![]() |
Cevap : Hatırlanması Gereken Ayetler....! |
![]() |
![]() |
#46 |
Cloud
|
![]() Cevap : Hatırlanması Gereken Ayetler....!Anne Baba İSRÂ 23 –Rabbin şöyle buyurdu: Allah’tan başkasına ibadet etmeyin ![]() ![]() Şayet onlardan her ikisi veya birisi yaşlanmış olarak senin yanında bulunursa sakın onlara hizmetten yüksünme, “öff!” bile deme, onları azarlama, onlara tatlı ve gönül alıcı sözler söyle ![]() “Ya Rabbî, onlar küçüklüğümde nasıl beni ihtimamla yetiştirdilerse, ona mükâfat olarak Sen de onlara merhamet buyur!” ------------ LOKMAN 14 –Biz insana, annesine babasına iyi davranmasını emrettik ![]() Zira annesi onu nice zahmetlerle karnında taşımıştır ![]() Sütten kesilmesi de iki yıl kadar sürer ![]() İnsana buyurduk ki: “Hem Bana, hem de annene babana şükret! unutma ki sonunda Bana döneceksiniz ![]() -------------- AHKÂF 15 –Biz insana, anne ve babasına güzel muamele etmesini emrettik ![]() Zira annesi onu nice zahmetlerle karnında taşımış ve nice güçlüklerle doğurmuştur ![]() Çocuğun anne karnında taşınması ve sütten kesilmesi otuz ay sürer ![]() Nihayet insan, gücünü kuvvetini bulup daha sonra kırk yaşına girince “Ya Rabbî!” der, “Gerek bana, gerek anneme babama lütfettiğin nimetlerine şükür yoluna beni sevket ![]() Senin razı olacağın makbul ve güzel iş yapmaya beni yönelt ve bana salih, dine bağlı, makbul nesil nasib eyle! Rabbim! Senin kapına döndüm, ben sana teslim olanlardanım
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Cloud
|
![]() Cevap : Hatırlanması Gereken Ayetler....!Cennet-Cehennem NÂZİÂT 37 – Artık kim azdıysa, 38 – Âhireti unutup dünya zevkini tercih ettiyse, 39 – Onun varacağı yer, olsa olsa cehennemdir! 40 – Ama kim Rabbinin divanında durmaktan korkarsa, ve nefsini heva ve hevese uymaktan dizginlerse, 41 – Onun varacağı yer de olsa olsa cennettir --- YûNUS 26 – İyi ve güzel davranışlarda bulunanlara en güzel mükâfat yani cennet ile daha da fazlası (olarak Allah’ın cemalini görmek) var ![]() Onların yüzlerine ne bir leke bulaşır, ne de bir zillet! İşte onlar cennetliktir ![]() Onlar orada ebedî kalacaklardır --- MÜ’MİNûN 104 – Orada yüzlerini alevler yalar da, ateş dudaklarını yaktığında, dişleri açıkta kalıverir ![]() --- TûR 17 – Müttakiler ise cennetlerde nimet içindedirler ![]() 18 – Rab’lerinin kendilerine verdikleriyle sefa sürerler ![]() ![]() 19-20 – Ve onlara denilir ki: “Dünyada yaptığınız güzel davranışlardan ötürü: Yiyin, için, afiyetler olsun!” Onlar sıra sıra dizilmiş koltuklara yaslanırlar ![]() ![]() 21 – Kendileri iman edip zürriyetleri de iman ile kendilerinin izinden gidenlerin nesillerini de kendilerine kavuştururuz ![]() Onların emeklerinden hiçbir şeyin mükâfatını eksiltmeyiz ![]() ![]() Verdiğimiz mâna Ebu’s-suûd’un tercihidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 22 – Onlara canlarının istediği meyve ve et çeşitlerinden bol bol veririz ![]() 23 – Onlar orada meşrubat dolu kadehleri elden ele dolaştırırlar ![]() ![]() 24 – Etraflarında kendi hizmetlerine tahsis edilmiş, sedef içinde saklı inci gibi pırıl pırıl civanlar dolaşır ![]() 25 – Birbirlerinin yanına gelip şöyle sorup sohbet etmeye başlarlar ![]() 26-27 – Biz dünyada, ailemiz içinde iken sonumuzdan endişe ederdik ![]() ![]() Semûm: çok sıcak rüzgâr anlamına gelip cehennemden yükselecek olan yakıcı alevlerin sıcak rüzgârı, vücudun içine işleyen alev mânasına gelir ![]() 28 – Çünkü biz daha önce Allah’a dua ve ibadet eder, bizi ateşten korumasını niyaz ederdik ![]() ![]() --- ENBİYÂ47 – Biz kıyamet gününe mahsus, öyle doğru ve hassas teraziler koyacağız ki hiçbir kimseye zerre kadar haksızlık edilmez ![]() ![]() ![]() --- 28 – Dalbastı kirazlar, 29 – Dolgun salkımlı muzlar, 30 – Yayılmış gölgeler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 34-35 – Onlara, pek değerli eşler de verdik ![]() ![]() Yepyeni yaratılışa mazhar olanlar, bir hadis-i şerife göre, dünyada kocakarı olarak vefat etmiş olan eşlerdir ![]() Yaşlı bir kadın Peygamber Efendimize: “Ya Resulallah, beni cennete yerleştirmesi için Allah’a dua eder misin?” dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --- ENBİYÂ 46 –Eğer onlara Rabbinin azabından bir esinti bile dokunsa: “Eyvah, yazıklar olsun bize, biz gerçekten kendimizi bu azaba müstahak etmekle kendimize zulmetmişiz!” derler --- TAHRîM 6 – Ey iman edenler! Kendilerinizi ve ailenizi yakıtı insanlarla taşlar olan o müthiş ateşten koruyun! Onun başında heybetli, sert ve şiddetli melekler olup onlar asla Allah’a isyan etmez ve kendilerine verilen bütün emirleri tam yerine getirirler ![]() --- RA’D23-24 – O güzel âkıbet Adn cennetleri olup, onlar babalarından, eşlerinden ve nesillerinden iyi olanlarla birlikte o cennetlere girerler ![]() Öyle ki melekler de her kapıdan yanlarına varıp: “Sabretmenize karşılık size selamlar, selametler! Dünya diyarının ne güzel âkıbetidir bu!” diyecekler ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Cloud
|
![]() Cevap : Hatırlanması Gereken Ayetler....!MAİDE 9- Allah, iman edenlere ve salih amel işleyenlere şöyle vaad etmiştir: Onlar için mağfiret ve büyük bir mükafat vardır ![]() ![]() NİSA57- İman edip salih ameller işliyenleri ise, altlarından ırmaklar akan cennetlere koyacağız ![]() ![]() ![]() ![]() GÂŞİYE 1 – Gâşiye’nin, dehşeti her tarafı saracak olan o felâketin mahiyeti hakkında elbet sen de bilgi sahibi oldun ![]() 2 – Yüzler vardır o gün yere eğilmiştir, zelildir ![]() 3 – Yorgundur, bitkin mi bitkindir! 4 – Kızgın ateşe girerler ![]() 5 – Susayınca kaynar su kaynayan bir çeşmeden içerler ![]() 6 – Yiyecekleri sadece bir dikenden ibarettir ![]() 7 – Bu diken ne besleyicidir, ne de açlığı giderir ![]() 8 – Ama yüzler vardır, o gün mutludur, 9 – Emeklerinin neticesini almadan ötürü gayet memnundur ![]() 10 – Pek üstün ve pek muteber bir cennettedir ![]() 11 – Orada hiç boş söz işitmezler ![]() ![]() ![]() ![]() 13 – Orada üstün, kıymetli tahtlar ![]() ![]() ![]() 14 – Hazırlanmış kadehler ![]() ![]() ![]() 15 – Dizilmiş koltuklar, yastıklar ![]() ![]() ![]() 16 – Yayılmış halılar ve döşemeler ![]() ![]() ![]() NİSA173- İnanıp güzel işler yapanlara gelince, onların mükafatlarını eksiksiz ödeyecek ve lütfundan onlara daha fazlasını da verecektir ![]() ![]() NİSA124- Erkek veya kadın, kim mümin olur da güzel amellerden işlerse, işte onlar cennete girerler ![]() ![]() SÂFFÂT 43-47 – Naim cennetlerinde, karşılıklı tahtlar üzerinde otururlar ![]() Kaynağından taze doldurulmuş, berrak mı berrak, içenlere pek hoş gelen, içinde zararlı ve sersemletici şey olmayan, sarhoş da etmeyen içecekler, dolu dolu kadehlerle etraflarında fır dönen hizmetçiler tarafından ikram edilir ![]() 48-49 – Yanlarında, kocalarından başkasının yüzüne bakmayan, yumuşak bakışlı, güzel gözlü, gün yüzü görmemiş yumurtanın pembe beyaz renginde eşleri de olacaktır ![]() 50 – Birbirleriyle sohbete girerler ![]() 51-53 – Derken biri der ki: “Sahi, benim de yakın bir arkadaşım vardı ![]() Yanıma gelir, iğneli iğneli “Sen de mi,” derdi, “bu masala inananlar arasında yer alıyorsun? Yani biz ölüp çürümüş kemik, toz toprak haline geldikten sonra, biz mi dirilip hesap vereceğiz, buna da inanılır mı?” 54-57 – “Şimdi ister misiniz onu size göstereyim?” dedi ![]() ![]() “Vallahi,” dedi “nerdeyse beni de düştüğün o helâke sürükleyecektin! Rabbimin hidâyet nimeti yetişmeseydi, eli kolu kelepçeli getirilip o azaba atılanlardan olacaktım!” 58-61 – Sonra cennetteki arkadaşlarına dönerek: “O ilk ölümümüzden sonra artık bize burada ölüm olmayacak değil mi, o azap bize hiç ulaşmayacak değil mi? Ne güzel! Şükürler olsun! İşte kurtuluş, işte büyük başarı diye buna derler ![]() Çalışanlar, asıl, böyle bir başarı elde etmek için çalışsınlar!” 62-65 – “Şimdi iyi düşünün ![]() “Sonuç olarak böylesi bir mutluluk mu iyidir, yoksa zakkum ağacı mı? Biz onu zalimler için bir dert ve azap yaptık ![]() O öyle bir ağaçtır ki cehennemin ta dibinden çıkar ![]() 66 – İşte o zalimler bunları yer ve karınlarını tıka basa doldururlar ![]() 67 – Zakkum yemeğinin üstüne, barsakları parçalayan irin karışık kaynar su içerler ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Lou Salumé
|
![]() Cevap : Hatırlanması Gereken Ayetler....!Çok değerli bir paylaşım olmuş ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Cloud
|
![]() Cevap : Hatırlanması Gereken Ayetler....!Rica ederim Arkadaşım saol ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Cloud
|
![]() Cevap : Hatırlanması Gereken Ayetler....!DUHÂN 51-57 –Müttakiler güvenli bir makamdadırlar: Bahçelerde ve pınar başlarındadırlar ![]() İnce ipekten ve parlak atlastan elbiseler giymiş olarak karşılıklı otururlar ![]() Hem Biz onları güzel gözlü hurilerle evlendiririz ![]() Onlar canlarının çektiği her meyveden rahatlıkla isterler ![]() İlk ölüm dışında artık orada ölüm tatmazlar ![]() Allah kendilerini, tarafından bir lütuf eseri olarak cehennem azabından korur ![]() İşte en büyük mutluluk, en büyük başarı budur ![]() KEHF 30 – İman edip güzel ve yararlı işler yapanlara gelince, şu bir gerçek ki Biz güzel iş yapanların işlerini asla zayi etmeyiz ![]() 31 – İşte onlara, içlerinden ırmaklar akan Adn cennetleri vardır ![]() Orada tahtlar üzerine kurularak kendilerine altın bilezikler takılacak, ince ve kalın ipekten yeşil elbiseler giyecekler ![]() Tahtlara kurulacaklar ![]() Ne güzel mükâfattır bunlar ve ne güzel bir meskendir o cennet! ANKEBÛT 58 – İman edip güzel ve makbul işler yapanları, cennetin yüksek köşklerine yerleştireceğiz ![]() İçinden ırmaklar akan o cennetlere, onlar devamlı kalmak üzere gireceklerdir ![]() İyi iş yapanların mükâfatları ne güzel! 59 –Onlar, sabreden ve yalnız Rab’lerine dayanıp güvenen müminlerdir ![]() HİCR ![]() 46 – “Esenlikle, emin olarak girin oraya” (denir onlara) ![]() 47 – Onların kalplerindeki kini söküp çıkarmışızdır ![]() ![]() 48 – Orada kendilerine hiç bir zahmet ve meşakkat dokunmaz, oradan hiç çıkarılmazlar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Cloud
|
![]() Cevap : Hatırlanması Gereken Ayetler....!Dua A’RÂF55 –Rabbinize için için yalvararak, başka nazarlardan uzak, gizlice dua edin ![]() ![]() ŞûRÂ 26 – Hem iman edip makbul ve güzel işler yapanların dualarına karşılık verir, hatta lütuf ve ihsanından onların ödüllerini artırır ![]() ![]() FURKAN 77 –De ki: “Duanız olmazsa Rabbim size ne diye değer versin ki? MÜ’MİN 60 – Rabbiniz buyurdu ki: “Bana dua edin ki size karşılık vereyim ![]() Zira Bana ibadet, yani dua etmeyi kibirlerine yediremeyenler, zelil ve rezil olarak cehenneme gireceklerdir ![]() MÜ’MİNûN 118 –Öyleyse ey Resulüm ve ey mümin! Sen şöyle dua et: “Ya Rabbî, Sen bizi affet, Sen bize merhamet et ![]() Zira merhamet edenlerin en hayırlısı Sensin Sen!” |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Cloud
|
![]() Cevap : Hatırlanması Gereken Ayetler....!Dünya 2189 - Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Yeryüzünde, yükselttiği herşeyi arkadan alçaltmak Allah üzerine bir haktır ![]() Buhârî, Cihâd 59, Rikâk 38; Ebü Dâvud, Edeb 9, (4802); Nesâî, Hayl 14, (6, 227) ![]() 5817 - Hz ![]() "Ahlakça en güzelleridir!" cevabını verdi ![]() "Pekiyi, mu'minlerden hangisi en akıllıdır?" "Ölümü en çok zikreden ve kendilerine gelmezden önce onun için en iyi hazırlığı yapanlardır ![]() ![]() 5335 - Seddad Ibnu Evs radiyallahu anh anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Akıllı kimse, nefsini muhasebe eden ve ölümden sonrası için çalışandır ![]() ![]() Tirmizi, Kiyamet 26, (2461) ![]() 1947 - Katade Ibnu Nu'man (radiyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: "Allah bir kulu sevdi mi, onu dünyadan korur ![]() ![]() Tirmizi, Tibb 1, (2037) ![]() 4487 - Rezin şunu ilave etmiştir: "Şefaatim, ümmetimden büyük günah işleyenler içindir ![]() ![]() "Benim için şefaat etmeyecek misin?" der ![]() "Sen de kimsin?" diye sorunca: "Ben sana falan falan gün su içirmedim mi?" der ![]() ![]() ![]() Tirmizi, Kıyamet 11, (2437) ![]() 1653 - Ebu Zerr (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Ben sizin görmediğinizi görür, işitmediğinizi işitirim ![]() ![]() ![]() ![]() Ebu Zerr (radıyallâhu anh) ilâve etti:"Keşke sökülen bir ağaç olsaydım ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Cloud
|
![]() Cevap : Hatırlanması Gereken Ayetler....!Ebu Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: "Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buhârî, Rikâk 26, Enbiya 40; Müslim, Fezâil 17, (2284); Tirmizî, Emsâl 7, (2877) ![]() 1945 - İbnu Mes'ud (radiyalllahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam)'in yanına girmiştir ![]() ![]() ![]() "Ey Allah’ın Resulü dedim, sana bir yaygı temin etsek de hasırın üstüne sersek, onun sertliğine karsı sizi korusa!" "Ben kim, dünya kim ![]() ![]() Tirmizi, Zuhd 44, (2378) ![]() 1942 - Ebu Hureyre (radiyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: "Dünya mel'undur, içindekiler de mel'undur, ancak zikrullah ve zikrullah'a yardımcı olanlarla alim veya muteallim hariç ![]() Tirnizi, Zuhd 14, (2323); Ibnu Mace, Zuhd 3, (4112) ![]() 5337 - Hz ![]() "Hamr (sarhoş edici içki), günahın her çeşidinin kaynağıdır ![]() ![]() 1941 - Yine Ebü Said (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalatü vesselâm) buyurdular ki: ‘Dünya tatlı ve hoştur ![]() ![]() ![]() Müslim, Zikr 99, (2742); Tirmizi, Fiten 26, (2192); İbnu Mâce, Fiten 19, (4000) ![]() 7209 - Sehl Ibnu Sa'd radiyallahu anh anlatıyor: "Biz (hacc sırasında) Zulhuleyfe'de Resulullah aleyhissalatu vesselam ile beraberdik ![]() ![]() "Şu laşenin, sahibine ne kadar değersiz olduğunu görüyor musunuz? Nefsimi elinde tutan Zat-i Zulcelal'e yemin olsun, şu dünya, Allah yanında, bunun sahibi yanındaki değersizliğinden daha değersizdir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Cloud
|
![]() Cevap : Hatırlanması Gereken Ayetler....!7265 - Hz ![]() ![]() ![]() ![]() 398 - İbnu Mes'ud (radiyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam) bir keresinde, "Hanginiz, varisinin malını kendi malından daha çok sever?" diye sordu ![]() ![]() ![]() ![]() Buhari, Rikak 12; Nesai, Vesaya 1, (6, 237-238) ![]() 5022 - İbnu Abbas radiyallahu anhuma anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam: "Sizler Allah'a yalınayak, bedenleriniz çıplak haşr olunacaksınız!" buyurdular ![]() 7264 - Hz ![]() ![]() 396 - Abdullah İbnu's-Sihhir (radiyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah Bana: "İnsanoğlu malım malım der ![]() ![]() Muslim, Zuhd 3, 4, (2958); Nesai, Vesaya 1 (6, 238); Tirmizi, Tefsir, Tekasur, (3351) ![]() 638 - Hz ![]() ![]() (Buhari, Rikak 5; Muslim, Zekat 115, (1047); Tirmizi, Zuhd 28 ![]() ![]() 1640 - hz ![]() ![]() ![]() ![]() Buhari, Rikak 10; Muslim, Rikak 116, (1048); Tirmizi, Zuhd 27, (2338) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Cloud
|
![]() Cevap : Hatırlanması Gereken Ayetler....!1639 - Ka'b Ibnu Malik (radiyallahu anh) anlatıyor: "Resululullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: "Bir sürüye salınan iki aç kurdun sürüye verdiği zarar, kişinin mal ve şeref hırsıyla dine verdiği zarardan daha fazla değildir ![]() Tirmizi, Zuhd, 43, (2377) ![]() Manası sudur: Kişinin mal ve şeref için gösterdiği hırs veya bu iki şeye olan sevgisi dine fesada ve zarar getirir, tıpkı aç iki kurdun hiçbir engelleme olmadan sürüye salındığı zaman hasıl edecekleri zarar gibi ![]() ![]() ![]() 5033 - Ebu Berse radiyallahu anh anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Kıyamet günü, dört şeyden sual edilmedikçe, kulun ayakları (Rabbinin huzurundan) ayrılamaz: -Ömrünü nerede harcadığından, -Ne amelde bulunduğundan, -Malını nerede kazandığından ve nereye harcadığından, -Vücudunu nerede çürüttüğünden ![]() Tirmizi, Kıyamet 1, (2419) ![]() 5034 - Ebu Sa'id ve Ebu Hureyre radiyallahu anhuma anlatıyorlar: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Kıyamet günü kul (hesap vermek üzere huzur-u ilahiye) getirilir ![]() "Ben sana kulak, göz, mal ve evlat vermedim mi? Sana hayvanları ve ekimi musahhar kılmadım mi? Seni bunlara baş olmak, onlardan istifade etmek üzere serbest bırakmadım mi? Acaba, benimle bugünkü Şu karsılaşmanı hiç düşündün mü?" diye soracak ![]() ![]() ![]() Tirmizi, Kiyamet 7, (2430) ![]() 5465 - Yine Hz ![]() "Ölüyü, (mezara kadar) üç şey takip eder: Ailesi, malı ve ameli ![]() ![]() Buharı, Rikak 42; Muslim, Zuhd 5, (2960); Tirmizi, Zuhd 46, (2380) ![]() İbnu Ömer (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) omuzumdan tuttu ve: "Sen dünyada bir garib veya bir yolcu gibi ol" buyurdu ![]() 4219 - Hz ![]() "Öldürülecek olsam, nereye gideceğim Ey Allah’ın Resulü?" "Cennete!" cevabini alınca elindeki hurmaları fırlatıp attı ![]() ![]() Buhari, Megazi 17; Muslim, imaret 143, (1899); Nesai, Cihad 31, (6, 33) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Cloud
|
![]() Cevap : Hatırlanması Gereken Ayetler....!Edep ve Ahlak 1646 - Hz ![]() ![]() ![]() Tirmizi, Rad11, (1162); Ebu Davud, Sunnet 16, (4682) ![]() 1647 - Hz ![]() ![]() ![]() Tirmizi, Birr 62, (2003, 2004); Ebu Davud, Edeb 8, (4799); 1648 - Z ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tirmizi, Birr '77, (2019) ![]() 7238 - Ebu Bekir radiyallahu anh anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Haya imandandır ![]() ![]() 1642 - Ebu Saidi'l-Hudri (radiyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam) çadırdaki bakire kızdan daha çok haya sahibi idi ![]() ![]() Buhari, Edeb 77, Menakib 23; Muslim, Fedailu'n-Nebi 67, (2 ![]() ![]() 1643 - Zeyd Ibnu Talha Ibnu Rukane (radiyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: "Her bir dinin kendine has bir ahlaki vardır ![]() ![]() Muvatta, Husnu'1-Hulk 9, (2, 905); Ibnu Mace, Zuhd 17, (4181, 4182) ![]() 1644 - Hz ![]() ![]() ![]() Tirmizi, Bir 47, (1975);Ibnu Mace, Zuhd 17, (4185) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Cloud
|
![]() Cevap : Hatırlanması Gereken Ayetler....!Emri Bil Mağruf 970 - Hz ![]() "- Ey Allah’ın Resulü! Allah yolunda yapılan cihada hangi amel denk olur?" " (Başka bir amelle) dedi, ona güç getiremezsiniz !" Soruyu soranlar ikinci ve hatta üçüncü sefer tekrar sordular ![]() Resulullah her seferinde ayni cevabı verip: " (Bir başka amelle) ona güç getiremezsiniz!" dedi ve sonra şunu ilave etti: " Allah yolundaki mücahidin misali (gündüzleri ve geceleri hiç ara vermeden oruç tutup, namaz kılan, Allah’ın ayetlerine de itaatkar olan ve Allah yolundaki mücahit, cihaddan dönünceye kadar namaz ve oruçtan hiç gevşemeyen kimse gibidir ![]() Buhari, Cihad 2; Muslim, Imaret 110, (1878); Tirmizi, Fed ilu'l-Cihad 1, 992 - Yahya Ibnu Said (radiyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam) (Bedir'de bizleri) cihada teşvik etti, cenneti hatırlattı ![]() ![]() ![]() Muvatta, Cihad 42, (2, 466); Buhari, Megazi, 17; Muslim, Imaret 145, (1901) ![]() 998 - Ebu Malik el-Es'ari (radiyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdu ki: "Kim Allah yolunda evinden ayrılır, sonra da öldürülür, yahut atı veya devesi (yere atıp) boynunu kırar veya bir zehirli sokar veya yatağında olur ise, Allah’ın dilediği hangi musibetle olmuş olursa olsun şehit olarak olur ![]() Ebu Davud, Cihad 15, (2499) ![]() 4646 - Yine Hz ![]() "Kim bir hidayete davette bulunursa, buna uyanların sevaplarının bir misli ona gelir ve bu durum, onların ücretlerinden hiçbir şey eksiltmez ![]() ![]() Müslim, İlm 16, (2674); Tirmizi, İlm 15, (2676); Ebu Davud, Sünnet 7, (4609); Muvatta, Kur'an 41, (1, 218) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Cloud
|
![]() Cevap : Hatırlanması Gereken Ayetler....!7169 - Ebu Sa'id radiyallahu anh anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Allah Teala hazretleri, Kıyamet günü kulu mutlaka hesaba çeker ![]() ![]() 1002 - Hz ![]() "Müşriklere karsı mallarınızla, canlarınızla ve dillerinizle cihad edin ![]() Ebu Davud, Cihad 18, 2504); Nesai,Cihad 1, (6, 7) ![]() 4089 - Sehl İbnu sa'd radiyallahu anh anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Vallahi, senin hidayetinle bir tek kişiye hidayet verilmesi, senin için kıymetli develerden müteşekkil sürülerden daha hayırlıdır ![]() Ebu Davud, Ilm 10, (3661); Buhari, Ashabu'n-Nebi 9; Muslim, Fedailu'l-Ashab 34, (2046) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Cloud
|
![]() Cevap : Hatırlanması Gereken Ayetler....!88 - Târık İbnu Şihâb anlatıyor: "Bayram hutbesini okuma işini namazdan öne alanın ilki Mervan'dır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Melâhim 17, (4340); Müslim, İman 78 (49); Ebu Dâvud; Salâtu'l-İydeyn 248 (1140); Tirmizî, Fiten 11 (2173); Nesâî, 17 (8, 111); İbnu Mâce, Fiten 20, (4013); 92 - Huzeyfe (radiyallahu anh) anlatıyor: Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: "Nefsimi kudret elinde tutan Zat'a kasem olsun, ya ma'rufu emreder ve münkerden de yasaklarsınız veya Allah’ın katından umumi bir bela göndermesi yakındır ![]() ![]() Tirmizi, Fiten 9, (2170) ![]() 978 - Ebu Said (radiyallahu anh) anlatiyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam) bir gün söyle dedi: "Kim Rabb olarak Allah'tan, din olarak İslam’dan, peygamber olarak Muhammed'den razı ise ona cennet vacib olmuştur ![]() "- Ey Allah’ın Resulü, bir kere daha tekrar eder misiniz?" dedim ![]() ![]() " Bir başka şey daha var ki, Allah, onun sebebiyle, kulun cennetteki makamını yüz derece yüceltir ![]() ![]() "- Öyleyse bu nedir`?" dedim ![]() " Allah yolunda cihada, Allah yolunda cihad, Allah yolunda cihad!" Muslim, Imaret 116, (1884); Nesai, Cihad 18, (6,19-20) ![]() |
![]() |
![]() |
|