![]() |
Ahmet Kaya - Şarkı Sözleri |
![]() |
![]() |
#61 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Şarkı SözleriKadınlar Üç etekli ak pusulu türkü bakışlı Kadınlar yürüyor dağlara doğru Leylak moru gül kurusu dağlara dogru Özlemlerle acılarla bir Anadolu Sivas'lımı Urfa'lımı bilemem gayri Kadınlar kadınlar dağlara doğru Çalı çırpı sıla gurbet dağlara doğru Sarı sıcak ak cibinlik dağlara dogru Ordu ordu çekip gider ay çiçekleri Bakma Turaç bakma bana bakma el gibi Bilemezler avcının kim olduğunu Sezmişler düşmanın kokusunu Kadınlar kadınlar dağlara dogru Özlemlerle acılarla bir Anadolu Bu sıtmalı gecelere bu beşikleri Bakma Turaç bakma bana bakma el gibi |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Şarkı SözleriYorgun Demokrat Karanlık yollardan geçtik Zehir gibi sular içtik Bir yanımızda ölüm Bir yanımızda yar sevdik Bir değil bin bir kere Sırat köprüsünden geçtik Cehennem denen illetin Ta göğsünü deldik geçtik Bu yolda dönenler oldu Mum gibi sönenler oldu Yar göğsüne baş koymadan Vurulup düşenler oldu Bir sen kaldın geride Ah akıp gidiyor hayat Yüreğim anlıyor seni Artık susma yorgun demokrat Şarkılar küsmüş dudağa Ömründe gecikmiş hasat Karışmış çoluk çocuğa Geçim derdinde demokrat İçlenir hatırladıkça İzlerini o günlerin Düşe kalka bata çıka Yaşadığı o depremin Bu yolda dönenler oldu Mum gibi sönenler oldu Yar göğsüne baş koymadan Vurulup düşenler oldu Bir sen kaldın geride Ah akıp gidiyor hayat Yüreğim anlıyor seni Artık susma yorgun demokrat |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Şarkı SözleriBir Minik Kız Çocuğu Ona hergün ratlardım kuyruğun bir ucunda Bir minibüs parası sımsıkı avucunda Uykusuna doymamış kırpışan gözleriyle Anlarsa baktığımı başı inerdi öne Bildiğim kadarıyla ölmüş anne-babası Okulundan koparıp işe koymuş ablası Ne rüyalar görürdü kim bilir yol boyunca Hep gülümserdi yüzü ansızın uyanınca Bir minik kız çocuğu saçları darmadağın Yollarda yalın ayak üşürüşür üşür elleri Meraklandım bir kaç gün durakta görmeyince Tanıyanlar söyledi inanmadım ilk önce Dalmış bir gün rüyaya mavi önlük içinde Fabrika değil sanki bir okul bahçesinde İşte o an dişliler kapmış iki elini Böyle ödemiş yavrum rüyanın bedelini Tebessüm donup kalmış ağzının kenarında Soluvermiş minik kız henüz ilk baharında Bir minik kız çocuğu bir minik kuş yüreği Ölümün kucağında üşür üşür üşür elleri |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Şarkı SözleriKatlime Ferman Bir yuruyus eylediler sabahtan Ilgıt ılgıt kan gidiyor loy loy Bir yürüyüş eylediler sabahtan Ilgıt ılgıt kan gidiyor loy loy Dayan dizlerim dayan Ağla gözlerim ağla Namlu puşt olmuş at ayağı puşt Vay anam vay vay bu belalı başımla ben nere gidem Vay anam vay vay bu belalı başınan kime ne diyem Ya derdime derman, ya derdime derman, ya derdime derman Ya katlime ferman Of anam of of bu belalı başımla ben nere gidem Vay anam vay vay bu belalı başınan kime ne diyem Ya derdime derman, ya derdime derman, ya derdime derman Ya katlime ferman Ay bu nasıl devran, ay bu nasıl devran 28 nisandı yavru hey Ham meyvayı kopardılar dalıdan Vay anam vay vay bu belalı başımla ben nere gidem Vay anam vay vay bu belalı başınan kime ne diyem Ya derdime derman, ya derdime derman, ya derdime derman Ya katlime ferman Of anam of of bu belalı başımla ben nere gidem Vay anam vay vay bu belalı başınan kime ne diyem Ya derdime derman, ya derdime derman, ya derdime derman Ya katlime ferman |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Şarkı SözleriBen Beni Seyyah oldum pazar pazar dolaştım Bir tüccara satamadım ben beni Koyun oldum kuzum ile meleştim Bir sürüye katamadım ben beni Ben beni, kendimi, canımı özümü Dostlar beni bir kazana koydular 40 yıl yandım daha çiğdir dediler Ölceğimi gram gram yediler Bir kantarada tartamadım ben beni Ben beni, kendimi, canımı özümü Deli gönlüm aktı gitti engine Çok boyandım cok çiçekler rengine Bir mahsuni demiş oldum kendime Olmaz olsun atamadım ben beni Ben beni, kendimi, canımı özümü |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Şarkı SözleriKimdir Bunlar Ne çıramız ne lambamız Karanlık yollarda kaldık Kor kor ateşlerde yandık Çok uslandık, usanmadık Bir rüzgar gibi tarihten geçtiler Neler görüp neleri geçirdiler Aç kaldılar yine dilenmediler Kimdi bunlar, kimdi bunlar, kimdi Kara perçemleri türkü türküdür Hiç değiller onlar insan gülüdür Dediler ki düşünmenin günüdür Kimdi bunlar, kimdi bunlar, kimdi |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Şarkı SözleriBuda Benim Sana Şimdi saat sensizin ertesi Yıldız dolmuş gökyüzü ayaydın Avutulmuş çocuklar çoktan sustu Bir ben kaldım bir ben kaldım Tenhasında gecenin avutulmamış ben Şimdi gözlerime ağlamayı öğrettin ki bu yaşlar Utangaç boynunun kolyesi olsun Buda benim sana buda benim sana ayrılırken hediyem olsun Soytarılık etmeden güldürebilmek seni Ekmek çalmadan Doyurabilmek ve haksızlık etmeden doğan güneşe bütün Aydınlıları içine süzebilmek gibi mülteci isteklerim oldu Arasıra biliyorsun Şimdi iyi niyetlerimi bir bir Yargılayıp asıyorum Bu son olsun bu son olsun Şimdi saat yokluğun belası Sensiz gelen sabaha günaydın İşi gücü olanlar çoktan gittiler Bir ben kaldım bir ben kaldım Voltasında gecenin hiç uyumamış ben Şimdi gözlerime ağlamayı öğrettin ki bu yaşlar Utangaç boynunun kolyesi olsun Buda benim sana buda benim sana ayrılırken hediyem olsun Kafamı duvara vurmadan tanıyabilmek seni Beyninin içindekileri anlayabilmek ve yitirmeden yüzündeki anlık Tebessümü Bütün saatleri öylece dondurabilmek için Çıldırasıya parladım kendimi lanet olsun Artık sigarayı üç pakete çıkardım günde Olsun güzelim olsun ne olacaksa olsun |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Şarkı SözleriAn Gelir Paldır küldür yıkılır bulutlar Gökyüzünde anlaşılmaz bir heybet O eski, o eski heyecan ölür An gelir biter muhabbet Şarkılar susar heves kalmaz Şataraban ölür Şarabın gazabından kork Çünkü fena kırmızıdır Kan tutar / tutan ölür Sokaklar kuşatılmış Karakollar taranır Yağmurda bir militan ölür An gelir Ömrünün hırsızıdır Her ölen pişman ölür Hep yanlış anlaşılmıştır Hayalleri yasaklanmış An gelir şimşek yalar Masmavi dehşetiyle siyaset meydanını Direkler çatırdar yalnızlıktan Sehpada pir sultan ölür Son umut kırılmıştır Kaf dağı' nın ardındaki Ne selam artık ne sabah Kimseler bilmez nerdeler Namlı masal sevdalıları Evvel zaman içinde Kalbur saman ölür Kubbelerde uğuldar baki Çeşmelerden akar sinan An gelir -la ilahe illallah- Kanuni süleyman ölür Görünmez bir mezarlıktır zaman Şairler dolaşır saf saf Tenhalarında şiir söyleyerek Kim duysa / korkudan ölür -tahrip gücü yüksek- Saatli bir bombadır patlar An gelir Attila ilhan ölür Aynı Daldaydık Saat 21'i vuranda Burada kan panalar çalardı Burada ![]() Burada hasret ve dert Sen nerdeydin? Bugün Bugün görüş günümüz Herkes geldi, sen nerdeydin? Aynı daldaydık Aynı daldaydık Aynı daldan düştük ayrıldık Aramızda yüzyıllık zaman Yol yüzyıllık Tam yüzyıl Tam yüzyıl oldu yüzünü görmeyeli Gözlerin içimde durmayalı ![]() Dokunmayalı sıcaklığına karnının Tam yüzyıldır bekler beni bu şehirde bir kadın Aynı daldaydık Aynı daldaydık Aynı daldan düştük ayrıldık Aramızda yüzyıllık zaman Yol yüzyıllık |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Şarkı SözleriŞahin Gibi Sabahtan uğradım ben bir güzele Güzel ağlatmadı güldürdü beni Ben güzelden böyle vefa ummazdım Ak göğsün üstüne kondurdu beni Ahu gelin kınalı gelin Şahin gibi yükseklerden uçarken Keklik ininden geçerken Ahu bu kevser ırmağından içerken Susuz çöllerden kandırdı beni Ahu gelin kınalı gelin Susuz pınarlardan kandırdı beni Ahu gelin kınalı gelin |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Şarkı SözleriOy Benim Canım Ay ışığı vurmuş Toprak yanıyor Toprağın üzerine Kimler düşüyor Kimse bu yangını Görmüyor duymuyor Onun için mi dağlar Yıldızlar ağlıyor Oy benim canım Yaralı ceylanım Henüz yolun başında Solup giden baharım Ay ışığı vurmuş Toprak kanıyor Dudağının kıvrımından Gözüm nereye sızıyor Bu kaçıncı baharım Başlamadan bitiyor Onun için mi dağlar Yıldızlar ağlıyor |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Şarkı SözleriJilet Yiyen Kız O kızı nerede nasıl görsem Aklımı başımdan alır ağzı Saçları şıra köpüğü desem Kaşları bıçak izi kırmızı Yakut pulları mı/bu ne görkem Kanlı gözbebeklerindeki yazı Beni nasıl büyüledi bilmem Kirpikleri örümcek kırmızı Kızıl demirden bir ünlem Salınması yangın yalnızı Korkmasam öpmeye eğilsem Dişleri elektrik kırmızı Çarpılmışım başım sersem Sevdim jilet yiyen kızı Göğsündeki kumrulara değsem Gagaları zehirli kırmızı Gece gündüz tek düşüncem Kasıklarımdaki ince sızı Artık kimseyle sevişemem Anladım sevişmek kırmızı Jilet yiyen kız merih'li gecem Birlikte bulacağız belâmızı Sonumuz kuşkusuz cehennem Kırmızı kırmızı kırmızı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Şarkı SözleriÇek Mustafa Genç kadınları kültürümüzle etkiledikten sonra Rahibelere saldırdıktan sonra Leylakları yaktıktan bulutları gödükten sonra Elimize ne geçti? Elimize ne geçti? Akademide bi koltuk ve birde çek defteri Akademide bi koltuk ve birde çek defteri Çek mustafa çek Çek çek rakı çek Senin ömrün hep böyle çekmeklemi(ahkam kesmeklemi)geçecek? Müzeleri havalara uçurduktan sonra Ün peşinde koşup o kadınla yattığımızı düşledikten sonra Gazetelere geçsin diye adımız yalvar yakar olduktan sonra Elimize ne geçti? Elimize ne geçti? Akademide bi koltuk ve birde çek defteri Akademide bi koltuk ve birde çek defteri Çek mustafa çek Çek çek rakı çek Senin ömrün hep böyle çekmeklemi(ahkam kesmeklemi)geçecek? Çek mustafa çek Çek çek rakı çek Çek birde benim için akedemik rakı çek Çek çek çek çek Senin ömrün hep böyle çek kesmeklemi geçicek??? |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Şarkı SözleriTutuşur Dizlerim Yiğidim yiğit olmasın aya Yanık türkülere vurmayın beni Tutuşur dizelerim dizelerim sonra ) 2 Her biri yıldız kendi halinde ) Geceleri inen inen sessizlik Umarsız açan eski yaradır İşte gene yükseldi duvarlar ) 2 Etme gözlerim koru kendini ) Ayıklasam dize dizelerimden Acıyı dönüş duvar nemini Kirli gömleğimi koklarmış annem Koklasın şiirimi sıcak bir ekmek gibi Kirli gömleğimi koklarmış annem Koklasın türkümü sıcak bir ekmek gibi |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Şarkı SözleriBirazdan Kudurur Deniz Birazdan kudurur deniz Birazdan dalgaların sırtından Üst üste fışkıran rüzgarlar Bir intikam gibi saldırınca üstüne ![]() Yüzüne şarkılar çarpar, yüzüne şiirler çarpar, ağlarsın Sen artık, sen artık buralarda duramazsın ![]() "Artık sazın bağrı mı olur Kimsenin bilmediği bir ağrı mı Gider kendine gömülürsün Yoksa bu şehir bu sokaklar Seni alır kullanır seni alır kullanır Santim santim çürürsün ![]() Bazen bir uçurum kalır Bazen de martıların ardından Velvele koparan bir leş kalır Bir intihar gibi puşt olunca sevdalar ![]() Sırtını duvara yaslar, sırtını ağaca yaslar susarsın Sen artık hiçbir sözü, hiçbir sözü kaldıramazsın ![]() "Şimdi bir yeni sevda mı olur Kimsenin kapını çalmadığı bir inziva mı Tutar sıfırdan başlarsın Yoksa bu ilişkiler bu zaaflar Seni yiyip bitirir, seni yiyip bitirir Dirhem dirhem azalırsın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Şarkı SözleriBir Anka Kuşu Yüzlerce soğuk namlu üzerime çevrildi Yüzlerce demir tetik aynı anda gerildi Anne beni söğüdün gölgesinde vurdular Öpmeye kıyamadığın oğlun yere serildi Üşüştü birer birer çakallar üzerime Üşüştü her bir yandan göğsüme ciğerime Anne beni leş gibi yiyip talan ettiler Teşhis edilmek için savurdular dövdüler Şiir Yeryüzündeki acıların hepsini, hepsini tattım heder oldum Ekmeğime tütün kattım, beni milyon kere yaktılar üstüste Bir anka kuşu gibi anne, bir anka kuşu gibi Kendimi külümden yarattım Geceler tanır beni, konarım göçerim ben Geceler tanır beni, kan damlar içerimden Anne sen beni unut, karanlıkğın bağrında Kırmızılar ekerim, siyahlar biçerim ben Suç üstü yakalandım, bölüşürken kalbimi Suç üstü kelepçeyle, yardılar bileğimi Anne ben diyar diyar, umudun savaşçısı Bir tutam sevgi için, dağladım gözlerimi Şiir Prometustum çiviyle çakılırken taşlara Ciğerimi kartallara yedirdim, sparta küstüm köleliğin Çığlığında, aslanlara yem oldum tükendim, kör kuyuların Dibinde yusuftum, kerbela çölünde hüseyin, zindanlarda Cem sultan sehpada pir sultan, kaçıncı ölmem kaçıncı Dirilmem bu tanrılardan ateş çaldım yüzyıllarca tutuştum Üstüste yandım bir anka kuşu gibi anne Bir anka kuşu gibi, kendimi külümden yarattım |
![]() |
![]() |
|