![]() |
Cevap : Atatürk Diyor Ki: |
![]() |
![]() |
#61 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Atatürk Diyor Ki:![]() ![]() ![]() ● Bütün ümidim gençliktedir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Equinox
![]() |
![]() Cevap : Atatürk Diyor Ki:![]() Yetisecek çocuklarimiza ve gençlerimize tahsilin hududu ne olursa olsun, en evvel, her seyden evvel Türkiye'nin istiklâline, kendi benligine, milli geleneklerine düsman olan unsurlarla mücadele etmek lüzumu ögretilmelidir ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Atatürk Diyor Ki:![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Atatürk Diyor Ki:![]() Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Atatürk Diyor Ki:Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet, medenî insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lâyık sayılamaz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Atatürk Diyor Ki:Milli his ile dil arasındaki bağ çok kuvvetlidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Atatürk Diyor Ki:● "Gerektiğinde vatan için bir tek fert gibi yekpare azim ve karar ile çalışmasını bilen bir millet elbette büyük bir geleceğe layık ve aday olan bir millettir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Atatürk Diyor Ki:● "Benim hayatta yegane fahrim, servetim Türklükten başka bir şey değildir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Atatürk Diyor Ki:"Türk kuvvet ve zekasının yenmediği ve yenemeyeceği güçlük yoktur ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Atatürk Diyor Ki:Atatürk diyor ki, Yorulmadan beni takip edeceğinizi söylüyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Atatürk Diyor Ki:MÜZİK-TÜRK MÜZİĞİ- SANAT Bir milletin yenileşmesinde ölçü, musikide değişikliği alabil mesi, kavrayabilmesidir ![]() Millî, ince duygulan, düşünceleri anlatan, yüksek deyişleri, söyleyişleri toplamak, onları bir gün önce, genel son musiki kurallarına göre işlemek gerekir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|