Mevlana'dan Sözler |
|
|
#61 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mevlana'dan SözlerAradığın şey o kitaplarda değil, aradığın şeyi okuyarak bulamazsın Sende eksik olan şeyi gözlerinle tamamlayamazsın Aradığın şeyi Dünya’da arayacaksın, aradığın şeyi yüreğinle bulacaksın Dünya’da ki tüm kitaplar, tüm hesaplar, akıl oyunları, sayfalarca laflar, sevginin yerini tutmaz Okuyarak öğreneceksin ama severek anlayacaksın![]() ![]() ![]() şems |
|
Mevlana'dan Sözler |
|
|
#62 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mevlana'dan Sözlersitem´isimli üyeden Alıntı bu konuda çok şanslı sayılmam belkide gereğinden fazla fedakarlık ediyorum karşı taraf için ve kıymet bilinmiyor ![]() Benimde çok güvendiğim dostum var ama beni incitebilme ihtimalini hep hazırda bekletiyorum![]() ![]() Kimse dört dörtlük degildir canım Beklentisiz çıkarsız bir dostlugu oluşturmak ise zordur dostluga güvensizlik girerse dostluktan çıkar o zaten Ben derimki her ne olursa olsun dostlugunda dürüst ol (ki öyle oldugunu düşünüyorum) ve her sekilde herseyi paylaş Dostluk hep mutluluk demek değildir kavgada olur küslükte ama orada ince bir cizgi vardır acaba ne yapıyor acaba cok üzdümmü(siz üzülmüs olsanızda) diye düşünceler oluşturabiliyorsan işte asıl dostluklasındır
|
|
Mevlana'dan Sözler |
|
|
#63 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mevlana'dan SözlerCaglayagmur´isimli üyeden Alıntı Kimse dört dörtlük degildir canım Beklentisiz çıkarsız bir dostlugu oluşturmak ise zordur dostluga güvensizlik girerse dostluktan çıkar o zaten Ben derimki her ne olursa olsun dostlugunda dürüst ol (ki öyle oldugunu düşünüyorum) ve her sekilde herseyi paylaş Dostluk hep mutluluk demek değildir kavgada olur küslükte ama orada ince bir cizgi vardır acaba ne yapıyor acaba cok üzdümmü(siz üzülmüs olsanızda) diye düşünceler oluşturabiliyorsan işte asıl dostluklasındır![]() şahanesin ablacım bu cümlelerin altına imzamı atabilirim |
|
Mevlana'dan Sözler |
|
|
#64 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mevlana'dan Sözlersitem´isimli üyeden Alıntı şahanesin ablacım bu cümlelerin altına imzamı atabilirim Rüzgar kovacak şimdi beni konuyu dağıttım canım
|
|
Mevlana'dan Sözler |
|
|
#65 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mevlana'dan SözlerCaglayagmur´isimli üyeden Alıntı Rüzgar kovacak şimdi beni konuyu dağıttım canım ![]() kim rüzgarmı kovacak yok cnmm zor biraz ![]() hem benim oldugum yerde o konu illa ki bir yerlere kayar abla![]()
|
|
Mevlana'dan Sözler |
|
|
#66 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mevlana'dan SözlerCaglayagmur´isimli üyeden Alıntı Rüzgar kovacak şimdi beni konuyu dağıttım canım ![]() aa olurmu abla ne demek sayfa sizin ![]() ![]() Dostluk gül olmaktır yaprağı ile de dikeni ile de ![]() Şems |
|
Mevlana'dan Sözler |
|
|
#67 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mevlana'dan SözlerRUZG4R´isimli üyeden Alıntı aa olurmu abla ne demek sayfa sizin ![]() ![]() Dostluk gül olmaktır yaprağı ile de dikeni ile de ![]() Şems bu söz konuyu özetledi zaten |
|
Mevlana'dan Sözler |
|
|
#68 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mevlana'dan SözlerTeşekkür ederim kardeşim Evet noktayı koydu bu söz
|
|
Mevlana'dan Sözler |
|
|
#69 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mevlana'dan SözlerKapımıza değil ; Kalbimize vuran buyursun ! şems |
|
Mevlana'dan Sözler |
|
|
#70 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mevlana'dan SözlerBir gül kadar güzel ol; ama dikeni kadar zalim olma Birine öyle bir söz söyle ki, ya yaşat ya da öldür; ama asla yaralı bırakma ![]() şems |
|
Mevlana'dan Sözler |
|
|
#71 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mevlana'dan SözlerSevmeye layık olmayanı hatırlayarak değerli etme! Dönmek mi istiyor, bir şans daha verme ![]() Unutma; sevgi yürekli olana yakışır Şems |
|
Mevlana'dan Sözler |
|
|
#72 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mevlana'dan SözlerSevmeye layık olmayanı hatırlayarak değerli etme! Dönmek mi istiyor, bir şans daha verme ![]() Unutma; sevgi yürekli olana yakışır işte bu ![]()
|
|
Mevlana'dan Sözler |
|
|
#73 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mevlana'dan SözlerAşık olmakla sevmek arasındaki farkı sormuşlar (?) Cevaplamış Şems: Senin baktığına herkes bakar; ama senin onda görebildiğini herkes göremez Herkes aşık olabilir; ama hiçkimse senin gibi sevemez Tek fark sensin Seni özel kılan sevdiğin değil, sevgin ![]() ![]() ![]() Şems |
|
Mevlana'dan Sözler |
|
|
#74 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mevlana'dan SözlerAşık olmakla sevmek arasındaki farkı sormuşlar (?) Cevaplamış Şems: Senin baktığına herkes bakar; ama senin onda görebildiğini herkes göremez Herkes aşık olabilir; ama hiçkimse senin gibi sevemez Tek fark sensin Seni özel kılan sevdiğin değil, sevgin ![]() ![]() ![]() harika sözler rüzgar tşkler ![]()
|
|
Mevlana'dan Sözler |
|
|
#75 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mevlana'dan SözlerGiderken kendimi sende bırakmayı diliyordum, gördüm ki sana hiç gelmemişim ![]() ![]() Anladım ki iyi niyetlerle dolu temenniler yalana sıvanmış teşekkürlerde, boğuluyormuş ![]() ![]() ![]() Merhabanın boynunu bükene elveda demek zulümmüş Zülüflerinden zûl akan yare, sancıyan yaram kadar bile değer görmem ![]() ![]() Ondandır ki yarim ile değil yaram ile hoşum ![]() ![]() Şems |
|
|
|