![]() |
Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi ) |
![]() |
![]() |
#61 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Çirişe Gitmezdim Anam Yolladı Çiriş'e Gitmezdim Anam Yolladı Çıktı Boztepe'de Beni Kolladı Ola Mahmut Emmi Sen Kurtar Beni Sizlerde Yok Muydu Er Kişi Şanı Çiriş'i Topladım Götürün Yeyin Taze Gelin Oldum Ağlama Deyin Ola Mahmut Emmi Sen Kurtar Beni Sizlerde Yok Muydu Er Kişi Şanı Erzurum-Arif Sağ-Talip Özkan |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Dağda Darı Harmanı Dağda Darı Harmanı (Lele) Gelir Yârin Fermanı (Lele) Kim Okuya Kim Yaza (Lele) Hepi Yârin Düşmanı (Lele) Dağda Darı Ekerler (Lele) Külüngünen Sökerler (Lele) Yâri Güzel Olanı (Lele) Mahkemiye Tikerler (Lele) Dağda Darı Bitirdim (Lele) Akıl Başa Yetirdim (Lele) Yâri Gören Oldumu (Lele) Ben Yârimi Yitirdim (Lele) Erzurum/Aşkale-Sırma Günaydın-Baksen Günaydın |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Dağlar Daldadır Gözüm Yoldadır Dağlar Daldadır Gözüm Yoldadır (A Leylam) Senin Bakışın Beni Aldatır (A Leylam) Mescitten Çıktı Elinde Sazı (A Leylam) Elinde Sazı Gel Bazı Bazı (A Leylam) Mescitten Çıktı Elinde Fener (A Leylam) Elinde Fener Çark Gibi Döner (A Leylam) Erzurum/Hınıs-Şerafettin Ulusu-Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Daldala Daldala Dal Ben Olaydım Daldala Daldala Dal Ben Olaydım Ela Göz Üstüne Kaş Ben Olaydım Daldala Daldala Can Temir Ağa Bir Ayak Üstünde Dön Temir Ağa Daldala Daldala Daldan Aşağı Beline Bağlamış Acem Kuşağı Daldala Daldala Can Temir Ağa Bir Ayak Üstünde Dön Temir Ağa Erzurum/Aşkale-Sırma Günaydın-Baksen Günaydın Daldala Daldala Dalım Yok Benim Sineme Saracak Yârim Yok Benim Daldala Daldala Can Temir Ağa Bir Ayak Üstünde Dön Temir Ağa |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Değirmen Başında Vurdular Beni Değirmen Başında Vurdular Beni Vuy Kirli Tütünlüğe (Oğul Oğul Oğul) Sardılar Beni Vurma Ragıp Vurma Nar Danesiyem Vuy Anamın Babamın (Oğul Oğul Oğul) Bir Danesiyem Değirmen Başında Vuy Ana Tepem Vuy Gaytan Bıyıhlaran (Oğul Oğul Oğul) Gül Suyi Serpem Vurma Ragıp Vurma Nar Danesiyem Vuy Anamın Babamın (Oğul Oğul Oğul) Bir Danesiyem Atımı Bağladım Nar Ağacına Vuy Perçemim Dolaştı (Oğul Oğul Oğul) Gül Ağacına Vurma Ragıp Vurma Nar Danesiyem Vuy Anamın Babamın (Oğul Oğul Oğul) Bir Danesiyem Erzurum-Mehmet Şaban Ataman-Neriman Tüfekçi |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Değirmen Üstü Çiçek-1 Değirmen Üstü Çiçek Oy Kızlar Naz Eyleme Orak Getirin Biçek Ölürem Kızlar Naz Eyleme Ölürem Kızlar Göz Eyleme Değirmenin Bendine Oy Kızlar Naz Eyleme Döner Kendi Kendine Ölürem Kızlar Naz Eyleme Ölürem Kızlar Göz Eyleme Değirmen Üç Dolanır Oy Kızlar Naz Eyleme Suyu Serhoş Dolanır Ölürem Kızlar Naz Eyleme Ölürem Kızlar Göz Eyleme Erzurum-Ali Güler-Mehmet Özbek |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Denizin Kenarında Denizin Kenarında Dönüyor Elek Dönüyor Çarşıda Bir Kız Gördüm Elinde Fener Yanıyor Giderim Eyle Beni Zilfine Bağla Beni Zilfin Eylemez İse Gerdana Bağla Beni Gidene Bak Gidene Boyu Benzer Fidana Hem Sene Gurban Olam Hem Seninle Gidene Erzurum/Aşkale-Ağa Taştan-Ahmet Yamacı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Derede Gum Gaynıyor Derede Gum Gaynıyor (Bağda Gül) Gaynadıkca Oynuyor (Bağda Gül) Nice Güzeller Sevdim (Bağda Gül) Senin Gibi Olmuyor (Bağda Gül) Derede Gum Eledim (Bağda Gül) Ben Sözümü Söyledim (Bağda Gül) Ağzım Dilim Lal Olsun (Bağda Gül) Başkasını Sevmedim (Bağda Gül) Dere Buzsuz Neylesin (Bağda Gül) O Yar Bensiz Neylesin (Bağda Gül) Gıdın Deyin O Vara (Bağda Gül) Sevdiğini Söylesin (Bağda Gül) Erzurum-Fethi Siverekli-TRT İstanbul |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Deriko'nun Düzleri Deriko'nun Düzleri (Aman Yandım Deriko) Güzel Olur Kızlar (Aman Yandım Deriko) Oğlan Kızın Derdinden (Aman Yandım Deriko) İtirmiş Öküzleri (Aman Yandım Deriko) Oy Derik Deriko Al Yeşilli Deriko Vay Deriko Deriko Mor Sünbüllü Deriko Dere Geliyor Dere (Aman Yandım Deriko) Kumunu Sere Sere (Aman Yandım Deriko) Dere Beni Al Götür (Aman Yandım Deriko) Yarin Olduğu Yere (Aman Yandım Deriko) Oy Derik Deriko Al Yeşilli Deriko Vay Deriko Deriko Mor Sünbüllü Deriko Erzurum/Aşkale-Arif Sağ-Yücel Paşmakçı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Durna Sesi Geliyor Durna Sesi Geliyor Daşların Arasından Eğil Bir Yol Öpeyim Kaşların Arasından Gel Otur Gel Yanıma Dola Kolun Boynuma Durnam Yüksekten Uçar Telli Kanadın Açar Hergün Gezdiğim Kızlar Şimdi (De) Benden Kaçar Gel Otur Gel Yanıma Dola Kolun Boynuma Bugün Ayın Öndördü Yâr Saçını Kim Ördü Ördü İse Yâr Ördü İspat Eyle Kim Gördü Gel Otur Gel Yanıma Dola Kolun Boynuma Erzurum-Fethi Siverekli-TRT |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Dün Gece Yar Hanesinde (Amman Amman) Dün Gece Yar Hanesinde Yastığım Bir Taş İdi Altım Çamur Üstüm Yağmur Gine Gönlüm Hoş İdi (Amman Amman) Ben Yandım Seni Bilmem (Amman Amman) Dağ Ne Kadar Yüce Olsa Bir Kenarı Yol Olur Buna Bayram Günü Derler Dostla Düşman Bir Olur (Amman Amman) Ben Yandım Seni Bilmem (Amman Amman) Sen Bugün Nadan İle Gezdin Merak Oldu Bana Sen Bugün Nadan İle Gezdin Merak Oldu Bana Çeşmi Mestimden Bile Süzdüm Merak Oldu Bana (Amman Amman Amman Amman) Ben Yandım Seni Bilmem Erzurum-Raci Alkır-TRT Erzurum |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Düngürcüler Geldi Sıra Sıra Dizildi Düngürcüler Sıra Sıra Dizildi Altun Tas İçin Gınam Ezildi Alnımıza Böyle Yazı Yazıldı İşte Ben Giderim Sen Olsun Evüz Ben Gittikten Sonra Gen Olsun Evüz Çegile Taş Atma Batar Da Gider Uzağa Kız Verme Yiter De Gider Anayı Babayı Atar Da Gider İşte Ben Giderim Sen Olsun Evüz Ben Gittikten Sonra Gen Olsun Evüz Elimi Attığım Asma Terekler Belim Yasladığım Yüce Direkler Ahırda İniler Çifte Medekler İşte Ben Giderim Sen Olsun Evüz Ben Gittikten Sonra Gen Olsun Evüz Erzurum-Muharrem Akkuş-Muharrem Akkuş |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Ektiğim Yonca Ektiğim Yonca Biçtiğim Yonca Sevdiğim Gonca Oy Lele Lele Vay Lele Lele Elim Elime Kolun Boynuma Yâr Havalanmış Gelmez Yanıma Ektiğim Darı Biçtiğim Darı Sevdiğim Sarı Oy Lele Lele Vay Lele Lele Elim Elime Kolun Boynuma Yâr Havalanmış Gelmez Yanıma Ektiğim Arpa Biçtiğim Arpa Sevdiğim Körpe Oy Lele Lele Vay Lele Lele Elim Elime Kolun Boynuma Yâr Havalanmış Gelmez Yanıma Erzurum-Muharrem Akkuş-Yücel Paşmakçı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Ela Gözlüm Ben Bu Elden Gidersem Ela Gözlüm Ben Bu Elden Gidersem, Zülfü Perişanım Kal Melül Melül ![]() Kerem Et, Aklından Çıkarma Beni, Ağla Göz Yaşını, Sil Melül Melül ![]() Elvan Çiçekleri Takma Başına, Kudret Kalemini Çekme Kaşına, Beni Ağlatırsan Doyma Yaşına, Ağla Göz Yasini, Sil Melül Melül Yeter Ey Sevdiğim Sen Seni Düzet Karaları Bağla,Beyazı Çöz At O Nazik Ellerin Bir Daha Uzat Ayrılık Şerbetin Ver Melül Melül Karacoğlan Der Ki Ölüp Ölünce Bende Güzel Sevdim Kendi Halimce Varıp Gurbet Ele Vasıl Olunca Dostlardan Haberim Al Melül Melül Erzurum-Hulisi Seven-Emin Aldemir |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Eledim Eledim Höllük Eledim Eledim Eledim Höllük Eledim, Aynalı Beşikte Canan Bebek Beledim ![]() Büyüttüm Besledim Asker Eyledim, Gitti De Gelmedi Canan Buna Ne Çare, Yandı Ciğerim De Canan Buna Ne Çare ![]() Bir Güzel Simâdır Aklımı Alan, Aşkın Sevdasını Canan Sineme Saran ![]() Bizi Kınamasın Ehl-i Dil Olan ![]() Gitti De Gelmedi Canan Buna Ne Çare, Yandı Ciğerim De Canan Buna Ne Çare ![]() Erzurum-Muharrem Akkuş-Yücel Paşmakçı |
![]() |
![]() |
|