![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#46 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4Yiğidim Aslanım Nazım Hikmet-Zülfü Livaneli Şu Sılanın Ufak Tefek Yolları Ağrıdan Sızıdan Tutmaz Elleri Tepeden Tırnağa Şiir Dilleri Yiğidim Aslanım Burda Yatıyor Bugün Efkarlıyım Açmasın Güller Yiğidimden Kara Haber Verdiler Demirden Döşeği Taştan Sedirler Yiğidim Aslanım Bumda Yatıyor Ne Bir Haram Yedi Ne Cana Kıydı Ekmek Kadar Temiz Su Gibi Aydın Hiç Kimse Duymadan Hükümler Giydin Yiğidim Aslanım Burda Yatıyor Mezar Arasında Harman Olur Mu On Üç Yıl Mahpusta Derman Kalır Mı Azrail'e Sorsam Canım Alır Mı Yiğidim Aslanım Burda Yatıyor |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#47 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4Yoğurt Koydum Dolaba Elazığ-Hafız Osman Öge-Banttan Yazıldı Yoğurt Koydum Dolaba Ellere Vay Bugün Başım Kalaba Ellere Vay Ellere Hanım Canım Ellere Vay Giymiş Pembe Şalvarı Ellere Vay Sallanır Saçakları Yerlere Vay Kalaylı Tas Yoğurdu Ellere Vay Seni Kimler Doğurdu Ellere Vay Seni Doğuran Ana Ellere Vay Bal İlen Mi Doğurdu Ellere Vay Yoğurdun Üstü Kaymak Ellere Vay Olur Mu Yare Doymak Ellere Vay Yare Doydum Diyenin Ellere Vay Caizdir Boynun Vurmak Ellere Vay |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#48 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4Yol Üstünde Dikili Taş Eskişehir-Necip Önalp-Mustafa Hoşsu Yol Üstünde Dikili Taş, Ah Aman Amman Amman ![]() Bir Evde İki Kardaş, Sevdiğim Aman ![]() Biri Kaynım Olursa, Sevdiğim Amman ![]() Biri Bana Arkadaş, Sevdiğim Amman ![]() Gökten Zembil İniyor, Fırıl Fırıl Dönüyor ![]() Ateş Misin Sevdiğim, Seni Gören Yanıyor ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#49 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4Yol Ver Dağlar Aşık Yener-İsmail Özden Başı Duman Pare Pare Yol Ver Dağlar Yol Ver Bana Gönlüm Gitmek İster Yare Yol Ver Dağlar Yol Ver Bana Ömrümün Uzun Yolu Geçip Gitsem Yare Doğru Gözlerim Yaş Dolu Dolu Yol Ver Dağlar Yol Ver Bana Aşık Olmak Benim Kârım Çok Aradım Nazlı Yarim Dûdû Dillim Sitemkârım Yol Ver Dağlar Yol Ver Bana Karlı Dağından Esmedim Ben O Yare Hiç Küsmedim Daha Umudum Kesmedim Yol Ver Dağlar Yol Ver Bana |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#50 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4Yol Ver Dağlar Karacaoğlan-Musa Eroğlu Bugün çay bulandı yarın durulmaz Yol ver dağlar ben sılama varayım Karlı dağlar varayım Zalım dağlar varayım Muhabbetli yardan gönül ayrılmaz Yol ver dağlar ben sılama varayım Karlı dağlar varayım Zalım dağlar varayım Gurbet elde efkarım var zarım var Sılada bekleyen nazlı yarim var Bizi ayırana intizarım var Karlı dağlar yaz gele Zalım dağlar tez gele Bizi ayırana intizarım var Oy dağlar Yol ver dağlar ben sılama gideyim Karlı dağlar gideyim Zalım dağlar gideyim Ezeli de Karacaoğlan ezeli Döküldü bağların gülü gazeli Gurbet elde ben nideyim güzeli Karlı dağlar güzeli Zalım dağlar güzeli Gurbet elde ben neyleyim güzeli Oy dağlar Yol ver dağlar ben sılama gideyim Karlı dağlar gideyim Zalım dağlar gideyim |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#51 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4Yola Gel Sevdiğiim Sivas-Halil Söyler-TRT Mzk Dair Bşk Yola gel Sevdiğim yola gel yola O pambuk ellerin boynuma dola Dilerim allahtan gül benzin sola Kar yağdı başıma vay beni beni Doğurmaz olaydın anam sen beni Yanarım yanarım tütünüm tütmez Virana bağlarda bülbüller ötmez Yaram pek derindir melhem kar etmez Kar yağdı başıma vay beni beni Doğurmaz olaydın anam sen beni --->: Türkü Sözleri 4 frmacil altıncı 6 sayfa --->: Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#52 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4Yörükler Yaylası Rumeli-Osman Pehlivan-Muzaffer Sarısözen Yörük De Yaylasını Aman Yaylayamadım İmanım, Divane Gönlümü Eğleyemedim ![]() Diyecek Sözümü De Aman Söyleyemedim İmanım ![]() Yaylamam Yaylanda Kar Olmayınca Vay Eğlemem Gönlümü Yar Olmayınca Vay ![]() Yörük De Yaylasında Aman Süt Bakır Bakır İmanım, Sevdiğim Güzelin Gözleri Çakır ![]() Güle De Bülbül Konmuş Aman Ne Güzel Şakır İmanım ![]() Yaylamam Yaylanda Kar Olmayınca Vay Eğlemem Gönlümü Yar Olmayınca Vay |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#53 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4Yüksek Tepelere Ev Kurmasınlar Edirne-Yöre Kadın Ekibi-Ümit Kaltancıoğlu Yüksek Yüksek Tepelere Ev Kurmasınlar, Aşrı Aşrı Memlekete Kız Vermesinler Annesinin Bir Tanesini Hor Görmesinler, Uçan Da Kuşlara Malûm Olsun, Ben Annemi Özledim ![]() Hem Annemi Hem Babamı, Ben Köyümü Özledim ![]() Annemin Yelkeni Olsa Açsa Da Gelse, Babamın Bir Atı Olsa Binse De Gelse, Kardeşlerim Yolları Bilse De Gelse ![]() Uçan Da Kuşlara Malûm Olsun, Ben Annemi Özledim ![]() Hem Annemi Hem Babamı, Ben Köyümü Özledim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#54 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4Yürü Güzel Yürü Yol Almazsın Yürü Güzel Yürü Yol Alamazsın Azrail Olsan Can Alamazsın Hele Sen Dünyayı Kalbura Koysan Benden Muhabbetli Yar Bulamazsın Sular Olsam Yeraltından Akmayım Yarim Senden Gayrisine Bakmayım Eğer Senden Başkasına Bakarsam Yedi Sene Döşeklerden Kalkmayım Yörü Dilber Yörü Ömrümün Varı Eridi Kalmadı Dağların Karı |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#55 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4Zaman Oldu Aşık Mahsuni Şerif Öyle Bir Zamana Düştük Küfrün Adı İman Oldu Doğru Dürüst Gider İken Hakkın Yolu Duman Oldu Koyun Sesi Kurdun Sesi Bir Çıkıyor Neyin Nesi Adamın Adam Sevmesi Geçti Hayli Zaman Oldu Dost Rüzgarı Kesti Hızı Okşadı Gitti Camızı Daha Dünün Suratsızı Şimdi Kaşı Keman Oldu Irgat Koşar Ekmek Zalım Ele Geçmez De Bakalım Der Mahsuni Benim Halım Korkarım Ki Yaman Olur |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#56 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4Zamanede Bir Hal Gelmesin Başa Kul Hüseyin-? Zamanede Bir Hal Gelmesin Başa Ahdı Bütün Sadık Bir Yar Kalmamış Efendim, Tabibim, Cananım Kalleş Yar Olana Dost Demem Haşa N'olacak Muhannet Meydan Görmemiş Ben Bir Yar İsterem Derun-U Dilden Sarfede Varını Geldikçe Elden Efendim, Tabibim, Cananım Beni Setreyleye Abudan Elden Her Yüze Gülen Yar Olmuş Olmamış Hüseyin Beyhude Ah Etme Naçar Bir Kapı Örterse Birini Açar Efendim, Tabibim, Cananım Buna Dünya Derler Hepisi Geçer Hangi Günü Gördün Akşam Olmamış |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#57 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4Zamanıyım Ben Hüseyin Karakuş Beşinci Mevsimin Açmış Gülleri Nerde Kalmış Hani İnsan Değeri Kefende Gözü Yaşlı Anaların Yeniden Doğmanın Zamanıyım Ben Bırakın Da Akarsular Yol Alsın Değmeyin Bebeğe Doğup Ağlasın Yaralı Gönlüme Bir Tas Tuz Basın Konuşan Dillerin Zamanıyım Ben Çelik Bir Bedene İşlemez Kurşun Bir Çocuğun Canı Acep Kaç Arşın Kan Kokar Toprağım Çok İyi Düşün Bu Yalan Kulların Zamanıyım Ben Karakuşlar Gibi Gökte Uçana Dur Diyenler Olur Giden Zamana Bir Ehli Sohbette Kendin Bilene Konuşan Tellerin Zamanıyım Ben |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#58 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4Zap Suyu Derin Akar Van-Sami Yılmaztürk-İlhan Erten Zap Suyu Derin Akar Lo Oy Sinem Mi Sinem Mi, Can Alır Yürek Yakar Lo Oy Sinem Mi Sinem Mi, Ben Sevdim Eller Aldı Lo Oy Sinem Mi Sinem Mi, Bana Da Kimler Bakar Lo Oy Sinem Mi Sinem Mi, Oy Sinem Mi Sinem Mi, Yar Sinem Mi Sinem Mi, Yar Sinem Sinem Sinem Mi, Yar Sinem Mi Sinem Mi ![]() Zap Suyu Aktı Geçti Lo Oy Sinem Mi Sinem Mi, Sinemi Yaktı Geçti Lo Oy Sinem Mi Sinem Mi, Güzellerin İçinden Giz Oy Sinem Mi Sinem Mi, Benim Yarimi Seçti Lo Oy Sinem Mi Sinem Mi ![]() Oy Sinem Mi Sinem Mi, Yar Sinem Mi Sinem Mi, Yar Sinem Sinem Sinem Mi, Yar Sinem Mi Sinem Mi ![]() Zap Suyu Geçit Vermez Lo Oy Sinem Mi Sinem Mi, Sırrına Akil Ermez Lo Oy Sinem Mi Sinem Mi, Öyle Bir Yare Düştüm Yar Oy Sinem Mi Sinem Mi, Sırrına Akil Ermez Lo Oy Sinem Mi Sinem Mi ![]() Oy Sinem Mi Sinem Mi, Yar Sinem Mi Sinem Mi, Yar Sinem Sinem Sinem Mi, Yar Sinem Mi Sinem Mi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#59 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4Zevzek Aşık Mahsuni Şerif Bir Elinde Kadeh Var Nerden Gelirsin Canım İçip De Ağlamayı Derman Bilirsin Canım Dünya Fani Bahçedir Birgün Ölürsün Canım Adam Olamadın Gitti Zevzek Beni Bilemedin Gitti Zevzek Yürü Be Yürü Be Yürü Be Yürü Be İnsan Değilsin Kendini Bilmeyen Canım Eli Ne Bilsin Halkı Halkı Halkı Halkı Hakkı Ne Bilsin Hele Bak Şu Aynaya Yüzün Yüze Benzer Mi Ta Sabahtan Uyumuş Gözün Göze Benzer Mi Vay O Boyun Devrilsin Özün Bize Benzer Mi Mahsuni Bu Haliyle Nereye Vardın Canım Sen Bu Ele Gelmeden Nerde Yatardın Canım Belinde Barabellom Kimi Kurtardın Canım |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri 4 |
![]() |
![]() |
#60 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri 4Zeytinyalı Yiyemem Bursa-İhsan Kaplayan-Muzaffer Sarısözen Zeytin Yağlı Yiyemem Aman, Basma Da Fistan Giyemem Aman ![]() Senin Gibi Cahile, Ben Efendim Diyemem Aman ![]() Kaldım Duman İçi Dağlarda, Sevgili Yarim Nerelerde ![]() Asmadan Üzüm Aldım, Sapını Uzun Aldım ![]() Verin Benim Yarimi, Annemden İzin Aldım ![]() Kaldım Duman İçi Dağlarda, Sevgili Yarim Nerelerde ![]() Kara Üzüm Asması, Yeşil Olur Yazması ![]() Ben Yarimden Ayrılmam, Kara Yazı Yazması ![]() Kaldım Duman İçi Dağlarda, Sevgili Yarim Nerelerde ![]() |
![]() |
![]() |
|