Bekarı Var Derule Del Derule, Derule Del Derule Oy Kemençeci Dayı, Soktun Gözüme Yayı Kör Ettin Gözlerimi , Göremedim Dünyayı Derule Del Derule, Derule Del Derule Oy Kemençeci Dayı, Sokma Gözüme Yayı Ben Gözümden Vaz Geçtim, Çevirsene Gaydayı Derule Del Derule, Derule Del Derule |
![]() |
![]() |
|