![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#46 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Derenin Kenarına Da Trabzon-Sadık Aynacı-Ahmet Yamacı Derenin Kenarına Da , Sereceğim Kilimi Geçer Yürek Yangununda Sevdüğüm Alalum Birbirinida , Alalum Birbirini Dere Kunduzumisunda , Sabah Yıldızimisun Geleceğüm Peşinada, Bedelini Alacağmisun Kuş Uştu Yavri Kaldıda, Gökyüzü Mavi Kaldı Anahtar Yar Koynunda Da Sevduğum Gönlüm Kilitli Kaldi Da , Gönlüm Kilitli Kaldi Yağmur Yağayi Yağmurda, Dereler Akar Durur Ben Sevdum Eller Aldida, Acısı Beni Bulur |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#47 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Derman Sendedir Gültekin Vakti Seherde,Açılır Perde Düştüğün Yerde, Derman Sendedir Düşmüşüm Kaldır, Mihnetim Oldur Ağlarım Güldür, Derman Sendedir Benim Bi Çare, Kaldım Avare Yürek Pür Yare, Derman Sendedir |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#48 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Deryalar Rumeli-Arif Şentürk-Mehmet Özbek Kırcaliyle Arda Arası Saat Sekiz Sırası(Yusuf Um Saat Sekiz Sırası) Ardalılar Ağlıyor (Yusufum) Yoktur Çaresi Aman Bre Deryalar Kanlıca Deryalar Biz Nişanlıyız İkimizde Bir Boydayız Biz Delikanlıyız Çıkar Aba Poturunu Dalgalar Artacak Demedim Mi Ben Sana Kayığımız Batacak Nakarat Kırcaliyle Arda Boylarında Kimler Gidecek Garip Yusuf’un Annesine Kim Haber Verecek |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#49 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Devrent Deresine Duman Bürüdü Denizli-Süleyman Uğur-İstanbul Rad ![]() ![]() Devrent Deresine Duman Bürüdü Of Of, Yedi Deveyinen Musa’m Yürüdü ![]() Musa’mın Ciğeri Mosmor Oldu Çürüdü Of Of ![]() Ağlasın Ağlasın Anam Ağlasın, Tülü Mayaları Dudu Bağlasın ![]() Devrent Deresine Çıvgınlar Esti Of Of ![]() Elimi Kolumu Poyrazlar Kesti ![]() Feleğin Bizlere Böyle Mi Kasti Of Of ![]() Devrent Deresi De Dar Geldi Bana, Vadesiz Ölümler Zor Geldi Bana ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#50 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Deymen Benim Benim Gamlı Yaslı Gönlüme Tokat-Abbas Öz-Mehmet Erenler Değmen Benim Gamlı Yaslı Gönlüme, Ben Bir Selvi Boylu Yardan Ayrıldım ![]() ![]() ![]() Evvel Bağban İdim Dostun Bağında, Talan Vurdu Ayva Nardan Ayrıldım ![]() ![]() ![]() Garip Kaldım Simdi Gurbet Ellerde, Ben Gönlümü Çalan Yardan Ayrıldım ![]() ![]() ![]() Çok Ağladım Mecnun Gibi Çöllerde, Ferhat Gibi Nazlı Yardan Ayrıldım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#51 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Dılo Mehmet Koç Yüce Dağ Başının Dılo Dılo Dılo Karı Eriyor Gözlerim Her Yerde Dılo Dılo Dılo Seni Arıyor Şimdi Nazlı Yari Dılo Dılo Dılo Eller Sarıyor Ya Ben Ağlamayım Dılo Dılo Dılo Kimler Ağlasın Şu Garip Gönlümü Dılo Dılo Dılo Kimler Eylesin Yüce Dağ Başında Dılo Dılo Dılo Yayılan Taylar Varmı Benim Gibi Dılo Dılo Dılo Emeği Zaylar Vefasız Sevgiyi Dılo Dılo Dılo Bu Gönül Neyler Ya Ben Ağlamayım Dılo Dılo Dılo Kimler Ağlasın Şu Garip Gönlümü Dılo Dılo Dılo Kimler Eylesin Turnalar Dediğin Dılo Dılo Dılo Derinden Öter O Yarin Hasreti Dılo Dılo Dılo Serinden Tüter Ölüm En Kolayı Dılo Dılo Dılo Ayrılık Beter Ya Ben Ağlamayım Dılo Dılo Dılo Kimler Ağlasın Şu Garip Gönlümü Dılo Dılo Dılo Kimler Eylesin --->: Türkü Sözleri 2 frmacil altıncı 6 sayfa --->: Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#52 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Dideban Üstündeyim Bitlis-Niyazi Ateşli-Muzaffer Sarısözen Dideban Üstündeyim Loy Loy Loy Loy Loy Balım Dal Boyun Kastındayım Erenler Dua Edin Ben Murat Üstündeyim Gidersen Yolun Olum Uzanım Kolun Olum Nerde Konak Edersen Orda Yorganın Olum Giderem Van’a Doğru Yolum İran’a Doğru Kes Başım Kanım Aksın Kadir Bilene Doğru |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#53 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Divane Aşık Gibi Trabzon-Hasan Tunç-Cemile Cevher Divane Aşık Gibi De Dolanırım Yollarda Kız Senin Sebebune Kaldım İstanbullarda Baban Beni Babamdanda Bir Kerecik İstesin Allahın Emri İle Gelinim Olsun Desin, Al Şalım Yeşil Şalım Da Dünyayı Dolaşalım Sen Yağmur Ol Ben Bulut Maçka’da Buluşalım |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#54 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Diyarbekir Şad Akar Diyarbakır-Cemil Cankat-Muzaffer Sarısözen Diyarbekir Şad Akar [Hele Yar Zalim Yar] Urfa Mardin'e Bakar [Severem Ben Seni] Diyarbekir Kızları [Hele Yar Zalim Yar] Kibritsiz Kandil Yakar [Severem Ben Seni] Diyarbekir Bedendir [Hele Yar Zalim Yar] Suyu Akmaz Nedendir [Severem Ben Seni] Her Gün Burdan Gecen Yar [Hele Yar Zalim Yar] Bugün Geçmez Nedendir [Severem Ben Seni] Ay Karanlık Gecedir [Hele Yar Zalim Yar] Bilmem Bu Dert Necedir [Severem Ben Seni] Yastık Gurbanın Olam [Hele Yar Zalim Yar] Yar Yatısı Nicedir [Severem Ben Seni] |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#55 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Dost Bağının Meyvaları Erişti Sivas-Yüksel Yıldız-Musa Eroğlu Dost Bağının Meyvaları Erişti Aman Aman Erişti, Ayva Benim, Turunç Benim, Nar Benim Aman Aman Nar Benim ![]() Gözüm Yaşı Ummanlara Garıştı Aman Aman Garıştı, Cefakârım Sitemkârım Yar Benim Aman Aman Yar Benim ![]() Yedi Derya Boz Bulanık Selinden Aman Aman Selinden, Cümle Alem Aciz Kaldı Dilinden Aman Aman Dilinden, Ben Bülbülüm Ayrı Düştüm Gülümden Aman Aman Gülümden, Bahçe Benim Bağban Benim Bar Benim Aman Aman Bar Benim ![]() Mail Oldum Libasına Tacına Aman Aman Tacına, Ben Doğmuşam Siyah Zülfün Ucuna Aman Aman Ucuna ![]() Mansur Gibi Asılır Mi Saçına Aman Aman Saçına, Kâh Kül Benim Perçem Benim Tel Benim Aman Aman Tel Benim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#56 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Dostlar Beni Hatırlasın Aşık Veysel Şatıroğlu Ben Giderim Adım Kalır Dostlar Beni Hatırlasın Düğün Olur Bayram Gelir Dostlar Beni Hatırlasın Can Kafeste Durmaz Uçar Dünya Bir Han Konan Göçer Ay Dolanır Yıllar Geçer Dostlar Beni Hatırlasın Can Bedenden Ayrılacak Tütmez Baca Yanmaz Ocak Selam Olsun Kucak Kucak Dostlar Beni Hatırlasın Ne Gelsemdi Ne Giderdim Günden Güne Arttı Derdim Garip Kalır Yerim Yurdum Dostlar Beni Hatırlasın Acar Solar Turlu Çiçek Kimler Gülmüş Kim Gülecek Murad Yalan Olüm Gerçek Dostlar Beni Hatırlasın Gün İkindi Aksam Olur Gör Ki Basa Neler Gelir Veysel Gider Adı Kalır Dostlar Beni Hatırlasın |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#57 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Dostu Görmeye Geldim Malatya-Süleyman Elver-TRT Müz Dairesi Bşk Arzeyledim Dostu Görmeye Geldim Ne Keremdir Dostum Cemalim Gördüm O Güzel Cemalim Seryan Eyledim Ne Keremdir Dostum Cemalim Gördüm Ne Keremdir Dostum Cemalim Gördüm Mail Oldum Dostun Tatlı Diline Hayran Oldum Bağda Biten Gülüne Selam Verdim Onun Güzel İline Ne Keremdir Dostum Cemalim Gördüm Ne Keremdir Dostum Cemalim Gördüm Her Dem Arzeyledim Dostu Görmeyi Yan Yana Oturup Hatır Sormayı Doldurup Doldurup Dolu Sunmayı Ne Keremdir Dostum Cemalim Gördüm Ne Keremdir Dostum Cemalim Gördüm Hüseyniyem Eydir Ben Dostu Gördüm Açılmış Bahçadan Gonca Gül Derdim Arzulayıp Dostun Evini Geldim Ne Keremdir Dostum Cemalim Gördüm Ne Keremdir Dostum Cemalim Gördüm |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#58 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Dostun Bahçesine Tokat/ Reşadiye-Fikriye Meşhur-Arif Meşhur Dostun Bahçesine Bir Hoyrat Girmiş Korudur Da Benli Dilber Korudur Gülünü Dererken Dalını Kırmış Kurudur Da Benli Dilber Kurudur Neredesin De Dudu Dillim Nerede Neredesinde Kömür Gözlüm Nerede Bu Meydanda Serilir Postumuz Çok Şükür Mevlaya Gördük Dostumuz Bir Gün Kara Toprak Örter Üstümüz Çürüdür De Benli Dilber Çürüdür Neredesin De Dudu Dillim Nerede Neredesinde Kömür Gözlüm Nerede Pir Sultan Abdal’ Im Başımdan Başlar İyisini Korda Kemini Taşlar Bin Çiçekten Bir Kovana Bal İşler Arıdır Da Benli Dilber Arıdır Neredesin De Dudu Dillim Nerede Neredesinde Kömür Gözlüm Nerede |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#59 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Dönen Dönsün Ben Dönmezem Yolumdan Koyun Beni Hak Aşkına Yanayım Dönen Dönsün Ben Dönmezem Yolumdan Yolumdan Dönüp Mahrum Mu Kalayım Dönen Dönsün Ben Dönmezem Yolumdan Benim Pirim Gayet Ulu Kişidir Yediler Ulusu, Kırklar Esidir On İki İmamın Server Başıdır Dönen Dönsün Ben Dönmezem Yolumdan Kadılar Müftüler Fetva Yazarsa İşte Kemend, İste Boynum Asarsa İşte Hançer, İste Kellem Keserse Dönen Dönsün Ben Dönmezem Yolumdan Ulu Mahşer Günü Olur Divan Kurulur Suçlu, Suçsuz Gelir Anda Derilir Piri Olmayanlar Anda Bilinir Dönen Dönsün Ben Dönmezem Yolumdan Pir Sultan'ım Arsa Çıkar Ünümüz O Da Bizim Ulumuzdur Pirimiz Hakka Teslim Olsun Garip Canımız Dönen Dönsün Ben Dönmezem Yolumdan |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 2 |
![]() |
![]() |
#60 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 2Drama Köprüsü Trakya-Arif Şentürk Drama Köprüsü Bre Hasan Dardır Geçilmez Soğuktur Suları Hasan Bir Tas İçilmez Anadan Geçilir Bre Hasan Yardan Geçilmez At Martini De Bre Hasan Dağlar İnlesin Drama Mahpusunda Bre Hasan Dostlar Dinlesin Mezar Taşlarını Bre Hasan Koyun Mu Sandın Adam Öldürmeyi Bre Hasan Oyun Mu Sandın Drama Mahpusunu Bre Hasan Evin Mi Sandın At Martini De Bre Hasan Dağlar İnlesin Drama Mahpusunda Bre Hasan Dostlar Dinlesin |
![]() |
![]() |
|