![]() |
Genel Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#46 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviAyağında Kundura Şanlıurfa-Mukim Tahir-Plaktan yazıldı Ayağında Kundura Yar Gelir Dura Dura Genç Ömrümü Çürüttüm Göğsüme Vura Vura Ölürem Ben Ölürem Nere Gitsen Gelirem Ben Bir Yetim Çocuğam Arar Seni Buluram Vay Çıktım Kerpiç Duvara El Ettim Nazlı Yara Eski Yar Öyle Dursun Can Kurban Yeni Yara |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviAyna Çaktım Yüzüne Çanakkale /lapseki-İsmail Güney/Nazife Ergin-Yaşar Şen Versinler Versinler Sevenleri Sevdiğine Versinler ![]() Ayna Çaktım Yüzüne, Şavkı Vurdu Yüzüme ![]() Sana Söylüyorum Yar, Kulak Ver Sen Sözüme ![]() Versinler Versinler Sevenleri Sevdiğine Versinler ![]() Yar Mendili Oyaladım, Bas Harfini Koyamadım ![]() Eller Aldı Yarimi, Ben Yarime Varamadım ![]() Versinler Versinler Sevenleri Sevdiğine Versinler ![]() Karşımızda Gelibolu, Gelibolu'da Yatır Dolu, Sana Söylüyorum Yar, Dualarım Kabul Oldu ![]() Versinler Versinler Sevenleri Sevdiğine Versinler ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviAyrılık Hasreti Kayseri/sarız- Aşık Nesimi Çimen-İhsan Öztürk Ayrılık Hasreti Karetti Cana, Seher Yeli Sevdiğimden Bir Haber ![]() Selamım Tebliğ Et Kutbi Cihana, Seher Yeli Sultanımdan Bir Haber ![]() Sıtkı’ Yam Kalmışam Issız Çöllerde, Böyle Dert Bulunmaz Gayri Kullarda ![]() Dilim İntizarda , Gözüm Yollarda, Seher Yeli Sevdiğimden Bir Haber ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviAyva Çiçek Açmış Balıkesir -Ali Taran/M ![]() Ayva Cicek Açmış Yaz mı Gelecek, Gönül Bu Sevdadan Vaz Mı Geçecek ![]() Sağ Gözüm Seyriyor Var Mı Gelecek, Sağ Gözüm Seyriyor Var Mı Gelecek ![]() Uyan Yarim Uyan Gel Tut Elimden, Nasıl Ayrılayım Tatlı Dilinden ![]() Evlerinin Önü Vişne Fidanı, Dolanı Dolanı Buldum Odanı, Hani Güzelin Körpe Fidanı, Yandım Allah Yandım Al Kanım Akar, Al Duvaklı Gelin Yoluma Bakar |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviAyvalığın Kara Taşı Ürgüp - Refik Başaran Ayvalık'ın Kara Taşı Yandı Cigerimin Başı Emin Hacının Gardaşı Uyan Hacı Beyim Uyan Ayvalık'ın Ardı Kavak Kavaktan Dökülür Uvak Elim Kına Yüzüm Duvak Uyan Hacı Beyim Uyan |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviAyva Turunç Narım Var Kırşehir-Neşet Ertaş-Ank rad THM müd Ayva Turunç Narım Var Benim Ah Ü Zarım Var Hep Derdinden Ağlarım Bir Vefasız Yarim Var Al Almayı Ver Narı Ağlarım Zarı Zarı Tez Günlerde Gönderin O Ahu Gözlü Yari Ayva Turunç Nar Bende Aldı Aklım Yar Bende Hiç Melhem Kar Eyleme Yar Yarası Var Bende Ayva Turunç Neyleyim Halimi Arz Eyleyim Zaten Bende Talih Yok Ta Küçükten Böyleyim --->: Türkü Sözleri frmacil altıncı 6 sayfa --->: Türkü Sözleri |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviBağlamamın Düğümü Orta Anadolu-Sarı Recep-Muzaffer Sarısözen Bağlamamın Düğümü, İsterler Öldüğümü ![]() Sağ Yanım Yastık İster, Sol Yanım Sevdiğimi ![]() Aman Aman Bağlamamın Telleri, Açıldı Mı Yaylaların Gülleri ![]() Türkmen Kızı Kınalar Yakmış Eline, Altın Kemer Yakışıyor Beline ![]() Yaylaya Gidesice, Gülleri Salasıca ![]() Ah Ne Yaman Güzelleşmiş, Allah'tan Bulasıca ![]() Aman Aman Bağlamamın Telleri, Açıldı Mi Yaylaların Gülleri ![]() Türkmen Kızı Kınalar Yakmış Eline, Altın Kemer Yakışıyor Beline ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviBağya Girdim Bağ Budanmış Tekirdağ/şarköy-Mustafa Karayer-Yücel Paşmakçı Bağa Girdim Bağ Budanmış, Bağa Bülbül Dadanmış ![]() On Beş Yasında Da Nazife De Hanım, Kimlere Aldanmış ![]() Çıktım Sarkköy'ün Yoluna, Sıra Sıra Zeytinler ![]() On Beş Yaşında Da Nazife De Hanıma, Doyum Olur Mu ![]() O Tepeden Bu Tepeye, Oyun Olur Mu ![]() On Beş Yaşında Da Nazife De Hanıma, Doyum Olur Mu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviBaharım Sensin Ali Rıza Binboğa Baharı Beklerim Güllerim Bitsin, Yarimi Beklerim Ocağım Tütsün, Baharım Sensin Güllerim Bitsin Ocağım Tütsün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gele Yar ![]() Sevdalı Gönlüme Doğmadı Güneş, Aradım Yıllardır Bulamadım Bir Es, Muradım Gele Güllerim Bite Ocağım Tüte ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gele Yar ![]() ![]() ![]() Baharım Sensin Güllerim Bitsin Ocağım Tütsün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviBana Cevreyleyip Geyip Dokunma Amasya-Bektaş Yıldız/Aşur Ceyhan-Muzaffer Sarısözen Bana Cevreyleyip Geyip Dokunma, Naz Ederken Hatırıma Dokunma, Ağam Da Gel Gel, Paşam Da Gel Gel, Gülüm De Gel, Gel, Gel Gül Yerine Dikenleri Sokunma, Sana Has Bahçada Gonca Güller Var Ağam Da Gel Gel, Paşam Da Gel Gel, Gülüm De Gel, Gel, Gel Neylersin De Elin Gülün Ararsın, Sana Has Bahçada Gonca Güller Var Ağam Da Gel Gel, Paşam Da Gel Gel, Gülüm De Gel, Gel, Gel Eğilip De Serçeşme Den Su İçme, Sana Ab-I Hayat Bunca Göller Var Ağam Da Gel Gel, Paşam Da Gel Gel, Gülüm De Gel, Gel, Gel |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviBana Kara Diyen Dilber Denizli/Çal-Musa İnan-Ahmet Yamacı Beni Kara Diye Yerme, Mevlam Yaratmış Hor Görme, Ela Göze Siyah Sürme, Çekilir Kara Değil Mi? Her Yoldan Gelir Geçerler, Aktan Karayı Seçerler, Ağalar Beyler İçerler, Kahve De Kara Değil Mi? Karac’oğlan Der Maşallah, Birgün Görünür İnşallah, Kara Donludur Beytullah, Örtüsü Kara Değil Mi? |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviBana Yücelerden Seyreden Aşık Mahzuni Şerif Bana Yücelerden Seyreden Dilber Siyah Kipriklerin Ok Mu Cananım İnsaf Et Yüzünü Yüzüme Dönder Izdırabın Sonu Yok Mu Cananım Gönül Sevdi Benim Günahım Nedir Yandım Hasretine Bunca Senedir Mecnunun Derdinden Derdim Fenadır Izdırabın Sonu Yok Mu Cananım Bu Dünya Misaldir Çatısız Hana Ebedi Kalmadı Saha Sultana Deryanın İçinden Bir Damla Bana Bu Da Mahsuni'ye Çok Mu Cananım |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviBastım Da Kırıldı İğdenin Dalı Orta Anadolu-Sabiha Kubilay-İclâl Akkaplan Bastım Da Kırıldı İğdenin Dalı Vay Dalı, Kötüye Düşenin Böyl'olur Hâli Diller Diller ![]() Kaymaksın Diller Diller, Açılsın Kollar Kollar, Oynaksın Diller Diler, Açılsın Güller Güller ![]() Ne Bilsin Eller Eller, Narinay Ninay Nay, Narinay Narinay Ninay Nay ![]() Arabacı Arabanı Koş Getir Koş Getir, Ben Ölüyom Mezarıma Taş Getir Diller Diller ![]() Kaymaksın Diller Diller, Açılsın Kollar Kollar, Oynaksın Diller Diler, Açılsın Güller Güller ![]() Ne Bilsin Eller Eller, Narinay Ninay Nay, Narinay Narinay Ninay Nay ![]() Sabah İnan Esen Seher Yeli Mi Yeli Mi, Benim Gönlüm Akıllı Mı Deli Mi Diller Diller ![]() Kaymaksın Diller Diller, Açılsın Kollar Kollar, Oynaksın Diller Diler, Açılsın Güller Güller ![]() Ne Bilsin Eller Eller, Narinay Ninay Nay, Narinay Narinay Ninay Nay ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviBaşına Döndüğüm Kurban Olduğum Kars-Aşık İkrami/Aşık Dursun Ceylani-Muzaffer Sarısözen Başına Döndüğüm Kurban Olduğum, Ağlar Dolanıram Yar Deyi Deyi ![]() Ezel Bahar Yaz Ayları Misali, Çağlar Dolanıram Yar Deyi Deyi ![]() Çoktan Beri Terk Etmişem Ben Yari, Hasta Yüreğimden Çıkmıyor Zari ![]() Yanar Oldu , Sönmez Yüreğim Nari, Dağlar Dolanıram Yar Deyi Deyi ![]() İkramın Derdine Yoktur Çareler, Eksik Olmaz Bu Sinemde Yareler ![]() Aylar Günler Sene İle Kareler, Bağlar Dolanıram Yar Deyi Deyi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Türkü Sözleri ArşiviBaşındaki Yazmayı Da Sarıya Mı Boyadın Tokat /Reşadiye-Mihrican Bahar-yücel Paşmakçı Başındaki Yazmayı Da Sarıya Mı Boyadın Neden Sararıp Soldun Da Sevdaya Mı Uğradın Tokat’tan Mı Geliyon Da Yar Sen Almus’lu Musun Ben Sana Varacağım Da Söyle Namuslu Musun İçliğimin Yakası Da Sıra Sıra Nakış Yar Gurban Olam Boyuna Da O Ne Biçim Bakış Yar Yola Yolladım Seni De Yollar Yollasın Seni Hızır Elinden Tutsun Da Bana Yollasın Seni |
![]() |
![]() |
|