Cevap : Türk Sanat Müziği'nden Esintiler |
03-15-2008 | #61 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerAhmet Özhan - Millet Ruhu-i Beklerim onu her sabah erken, Ak hülyalara yelken açarken; Dönmüş geliyor kolunda cepken, Beklerim onu her sabah erken Gözlerim her gün guruba kadar, Ruhum yollarda hep onu arar Şu hüzünlü mavilikte zâr zâr, Beklerim onu her sabah erken
03-15-2008 | #62 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerAhmet Özhan - Naat-ı Mübtelâ yi mihnet-i mâsivâyım Efendim! Garîk-i bahr-İ İsyan bir rüsvâyım Efendim! Açılsın ne olur cemâl-i pâkinden nikâb! Yüzüne aşinâ-yı pür-vefâyım Efendim! Varıp bezmine âjıkân binblr leâl ister, Ben bir garîb-İ nâlân u peydayım Efendim! Geçerler candan, girenler nûr hâlene bîr kez, O dertten bin belâya müptelâyım Efendim! Olur Mecnûn görenler ruhsârtm a cânân! Kapında mülk-i serap bir gedâyım Efendim! Esîr-i dâm-ı firkatte hep yandım yakıldım; Her subh u şâm inleyen tam bir nâyım Efendim! Seherler bûy-ı huzurunla tüterken her şeb, Ben neden nâr-ı hasrete yanayım Efendim! Kerem eyle bırakma bendeni bu hicranla! Kerem kılmazsan, nasıl dayanayım Efendim!
03-15-2008 | #63 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerAhmet Özhan - Bak Yeşil Yeşil Kapat gözlerini kimse görmesin Yalnız benim için bak yeşil yeşil Gözlerin kimseye ümit vermesin Yalnız benim için bak yeşil yeşil Seni öyle sevdim ölürcesine tanrı'nın yazdığı şiircesine İçimden geçeni bilircesine Yalnız benim için bak yeşil yeşil
03-16-2008 | #64 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerMakam: Nihâvend Usûl : Düyek Beste: Yıldırım Gürses Güfte: Mustafa Sevilen Ateş olup yaksan da Gonca güller taksan da Ahu olup baksan da Affetmem asla seni Som altından taç olsan Aşkıma muhtaç olsan Derdime ilaç olsan Affetmem asla seni Yakut yüklü dal olsan Al ipekten şal olsan Peteklerde bal olsan Affetmem asla seni Şarkı olsan dillerde Gonca olsan güllerde Leyla olsan çöllerde Affetmem asla seni Som altından taç olsan Aşkıma muhtaç olsan Derdime ilaç olsan Affetmem asla seni Yakut yüklü dal olsan Al ipekten şal olsan Peteklerde bal olsan Affetmem asla seni
03-16-2008 | #65 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerMakam: Nihâvend Usûl : Düyek Beste: Sâdi Hoşses Güfte: Sâdi Hoşses Ağlamakla inlemekle ömrüm gelip geçiyor Devâsı yok, garib gönlüm günden güne eriyor Feryâdıma efgaanıma kimse bir ses vermiyor Devâsı yok, garib gönlüm günden güne eriyor
03-16-2008 | #66 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerMakam: Nihâvend Usûl : Sofyan Beste: Yıldırım Gürses Güfte: Aydın Ünsal Anla artık, anla beni Unut bütün geçenleri Bitsin herşey bütün aşkın, bunu senden istiyorum Son mektubu yazarken ben saadetler diliyorum Biliyorum ayıracak bu son mektup ikimizi Bu son mektup koparacak yıllar süren sevgimizi Bitsin herşey bütün aşkın, bunu senden istiyorum Son mektubu yazarken ben saadetler diliyorum Üzülsen de artık yeter Gelmez güzel günler geri Bitsin herşey bütün aşkın, bunu senden istiyorum Son mektubu yazarken ben saadetler diliyorum
03-16-2008 | #67 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerMakam: Nihâvend Usûl : Aksak Beste: Sâdeddin Kaynak Güfte: ----- Aşkın susuz bağında Pınar gibi çağlarım Ceylan oldum dağında Gezer gezer ağlarım Dağlar taşlar aşa aşa Sordum onu uçan kuşa Çekilirmiş gelen başa Yüreğimi dağlarım Gözlerimde melali var Neye baksam hayali var Kavuşmak ihtimali var Ümmidimi bağlarım
03-16-2008 | #68 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerMakam: Muhayyerkürdî Usûl : Curcuna Beste: Selahattin Pınar Güfte: Fuat Edip Baksı Bakışı çağırır beni uzaktan Varınca çatılır kaşlar nedendir? Bir yandan hoşlanır azarlamaktan Bir yanda gözünde yaşlar nedendir? Derindir alnımda gurbet çizgisi Değişmez diyorlar bahtın yazgısı Gönlümün içinde var ki bir sızı Her akşam yeniden başlar nedendir? Hasreti bağlayıp sazın teline Yıllardır çıkmışım gurbet eline Düşmüşüm bu yüzden elin diline Üstelik yar beni taşlar nedendir?
03-16-2008 | #69 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerGÖZLERİ AŞKA GÜLEN Gözleri aşka gülen taze söğüt dalısın Gel bana her gece sen gönlüme dolmalısın Tatlı gülüş pek yaraşır gözleri ömre bedel Ah ne güzel ne güzel seni sevmek Ah ne güzel ne güzel Sensiz elem bana yar Doğ benim ömrüme doğ da güneş gibi Aşkımı tazele gel Tatlı gülüş pek yaraşır gözleri ömre bedel Bekleme sonbaharı bir acı rüzgar eser Gel bana her gece sen saçların bağrıma ser Tatlı gülüş pek yaraşır gözleri ömre bedel Ah ne güzel ne güzel seni sevmek Ah ne güzel ne güzel Sensiz elem bana yar Doğ benim ömrüme doğ da güneş gibi Aşkımı tazele gel Tatlı gülüş pek yaraşır gözleri ömre bedel
03-16-2008 | #70 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerSABRET GÖNÜL Hicran açmıştır sinede yare Zavallı gönlümün neş-esi kare Talihin zulmeti yol vermez yare Bahtım kara, gül kara, sümbül kara Sabret gönül birgün olur bu hasret biter Çekilen acılar canım gün olur geçer Birgül bülbül giymiş kareler Sinem üzre gözgöz olmuş yareyler Bu dert beni iflah etmez, pareyler Benim derdim, dermanın bilen yok Sabret gönül birgün olur bu hasret biter Çekilen acılar canım gün olur geçer
03-17-2008 | #71 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerAğlama Değmez Hayat Ruya gibi her hatira Her yasanti bana Ne bulduysa kaybetti Gonul asktan yana Omur cicek kadar narin Bir gun kadar kisa Aglama degmez hayat bu gozyaslarina Her damla yas oyuk oyuk Iz birakir kalbimde Hayat sarap gibidir Kederde var nesede Omur cicek kadar narin Bir gun kadar kisa Aglama degmez hayat bu gozyaslarina Barış Manço
05-18-2008 | #72 |
bonsoir
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerBir sanat müziği hayranı olarak bu şarkıları çoookk seviyorum hala şu an da bir sanat müziği dinliyorummm Veda bUseSİ Hani o barakıp giderken seni o öksüz tavrını takmayacaktın alnına koyarken veda busesi yüzüne bu türlü bakmayacaktınn gelsede en acı sözler dilime uçacak sanırım birkaç kelimee bir alev halinde düştün elime hani eyy gözyaşım akmayacaktın haniii eyy gözyaşım akmayacaktın |
03-22-2009 | #73 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerMuazzez Abacı - Ağlamam Yine kör kuyularda kalmışım Kalmışım kalmışım Yine çıkmazlara düştü Sevdam sevdam sevdam Yokluğunun acısı bir yana Bir yana Yine başladı yine başladı Sensizlik kavgam Bilirsin ki ağlamam Bilirsin ağlayamam Bilirsin ki ölürüm Bilirsin yaşayamam Yine ben yanlızım Yine dönülmeze girdi yolum Gülüşünün eksiği bir yana Yokluğunun rüzgarı bir yana Yine bağlandı elim kolum Söz:eda Akay Müzik:Halil Karaduman
05-17-2009 | #74 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerÇOK YALNIZIM Hayatta bu ilk aşkım, kaderle ilk oyunum Kırılmış bir dal gibi bükülü kaldı boynum Çok yalnızım ama çok, nasıl şey anlayamam Öldüm mü hiç soran yok, ben böyle yaşayamam Dünyada sanki bir ben, bir de bitmeyen çile Gözyaşı seli basmış, hala dolmuyor neden Çok yalnızım ama çok, nasıl şey anlayamam Öldüm mü hiç soran yok, ben böyle yaşayamam ÇAL GİTAR İçimde nice uzun yılların özlemi var Bu gece efkarlıyım ağla gitar, çal gitar Bitmesin bu sarhoşluk sürsün sabaha kadar Bu gece efkarlıyım ağla gitar, çal gitar Güfte: Ü Yaşar Oğuzcan, Beste: Avni Anıl |
05-17-2009 | #75 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden Esintiler BELKİ BİRGÜN GELECEKSİN Belki birgün geleceksin lakin vakit geçmiş olacak Gönül hicran şarabından yudum yudum içmiş olacak Güzel de olsa inanmam artık seni gözlerine, bahar bitmiş olacak Gönül hicran şarabından yudum yudum içmiş olacak Güfte, Beste: Şekip Ayhan Özışık
|
|