Cevap : Günün Hadisi Şerifi |
02-15-2010 | #616 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiCuma günü,fakirlerin haccı,müminlerin ve gök ehlinin bayramı,Cennette bayram günüdür Günlerin en iyisi ve en şereflisi Cumadır Hadis-i şerif
02-16-2010 | #617 |
Yar'e
|
Cevap : Günün Hadisi Şerifiİcabetten emin olarak Allah'a dua edin
Kütüb-i Sitte
~ Seven, sevdiğinin sözünü, başkalarının sözüne tercih eder ~ Seven, sevdiğinin sohbetini, başkalarının sohbetine tercih eder ~ Seven, sevdiğini memnun etmeyi, başkalarını memnun etmeye tercih eder İmam Gazâli (ra)
|
02-18-2010 | #618 |
fatmanur
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiÖmer bin Hattab radıyallahu anhten: Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem şöyle demiştir: İçinizden kim bol bol abdest alır da sonra: Eşhedü enla Lâilâhe illallahu vahdehu laşerike leh ve eşhedü enne Muhammeden abduhu ve Resuluh derse, ona sekiz cennet kapısı açılır; istediğinden girer Müslim rivayet etmiştir Tirmizi de: “Allah’ım beni tevbe edenlerden kıl ve beni temizlenenlerden kıl” cümlelerini ilave etmiştir
Sen öyle rahmet edersin ki rahmetinin bir cilvesi cennetim olur Rahmetinden bir parıltı sonsuz mutluluğumdur Rahmetinin bir damlası herkesin rızkına kefil olur Su çorak gönlüme merhametini indir Su fani ömrümü sonsuzluğa eriştir |
02-24-2010 | #619 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Günün Hadisi Şerifiİyi huylu olan,dünya ve ahiret saadetine kavuşur Hadis-i şerif |
04-18-2010 | #620 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiAllaha ve ahiret gününe iman eden kimse; * Komşusuna iyilik etsin! * Misafirine ikram etsin! * Ya hayır söylesin,yahut sussun! Hadis-i Şerif |
05-13-2010 | #621 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiAnanıza ve babanıza ihsan ederseniz,çocuklarınız da size ihsan eder |
05-13-2010 | #622 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiKim beni,evladındın,ana-babasından ve bütün insanlardan daha fazla sevmezse,layıkıyla iman etmiş olmaz |
05-23-2010 | #623 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiHaset etmekten sakınınız!Biliniz ki,ateş odunu yok ettiği gibi haset de iyilikleri yok eder |
05-23-2010 | #624 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiCuma günü bana çok salevat-ı şerife getirin! Zira sizin Cuma günü getirdiğiniz salevat-ı şerifeler bana arz edilir |
06-03-2010 | #625 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiBüyük günahların en büyüğü Allahü tealaya ortak komak,adam öldürmek,anne-babaya eziyet etmek ve yalan yere şahitlikte bulunmaktır Hadis-i Şerif |
06-03-2010 | #626 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiHaset etmekten sakınınız! Biliniz ki,ateş odunu yok ettiği gibi,haset de iyilikleri yok eder Hadis-i Şerif |
06-03-2010 | #627 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiBir kimse,çocuğuna bir günah öğretirse,bu çocuk o günahı işledikçe,babasına da o kadar günah yazılır Hadis-i Şerif |
06-03-2010 | #628 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Günün Hadisi Şerifiİnsanların kötüsü,ikiyüzlü olanlardır Hadis-i Şerif |
06-12-2010 | #629 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiAllah'ım Kötü huylardan,kötü işlerden,kötü arzulardan ve kötü hastalıklardan Sana sığınırım! Hadis-i Şerif |
06-28-2010 | #630 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Günün Hadisi ŞerifiAllahü tealanın,farzlardan sonra en çok sevdiği iş,bir mümini sevindirmektir Hadis- i Şerif |
|