![]() |
Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı) |
![]() |
![]() |
#61 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)12-BU GALA DAŞLI GALA Dağlar acem düşende Bülbüle gam düşende Ruhum bedenden oynar Yanıma sen düşende ![]() Bu gala daşlı gala Cıngıllı daşlı gala Korkaram yar geç gele Gözlerim yaşlı gala Bu gala daşlı gala Cıngıllı daşlı gala Korkarım yar gelmeye Gözlerim yaşlı gala ![]() Kızıl gül olmayaydı Sararıp solmayaydı Bir ayrılık bir ölüm Heç beri olmamyaydı ![]() Bu gala daşlı gala Her yanı daşlı gala Korkaram yar geç gele Gözlerim yaşlı gala Bu gala daşlı gala Cıngıllı daşlı gala Korkaram yar gelmeye Gözlerim yaşlı gala ![]() Derleme: Şenel Önaldı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)1-BENİ TARİHLE YARGILA "Titrek bir mum alevinin havaya bıraktığı bulanık bir is, Ve göz gözü görmez bir sis değildik biz Beni bilimle anla iki gözüm, felsefeyle anla, Ve tarihle yargıla ![]() ![]() ![]() Bal değildir ölüm bana, İdam gül değildir bana, Geceler çok karanlık, Gel düşümdeki sevgilim, Ay ışığı yedir bana ![]() ![]() ![]() ”Ahh ![]() ![]() ![]() Hasretler tutsak bana Bıyığımdan gül sarkmaz, Bıyık bırakmak yasak bana, Mahpus bana, sus bana ![]() Yağlık ilmek boynuma ![]() ![]() ![]() Sevgili yerine Koynuma idamlar alır, idamlar alır yatarım, Ve sonra sabırla beklerim, Bulutları çekersiniz üstümden, Suçsuzluğumun yargılayıcılarını yargılarsınız, Ve o güzel geleceği getirirsiniz bana ![]() ![]() ![]() Ölüm tanımaz işte o zaman sevgim, Tırnaklarımı geçirip toprağın sırtına, doğrulurum, Gözlerimde güneş koşar, Ve çiçekler ekersiniz, çiçekler ekersiniz toprağıma ![]() ![]() ![]() Duygu bana, öykü bana, Roman gibi her an bana Hücremde yalnızım gel, Gel düşümdeki sevgilim, Soyunup hazırlan bana ![]() “Biraz sonra asmaya götürecekler beni, Biraz sonra dalımdan koparıp öldürecekler beni, Hoşçakalın sevdiklerim; Dört mevsim, yedi kıta, mavi gök ![]() ![]() ![]() Bütün doğa hoşçakalın ![]() ![]() ![]() Hoşçakalın sevdalılar, Çocuklar, üniversiteliler, genç kızlar, Sonsuz uzay, gezegenler ve yıldızlar, Hoşçakalın ![]() ![]() ![]() Hoşçakalın senfoniler, oyun havaları, Sevda türküleri ve şiirler ![]() Bildirilerimizin ve seslerimizin yankılandığı şehirler ![]() Dağlarında yürüdüğümüz toprak, Yalınayak eylem adımlarıyla geçtiğimiz nehirler hoşçakalın ![]() ![]() ![]() Hoşçakalın ağız tatlarım; Sıcak çorbam, çayım, sigaram ![]() ![]() ![]() Havalandırma sıram, banyo sıram, kelepçe sıram ![]() ![]() ![]() Parkamı, kazağımı, eldivenlerimi, ayakkabılarımı, Ve kalemimi, ve saatimi, Ve kavgamı bıraktığım sevgili dostlar Hoşçakalın, hoşçakalın ![]() ![]() ![]() Dostum bana, sevdam bana, Soluğunu geçir bana, Uyku tutmuyor gözüm, Anılar sıraya girdi ![]() Gel anne süt içir bana ![]() ”Hoşçakalın anılarımı bıraktığım insanlar, Mutluluğu için dövüştüğüm insanlar, Yedi bölge, dört deniz, Yedi iklim, altmış yedi şehir, Okullar, mahalleler, köprüler, tren yolları ![]() ![]() ![]() Deniz kıyıları, balıkçı motorları, takalar, Asfalt yolu boyu dizilmiş fabrikalar, Ve işçiler ve köylüler ![]() ![]() ![]() Hoşçakal ülkem Hoşçakal anne, hoşçakal baba, kardeşim, Hoşçakal sevgilim, hoşçakal dünya, Hoşçakalın dünyanın bütün halkları, Sınırlı olmayan mekâna, Sınırlı olmayan zamana gidiyorum ben; En sevda halimle, en yaşayan halimle, Gidiyorum dostlarım, Hoşçakalın, hoşçakalın ![]() ![]() ![]() Beni yaşamımla sorgula iki gözüm, Beni yüreğimle, beni özümle, Bilimle anla beni, felsefeyle anla beni, Tarihle anla beni, Ve öyle yargıla ![]() Söz: Ersin Ergün Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)2-BAŞKALDIRIYORUM Cevap veriyorum: Eli böğründe analardan Mahpuslardan ve acılardan Çokça bahsediyorum, çünkü; Başını kuma saklayanlardan Tiksindim, başkaldırıyorum ![]() Ve söz veriyorum: Kırmızı rujlu sokakların Aşağılık pazarlıkların Adı anılmayacak benle Bir çiçeğim halk ormanında Fışkırdım, başkaldırıyorum ![]() Ben bir bıçak ucuyum Kavga vermiş halkına Başkaldırıyorum işte Varın benim farkıma ![]() Yine söylüyorum: Gözü bağlanmış korkulardan Yasaklardan baskılardan Asla irkilmiyorum, çünkü; Kan emici yarasadan Çıldırdım, başkaldırıyorum ![]() Yemin ediyorum: Üç kağıtçının, pezevengin Teslimiyetin ve mihnetin Yolu uğramayacak bana Bir dalgayım halk denizinde Köpürdüm, başkaldırıyorum ![]() Ben bir namlu ağzıyım Omuz vermiş halkına Başkaldırıyorum hey Herkes varsın farkına ![]() Söz: Yusuf Hayaloğlu Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)3-ACI NİNNİ Uyusun ay büyüsün Camlar buğulanmasın Sen uyu uyusun Bulutlar uyanmasın Işıklar uyanmasın Camlar buğulanmasın Sen uyu uyanmasın İstanbul uyusun Karagümrük uyusun Fatih uyusun Atatürk bulvarında Rüyalar büyüsün Sen uyu uyusun İstanbul uyanmasın Gemiler uyanmasın Camlar buğulanmasın Cibali uyanmasın Kalbim buğulanmasın Söz: Attilâ İlhan Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)4-İÇERDEN ÇIKAN ADAM İçerden çıkacak birazdan adam Yılların tortusu çökmüş yüzüyle Alnını güneşe serecek adam ![]() Uykusuz ranzalar suskun voltalar Geride kalacak ve ah hüzünle Bir kül gibi savrulup gülecek adam Kar yağmıştır sardunyanın üstüne Anılar toza toza bulanmıştır ![]() Kitaplar sobada yanmış Ah sazlar duvarda kalmış Güzelim şarkılar yağmalanmıştır ![]() İçerden çıkacak birazdan adam Yıpranmış bavulu, hantal sesiyle Kendini yollara vuracak adam ![]() Yüz çeviren dostlar sinsi tavırlar Açığa çıkacak ve ah kendiyle Bir ince hesabı görecek adam Susamıştır tebessümün seyrine Saçları hiçbir gün okşanmamıştır ![]() Bir ihtilal kadar yalnız Ah… vefanız kadar yanlış Mümkünse farz edin yaşamamıştır ![]() Söz: Yusuf Hayaloğlu Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)5-HERKES KENDİ İŞİNE Dağlar bize düz olur mu Yar gelmezse ne olur Bir yar gider bin yar gelir Düşmanlar görür kör olur Hadi sen git işine de Herkes kendi işine Dağlarımda zulüm var lo Düşemem yar peşine Güle baykuş kondurmayın Küstürüp soldurmayın Yare bir şeyler söyleyip Kafamı bozdurmayın Hadi sen git işine de Herkes kendi işine Dağlarımda zulüm var lo Düşemem yar peşine Söz: Ahmet Kaya Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)6-GÜL DİKENİ Uçakları nedeyim Gökkuşağı gönder bana Senin olsun süngülerin Gül dikeni yeter bana Kan kurşundan silinince Kardeş olur, kardeş olur eller bana Kan kurşundan silinince Kardeş olur, kardeş olur, kardeş olur eller bana Silahları nedeyim Benim sevgim mavzer bana Suya attığım çiçekler Bir gün olur döner bana Kan kurşundan silinince Kardeş olur, kardeş olur eller bana Kan kurşundan silinince Kardeş olur, kardeş olur, kardeş olur eller bana Söz: Ülkü Tamer Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)7-SORGUCULAR Kimileri hep suçluyor Kimileri sorguluyor Yaralı yüreğime kara çalıyor İhanet zincirini tutan utansın Dönüp arkasına bakan utansın Dost diye bağrıma bastığım insanlar Arkamı dönünce vuran utansın Durmadan hep soruyorlar Aç bırakıp gülüyorlar Emekleyen yüreğime usta diyorlar Usta değil acemi bir işçiyim ben Onurlu bir kavganın neferiyim ben Dostun dostu, düşmanımın eveliyim ben Bilip de söylemeyen diller utansın Söz: Ahmet Kaya Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)8-KORU KENDİNİ Kaldırınca tabancasını Nişan almak için sarı saçlıya Parıldayıverdi gözleri Koru kendini Kırlangıçlar uçuştular Korkudan çığrışıp Kanat çırparak koru kendini ![]() Hadi söyle bana müziği seversin sen Nasıl çalar insan hapishanede Ağrılardan, sızılardan sonra Romatizmanın zincirleri kemirdi elleriyle ![]() İşte nişan aldı tam Kemanının üstüne Iskalamaz iyi nişancıdır Koru kendini Ama teller gene şakıdılar Doldular havayı titrek titrek hiç umursamadan ![]() Hadi söyle bana müziği seversin sen Nasıl çalar insan hapishanede Ağrılardan, sızılardan sonra Romatizmanın zincirleri kemirdi elleriyle ![]() "Havasız bir delikte Gıcırdayan somya üstünde yatakta Yakalanmışsın berbat bir öksürüğe Hih gel de şarkı söyle ![]() Ama yine de sarı saçlı adam Devam etti kemanı çalmaya Dirildi içimizde ölü düşler ![]() Söz: Georgi Svejin Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)9-UÇUN KUŞLAR UÇUN Uçun kuşlar uçun doğduğum yere Şimdi dağlarımda mor sümbül vardır Ormanlar koynunda bir serin dere Dikenler içinde sarı gül vardır Uçun kuşlar uçun burda vefa yok Öyle akar sular, öyle hava yok Feryadıma karşı aksi seda yok Bu yangın yerinde soğuk kül vardır Söz: Rıza T Bölükbaşı Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)10-DENİZİN ARDI ÖZGÜRLÜK Ne demeli şimdi Bir çiğdemin toprağı yırtışını seyredişim Göğe mi dokunmalı, ucuna mi körpe filizin Öyleyse karanlık sokaklarda koştuğumu düşün Ay gene bir kadın gibi sarkıyorken denize Dirseklerimle böğrüme gömdüğüm titremeyi düşün Oradan göğsümü kaplayışını soğuk bir terin İlk sözcüğü anlamla birleştiren çocuğu düşün Onun kavradıkça derinleşen şarkısını Vay perçemle günün huysuzluğu dolaşan kısrak Vay acemi öpüşlerden gövdeme boşalan acımtırak haz Telaş, kıvranış parıltılı gözlerdeki atılganlık Ya görevin ne senin görevin Oynaşmak değil mi içimdeki savaşmak duygusuyla Ve benim nevresimim kararmışsa kirden, rutubetten Sarhoşsam gülümseyişlerden ağlayışlardan Ve kaynak sularıyla üstüme yağan aydınlık hulyaları Senden gelen ısıyla koruyorsam Ne demeli simdi Ey serçelerin sabahlarla doluştuğu cıvıltı Ey bir romanın olur olmaz yerinde dikkatti çeken hayal Kalbimi çevreleyen sevda gözeneyi Acıyış, şefkat, umursayış, hırçınlık seli Beni düşün öyleyse Beni hayretin ve karanlığın eşiğinde Beni fitillerde başlayan bir fısıltı Anında ilk satırı yazarken bir bildirinin Kulaktan kulağa dolaşan haberlerin bağrında Beni dar camlarda değil Bir bulutun seyrinde düşün Burada ortasında sıçraya sıçraya kabaran alevlerim ![]() Şiir: Nihat Behram Müzik: Ahmet Kaya ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)1-ÖNCE DİŞLERİMİZ DÖKÜLDÜ Önce dişlerimiz döküldü Sonra saçlarımız Ardından birer birer arkadaşlarımız Şu canım dünyanın orta yerinde Bir başına yapayalnız Kırılmış kolumuz kanadımız Tatlı canımızdan usanmışız ![]() Akşam olur mektuplar hasretlik söyler Zagrep radyosunda Lilimarlen türküsü Siperden sipere ateş tokuşturanlar Karanlıkta dem tutan ishak kuşu ![]() Biz insanlar yemin ettik imanımız var Özgürlük için özgürlük aşkına Savulacak dönem Savulacak düşman Deprin cefasını çektik Sefasını süreceğiz ![]() Akşam olur mektuplar hasretlik söyler Zagrep radyosunda Lilimarlen türküsü Dost ağlar karanfilim, dost ağlar karanfilim Marş söylemeden ölmek bize yakışmaz ![]() Söz: Anonim Müzik: Anonim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)2-LİLİ MARLEN TÜRKÜSÜ Akşam olur mektuplar hasretlik söyler Zagrep radyosunda Lilimarlen türküsü Siperden sipere ateş tokuşturanlar Karanlıkta dem tutan ishak kuşu Biz insanlar yemin ettik imanımız var Özgürlük için özgürlük aşkına Savulacak dönem Savulacak düşman Deprin cefasını çektik Sefasını süreceğiz Akşam olur mektuplar hasretlik söyler Zagrep radyosunda Lilimarlen türküsü Dost ağlar karanfilim, dost ağlar karanfilim Marş söylemeden ölmek bize yakışmaz Söz: Attilâ İlhan Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)3-ODAM KİREÇTİR BENİM Odam kireç tutmuyor kumunu karmayınca Sevda baştan gitmiyor yar ile yatmayınca Oy lümünüm ey canım oy lümünüm ey Odam kireçtir benim yüzüm güleçtir benim Soyun da gir koynuma terim ilaçtır benim Baba ben derviş miyem kürkümü geymiş miyem Ben sevdim eller aldı, niye ben ölmüş müyem Oy lümünüm ey canım oy lümünüm ey Söz: Anonim Müzik: Anonim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)4-AĞLAMA BEBEĞİM Ağlama bebek, ağlama sende Umut sende yarın sende Yağmur gibi gözlerinden akan yaş niye Bu suskunluk, bu küskünlük, dargınlık niye Çok uzakta öyle bir yer var O yerlerde mutluluklar Bölüşülmeye/paylaşılmaya hazır Bir hayat var Ağlama bebeğim ağlama sende Umut sende hasret/yarın sende Dalıp dalıp derinlere düşünmen niye Bu kızgınlık, bu durgunluk, küskünlük/sıkıntın niye Söz : Ahmet Kaya Müzik : Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
|