![]() |
Türkü Sözleri |
![]() |
![]() |
#46 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü SözleriHey On Beşli Tokat-Hamdi Tüfekçi-Nida Tüfekçi Hey On Beşli On Beşli, Tokat Yolları Taşlı ![]() Onbeşliler Geliyor, Kızların Gözü Yaşlı ![]() Aslan Yarim Kız Senin Adın Hediye, Ben Dolandım Sen De Dolan Gel Beriye, Fistan Aldım Endazesi On Yediye ![]() Giderim İlinizden, Kurtulam Dilinizden ![]() Yeşil Bas Ördek Olsam, Su İçmem Gölünüzden ![]() Aslan Yarim Kız Senin Adin Hediye, Ben Dolandım Sen De Dolan Gel Beriye, Fistan Aldım Endazesi On Yediye ![]() Gidiyom Gidemiyom, Sevdim Terk Edemiyom ![]() Sevdigim Pek Gönüllü, Gönlünü Edemiyom ![]() Aslan Yarim Kız Senin Adin Hediye, Ben Dolandım Sen De Dolan Gel Beriye, Fistan Aldım Endazesi On Yediye ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri |
![]() |
![]() |
#47 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü SözleriLeblebi Koydum Tasa Çankırı-Hanife Ataman-Sadi Yaver Ataman Leblebi Koydum Tasa Gız Annem, Doldurdum Basa Basa Gız Annem De ![]() Benim Yarim Çok Güzel Gız Annem , Azıcık Boydan Kısa Gız Annem ![]() Hop Ninnayı Ninnayı Gız Annem Gel Oynayı Oynayı Gız Annem ![]() Elmayı Yüke Gorlar Gız Annem, Ağzını Büke Gorlar Gız Annem De ![]() Beni Elinden Alırlar Gız Annem, Boynunu Büke Gorlar Gız Annem Hop Ninnayı Ninnayı Gız Annem Gel Oynayı Oynayı Gız Annem ![]() Alayı Aldık Düze Gız Annen, Görüselim Yüz Yüze Gız Annem De ![]() Arada Sevda Varmış Gız Annem ![]() Sözü Verdik Biz Bize ![]() Hop Ninnayı Ninnayı Gız Annem Gel Oynayı Oynayı Gız Annem |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri |
![]() |
![]() |
#48 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü SözleriLeylim Ley Sabahattin Ali- Zülfü Livaneli Döndüm Daldan Düşen Kuru Yaprağa Leylim Ley Seher Yeli Dağıt Beni Sar Beni Leylim Ley Götür Tozlarımı Burdan Uzağa Leyli Ley Yarin Çıplak Ayağına Sür Beni Leylim Ley Leylim Ley Leylim Ley Ayin şavkı Vurur Sazım Üstüne Leylim Ley Söz Söyleyen Yoktur Sözüm Üstüne Leylim Ley Gel Ey Hilal Kaşlım Dizim Üstüne Leylim Ley Ay Bir Yandan Sen Bir Yandan Sar Beni Leylim Ley Leylim Ley Leylim Ley Yedi Yıldır Uğramadım Yurduma Leylim Ley Dert Ortağı Aramadım Derdime Leylim Ley Geleceksin Bir Gün Düşüp Ardıma Leylim Ley Kula Değil Yüreğine sor beni Leylim Ley Leylim Ley Leylim Ley |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri |
![]() |
![]() |
#49 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü SözleriLiverimin Kaytanı Erzurum-Fethi Rasiloğlu-Muzaffer Sarısözen Liverimin Kaytanı Sen Geldin Yarin Hani Seni Seven Çok Olur Candan Sevenin Hani Oy Hennom Hennom Hennom Eller Kınalı Hennom Gözler Sürmeli Hennom Al Almanın Dördünü Sev Yigidin Merdini Seversen Güzelden Sev Çekme Çirkin Derdini Al Almayı Daldan Al Daldan Alma Benden Al Duydum Gelin Olisen Dur Ben Ölim Ondan Al |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri |
![]() |
![]() |
#50 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü SözleriMaçka Yolları Taşlı Trabzon-Bahattin Çamur-İstanbul Radyosu THM Müd ![]() Oy ![]() Gel Uyu Kalem Kaşlı ![]() Ne Oldu Sana Yavrum, Böyle Gözlerin Yaşlı ![]() Yukarı Gel Yukarı, Irmağın Gözündeyum ![]() Eller Ne Derse Desin, Ben Yine Peşundeyum ![]() Dereler Akar Akar, Garişir Denizlere ![]() Gurban Olayım Yavrum, O Sevdali Gözlere ![]() Gız Tarlanin Taşları, Duman Değil Gar İdi, Sevdiğum Senin İlen, Ne Günlerum Var İdi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri |
![]() |
![]() |
#51 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü SözleriMadem Dilber Ankara-Mucip Arcıman/Zekeriya Bozdağ-Muzaffer sarısözen Madem Dilber Meylin Yoğidi Bende, Ezelinden İkrar Vermeye-Yidin ![]() Muhabbettir Güzelliğin Nişanı, Uğrun Uğrun Bakıp Gülmeye-Yidin ![]() Siyah Saçlarını Eylersin Perde, Beni Sen Uğrattın Bu Zalim Derde, Ben Kendi Halimde Gezdiğim Yerde, Çağırıp Yadigâr Vermeye-Yidin ![]() Karacaoğlan Der Ki Ey Mahı Mestim, Kasla Göz Eylersin Bana Mi Kastin ![]() Severler Güzeli Darılma Dostum, Darıldıysan Güzel Olmaya-Yidin ![]() --->: Türkü Sözleri 3 frmacil altıncı 6 sayfa --->: Türkü Sözleri 3 |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri |
![]() |
![]() |
#52 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü SözleriMadem ki Ben Bir İnsanım Aşık İsmail Daimi Kainatın aynasıyım mademki ben bir insanım Hakkın varlık deryasıyım mademki ben bir insanım İnsan hakta hak insanda ne ararsan var insanda Çok marifet var insanda mademki ben bir insanım Bunca temenni dilekler vız gelir çarkı felekler Bana eğilsin melekler mademki ben bir insanım Daimiyim harap benim ayaklara turap benim Aşk ehline şarap benim mademki ben bir insanım |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri |
![]() |
![]() |
#53 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü SözleriMavi Yelek Mor Düğme Erzurum-Seyfettin Sığmaz-Muzaffer Sarısözen Mavi Yelek Mor Düğme, Gine Düştün Gönlüme ![]() Her Gönlüme Düsende, Kan Damlar Yüreğime ![]() Ağam Sen Nasıl Edim, Saz Getir Fasıl Edim ![]() Çok Da Güzel Değilsin, Gönüldür Nasıl Edim ![]() Gazel Döktü Güz Oldu, Derdim Biraz Az Oldu ![]() Ayağına Kapandım, Gine Dedi Az Oldu ![]() Ağam Sen Nasıl Edim, Saz Getir Fasıl Edim ![]() Çok Da Güzel Değilsin, Gönüldür Nasıl Edim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri |
![]() |
![]() |
#54 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü SözleriMayadağ'dan Kalkan Kazlar Rumeli-Yöre Ekibi-TRT Müz ![]() ![]() Mayadağ'ın Yıldızıyım, Ben Annemim Bir Kızıyım, Efendimin Sağ Gözüyüm ![]() Vardar Akar Lüle Lüle, Sesi De Benzer Bülbüle ![]() Vardar Ovası, Vardar Ovası Kazanamadım Başlık Parası ![]() Mayadağ’dan Kalkan Kazlar, Al Topuklu Beyaz Kızlar, Yarimin Yüreği Sızlar ![]() Eğlenemem Aldanamam, Ben Bu Yerlerde Duramam ![]() Vardar Ovası, Vardar Ovası Kazanamadım Sıla Parası ![]() Vardar Akar Hızlı Hızlı, Kenarları Karlı Buzlu, Kara Kaşlı Bana Bakar Sen Misin Vardar Güzeli ![]() Sen Misin Vardar Güzeli ![]() Vardar Ovası, Vardar Ovası Kazanamadım Sıla Parası ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri |
![]() |
![]() |
#55 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü SözleriMedet Dertli Divani Evel Bahar Yaz Ayları Doğanda Akar Deryalarda Sel Yavaş Yavaş Sefil Bülbül Feryat Edip Ötende Açılır Bahçemde Gül Yavaş Yavaş Sözün Doğrusunu Söyle Ahkamın Sözün Doğrusunu Söyle Ahkamın Muhabbet Bağına Basma Kademin Emsal İle Konuşmayan Adamın Olur Altın Adı Pul Yavaş Yavaş Her Olur Olmazın Sözün İşitme Her Olur Olmazın Sözün İşitme Dalga Vurup Kalb Evini Coş Etme Adunun Elinden Bade Nus Etme Aradan Kalkıyor Bal Yavaş Yavaş Gör Ki Ne Eyledi Mecnuna Leyla Gör Ki Ne Eyledi Mecnuna Leyla Antonet Sırrına Erenler Evla Herkesin Kısmetin Verici Mevla Ara Kısmetini Bul Yavaş Yavaş Kişinin Çektiği Kendi Emeli Kişinin Çektiği Kendi Emeli Kişi Hizmet İle Bulur Kemali Zamanenin Devri Dondu Cemali Başının Kaytını Gör Yavaş Yavaş Ali Den Medet Medet, Veli Den Medet Medet O Pir Den Medet Medet |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri |
![]() |
![]() |
#56 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü SözleriMektup Selam Söyle Benden Sılaya Sivas-Kemal Demir-TRT Müz Dairesi Başk Mektup selam söyle benden sılaya Mektup selam söyle benden selam söyle sılaya ooy öyle benim için de eller ağlasın oooy oooy Da yıkılası dağlar oy oooy oy Gözü yaşlı düştüm gurbet illere Gözü yaşlı düştüm gurbet illere ooooy Uzaktır aramızda yollar ağlasın ooooy ooooy Da yıkılası gurbet oooy oy oy Eledim buğdayı seçtim daneyi Eledim buğdayı da seçtim daneyi ooooy Bu gönül de sevdi o bir daneyi ooooy Da yıkılası dağlar oy ooooy oy Eğer gurbet ile gider dönmezsem Eğer gurbet ile gider dönmezsem ooooy Bana saydırırlar yedi seneyi ooooy Da zalım eller oy ooooy oy |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri |
![]() |
![]() |
#57 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü SözleriMendilinde Tuz Taşı Erzurum-İlhami Kamber-İlhami Kamber Mendilimde Tuz Taşı Yar Yar, Gezerim Dağı Taşı Yar Yar ![]() Ellerde Bulamadım Yar Yar, Sevdiğim Kızlar Başı Yar Yar ![]() Mendilimde Kare Var Yar Yar, Yüreğimde Yare Var Yar Yar ![]() Ne Ben Öldüm Kurtuldum Yar Yar, Ne Bu Derde Çare Var Yar Yar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri |
![]() |
![]() |
#58 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü SözleriMevlam Bir Cok Dert Vermiş Malatya-Kemal Çığrık-Nida Tüfekçi Mevlâm Birçok Dert Vermiş, Beraber Derman Vermiş ![]() Bu Öldürücü Derde, Neden İlâç Vermemiş ![]() Diley Diley Diley Ley, Diley Diley Diley Ley, Diley Diley Diley Ley ![]() Dediler Dünya Fâni, Aldatır Vermez Yari ![]() Bu Öldürücü Derdi, Tabibler De Bilmedi ![]() Diley Diley Diley Ley, Diley Diley Diley Ley, Diley Diley Diley Ley ![]() Dediler İnanmadım, Ben Rüya Sanmış İdim ![]() Gelen Geçene Sordum, Ondan Avare Oldum ![]() Diley Diley Diley Ley, Diley Diley Diley Ley, Diley Diley Diley Ley ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri |
![]() |
![]() |
#59 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü SözleriMihribam Abdurrahim Karakoç-Musa Eroğlu Sarı Saçlarını Deli Gönlüme, Bağlamışım Çözülmüyor Mihriban Mihriban ![]() Ayrılıktan Zor Belleme Ölümü Ölümü, Görmeyince Sezilmiyor Mihriban Sevdiğim Mihriban ![]() Yar Deyince Kalem Elden Düşüyor, Gözlerim Görmüyor Aklim Şaşıyor Şaşıyor ![]() Lambada Titreyen Alev Üşüyor Üşüyor, Aşk Kâğıda Yazılmıyor Mihriban Sevdiğim Mihriban ![]() Tabiplerde İlaç Yoktur Yarama, Aşk Deyince Ötesini Arama Arama ![]() Her Nesnenin Bir Bitimi Var Ama Var Ama ![]() Aşka Hudut Çizilmiyor Mihriban Sevdiğim Mihriban ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri |
![]() |
![]() |
#60 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü SözleriNe Ağlarsın Benim Zülfü Siyahım Erzincan-Aşık İsmail Daimi-Mine Yalçın Ne Ağlarsın Benim Zülfü Siyahim, Bu Da Gelir Bu Da Geçer Ağlama ![]() Göklere Erişti Figânım Ahım, Bu Da Gelir Bu Da Geçer Ağlama ![]() Bir Gülün Çevresi Dikendir Hardır, Bülbül Har Elinde Ah İle Zardır ![]() Ne Olsa Da Kışın Sonu Bahardır, Bu Da Gelir Bu Da Geçer Ağlama ![]() Daimi'yem Her Can Ermez Bu Sırra, Gerçek Aşık Olan Erer O Nûra ![]() Yusuf Sabır İle Vardı Mısır’a, Bu Da Gelir Bu Da Geçer Ağlama ![]() |
![]() |
![]() |
|