![]() |
Genel Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#61 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviBayırda Gezen Bacılar Kars-Aşık Dursun Ceylani-Muzaffer Sarısözen Bayırda Gezen Bacılar, Yürekte Yarem Gıcılar, Orda Eylenin Bacılar(Cano Can) Göksün Dügmele Dügmele Ağzı Badem ,Dili Kişmiş , Kirpikler Gözden Su İçmiş , Varmış Bu Çöllere Dşmüş(Cano Can ) Acep Yarim İçizde Mi? --->: Türkü Sözleri frmacil yedinci 7 sayfa --->: Türkü Sözleri |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviBen Ağlarım Yane Yane Sivas-Sırrı Sarısözen-Muzaffer Sarısözen Ben Ağlarım Yane Yane Aşk Boyadı Beni Kane Ne Akılem , Ne Divane Gel Gör Beni Aşk Neyledi Derde Giriftar Eyledi Gah Eserim Yeller Gibi Gah Tozarım Yollar Gibi Gah Akarım Seller Gibi Gel Gör Beni Aşk Neyledi Derde Giriftar Eyledi Ben Yunus’u Biçareyim Aşk Elinden Avareyim Baştan Aşağı Yareyim Gel Gör Beni Aşk Neyledi Derde Giriftar Eyledi |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviBen Bir Avuç Darı Olsam Iğdır-Abdurrahman Yörüktümen-Mustafa Hoşsu Ben Bir Avuç Darı Olup Yere Dökülecek Olsam, Goy Beni Nice Neylersin Sen,Beni Nice Neylersin ![]() Sen Bir Avuç Darı Olup Yere Serpilecek Olsan, Ben Bir Güzel Toyuk Olup Seni De Yersem Ne Dersin ![]() Ben Bir Güzel Ceylan Olup Dağa Da Çıkacak Olsam , Goy Beni Nice Neylersin, Sen Beni Nice Neylersin ![]() Ben Bir Güzel Avcı Olup Peşine Gelecek Olsam, Senide Vursam Neylersin, Seni De Vursam Neylersin Ben Bir Güzel Elma Olup Sandığa Girecek Olsam, Goy Beni Nice Neylersin, Sen Beni Nice Neylersin ![]() Ben Bir Güzel Açar Olup Sandığı Açacak Olsam, Seni De Yersem Neylersin, Balam Seni De Yersem Neylersin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviBen Giderim Batum’a Sinop-Münire Tarubaş-Sabahat Karakulakoğlu Ben Giderim Batum’a Batum’un Batağına Bahçenizden İçeri Al Beni Otağına Nazlı Yarim Geldim Sana Fistanını Toplasana Kemençeler Çalınıyor Bize Horun Oynasana Heyy Köşke Serdim Yatağı Gel Derdimin Ortağı Yataklar Diken Oldu Senden Ayrı Yatalı Bıldırcının Uçuyor Kanadını Açıyor Bıldır Ki Sevdüceğim Bu Yıl Benden Kaçıyor |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviBen Giderim Oduna Afyon-Kadir Üstündağ-Muzaffer Sarısözen Ben Giderim Oduna, Sahan Derler Adıma ![]() Geleli Üç Ay Oldu, Doyamadım Tadına ![]() Yalan Mıydı Yaşar, Karakolda Doğru Söyler, Mahkemede Şaşar ![]() Karşıdan Gelen Atlı, Altında Kilim Katlı, Anam Babam Sağ Olsun, Hepisinden Yar Tatlı ![]() Yalan Mıydı Yaşar, Karakolda Doğru Söyler, Mahkemede Şaşar ![]() Sarı Yayımın Bendi, Ne Tez Unuttun Andı ![]() Düşmanlar Bile Etmez, Bana Attığın Fendi ![]() Yalan Mıydı Yaşar, Karakolda Doğru Söyler, Mahkemede Şaşar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviBen Melamet Hırkasını Nesimi Ben melamet hırkasını kendim giydim eynime Ar u namus şişesini taşa çaldım kime ne (Haydar ![]() ![]() ![]() Gah çıkarım gökyüzüne seyrederim alemi Gah inerim yeryüzüne seyrederim alemi (Haydar ![]() ![]() ![]() Sofular haram demişler bu aşkın badesine Ben doldurur ben içerim günah benim kime ne (Haydar ![]() ![]() ![]() Nesimi'ye sormuşlar yarin ilen hoş musun Hoş oluyum olmuyayım o yar benim kime ne (Haydar ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviBenden Selam Olsun Bolu Beyine Kastamonu-İhsan Ozanoğlu-Muzaffer Sarısözen Benden Selam Olsun Bolu Beyi'ne Çıkıp Su Dağlara Yaslanmalıdır Ok Gıcırtısından Kalkan Sesinden Dağlar Seda Verip Seslenmelidir Düşman Geldi Bölük Bölük Dizildi Alnımıza Kara Yazı Yazıldı Delikli Demir Çıktı [Tüfek İcat Oldu] Mertlik Bozuldu Eğri Kılıç Kında Paslanmalıdır Köroğlu Düşer Mi Hele Şanından Çoğunu Ayırır Er Meydanından Kırat Köpüğünden Düşman Kanından Çevrem Dolup Şalvar Islanmalıdır |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviBeni Bir Dost Yaraladı Samsun/Ladik-Cahit Çağlar-Muzaffer Sarısözen Beni Bir Dost Yaraladı Beyler Ey, Hey Çekerim Yareyi De Ölmezsem Eğer Canım Canım, El Vurmuş Hançeri Sinemi Deler Hey Sevdakar Olurum Göremezsem Eğer Canım Canım Eksik Olmaz Garip Başın Dumanı Hey Terk Ettim Küfürü Buldum İmanı Canım Canım Dost Güldüreyim Derken Ağlattın Beni Hey Gözümden Kan Akar Silmezsem Eğer Canım Canım |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviBeni Görüp Yüzün Öte Dönderme Sivas/Şarkışla-Nuri Üstünses-Nida Tüfekçi Beni Görüp Yüzün Öte Dönderme Yine Benim Gönlüm Sendedir Sende Tıkıp Hilal Kaşın Da Yavrum Yere İndirme Yine Senin Aşkın Yavrum Candadır Canda Şerbet Senin Dudağında Dilinde Arzumanın Kaldı İnce Belinde Sen Bir Güzelsin Ki Türkmen Elinde Günah Bende Değil Sendedir Sende Sensiz Çıkıp Şu Yaylayı Yaylayamam Sırrın Açıp Yad Ellere Söyleyemem Çok Günah İşledim İnkar Eylemem Günah Bende Değil Sendedir Sende |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviBenim Gibi Aşık Beyhani Beni Dertlere Bıraktın Yüreğimi Nara Yaktın Sende Mi Canından Bıktın Benim Gibi Benim Gibi Söyle Varmı Benim Gibi Yüreğinde Yara Var Mı Dertlilere Çare Var Mı Böyle Bahtı Kara Var Mı Benim Gibi Benim Gibi Söyle Varmı Benim Gibi Beyhaniyim Dertli Mi Oldun Açmadan Sarardın Soldun Kendine Bir Yar Mı Buldun Benim Gibi Benim Gibi Söyle Varmı Benim Gibi |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviBenim Pirim Ali Ekber Çiçek Benim pirim Şahi Merdan Ali'dir Sefiller destini tutan Ali'dir Kopardı hayberin kapısın kırdı Kaldırıp arşumana atan Ali'dir Haydar haydar pirim Ali'dir Şah Hatayım Ali'm mansur darında Hü deyi cebrail serim yardıran Üç yüz yıldan sonra nergiz getiren Nergizi selmana sunan Ali'dir Haydar haydar pirim Ali'dir --->: Türkü Sözleri frmacil sekizinci 8 sayfa --->: Türkü Sözleri |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviBeyaz Giyme Toz Olur Bolu-Ahmet Sevinç-Emin Aldemir Beyaz Giyme Toz Olur, Siyah Giyme Söz Olur ![]() Gel Beraber Gezelim, Muradımız Tez Olur ![]() Salına Da Salına Da Gel, Dön Dolaş Yine Bana Gel ![]() Alçak Ceviz Dalları, Sıva Beyaz Kolları ![]() Kız Nereden Geleyim, Hep Tutmuşlar Yolları ![]() Salına Da Salına Da Gel, Dön Dolaş Yine Bana Gel ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviBağdat Ellerinden Gelen Durnalar Çorum/Mecidiye-Aşık Veli Erdem-Muzaffer Sarısözen Bağdat Ellerinden Gelen Durnalar Durnalar Ne Haber, Ne Haber Yardan Ey! Şimdi Benim Yarim(Hey Hey Hey) Gözün Sürmeler Durnalar Ne Haber, Yardan Ne Haber Ey! Esip Esip Karlı Dağlar Aşarsın Kılavızın Yok Mu , Neden Şaşarsın? Bir Yazdan, Bir Güzden Derdim Deşersin, Durnalar Ne Haber, Yardan Ne Haber Ey! Katar Katar Gökyüzünde Dönersin, Akşama Mı Kaldın Neden Eversin? Doğru Söyle Sen Ey Mevlayı Seversin, Durnalar Ne Haber, Yardan Ne Haber Ey! Yarini Öldürmüş, Eli Kan M’ola, Ak Gerdan Üstüne Çifte Ben M’ola Doğru Söylen Benim, Yarim Sağ M’ola Durnalar Ne Haber, Yardan Ne Haber Ey! |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviBağlamam Var Üç Telli Muğla-Ali Rıza Zorlu-İst Bel Kons Bağlamam Var Üç Telli İmanım Borcum Var Beşyüzelli Gitti De Yörük Kızı Gelmedi İmanım Kocaya Da Vardı Besbelli Ammanın İmanım Şalvar Malvarlım Yörük Kızın Allahına Yalvarın Kesik Başı Kestane İmanım Gölgesi Düştü Üstüme Kalkın Da Gidelim Baskına İmanım Yörüğün De Kızının Üstüne |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviBağlamam Perde Perde (Karşılama) Giresun-Ömer Akpınar-Yücel Paşmakçı Bağlama Perde Perde Düşürdün Beni Derde Ayak Üstü Duramam Seni Gördüğüm Yerde Oy Giresun Bulancak Bu İş Nasıl Olacak Ben Hakime Danıştı O Yar Benim Olacak |
![]() |
![]() |
|