![]() |
Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı) |
![]() |
![]() |
#46 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)8-SEN İNSANSIN Yangınlar alevinden geçip de gelen dost Yanar olmuş yüreğin, nar olmuş lilisan Sen insansın, sen insansın, sen insansın sen insan Sen insansın hey lilişan sen insansın sen insan ![]() Ağır başlı kitaplar senin adına En yiğit besteler seni söyler Dünyada şarkılar misali yaşayansın sen Sen insansın, sen insansın iki milyar cansın Sen insansın hey lilişan sen insansın sen insan Sen insansın hey lilişan iki milyar cansın ![]() Yangınlar alevinden geçip de gelen dost Yelken gibi açılmışsın zalim rüzgara Hey lilişan hey lilişan Gülmüşem ağlamışam Bir tuhaflık olmuş olmuş Dünyanın hali ![]() ![]() ![]() Söz: Attilâ İlhan Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)9-ŞEYH BEDRETTİN Yağmur çiseliyor, yağmur çiseliyor Serezin esnaf çarşında Yağmur çiseliyor Yağmur çiseliyor Korkarak yavaş sesle Bir ihanet konuşması gibi Yağmur çiseliyor Beyaz ve çıplak Mürtet ayaklarının Islak ve karanlık toprağın üstünde koşması gibi Yağmur çiseliyor Serezin esnaf çarsında Bir bakırcı dükkanın karşında Bedrettin’ in bir ağaca asılı Yağmur çiseliyor Gecenin geç ve yıldızsız bir saatidir Ve yağmurdan ıslanan Yapraksız bir dalda sallanan Şeyhimin çırılçıplak etidir Yağmur çiseliyor Serez çarşısı dilsiz Serez çarşısı kör Havada konuşmamanın görmemenin Kahrolası hüznü Ve Serez çarşısı kapatmış elleriyle yüzünü Yağmur çiseliyor Şiir : Nazım Hikmet |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)10-NEYLEYİM Canım benim güzel annem Bir solukluk izin ver Analık hakkınla bağlama beni ![]() Aşk dedim, sevda dedim, umut dedim, kavga dedim Elimde gençliğim vardı Onu verdim neyleyim ![]() Aman annem, canım annem Bir solukluk izin ver Analık hakkınla bağlama beni ![]() Aşk dedim, sevda dedim, umut dedim, kavga dedim Elimde gençliğim vardı Onu verdim neyleyim ![]() Söz: Nevzat Çelik Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)11-HALAY HAVASI Gökte bulut yerde kar Seçilmez olmuş dağlar Ne bir ses ne bir ışık Oy lili, oy lili, oy lili Ağamsın sen Paşamsın sen karanlık Namlular ışıtmaz geceyi, oy lili ![]() Çevirdiler gece vakti Dağların gecesiydi Aslan gibi bir yiğit Oy lili, oy lili, oy lili Ağamsın sen Paşamsın sen karanlık Kelepçe ışıtmaz geceyi, oy lili ![]() Vurun beni kemik kemik Sökün beni tırnak tırnak Deri deri yüzün beni Oy lili, oy lili, oy lili Aslan gibi bir yiğit Sevdası da sevda ha Ne bir ses ne bir ışık Ağamsın sen Paşamsın karanlık İşkence ışıtmaz geceyi, oy lili ![]() Oy lili hayran sana Yarınlar bayram sana Karalığın devleri cüceleri Aydınlığın oy lili oy lili Gel sallana sallana bir oyana bir bu yana Çocukça düşe kalka derlenip toparlana Oy lili oy lili ![]() Söz: H ![]() Müzik: Ahmet Kaya ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)1-HANİ BENİM GENÇLİĞİM Hani benim sevincim nerde Bilyelerim, topacım Kiraz ağacında yırtılan gömleğim Çaldılar çocukluğumu habersiz ![]() Penceresiz kaldım anne Uçurtmam tel örgülere takıldı Hani benim gençliğim nerde ![]() Ne varsa buğusu genzi yakan Ekmek gibi aşk gibi Ah ![]() ![]() ![]() Bölüştüm, büyümüştüm ![]() Bu ne yaman çelişki anne Kurtlar sofrasına düştüm Hani benim gençliğim nerde ![]() Hani benim sevincim nerde Akvaryumum kanaryam Üstüne titrediğim kaktüs çiçeği Aldılar kitaplarımı sorgusuz ![]() Duvarlar konuşmuyor anne Açık kalmıyor hiç bir kapı Hani benim gençliğim nerde Yağmurları biriktir anne Çağ yangınında tutuştum ![]() Hani benim gençliğim nerde Söz: Yusuf Hayaloğlu Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)2-ALNINDA DAĞ ATEŞİ Alnını dağ ateşiyle ısıtan dostum Yüzünü kanla yıkayan dostum Senin uyurken dudağında gülümseyen, bordo gül Benim yüreğimi harmanlayan isyan olsun ![]() Şimdi dingin gövdende büyüyen sessizlik Ellerimde patlamaya sabırsız mavzer olsun ![]() Başını omzuma yasla Göğsümde taşıyayım seni Gövdem gövdene Gövdem gövdene can olsun ![]() Söz: Arkadaş Z ![]() Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)3-YORGUN DEMOKRAT Karanlık yollardan geçtik Zehir gibi sular içtik Bir yanımızda ölüm Bir yanımızda yar sevdik Bir değil bin bir kere Sırat köprüsünden geçtik Cehennem denen illetin Ta göğsünü deldik geçtik ![]() Bu yolda dönenler oldu Mum gibi sönenler oldu Yar göğsüne baş koymadan Vurulup düşenler oldu ![]() Bir sen kaldın geride Ah akıp gidiyor hayat Yüreğim anlıyor seni Artık susma Yorgun Demokrat ![]() Şarkılar küsmüş dudağa Ömründe gecikmiş hasat Karışmış çoluk çocuğa Geçim derdinde demokrat İçlenir hatırladıkça İzlerini o günlerin Düşe kalka bata çıka Yaşadığı o depremin ![]() Bu yolda dönenler oldu Mum gibi sönenler oldu Yar göğsüne baş koymadan Vurulup düşenler oldu ![]() Bir sen kaldın geride Ah akıp gidiyor hayat Yüreğim anlıyor seni Artık susma Yorgun Demokrat ![]() Söz: Y ![]() ![]() Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)4-KILIÇ BALIĞININ ÖYKÜSÜ Bu bir kılıç balığının öyküsü Yazılmasa da olurdu Ama bizi yeni sulara götürecek akıntı durdu Uskumrunun arkasından gidiyorduk Sürünün içinde ben de vardım Sırtımda bir zıpkın yarası Mutlu olmasına mutluydum Nedense gitmiyordu Kulağımdan bir türlü o ağ var sesleri Deniz kızı girmiş düşünceme ben iflah olmam Dalyanları birbirine katmak orkinosların harcı Dolanınca çok geçmeden küserim Bir çocuk bile çeker sandal beni Bu kadar ağır olmasam Beni böyle koşturan yaşama sevinci Kanal boyunca, bir o yana bir bu yana Siz yok musunuz siz, derya kuzuları Kestim kılıcımla karanlığın dibin Yakamoz içinde bıraktığım suları Ah aysız gecelerde olur ne olursa Sırtımda bir zıpkın yarası Atın beni mor kuşaklı bir takaya götürün İri gözlerimde keder kılıcımda hüzün Satın beni Satın beni Rakı için Şiir: Halim Şefik Güzelson |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)5-HAÇAN ÖLESİM GELİR Haçan demir dökende Ateş yiyesim gelir Gök sofraya çökende Doruklardan sesim gelir Dağdan yürek sökende Kurşun dökesim gelir Çatal şimşek çakanda Yağmur perde çekende Derya göğe çıkanda Haçan ölesim gelir Söz: Attilâ İlhan Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)6-UNUTULMAYANLARA Enstrümental Derleme : Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)7-TUT Kİ GECEDİR Tut ki gecedir Karanlık sıvaşır ellerine camlardan Birden kırmızıya döner trafik ışıkları Kükürtlü dumanlar yükselir Korkuya batmış cam kırığı adamlardan Tehlikeye büyür sakalları ![]() Tut ki gecedir İhbarlar birer sansar Bir telefondan bir telefona atlar Yer altı örgütleri tetik üstünde Adres değiştirmiş silah kaçakçıları Fahişeler birbirinden kuşkulanıyor ![]() Tut ki gecedir katiller huzursuz hırsızlar sinirli ![]() Hainler ürkekçedir Elleri telefona kendiliğinden uzanıyor ihanete gece müthiş bir gerekçedir ihbarlar birer sansar bir telefondan bir telefona atlar ![]() İhanet bir bilmecedir ![]() ![]() ![]() Söz: Attilâ İlhan Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)8-YÜREĞİM KANIYOR Sakin göllerin kuğusuyduk Salınarak suyun yanağında Yarılan ekmeğin buğusuyduk ![]() Gözüm yaşarıyor, Yüreğim yanıyor/kanıyor, Olmasaydı sonumuz böyle ![]() Biri saksımızı çiğneyip gitti Biri duvarları yıktı Camları kırdı Fırtına gelip aramıza serildi Biri milyon kere çoğaltıp hüzünleri Her şeyi kötüledi Bizi yaraladı Biri şarabımızı döktü Soğanımızı çaldı Biri hiç yoktan vurdu kafeste kuşumuzu Ciğerim yanıyor, yüreğim kanıyor Olmasaydı ![]() ![]() ![]() Gözüm yaşarıyor Yüreğim yanıyor /kanıyor Olmasaydı sonumuz böyle Dağlarda çoban ateşiydik Dolanarak mavzer yatağında Ceylanın pınara inişiydik Göğsüm daralıyor, Yüreğim kanıyor, Olmasaydı sonumuz böyle ![]() Birer yolcuyduk aynı ormanda kaybolmuş Aynı çıtırtıyla uyanan birer serçe Hep aynı yerde karşılaşırdık tesadüf bu Birer tomurcuktuk hayatın kollarında Birer çiğ damlasıydık Bahar sabahında gül yaprağında Dedim ya; Hiç yoktan susturuldu şarkımız Yüreğim kanıyor yüreğim kanıyor Bitmeseydi ![]() ![]() ![]() Göğsüm daralıyor Yüreğim kanıyor Olmasaydı sonumuz böyle ![]() Söz: Yusuf Hayaloğlu Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)9-KATLİME FERMAN Bir yürüyüş eylediler sabahtan Ilgıt ılgıt kan gidiyor loy loy Bir yürüyüş eylediler sabahtan Ilgıt ılgıt kan gidiyor loy loy Dayan dizlerim dayan Ağla gözlerim ağla Namlu puşt olmuş, at ayağı puşt Vay anam vay vay, bu belalı başınnan ben nere gidem Vay anam vay vay, bu belalı başınnan kime ne diyem Ya derdime derman, ya derdime derman, ya derdime derman, ya katlime ferman Of anam of of bu belalı başımla ben nere gidem Vay anam vay vay, bu belalı başınnan kime ne diyem Ya derdime derman, ya derdime derman, ya katlime ferman ![]() Ay bu nasıl devran, ay bu nasıl devran 28 Nisan di yavru hey Ham meyvayı kopardılar dalıdan ![]() Vay anam vay vay, bu belalı başınnan ben nere gidem Vay anam vay vay, bu belalı başınnan kime ne diyem Ya derdime derman, ya derdime derman, ya katlime ferman ![]() Of anam of of bu belalı başımla ben nere gidem Vay anam vay vay, bu belalı başınnan kime ne diyem Ya derdime derman, ya derdime derman, ya derdime derman, ya katlime ferman ![]() Şiir: Enver Gökçe Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)10-YAŞAMADIN SEN Sensiz geçmiyor bu günler biliyor musun Yüreğine beni, beni soruyor musun Öyle yalnız, yalnız kaldım biliyor musun Türküler söyledim sana duyuyor musun Yıllar oldu oralardan çıkamıyorsun Bağlanmış elin ayağın kaçamıyorsun Bir kuş oldun gökyüzünde, uçamadın sen Nehir oldun ırmak oldun, taşamadın sen Çocuk oldun sokaklarda, oynamadın sen Doğdun da büyüdün ama yaşamadın sen Yıllar oldu oralardan çıkamıyorsun Bağlanmış elin ayağın kaçamıyorsun Söz: Ahmet Kaya Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)11-BİR VEDA HAVASI Vakit tamam seni terk ediyorum Bütün alışkanlıklardan öteye Yorumsuz bir hayatı seçiyorum Doymadım inan kanmadım sevgiye ![]() Korkulu geceleri sayar gibi Birdenbire bir yıldız kayar gibi Ellerim kurtulacak ellerinden Bir kuru dal ağaçtan kopar gibi ![]() Aşksa bitti gül ise hiç dermedik Bul kendine kuytularda hadi dal Seninle bir bütün olabilirdik Hoşçakal gözümün nuru, hoşçakal Hoşçakal canımın içi, hoşçakal ![]() Vakit tamam seni terk ediyorum Bu incecik bir veda havasıdır Parmak uçlarına değen sıcaklığı İncinen bir hayatın yarasıdır ![]() Kalacak tüm izlerin hayatımda Gözümden bir damla yaş aktığında Bir yer bulabilsem seni hatırlatmayan Kan tarlası gelincik şafağında ![]() Ölümse korktun savaşsa hep kaçtın Vur kendini korkularda hadi al Sen bir suydun sen bir ilaçtın Hoşçakal canımın içi, hoşçakal Hoşçakal gözümün nuru, hoşçakal Sen bir suydun sen bir ilaçtin Hoşçakal iki gözüm, hoşçakal Hoşçakal canımın içi, hoşça kal ![]() ![]() ![]() Söz: Yusuf Hayaloğlu Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
|