![]() |
Cevap : Atatürk Diyor Ki: |
![]() |
![]() |
#46 |
Berna
|
![]() Cevap : Atatürk Diyor Ki:
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Berna
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Berna
|
![]() Cevap : Atatürk Diyor Ki:![]() Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet, medenî insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lâyık sayılamaz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Berna
|
![]() Cevap : Atatürk Diyor Ki:Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Berna
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Berna
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Berna
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Berna
|
![]() Cevap : Atatürk Diyor Ki:Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Atatürk Diyor Ki:![]() ''Ey Kahraman Türk kadını! Sen omuzlar üzerinde yükselmeğe layıksın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Equinox
![]() |
![]() Cevap : Atatürk Diyor Ki:![]() Çalışmak demek, boşuna yorulmak, terlemek değildir ![]() ve her türlü uygar buluşlardan azami derecede istifade etmek zorunludur ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Gözyaşı
|
![]() Cevap : Atatürk Diyor Ki:ATA'dan ![]() ![]() ![]() Ne mutlu "Türküm" diyene ![]() Tarih bir milletin kanını, varlığını hiçbir zaman inkâr edemez ![]() ![]() ![]() "Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir ![]() ![]() "Ulusal egemenliğimizin bir zerresini dahi vermeye yeltenenlerin kafalarını koparacağınızdan eminim ![]() (1923, Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri c ![]() ![]() Geldikleri gibi giderler ![]() Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır ![]() Bu millete çok şey öğretebildim ama onlara uşak olmayı bir türlü öğretemedim ![]() Yurtta sulh, cihanda sulh ![]() Sizlere saldırmanızı değil, ölmenizi emrediyorum ![]() Memleketin efendisi hakiki müstahsil olan köylüdür ![]() Doğruyu söylemekten korkmayınız ![]() Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir ![]() ![]() Türkiye Cumhuriyeti mutlu, zengin ve muzaffer olacaktır ![]() Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur ![]() Ordular, ilk hedefiniz Akdenizdir ![]() Büyük hedefimiz, milletimizi en yüksek medeniyet seviyesine ve refaha ulaştırmaktır ![]() Türkiye Cumhuriyetinin temeli kültürdür ![]() Süngülerle, silahlarla ve kanla kazandığımız askeri zaferlerden sonra, kültür, bilim, fen ve ekonomi alanlarında da zaferler kazanmaya devam edeceğiz ![]() Zafer "zafer benimdir" diyebilenin, muvaffakiyet, "muvaffak olacağım" diye başlayanın ve "muvaffak oldum" diyebilenindir ![]() Egemenlik verilmez, alınır ![]() Egemenlik, kayıtsız şartsız ulusundur ![]() Milleti kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir ![]() Öğretmenler: Yeni nesiller sizlerin eseri olacaktır ![]() Hayatta en hakiki mürşit ilimdir ![]() Türk Milleti bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı varolmalarının yegane koşulu olarak kabul etmiş cesur insanların torunlarıdır ![]() ![]() Biz Türkler tarih boyunca hürriyet ve istiklale timsal olmuş bir milletiz ![]() Milletimiz davranışlarında ve gayretlerinde sarsılmaz bir bütünlük gösterdiği için başarılı olmuştur ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Equinox
![]() |
![]() Cevap : Atatürk Diyor Ki:Atatürk'ün Sözleri İle Çanakkale Savaşı ‘Düşman mevzileri arasındaki mesafe 8 metreye kadar düşüyordu![]() ![]() ![]() Ne kadar imrendirici soğukkanlılık ve kadere inanarak düşman üzerine atılıyor; biliyor musunuz, öleni görüyor, üç dakikaya kadar öleceğini biliyor, ufak bir yılgınlık bile göstermiyor ![]() Okumayı bilenler ellerinde Kuran-ı Kerim cennete gitmeye hazırlanıyorlar, bilmeyenler Kelime-i Şahadeti tekrarlayarak yürüyorlar ![]() Bu Türk askerindeki ruh kuvvetini gösteren bir misaldir' |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Atatürk Diyor Ki:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Atatürk Diyor Ki:![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Atatürk Diyor Ki:![]() ● Benim Türk milletine, Türk cemiyetine, Türklüğün istikbaline ait ödevlerim bitmemiştir, siz onları tamamlayacaksınız ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|